Colombia: een ondergewaardeerde bestemming

Nieuws | Het Zuid-Amerikaanse Colombia wordt vaak herleid tot een draaischijf van drugs en een onveilig land en kent maar weinig succes bij het grote publiek. Nochtans zijn er heel wat prachtige plekken, die eigen zijn aan Zuid-Amerika!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Zuid-Amerikaanse Colombia wordt vaak herleid tot een draaischijf van drugs en een onveilig land en kent maar weinig succes bij het grote publiek. Nochtans zijn er heel wat prachtige plekken, die eigen zijn aan Zuid-Amerika! Twee oceanen, 2900 km kust, adembenemende archeologische sites en een uitzonderlijke fauna en flora... Ontdek in enkele beelden de rijkdom van Colombia.

Bogotá

De hoofdstad van Colombia strekt zich uit zover het oog kan zien. Op een hoogte van 2.600 meter is het zowat het hele jaar door 16 graden. De toeristische trekpleisters liggen voornamelijk in het centrum van de stad, die in het oosten afgebakend wordt door de bergketens van de Andes.

Het Goudmuseum is zeker een bezoekje waard: het herbergt zowat 30.000 gouden kunstwerken en heel wat precolombiaanse schatten!

Cartagena de Indias

Aan de Caribische Zee ligt de havenstad Cartagena de Indias. Het achtervoegsel « de Indias » maakt duidelijk dat we het over de stad in Colombia hebben en niet over de Spaanse stad Cartagena, waarnaar ze vernoemd is. De koloniale charme en het tropische klimaat zijn de belangrijkste toeristische troeven van de stad. Cartagena de Indias staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO dankzij, onder andere, een prachtig voorbeeld van de koloniale architectuur. De talrijke pleinen van de stad, die omringd zijn door kleurrijke bogen, baden het hele jaar in de zon! Een absolute aanraden om er rond te slenteren.

Taganga

Taganga is een van de dorpjes aan de Caribische kust en is toegankelijk via een lange weg tussen de cactussen. Je waant je er in Mexico! In deze rustige kustplaats is het heerlijk relaxen terwijl de vissers hun netten uitgooien.

San Andrès

Dit relatief vlakke eiland, dat zich uitstrekt over 12 kilometer, is omringd door een kristalheldere zee! Tot groot plezier van de duikers, die er kunnen genieten van enkele prachtige koraalriffen. De stranden zitten er overdag overvol, door dat dit eiland jammer genoeg een echte trekpleister voor toeristen geworden is.

Providencia

Op 90 km ten noorden van San Andrès ligt een waar paradijs voor de liefhebbers van verlaten stranden. De tijd staat stil wanneer je voet aan land zet op Providencia. Het eiland in de Caribische zee was vroeger een vulkaan en wordt van noord tot zuid doorkruist door een heuvelrug. In het noordoosten ligt een natuurgebied met koraalriffen en mangrovebossen. De overheid heeft ervoor gekozen de authenticiteit van het eiland te behouden, er mag geen enkel groot hotel gebouwd worden. Tegenwoordig vindt er vooral ecotoerisme plaats.

Medellin

De meest welvarende stad van Colombia beschikt over een indrukwekkend metronetwerk en een van de beste infrastructuren van het land. Omwille van de recente ontwikkeling heeft Medellin slechts weinig oude monumenten. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden is het er overdag rustig, maar eens de nacht valt, bruist de stad van het leven.

Fernando Botero

De schilder en beeldhouwer Fernando Botero is afkomstig uit Medellin. Omdat hij zo trots is op zijn roots, wil hij dat al zijn schilderijen een Latijs-Amerikaanse afdruk hebben. Reproducties van zijn werken zijn op verschillende openbare plaatsen terug te vinden, zoals hier, op een gevel in Medellin.
Fernando Botero wordt in de hele wereld tentoongesteld maar komt nog vaak terug naar zijn geboorteland, waaraan hij een groot deel van zijn persoonlijke collectie heeft geschonken. De 123 werken zijn te bewonderen in de Banco de la República.

Manizales

Deze stad is een belangrijk centrum in de Colombiaanse koffieproductie en ligt vlak naast een actieve vulkaan. Omdat Colombia de derde grootste producent van koffie is ter wereld (na Brazilië en Vietnam), wordt deze agrarische regio frequent bezocht door de toeristen. De valleien, bergen, rivieren en het weidse groene landschap vallen bij natuurliefhebbers erg in de smaak.

Enkele voorzorgsmaatregelen

Uiteraard kunnen we niet over een reis naar Colombia spreken zonder enkele voorzorgsmaatregelen mee te geven, teneinde onnodige risico’s te vermijden:

- Spaans spreken is zonder twijfel een voordeel om ter plaatse te communiceren, aangezien het Engels er niet zo populair is en Frans er zeer weinig gesproken wordt.
- Waar je ook naartoe gaat, laat geen waardevolle zaken in het oog springen.
- Om het land en de dagelijkse gewoonten van de inwoners beter te begrijpen, wordt het aangeraden de actualiteit te volgen met betrekking tot de conflicten die er heersen in Colombia en zich te informeren inzake de risicogebieden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top