De mooiste panorama's

Nieuws | Overal ter wereld vind je geweldige plekjes, met adembenemende uitzichten. Ontdek in dit dossier de 10 mooiste uitzichten ter wereld!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Overal ter wereld vind je geweldige plekjes, met adembenemende uitzichten. National Geographic maakte een selectie van de mooiste panorama’s die erom bekend staan toeristen aan te trekken voor hun ongelooflijke schoonheid. Ontdek in dit dossier dus de 10 mooiste uitzichten ter wereld!

10. Het Nationale Park van Banff, in Canada

Het contrast tussen het donkergroen van de bomen en het turkoois van het water is wonderlijk! Dit landschap, dat groen en blauw verenigt tegen een achtergrond van besneeuwde bergen, vertegenwoordigt de mooiste elementen van de Canadese valleien.

Banff, dat het grootste park is van Canada en het derde grootste ter wereld, bestaat uit valleien, bergen, gletsjers, rivieren en wouden, en strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 6.000 km². Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag (in 1985), werd het park opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

9. De Mount Cook, in Nieuw-Zeeland

De hoogste berg van Nieuw-Zeeland, de Mount Cook bedraagt 3.754 meter. De berg ligt in het Nationale Park Aoraki/Mount Cook, dat in 1953 werd geopend en deel uitmaakt van de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Je ziet de Mount Cook op deze foto op de achtergrond en omgeven door witte wolkjes die zich lijken vast te klampen aan de berg. Aoraki betekent trouwens de berg die de wolken pakt.

8. Het Nationale Park Torres del Paine, in Chili

Het Nationale Park Torres del Paine in Chili vormt de scheiding tussen het Andesgebergte en de Patagonische steppe. Het 181.000 hectare grote park werd in 1959 opgericht, maar vervolgens door de UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat.

Dit landschap bestaat uit valleien en meren en wordt gedomineerd door bergen en gletsjers. De drie grootste granietrotsen kregen de naam « les Torres (Torens) del Paine » mee. Dit is een parcours dat veel wandelaars en trekkingtoeristen kan bekoren.

7. Cappadocië, in Turkije

De grenzen van deze fascinerende regio in het oosten van Centraal-Turkije verschilden nogal eens in de loop der tijden. Tegenwoordig strekt het gebied zich uit over een oppervlakte van ongeveer 15.000 km2. Cappadocië staat bekend om zijn pittoreske landschappen, kerken, holbewonerswoningen en ondergrondse steden.

6. Uluru, in Australië

Dit maanlandschap kenmerkt zich door een dorre vlakte met hier en daar grassprietjes en vooral een enorme rode monoliet, die maar liefst 3,6 km breed is voor een hoogte van slechts 348m.

Deze gigantische rots maakt deel uit van het Nationale Park van Uluru-Kata-Tjuta, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit is een van de grootste symbolen van Australië.

5. Rio Iguaçu, in Argentinië en Brazilië

De Iguaçurivier stroomt langs de grenzen van Argentinië, Brazilië (waar ze ontspringt) en Paraguay. De rivier, die 1.320 km lang is, is vooral bekend door de watervallen van Iguaçu. De kracht van het water staat er in schril contrast met de kalmte van de groene tropische wouden.

La Garganta del Diablo (foto) biedt een adembenemend spektakel!

4. De klippen van Moher, in Ierland

Deze gigantische klippen, gelegen in Ierland, strekken zich uit over 8 km, op 200 meter boven de zeespiegel. Het zijn voornamelijk de onstuimige golven die voor spektakel zorgen wanneer ze tegen de rotsen slaan.

Deze duizelingwekkende hellingen uit kalk en schiefer, trekken jaarlijks meer dan een miljoen toeristen aan, wat helaas ook gevolgen heeft voor de natuur, die er steeds minder ongerept is. De vele bezoeken hebben er namelijk voor gezorgd dat er barrières en muurtjes nodig zijn om de bezoeken in goede banen te leiden en de site te beschermen.

3. Yunnan, in China

Yunnan is een provincie in het zuidoosten van China, die gekenmerkt wordt door zijn landschappen van tropische wouden en zijn uitgestrekte rijstplantages. Deze regio met zijn talrijke uitzichten trekt heel wat toeristen aan.
Helaas zijn er in deze streek ook vaak grondverschuivingen. In enkele maanden tijd heeft het dorp Zhenhe twee natuurrampen gekend, een aardbeving begin september en zware neerslag begin deze maand.

2. De Grand Canyon van Colorado, in de Verenigde Staten

In de staat Arizona ligt het Nationale Park van de Grand Canyon als een kunstwerk dat door de Coloradostroom werd gevormd. Dit gebied is sinds 1919 beschermd en strekt zich uit over 4.927 km². Jaarlijks komen er miljoenen nieuwsgierige toeristen een kijkje naar nemen. De zonsondergang op de Grand Canyon is dan ook een van de meest onvergetelijke spektakels!

1. De Perito Morenogletsjer, in Argentinië

In het Nationale Park Los Glaciares ligt een van de bekendste gletsjers van Patagonië. De Perito Morenogletsjer is 30 km lang en is een van de 48 gletsjers van het Andesgbergte.
De gletsjer is een authentiek wereldwonder, zowel voor zijn kleuren als voor de kracht die uitstraalt van deze ongelooflijke ijsblok.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top