10 tips om donkere winterdagen door te komen

Nieuws | 10 tips om donkere winterdagen door te komen

Door

Deel dit nieuws

Dreigt de verveling deze winter toe te slaan? Vrees je het zwarte gat tijdens de donkerste maanden van het jaar? Lees dan zeker verder want wij hebben enkele ideale activiteiten verzameld om de tijd te doden. Aangezien de laatste officiële Belgische witte kerst alweer dateert van 2010, kan het geen kwaad om preventief zelf een voorraadje sneeuw aan te leggen. Het eenvoudigste recept is drie kopjes zuiveringszout mengen met één kopje –kleurloze- conditioner tot je de ideale namaaksneeuw krijgt.

Feestelijk verlicht

Doemdenkers voorspellen de donkerste winter in jaren wegens tientallen stroompannes. Vergeet dat plaatje even en versier je huis zo feestelijk mogelijk met duizenden lampjes. Het hele gezin kan aan de opbouw deelnemen. Nog inspiratie nodig? Amerika toont hoe het moet; video 1, video 2 en video 3.

Voor ieder familielid wat wils

Typisch winters: op een ijskoude avond gezellig nestelen in de zetel en samen naar de buis kijken. Met het Multi-boeket van Proximus TV worden alle gezinsleden op hun wenken bediend. Je kiest uit zes verschillende boeketten, van kinderprogramma's en kwaliteitsfilms en -series tot natuurdocumentaires, muziek- en cultuurzenders. Bekijk hier het volledige aanbod.

Op ontdekkingstocht

Ben je de klassieke kerstmarkten stilaan beu gezien? Laat de kerstballen- en glühweinstandjes links liggen en ga deze winter geocachen. Het principe is simpel: gebruik een hand-gps of de gps-functie in je smartphone in combinatie met een speciale app om zogenaamde caches (schatten) te vinden die overal in ons land verstopt liggen. Soms moet je eerst puzzels oplossen om een zoektocht succesvol af te sluiten. Hoe meer caches je ontdekt, hoe beter natuurlijk. Het ideale excuus om de wijde natuur in te trekken of een stad op een originele manier te bezoeken. Zolang er maar geen kerstmarkt in de buurt is...

Op aanvraag

Kies zelf maar: stem je eind december noodgedwongen wéér af op Home Alone, Sound of Music en Sissi, of beslis je lekker zelf naar welke films en topseries je kijkt. We kunnen het antwoord al raden. Dankzij Proximus TV op aanvraag heb je thuis toegang tot een uitgebreide catalogus van meer dan 800 (!) films, series en tv-programma's. Laat het buiten maar lekker winteren, jouw avond is snel gevuld.

Records verpulveren

Voor de waaghalzen onder jullie zijn er altijd nieuwe records om te breken en dat kan perfect thuis gebeuren. Op challengers.guinnessworldrecords.com/ heb je ze maar voor het uitkiezen. Zijn de records 'langste wandeling op rechtstaande bierflesjes', 'meeste blikjes geopend in 30 seconden' en 'meeste post-it's op het gezicht geplakt' binnenkort in Belgische handen?

Online beeldbuis

Grijp je laptop en kijk waar je maar wilt naar een ruim aanbod films, tv-series en programma's op aanvraag. Sinds kort heeft Netflix zijn intrede gedaan in België en het is een schot in de roos. Koppel het brede aanbod van Netflix aan Internet Maxi in een Pack, zodat je geniet van een onbeperkt internetvolume, de hele winter lang (en langer!).

Wolvandalisme

Breien klinkt doodsaai. Alhoewel, het is maar hoe je het noemt. Dan klinken yarn bombing, urban knitting, wildbreien, graffiti knitting of guerillaknitting al héél wat spannender. Werk je doorheen een paar bollen wol, zoek een verwaarloosd stukje straatmeubilair op en versier het met je breikunsten. De winter is het ideale seizoen om een voorraadje breistukken te verzamelen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Op uitstap

Plan vooraf een dagje skiën in om de winterse sleur te doorbreken. Als de weergoden meewerken liggen de Hoge Venen er uitnodigend wit bij. Anders is er altijd nog een overdekte skipiste in de buurt, zoals die van Landgraaf, Komen of Peer.

Goede voornemens schrappen

Maak je niet druk om je goede voornemens van 2015, de meeste zijn toch vergeten voor februari. Stel beter een bucket list samen met daarin alles wat je nog wilt zien, beleven of meemaken in je leven. Vraag hetzelfde aan je partner en vergelijk nadien, wedden dat er overeenkomsten zijn? Zorg voor een goede mix tussen haalbare doelen (het Atomium bezoeken of paardrijden) en pure dromen (George Clooney kussen of jammen met Toots Tielemans).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top