Een weekend in Tanger

Nieuws | Daar waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen, aan de Golf van Gibraltar, bevindt zich Tanger, dat terecht "De Parel van het noorden" wordt genoemd! Met zijn mediterrane klimaat en Spaans-Moorse architectuur, is deze stad zeker een bezoekje waard tijdens een zonovergoten citytrip.

Tanger ligt op amper twee uur vliegen, vertrekkende vanuit Charleroi met vliegmaatschappij Ryanair.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daar waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen, aan de Golf van Gibraltar, bevindt zich Tanger, dat terecht "De Parel van het noorden" wordt genoemd! Met zijn mediterrane klimaat en Spaans-Moorse architectuur, is deze stad zeker een bezoekje waard tijdens een zonovergoten citytrip.

Tanger ligt op amper twee uur vliegen, vertrekkende vanuit Charleroi met vliegmaatschappij Ryanair.

Zicht op zee

Als je op zoek gaat naar een verblijf, kies dat zeker voor de optie terras! Zo kan je optimaal genieten van het zeezicht en tegelijkertijd de stad bekijken vanop je balkon.

Het strand is nabij de oude haven van Tanger. De zee is rustig en warm en op het lange zandstrand is het aangenaam wandelen.

Kasba

Omringd door hoge muren is de Kasba een prachtige site met oude paleizen, die boven de stad uitsteekt. In sommige van de charmante gebouwen zijn hotels ondergebracht, in andere kan je dan weer lekker eten.

De ideale locatie om te verblijven of te gaan dineren!

De grote Socco

De grote Socco bevindt zich aan de ingang van de medina. Deze plaats van afspraak is in feit een rechtbank met een prachtige tuin, waar honderdjarige bomen instaan. Zowel toeristen als de lokale bevolking spreken er op elk uur van de dag (en nacht) af, zodat het de drukst bezochtste plek in Tanger is.

Medina

Hou je van Marokkaanse ambacht? Dan is de Medina de plek bij uitstek om (goede) zaken te doen. Stoffen, lederwaren, kruiden, huisraad, olieën en andere specialiteiten worden er op elke straathoek verkocht. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat wemelt het er van het volk. Laat je inspireren doorheen de vele straatjes.

Om even een pauze te nemen, is de kleine Socco de perfecte plaats: geniet er van een muntthee en plaatselijke lekkernijen.

Het gezantschap van de Verenigde Staten

Dit kleine paleis in het hart van de Kasba, is het eerste historische Amerikaanse monument dat niet in de Verenigde Staten ligt. Het werd in 1821 door Sultan Moulay Souleiman geschonken aan de vijfde president van de Verenigde Staten, James Monroe.

Tot in 1923 droeg het de naam van « Consulaat », maar tegenwoordig is het een « gezantschap » dat schilderijen over Marokko en oude landkaarten herbergt. Dit museum vertelt de geschiedenis van de relaties die bestonden tussen de twee landen, namelijk Amerika en Marokko.

Hercules grotten

Op slechts 10 kilometer van Tanger liggen de Hercules grotten, die natuurlijk ontstaan zijn en bij vloed volledig onder water komen te staan. Volgens de Griekse mythologie is dit de plek waar Hercules zou uitgerust hebben na zijn heldendaden.

Als je zou beslissen naar binnen te gaan, kan je genieten van een indrukwekkend zicht op de Straat van Gibraltar.

Cap Spartel

Op 14 kilometer ten westen van Tanger, ligt Cap Spartel, dat je zeker eens moet bezoeken als je in de buurt bent. Dit is het meest noodwestelijke punt van Afrika. De vuurtoren werd gebouwd op de exacte plaats waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samenkomen. Dit is zichtbaar aan de kleurverandering van het water.

Ocean Plage

In het zuidoosten van Tanger, langs de kust, kan je zonnebaden op verlaten langgerekte stranden, met enkel het geluid van de golven. Hier en daar vind je er een strandrestaurant (zoals de Ocean plage op de foto) waardoor je kan genieten van een etentje met zicht op zee. Een waar genot voor alle zintuigen!

Assilah

Op ongeveer 40 kilometer van Tanger bevindt zich het pittoreske dorpje Assilah. Neem een taxi en trek erheen voor een dag. De witte huizen staan er in fel contrast met de azuurblauwe hemel. Hoewel het zeer populair is bij Europeanen, heeft het havendorpje toch zijn charme weten te behouden. Loop verloren in de straatjes van Assilah!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top