De beste sportieve bestemmingen

Nieuws | Wie zich graag van zijn sportiefste kant laat zien tijdens zijn vakantie, reist het best naar New York, de Malediven of Yorkshire. Dat blijkt uit een studie van British Airways. De luchtvaartmaatschappij peilde bij 2.000 respondenten naar de beste bestemmingen ter wereld om te lopen, te zwemmen en te fietsen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zich graag van zijn sportiefste kant laat zien tijdens zijn vakantie, reist het best naar New York, de Malediven of Yorkshire. Dat blijkt uit een studie van British Airways. De luchtvaartmaatschappij peilde bij 2.000 respondenten naar de beste bestemmingen ter wereld om te lopen, te zwemmen en te fietsen.

Central Park (New York)

Central Park in New York staat met stip bovenaan als de place to be om te joggen en lopen. Grote sterren zoals Madonna, Ricky Gervais en Jake Gyllenhaal zijn alvast gewonnen voor de groene oase in het hartje van het drukke Manhattan. Central Park mag jaarlijks trouwens zo’n 40 miljoen bezoekers verwelkomen, waarvan 10% joggers en lopers.

Sydney Harbour (Australië)

Op de tweede plaats staat Sydney Harbour in Australië. Deze baai, die ook wel Port Jackson wordt genoemd, is de natuurlijke haven van Sydney en staat bekend om de prachtige Harbour Bridge. De oevers van de baai zijn het ideale kader om een aantal kilometers al lopend af te leggen en Sidney op een andere manier te ontdekken.

Richmond Park (Verenigd Koninkrijk)

Richmond Park is het grootste koninklijke park van Londen en beslaat bijna 10 km². Vooral de beboste en heuvelachtige parkdelen zijn in trek bij lopers en joggers. Maar het park is ook voorzien op andere sporten, zo is er een rugbyveld, kan je er paardrijden of golf spelen. En ook de fietsliefhebbers vinden er hun gading, ongeacht hun niveau.

Malediven

Sportievelingen die liever in het water vertoeven, zakken het best af naar de Malediven. Maar liefst 30% van alle ondervraagden vindt de eilandengroep met zijn helderblauwe zee de beste plaats ter wereld om te zwemmen en te duiken.

The Great Barrier Reef (Australië)

Als je wil zwemmen tussen de kleurrijke canyons, dan is het Great Barrier Reef de droombestemming. Dit is een koraalrif van meer dan 2000 kilometer lang, langs de kust van Queensland en is opgenomen in de werelderfgoedlijst van het UNESCO. Neem zeker je duikmateriaal mee, zodat je niets mist van de schoonheid ervan!

Marina Bay Sands Pool (Singapore)

Het Marina Bay Sands Pool is een adembenemend zwembad van maar liefst 150 meter lang op het dak van een luxeresort. Het Infinity Pool, zoals het zwembad genoemd wordt, bevindt zich op de 57ste verdieping van het hotel en is daarmee het hoogste ter wereld. Een adembenemend zicht als je enkele baantjes wil trekken, maar best wel vermijden als je last hebt van hoogtevrees!

Yorkshire Dales

De echte wielerfanaten moeten dan weer resoluut kiezen voor het uitgestrekte landschap van Yorkshire Dales in het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar maakte het landschap overigens deel uit van een Tour de France rit. Yorkshire Dales werd in 1954 als nationaal park aangewezen en beslaat 1769 km². Jaarlijks trekken er 8 miljoen bezoekers naar het park om van het prachtige zicht te genieten terwijl ze een wandeling of fietstocht maken op een van de talrijke routes.

Venice Beach (Verenigde Staten)

Ook Venice Beach in de Verenigde Staten beschikt over uitstekende fietsroutes. Dit strand, dat onder andere dienst deed als decor voor de serie Baywatch, lokt op zondag voornamelijk wandelaars en zwemmers, maar je kan er ook genieten van een fietstocht op de bekende route van Washington Square tot Santa Monica Pier.

Wight (Verenigd Koninkrijk)

Met zijn talrijke inhammen en heuvels is dit eiland aan het Kanaal, zeer populair bij fietsliefhebbers, zowel om het mooie kader als het beste klimaat van het Verenigd Koninkrijk (en dat wil heel wat zeggen)! Je kan er naartoe met de boot, vanuit Southampton of Porthmouth.

De minst populaire sportieve bestemmingen

British Airways peilde eveneens naar de minst populaire bestemmingen om te sporten. Volgens de respondenten kunnen sporters maar beter plaatsen met een extreem klimaat vermijden zoals de snijdende kou in Antarctica en Alaska (Verenigde Staten) of de verstikkende warmte in Death Valley (Verenigde Staten) en Al’Azziyah (Libië).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top