Thailand, het Land van de Glimlach

Nieuws | Jaarlijks reizen er 80 000 Belgen naar Thailand. Het 'Land van de Glimlach' is daarmee één van de belangrijkste bestemmingen in Azië. Thailand is dan ook boeiend, veilig, vriendelijk, servicegericht en voordelig. Allemaal ingrediënten die bijdragen tot een onvergetelijk verblijf, van Phuket en Krabi tot Chiang Mai en van Bangkok tot en met Kanchanaburi of Phimai. Kom tot rust in Thailand en laat je verwennen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jaarlijks reizen er 80 000 Belgen naar Thailand. Het 'Land van de Glimlach' is daarmee één van de belangrijkste bestemmingen in Azië. Thailand is dan ook boeiend, veilig, vriendelijk, servicegericht en voordelig. Allemaal ingrediënten die bijdragen tot een onvergetelijk verblijf, van Phuket en Krabi tot Chiang Mai en van Bangkok tot en met Kanchanaburi of Phimai. Kom tot rust in Thailand en laat je verwennen.

Bangkok, nationale schatkamer

Bangkok is de drukke hoofdstad met naar schatting ruim 12 miljoen inwoners. De stad werd gesticht in 1782, is een nationale schatkamer en het spirituele, culturele, politieke, commerciële, educatieve en diplomatieke centrum van het land én een grote paradox. Je vindt er reusachtige wolkenkrabbers en blitse shoppingcentra in dezelfde straat als lokale marktjes en verfijnde tempels waar de Thai hun eer aan Boeddha betonen.

Krung Thep (Stad der Engelen) zoals Thai de hoofdstad ook wel noemen, telt tal van bezienswaardigheden: De Grand Palace, het voormalige koninklijk paleis, is een 'must see'. Dit baken aan de rivier in het centrum van de stad bestaat uit gebouwen uit verschillende tijden. De Wat Phra Kaeo (de Tempel van de Smaragden Boeddha) bevindt zich in hetzelfde complex. De Smaragden Boeddha is het meest vereerde beeld in Thailand.  Rond het Sanam Luang, het ovale plein voor de Grand Palace, vinden we onder meer het museum voor moderne kunst, de Thammasat Universiteit en het Nationaal Museum. Dit heeft een overweldigende collectie van artefacten en kunstwerken uit het Bronzen Tijdperk.

Beelden en pagodes

Wat Pho, de Tempel van de Liggende Boeddha, grenst aan het Grand Palace. Het enorme, met goud bedekte beeld is 46 meter lang en 15 meter hoog. De voetzolen van de Boeddha zijn met parelmoer ingelegd. De Wat Arun (Tempel van de Dageraad) aan de Chao Phraya rivier tegenover het Grand Palace, is beroemd vanwege de met stukjes porselein ingelegde 79 meter hoge centrale pagode. Het Vimanek Palace (het Hemelse Onderkomen) is het grootste gebouw ter wereld van teakhout.
 
Daarnaast zijn er nog tal van bezienswaardigheden in Bangkok zoals de Wat Traimit (Tempel van de Gouden Boeddha); Wat Benchamabophit (Marmeren Tempel), de koninklijke boten in boothuizen op Khlong (Kanaal)) Bangkok; de Dusit dierentuin; het Siam Stadspark in de voorstad Minburi en Safari World, eveneens in Minburi.

Net buiten de stad

Op een steenworp afstand van Bangkok vind je onder meer: de Ancient City in Samut Prakan. Een gigantisch openluchtmuseum met replica's van religieuze complexen en monumenten uit heel Thailand.

Ook in Samut Prakan ligt de Crocodile Farm met tienduizenden zoet- en zoutwaterkrokodillen. De drijvende markt van Ratchaburi Damnoen Saduak ligt met 80 kilometer iets verder weg. Hier moet je vroeg bij zijn.

De rijstkom van Thailand

Het centrale gelegen gebied is 'de rijstkom van Thailand'. Wie rondrijdt door dit vruchtbare laagland weet precies waarom. Met een bezoek aan dit gebied kan je een hele vakantie vullen, want behalve de hoofdstad Bangkok omvat dit gebied van 22 provincies ook beroemde kustplaatsen als Pattaya, Jomtien en Rayong aan de ene kant van de Golf van Thailand en badplaatsen als Cha-am en Hua Hin, waar de Thaise koninklijke familie haar buitenverblijf heeft, aan de overzijde.  De oude Thaise hoofdstad Ayutthaya met zijn imposante verzameling ruïnes van tempels en paleizen hoort ertoe, maar ook Kanchanaburi met de 'Brug over de Rivier Kwai', die deel uitmaakt van de dodenspoorweg. Een rit over deze weg is zonder meer indrukwekkend omdat de route een goed idee geeft van hoe moeilijk het geweest moet zijn om deze spoorweg aan te leggen.

De kleurrijke bergstammen van het Noorden

Noord-Thailand bestaat uit 17 provincies (Changwats) en grenst aan Laos en Myanmar (Birma). In het noorden staat de wieg van de oudste Thaise beschaving. De regio staat bekend om zijn gastvrijheid en de vele archeologische en culturele attracties. Voorbeelden hiervan zijn de oude stad Sukhothai, 700 jaar geleden de eerste hoofdstad van Thailand en Wat Phra Borommathat Doi Suthep op een berg bij Chiang Mai, waar enkele relikwieën van Boeddha worden bewaard. De grootste dam van Thailand en de zevende ter wereld is de Bhumibol Dam in Tak.

In het Noorden wonen tevens de vele kleurrijke bergstammen zoals de Lahu van Tak, de Yao, Akha, Karen, Hmong en Lisu van Chiang Mai en Chiang Rai. Veel toeristen van de omliggende provincies komen naar Chiang Mai voor het jaarlijkse Songkran festival en naar Sukhothai voor Loi Krathong, lampionoplating ter ere van de volle maan.

De I-San, een eeuwenoude beschaving

De Thai noemen het plateau ten noordoosten van Bangkok 'de I-San'. Het is het centrum van een eeuwenoude beschaving, die teruggaat tot prehistorische tijden en de periode dat de Khmer hier heersten. Veel mensen spreken hier Lao, de taal van Laos.

In Phimai, Nakhon Phanom en Buri Ram zijn nog steeds monumenten te vinden die herinneren aan vroeger tijden. In het dorp Ban Chiang in Udon Thani zijn prehistorische skeletten en gereedschappen ontdekt van een beschaving van ongeveer 5000 tot 7000 jaar geleden.

De ideale strandvakantie

In het oosten van Thailand vind je een verscheidenheid aan badplaatsen. Van het bekende en alles biedende Pattaya tot het rustige, maar toch ook steeds meer bekende, Koh Chang (Olifanteneiland), dat samen met de omringende eilanden een natuurpark vormt. De ideale plek voor snorkelen, windsurfen, zwemmen, zeilen of zonnen…

Tropische eilanden en palmstranden

Zuid-Thailand bestaat uit 14 provincies (Changwats): Chumphon, Ranong, Surat Thani, Phangnga, Phuket, Krabi, Nakhon Si Thammarat, Trang, Phatthalung, Songkla, Satun, Pattani, Yala en Narathiwat.

De regio ligt op de landtong tussen de Andaman Zee in het westen en de Zuid-Chinese Zee in het oosten. Het zuiden biedt een van de meest spectaculaire plaatjes van het land, met fantastische stranden en overvloedige tropische eilanden. De twee grootste attracties in het zuiden zijn het schiereiland Phuket, Thailand's grootste eiland en met het vasteland verbonden door een brug, en het eiland Koh Samui, met zijn watervallen, rotsformaties, vlindertuinen,  een honingboerderij, een grote zittende boeddha, een kruidentuin in Ban Makam en een apentrainingscentrum in Ban Khao Phra.

Andere attracties in het zuiden zijn onder meer koraalriffen met een overvloed aan zeeleven, afgelegen nationale parken, bergen, watervallen, historische plaatsen en prachtige wildreservaten.

Riviercruisen

Een van de beste manieren om de pracht van de tropische fauna en flora van Thailand te ontdekken is een riviercruise. Er zijn tal van mogelijkheden zoals een cruise op de Chao Phraya rivier van Bangkok naar Ayutthaya, inclusief een bezoek aan de UNESCO-sites. Een cruise op de River Kwai is ook de moeite waard, niet alleen omwille van de natuurpracht maar ook voor een bezoek aan de grote bezienswaardigheden onderweg zoals de Tiger Cave Temple.

Eco-vakantie op een eiland

Op Koh Klang in de provincie Krabi ijveren de inwoners voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme met respect voor de natuur. Er is slechts één hotel op het eiland, Islander Eco Village, en je kunt ook logeren bij de bewoners. Voor de gasten worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals Batik ateliers, tochten door de mangrove wouden en grotten bezoeken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top