Genieten van een kleurrijke herfst in Groot-Brittannië

Nieuws | Elk seizoen heeft zijn charme, zeker in Engeland, waar je kunt logeren in gezellige, romantische B&B’s en inns en zelfs in kastelen. Je geniet er van de warmte van het haardvuur, na een wandeling door het mooie landschap. Nergens anders kun je zo genieten van de kleurenpracht van de herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elk seizoen heeft zijn charme, zeker in Engeland, waar je kunt logeren in gezellige, romantische B&B’s en inns en zelfs in kastelen. Je geniet er van de warmte van het haardvuur, na een wandeling door het mooie landschap. Nergens anders kun je zo genieten van de kleurenpracht van de herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië.

Dover

Begin je herfstvakantie, na bijvoorbeeld een overtocht met de ferry, in Dover. Hier kan je alle kanten op, langs de krijtrotsen met brede panorama’s over de zee, door het golvende landschap, van het ene sfeervolle stadje naar het andere. Van september tot november kan je er genieten van een unieke kleurenpracht, in bossen en kasteelparken, midden de natuur die zich in afwachting van de winter nog eens op zijn mooist laat zien. In de herfst worden de vruchten geplukt en gaan de jagers op pad. Dat betekent genieten van culinaire specialiteiten zoals tijdens de Wild Boar Week (25/10-02/11) in het middeleeuwse stadje Rye. Twintig verschillende restaurants serveren de beste everzwijngerechten.

White Cliffs

In Dover ligt de startplaats van een van de mooiste wandelingen van Zuid-Engeland. De White Cliffs of Dover is een indrukwekkende kust met hoge witte kliffen waartegen de golven beuken. Boven op die rotsen loopt een bewegwijzerd wandelpad van waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Engelse kust. De regio is beschermd als natuurgebied en bij de start van de wandeling kun je alle nodige informatie ophalen in het bezoekerscentrum. Na vijf kilometer wandel je tussen de krijtrotsen tot op het strand van St. Margeret’s Bay. In het mooie dorp zijn er enkele restaurants, bekend om hun visgerechten en zeevruchten.

Kent en zijn verscheidenheid

Wandelaars en fietsers genieten van de gezonde lucht langs goed bewegwijzerde paden zoals het Kent Coast Path. Kunstliefhebbers reizen naar Margate voor de Turner Contemporary of naar Canterbury met zijn wereldberoemde kathedraal waarvan de geschiedenis 2500 jaar oud is. In Kent staat uiteraard ook een bezoek aan de kastelen op het programma met voorop Hever Castle en Leeds Castle. En mocht het weer niet meezitten dan kun je in zowat ieder dorp de gezellige warmte opzoeken van een leuke pub of genieten van een afternoon tea met versgebakken scones, bijvoorbeeld in Tiny Tims Canterbury of in de Secret garden in Ashford.

Newcastle

Net als in Dover zijn ook in Newcastle de bezienswaardigheden dichtbij en de najaarszon maakt de herfstkleuren nog mooier. September en oktober zijn traditioneel goed-weer-maanden en je hebt helemaal geen last van de zomerdrukte en van de prijzen, eigen aan het hoogseizoen. Newcastle-Gateshead staat bekend als bruisend en cultureel centrum. De attracties en historische monumenten worden opgeluisterd door festivals en de parken en tuinen liggen er verzorgd bij. Zowat twee eeuwen hebben hun sporen nagelaten, zowel op de gebouwen, de bruggen als in en brede straten.

Durham

Niet zover van Newscastle vind je het stadje Durham. Wandel door de Yorkshire Dales of het National Park Northumberland of kuier langs de winkeltjes van Durham. Wist je trouwens dat de kathedraal van Durham het decor is geweest voor de Harry Potterfilms? In het Chapterhouse van het door de UNESCO beschermd werelderfgoed bevond zich onder andere de klas van professor Anderling en ook de kloostergangen komen terug in de eerste film.

Schotland

Neem je camera mee, voor de mooiste foto’s van het kleurenpallet, in de bossen van Perthshire en The Trossachs. Dit is Schotland op zijn mooist en langs Loch Lomond zal je genieten van het uitzicht op het meer, met daarachter de machtige bergen. Voor de ‘glorious autumn colours’ komen ook de Schotten naar buiten en na een dagje in de natuur kun je met hen verbroederen, bij een verwarmende whisky, in een sfeervolle, authentieke pub.

Dumfries en Galloway

Hou je van kastelen, burchten, middeleeuwse en betoverende herfstlandschappen, kies dan voor Dumfries & Galloway. Deze Zuid-Schotse regio is ook een uitstekend fietsgebied. Bezoek ook Gretna Green, een dorp in de buurt van de Engelse grens die historisch bekend staat vanwege de vele huwelijken die er worden voltrokken waarbij de bruid geschaakt was, al of niet tegen haar zin. De oude smidse, die gebouwd werd in 1712, en zijn aambeeld zijn sindsdien de symbolen van in Gretna Green gesloten huwelijken.

Wales

De Great Little Trains of Wales zijn een zeer speciale manier om enkele van de mooiste landschappen van de Britse Eilanden te ontdekken. Deze stoomtreinen hebben een geschiedenis van ruim 100 jaar en hebben allen de charme van de oude stoomtreinen met veel gepolijst lakwerk en messing.

Oorspronkelijk dienden deze treinen om leisteen uit Wales te vervoeren van de steengroeven naar de zee. Tegenwoordig bieden ze echter een unieke ervaring uit een vervlogen tijdperk. Deze bijzondere attractie biedt de mogelijkheid om te genieten van enkele van de prachtigste landschappen.

Nottingham

Nottingham is bekend van de legende van Robin Hood, de plaatselijke held en boogschutter die van de rijken stal om de armen te voeden. Het 17de eeuwse Nottingham Castle is gebouwd op de overblijfselen van een ouder kasteel dat een rol speelde in de legenden rondom Robin Hood. Het kasteel is te bezoeken en er zijn regelmatig tentoonstellingen. Maar de echte fans van Robin Hood kunnen in het bos op zoek naar de beroemde Major Oak, de bijna duizend jaar oude boom die beschouwd wordt als het voormalig hoofdkwartier van Robin Hood.

Nog een interessante locatie in Nottingham is The Park, een woonwijk ten zuiden van het centrum van de stad. Ooit was dit het hertenpark van Nottingham Castle, maar tegenwoordig staan er veel typisch Victoriaanse gebouwen. De straten worden nog verlicht met ouderwetse gaslampen en het is het grootste gebied in de wereld dat nog op deze wijze wordt verlicht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top