Genieten in het zuiden van Corsica

Nieuws | Genieten in het zuiden van Corsica

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wil je deze zomer genieten van natuur en zon en dat in een authentieke sfeer? Dan is Corsica een uitstekende optie! Wij focussen op het zuiden van het eiland met zijn rustige dorpjes en paradijselijke stranden.

Eropuit op het eiland van de schoonheid...

Figari of Ajaccio?

Via de lagekostenmaatschappij Ryanair is de luchthaven van Figari maar twee uur vliegen van hier. De ideale optie als je een bezoekje wil brengen aan Bonifacio. Het zuiden van Corsica is ook bereikbaar via de luchthaven van Ajaccio.

Vandaar huur je best een auto, er zijn slechts weinig busverbindingen tussen de verschillende dorpjes en taxi’s kosten je een fortuin. Reserveer dus best een auto nog voor je vertrek, zodat je ook kan genieten van kortingen.

Bonifacio

Met zijn steile kliffen gevormd door de wind en de zee is de stad Bonifacio een van de schatten van Corsica. De klim van aan de haven naar de oude stad belooft je een adembenemend zicht over de regio. De stad is omringd door oude vestingmuren en is een doolhof van smalle straatjes, overkapte gangen en pittoreske pleintjes. Bij voorkeur te voet te bezoeken buiten het toeristisch seizoen of vroeg op de dag. Ook een plons in de zee is een aanrader: je hebt er een prachtig zicht op het stadje en haar citadel.

De baai van Rondinara

Op 18 kilometer van Bonifacio vinden we deze prachtige baai in de vorm van een schelp. Met zijn fijn zand en turquoise water omgeven door roodachtige rotsen is dit een van de mooiste lagunes van de regio.

Porto-Vecchio

Porto-Vecchio is de derde grootste stad van het eiland na Ajaccio en Bastia en is een van de absolute toeristische trekpleisters in de regio. In de bovenstad kan je genieten van de vele talrijke terrasjes of je hart ophalen in een van de winkeltjes in de gezellige smalle straten.

De golf van Porto-Vecchio

In de golf van Porto-Vecchio vind je heel wat prachtige badplaatsen zoals Palombaggia. De dennenbomen langs het strand zorgen voor een natuurlijk schaduw. Het is niet voor niets dat heel wat Italianen hier hun vakantie doorbrengen.

De Alta Rocca

De Alta Rocca is een mooi berggebied bezaaid met bossen van dennen, kastanjes en eiken. Het gebied wordt wel eens de groene longen van Corsica genoemd. De streek is ideaal voor een wandeling langs de talrijke charmante dorpjes.

Het massief van Bavella

Sportieve wandelaars kunnen hun hartje ophalen in het massief van Bavella. De bergpas, met de top op 1.218 meter, biedt prachtige vergezichten op de indrukwekkende rotswanden van graniet. Ook het bos in het dal is de moeite waard: het nationaal reservaat van 930 hectaren groot bestaat voornamelijk uit dennen en sparren.

Ajaccio

Ajaccia is de geboortestad van Napoleon en dat kan je nog altijd zien op verschillende plaatsen. In een van de oude steegjes met de hoge gekleurde huizen vind je het Bonapartehuis, het geboortehuis van Napoleon dat tegenwoordig dienst doet als museum. Andere stukken worden tentoongesteld in het Napoleonsalon in het stadhuis. Ook de moeite is het Maréchal-Fochplein, versierd met fontein, palmbomen en platanen. In het Feschmuseum hangt een verzameling primitieve Italiaanse schilderijen uit Venetië, Rome en Firenze.

Propriano

De haven van Propriano is gelegen in de golf van Valinco, geliefd omwille van zijn woeste landschappen en meer authentieke sfeer dan aan de westkust. Het strand van Propriano is vooral populair bij kitesurfers en andere watersporters.

Campomoro

Meer in het zuiden langs de oostkust ligt Campomoro, een authentiek vissersdorpje waar het aangenaam vertoeven is. Het dorpje strekt zich uit langs het strand en krijgt kleur door de vele traditionele bootjes. Op het einde van de baai kan je de Genuese toren beklimmen. Van daar heb je een prachtig panoramisch zicht over de golf van Valinco.

Sartène

De middeleeuwse stad Sartène heerst, hooggelegen op een rots, over de vallei van de Rizzanèse. De wachttoren uit de zestiende eeuw is het laatste overblijfsel van de omwallingen. De grijze, granieten huizen van de oude stad zorgen voor een traditionele sfeer.

Bekend zijn de wijngaarden en de processie van Catenacciu, die elk jaar plaatsvindt op goede vrijdag.

De kaap van Roccapina

Met zijn prachtige fijne zand is Roccapina misschien wel het mooiste strand van het eiland. Vanop het strand kan je 'De Leeuw van Roccapina' bewonderen, een enorme roze granieten rots uitgehold door water en wind. Volgens de legende waakt de natuurlijke sculptuur al eeuwen lang over de marine. Wie de rots beklimt, krijgt toegang tot een ander prachtig stukje natuur, het drie kilometer lange strand van Erbaju.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top