Hoe mooi de aarde kan zijn

Nieuws | We staan er niet altijd bij stil, maar onze planeet is mooi, wondermooi. De samenloop van een klimaat, een geografische locatie en de veranderende seizoenen ziet er vaak wonderbaarlijk uit. Van roze meren en velden vol lavendel tot adembenemende bergen : al deze prachtige plekken bestaan echt. Wij nemen je mee op een inspirerende wereldreis...

Door Pickx

Deel dit nieuws

We staan er niet altijd bij stil, maar onze planeet is mooi, wondermooi. De samenloop van een klimaat, een geografische locatie en de veranderende seizoenen ziet er vaak wonderbaarlijk uit. Van roze meren en velden vol lavendel tot adembenemende bergen : al deze prachtige plekken bestaan echt. Wij nemen je mee op een inspirerende wereldreis...

De 'Tunnel of Love' in Oekraïne

Dit moet zowat de mooiste treinbaan in de wereld te zijn. De zogenaamde 'Tunnel of Love' ligt in de buurt van het plaatsje Klevan in het westen van Oekraïne. Een mooie, maar vooral zeer gevaarlijke tunnel. Drie maal per dag rijdt er een trein door de liefdestunnel en dan is het oppassen geblazen. De mythe waaraan de tunnel zijn naam dankt is de volgende: een liefdespaar dat door de tunnel wandelt mag een wens doen. Indien de liefde sterk en oprecht is, zal de wens uitkomen.

Tulpenvelden in Nederland

Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is vooral de omgeving van Lisse in Nederland ongeëvenaard.

Salar de Uyuni in Bolivië

Salar de Uyuni het zuidwesten van Bolivië is de op een na grootste zoutvlakte ter wereld. Het is een witte woestijn met in het regenseizoen een flinterdun, alles reflecterend laagje water. Tijdens de maand november stijgt de spektakelwaarde van de zoutvlakte: de Salar de Uyuni is dan de broedplaats van drie soorten flamingo's.

Isla De Gigantes in de Filipijnen

Deze afgelegen eilandengroep staat vooral bekend om zijn prachtige en ongerepte stranden.

Hitachi Seaside Park in Japan

Het bloemenpark Hitachi Seaside Park in Ibaraki, ten noorden van Tokyo, bevindt zich bij de kust nabij het Ajigaura strand en is een populaire bezienswaardigheid. Het hele jaar door kan je er genieten van bloemen in alle kleuren. Vanaf de bloemenvelden kijk je uit over de Stille Oceaan. Vooral de lente is bijzonder, omdat dan meer dean 4,5 miljoen blauwe nemophilas bloeien, de zogenoemde "Nemophilia Harmony". Meer dan een miljoen narcissen, 170 tulpensoorten en vele andere bloemen kun je bewonderen  in dit park, waar je kan rondwandelen en fietsen.

Het Rode Strand in China

Het Rode Strand in Panjin is een immens moeras in het noordoosten van China. Het is een bijzondere plek door het rode zeegras dat er uitbundig groeit en waardoor alles rood kleurt. Het is een pleisterplaats voor bijzondere dieren zoals de Chinese kraanvogel.

Bamboebos van Sagano in Japan

Net buiten Kyoto ligt dit indrukwekkende bamboebos. Bamboe, één van de meest meedogenloze bomen die er bestaan, groeit hier zo ver als je kunt kijken.

Woud der Messen in Madagascar

Madagascar is eigenlijk een wonder op zich. Het afgelegen eiland lijkt wel afgesneden van de rest van de wereld en herbergt dier- en plantensoorten die je nergens anders op aarde vindt. Ook heeft het eiland heel wat geografische uitzonderlijkheden, zoals dit Messenwoud in het nationale park Tsingy de Bemaraha.

De Grot der Kristallen in Mexico

Zo'n 300 meter onder de Mexicaanse zilvermijn Naica vind je een grote ondergrondse kamer, de 'Cueva de los Cristales', die in 2000 ontdekt en geleeggepompt werd. Vandaag wagen slechts enkele mensen per jaar zich aan een bezoek aan de kristallen, aangezien het er moordend warm is.

Wisteria Tunnel in Japan

Deze kleurrijke bloementunnel ligt in Kitakyushu in Japan. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het ruikt ook nog eens heel lekker als je door deze tunnel struint. De onderdoorgang is het middelpunt van de Kwachi Fuji Tuinen.

Hang Son Doong in Vietnam

De grootste grot ter wereld is de Hang Son Doong in Vietnam.

Takinoue Park in Japan

Elk jaar van begin mei tot begin juni staat de Shibazakura in bloei in het Takinoue Park. Een adebenemend schouwspel. Het bloementapijt strekt zich uit over een oppervlakte van zo'n 100.000 vierkante meter.

Antelope Canyon in Arizona

De prachtige Antelope Canyon is wereldberoemd omwille van de bijzonder mooie lichtinval.

Lake Hillier in Australië

Waarom dit meer roze is, is niet helemaal duidelijk. Wetenschappers denken dat het effect wordt veroorzaakt door algen en het vele zout.

Lake Retba in Senegal

Het Roze Meer of Lake Retba is een zoutmeer in Senegal. De roze kleur is te wijten aan het feit dat de hoge zoutconcentratie het licht anders breekt en aan de aanwezigheid van rode plankton en microbacteriën.

Uluru in Australië

In het Australische natuurpark van Uluru-Kata Tjuta ligt de bekende rotsformatie Uluru, die door Europeanen ook wel 'Ayers Rock' genoemd wordt. Het natuurfenomeen is zo'n 9,4 kilometer lang en bestaat uit arkoze, een soort zandsteen. De roodachtige kleur dankt Uluru aan klei en roestende ijzermetalen. Het krieken van de dag en zonsondergang geven de berg een nog donkerdere kleur.

Zhangye Danxia Geologisch Park in China

Deze kleurrijke bergen zijn het resultaat van zandsteen en mineralen die reeds 24 miljoen jaar op elkaar gedrukt worden door de verschuiving van tectonische platen.

Mendenhall ijsgrotten, Juneau in Alaska

Zo'n 20 kilometer buiten het stadje Juneau in Alaska ligt een immense gletsjer die van buitenaf net zo mooi is als van binnen. En je kunt de ijsgrot in, al is dat niet zonder gevaren.

Lavendelvelden in Frankrijk

Om de lavendelvelden te ontdekken moet je naar de Provence afreizen. In deze prachtige streek kun je de lavendelvelden in bloei zien staan van half juni tot eind augustus.

Theevelden in China

Wat de tulp voor Nederland is, is thee voor China. Het land produceert zes varianten en de theevelden zijn dan ook legendarisch.

Tianzi Mountains in China

De duizenden pieken van de Tianzi Mountains lijken tot aan de hemel te reiken. Het uitzicht is er gewoonweg adembenemend.

Canola bloemenvelden in China

In het begin van de lente staan de Canola Flowers of koolzaadbloemen in volle bloei. Voor het mooiste zicht op deze bloemvelden moet je in het plaatsje Luoping zijn tussen februari en maart.

Mount Roraima in Venezuela

In en rond het Nationaal Park Canaima in het zuidoosten van Venezuela ligt een keten van meer dan honderd tafelbergen die samen zo'n indrukwekkend en onwerkelijk landschap vormen dat je je in de prehistorie waant. Middenin dit opmerkelijke landschap ligt precies op de grens van Venezuela, Brazilië en Guyana de meest spectaculaire tafelberg van allemaal: Mount Roraima. Mount Roraima is met zijn 2180 meter de hoogste tafelberg ter wereld.

Glacier National Park in Montana, VS

Glacier National Park is een spectaculair mooi, ongerept natuurgebied met gletsjers, ruwe bergpieken, vele meren en watervallen, weelderige bossen en weides met prachtige bloemen. Het wemelt er bovendien van de bevers, otters, berggeiten, dikhoornschapen, elanden en zelfs grizzlyberen.

Het Stenen Woud van Yunnan in China

De Stenen Woud of Shilin is een reeks van kalksteenformaties op zo'n 92 km van Kunming. De hoge rotsen lijken uit de grond op te stijgen als stalagmieten en lijken op versteende bomen. Sinds 2007 prijkt deze de site op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top