Vreemde gaten in de weg

Nieuws | Ieder jaar opnieuw veroorzaakt de winter heel wat schade aan onze wegen. Vorst, stortregens, overstromingen, kapotte rioleringen of gewoon een slechte ondergrond richten soms een enorme ravage aan. De gaten in onze wegen zijn de aartsvijand van het verkeer. Maar als je denkt dat je de ergste barsten al bent tegengekomen, dan heb je zeker deze gaten nog niet gezien? Wij gingen op zoek naar de opmerkelijkste zinkgaten, de grootste kraters en de vreemdste gaten in de weg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gekke gaten in de weg

Ieder jaar opnieuw veroorzaakt de winter heel wat schade aan onze wegen. Vorst, stortregens, overstromingen, kapotte rioleringen of gewoon een slechte ondergrond richten soms een enorme ravage aan. De gaten in onze wegen zijn de aartsvijand van het verkeer. Maar als je denkt dat je de ergste barsten al bent tegengekomen, dan heb je zeker deze gaten nog niet gezien? Wij gingen op zoek naar de opmerkelijkste zinkgaten, de grootste kraters en de vreemdste putten in de weg.

Paniek in China

Een lichte paniek maakte zich meester van China toen men dit gat ontdekte. Er bastaat dan ook geen enkele logische verklaring voor. Op deze foto inspecteren arbeiders een zinkgat in een straat in Beijing in februari 2010.

Geluksvogel

Nog in China had deze bestuurder wel enorm veel geluk dat zijn wagen niet in het gat verdween. De man kon zich op tijd in veiligheid brengen. Maar China is en blijft het land bij uitstek als het om zinkgaten gaat...

Nog een geluksvogel

In Nanchang in de provincie Jiangxi viel plotseling een gat van 10 vierkante meter in de weg. Passagiers van een toevallig passerende Guangzhou-Honda Accord hadden geluk. Dit soort gaten onstaan met grote regelmaat, meestal te wijten aan slechte afvoer van water.

In een gat gevallen

In augustus 2009 zakte plotseling een weg in in Hefei, in de Chinese provincie Anhui. Een taxi en drie moto's vielen in het gigantische gat.

Gat in zebrapad

In mei 2009 ontstond er een groot gat op een zebrapad in Nanjing, in de Chinese provincie Jiangsu. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Vrachtwagen in de put

In juni 2009 stortten aan vrachtwagen vol met zand in een gigantische put in een straat in Wuhan in de Chinese provincie Hubei.

Londen

Ook dichter bij ons durft het al eens mis gaan. Dit gat verscheen in de Blackheath Road in London in juli 2002.

Mercedes in krater

Dit gigantische zinkgat verscheen in West Broad Street in Columbus, Ohio. De Mercedes-Benz van advocaat Michael M. Schmidt ligt op de bodem van de krater. De put ontstond nadat een riolering was gebarsten.

München

Een bus raakt vast in een krater veroorzaakt door bouwwerken in een straat in München in 1994.

Weggezakt tankstation

In januari 1997 zakte dit tankstation in een zinkgat van bijne 2 m diep in Lake Forest Park. Hevige sneeuwval en regen en overstromingen waren verantwoordelijk voor deze ravage.

Duitsland

In augustus 2007 stortte deze wagen in de diepte in een zinkgat in een straat in Arnsberg, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Brandweer in zinkgat

In september 2009 kwam deze brandweerwagen vast te zitten in een zinkgat in de buurt van Valley Village in Los Angeles. De vier inzittende brandweerlui kwamen er zonder kleerscheuren van af. Het gat werd veroorzaakt door een gesprongen waterleiding in de San Fernando Valley.

Probleemput

Als je met je auto vastzit in het wegdek en je een kraan nodig hebt om hem er weer uit te halen, dan kan je spreken van een groot gat.

Nattigheid

Een waterleiding in Surrey vernielde deze autoweg. Iets zegt ons dat dit geen drinkwater is...

Taxi

Extreme weersomstandigheden hebben een gigantische impact op de wegen. De orkaan Jove vernielde bijvoorbeeld deze weg in Colima, Mexico.

Veel te diep

Deze weg in Kinnelon, New Jersey werd compleet vernield door orkaan Irene. De GMC Yukon SUV bleek op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn.

Watermeloenen

Prijs jezelf gelukkig als je een gewone put in de weg tegenkomt. De inwoners van Harbin City in China kregen te maken met een groter probleem. Gelukkig konden de watermeloenen gered worden.

Olietanker

Deze monstrueuze put in China verzwelgt een halve olietanker.

Aardbeving

Deze Toyota werd het slachtoffer van een grote put die ontstond na een aardbeving in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Slagveld

Deze gigantische put is het resultaat van een overstroming in São Paulo, Brazilië.

Duik

Deze pickup truck ploetert door een diepe plas in het Engelse Albrighton. Aan de positieve kant: de koplampen werken nog prima!

Reuzengat

Deze wegverzakking in Peking heeft het stadbestuur heel wat kopzorgen bezorgd. Gewoon wat grind ingooien en aanstampen zal niet volstaan.

Trillende tuimel

Aardbevingen zijn niet meteen bevorderlijk voor de staat van de autowegen. Dat hebben de automobilisten in Christchurch, Nieuw-Zeeland ook al ondervonden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top