Dit is de gevaarlijkste weg ter wereld

Nieuws | De gevaarlijkste weg ter wereld

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dacht je dat de E40, de E19 of de A12 gevaarlijk waren? Herzie dan maar snel je mening. Ze zijn niets vergeleken met de De North Yungas-weg in Bolivië. Die weg is zonder twijfel de gevaarlijkste ter wereld. In deze fotoreeks zie je waarom..

69 kilometer doodsgevaar

Deze 69 kilometer lange weg - ook wel bekend als de  Camino de la Muerte, de weg van de doden – loopt van La Paz tot Coroico en werd door Paragayaanse gevangenen aangelegd in 1930 tijdens de Chaco oorlog…

Legendarisch

De weg is legendarisch om het extreme gevaar en werd in 1995 tot de gevaarlijkste weg ter wereld gedoopt door de Inter-American Development Bank. De weg is erg smal met enorme afgronden en er zijn geen vangrails.

Moordkuil

Tevens is er door de mist en regen vaak slecht zicht, het wegdek is modderig, er is veel los gesteente, etc. Er wordt geschat dat 200 tot 300 reizigers per jaar op deze weg de dood vinden.

100 slachtoffers in één keer

Langs de weg staan verschillende herdenkingskruizen op de plekken waar mensen omgekomen zijn. Op 24 juli 1983 is een bus vanaf de Yungas Road in een ravijn gestort waarbij meer dan 100 passagiers om het leven zijn gekomen. Dit ongeval staat bekend als Bolivia's ernstigste verkeersongeval.

Nieuwe weg

Na 20 jaar bouwen is eind 2006 een nieuwe weg van La Paz naar Coroico geopend. Dit is een moderne weg met bruggen, waterafvoer, meerdere rijstroken, verharding, vangrails en meer elementen die het een veel veiligere weg maakt dan de oude.

Kick

De oorspronkelijke noordelijke Yungas Road wordt door de nieuwe weg veel minder gebruikt voor gewoon verkeer maar weer meer door mountainbikers vanwege de kick.

Voorrang

Een van de regels in de wegcode van de North Yungas-weg is dat de bestuurder die naar beneden rijdt voorrang moet verlenen aan de klimmende bestuurder. De daler moet aan de kant voor de klimmer. En dat levert meestal heel veel gevaarlijke situaties op…

Afgrond

Op de North Yungas ben je verplicht om links te rijden. Dit in tegenstelling tot de andere wegen van Bolivië waar je als bestuurder rechts moet rijden. Door deze maatregel heb je als bestuurder een beter zicht op de afgrond…

Video

Dit is dagelijkse kost op de North Yungas…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top