De beste bestemmingen voor een huwelijksreis

Nieuws | Wie huwelijk zegt, zegt huwelijksreis. Zowat 92% van de jonggetrouwden vertrekt na het ja-woord gegeven te hebben voor een tweetal weken naar een zonnige bestemming om er de wittebroodsweken door te brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie huwelijk zegt, zegt huwelijksreis. Zowat 92% van de jonggetrouwden vertrekt na het ja-woord gegeven te hebben voor een tweetal weken naar een zonnige bestemming om er de wittebroodsweken door te brengen. De favoriete bestemmingen van kersverse echtgenoten zijn onder andere Mauritius, de Seychellen, de Malediven, Polynesië, de Dominicaanse Republiek, Martinique… voor hun cocktail van witte stranden, palmbomen en helderblauw zeewater. Maar niet alle tortelduifjes willen uren in de zon liggen bakken. Sommigen dromen er ook van een land te ontdekken of gaan voor een originele vakantiebeleving, zoals een safari in Afrika, een trektocht door Oceanië of ze kiezen voor ongewone huwelijksreisbestemmingen als Thailand, India, Namibië. Of een combinatie: twee weken ontspanning en een deel ontdekken.

Polynesië

Voor tortelduifjes die van eilanden houden en dromen  van fijne zandstranden en palmbomen, is Polynesië de bestemming bij uitstek, met zijn prachtige lagunes.  Proef van het mooie leven op een wit strand en duik in de kristalheldere dieptes. Het ene eiland ligt er naast het andere en ze bieden allen een prachtige natuur voor romantische wandeltochten. Maar Polynesië heeft ook enkele mooie tradities, denk maar aan de bloemenkrans rond de nek van toeristen of je kan er de lokale folklore, de ambachten, de kunst van de tatoeages en de traditionele dansen ontdekken.

De Indische Oceaan

De eilandengroepen in de Indische Oceaan – met eilanden als Reunion, de Malediven, Mauritius en de Seychellen – doen veel mensen wegdromen. Tegenwoordig is het de mode om tijdens je verblijf tussen de eilanden te pendelen, zo kan je je vakantie doorbrengen op twee of zelfs drie eilanden. Maar de beste oplossing blijft om gedurende een week met de wagen Reunion te ontdekken en vervolgens naar een ander eiland te vliegen om te ontspannen aan het strand van de Indische Oceaan. De weelderige plantengroei, de rijke tradities en de droomstranden zullen de natuurliefhebbers kunnen verleiden, terwijl de gastronomie hun dinertjes bij kaarslicht zal kruiden. Je kan ook een week op culturele ontdekking gaan in Sri Lanka  en aansluitend een weekje op de stranden van de Malediven doorbrengen. Sommige  resorts zijn ware juweeltjes voor huwelijksreizen.

De Antillen

Ook Guadeloupe en Martinique hebben charmante verblijven waar je romantische wandelingen kan maken in de tropische wouden. Op deze eilanden kan je een heuvel beklimmen of naar hartenlust zonnebaden. Of breng een bezoek een de plantages en proef er van de lokale rum. De baai met mangroves en palmbomen zijn al even uitnodigend met hun verkenningstochten van de zeedieptes. Van vulkanen over stranden en rumstokerijen, de Antillen zijn een venster op het paradijs.

Rajasthan

Verklaar je liever je liefde voor de Taj Mahal of wil je Duizend en één Nacht herbeleven in een prinselijk paleis? Trek dan naar Indië en het “Land der Koningen”. Ontdek, in een privéauto of met chauffeur, de weelderige wereld van de rajas in Rajasthan. Je vindt er talrijke tempels, prachtige of ouderwetse paleizen, bloemrijke tuinen en andere romantische plekjes. Je kan er verblijven in een charmehotel of in een volledig omgevormd paleis. Een droomverblijf, ideaal voor een heerlijke en romantische huwelijksreis.

Safari in Zuid-Afrika

Beleef een droomvakantie tussen Kaap de Goede Hoop, in Zuid-Afrika, en het blauwe water van het kanaal van Mozambique. De reis begint aan de Kaap, een stad tussen twee oceanen die gedomineerd wordt door de majestueuze Tafelberg, en gaat vervolgens naar het grootste dierenpark ter wereld: het Krugerpark. Hier zal je de kans krijgen oog in oog te staan met leeuwen, neushoorns en olifanten. Om van je emoties te bekomen kan je wat gaan uitrusten op het witte strand van het eiland Bazaruto, in Mozambique. Gewapend met een duikbril en een snorkel zal je er de koraalriffen en veelkleurige vissen kunnen bewonderen.

Natuur en avontuur in Latijns-Amerika

Treed in de voetsporen van de eerste ontdekkingsreizeigers. Ontdek Patagonië en zijn gletsjers, in het zuiden van Argentinië. Bewonder de Perito Morenogletjser met een glas wijn uit het dal van Mendoza in de hand en een vleugje tango op de achtergrond… Onderneem een boottocht op de Lago Argentino en geniet van de kleurrijke huizen die schitteren in de zon van Buenos Aires. Voor de sportievelingen is er de natuurlijke rijkdom van Costa Rica die je te voet, te paard of in rafting kan ontdekken. Op het programma: een excursie naar de jungle en verkenning van de vulkanen, alvorens je vakantie te eindigen op de stranden van de Stille Oceaan.

Thailand

Thailand is een populaire bestemming, gelegen tussen het tropische woud en het fijne zandstrand van de Andamanse Zee. Verken Bangkok met zijn schitterende tempels, kleurrijke markten en luxueuze shoppingcentra. Ook de liefhebbers van avontuur en natuur zijn in Thailand op hun plaats: doe een trekking te voet of een safari op een olifant door de jungle, vaar op een vlot een rivier af, overnacht op een vlottend hotel of breng een bezoek aan één van de vele bergstammen in het Noorden. Wil je liever rustig bekomen van alle belevenissen dan wachten in het Zuiden de ongerepte, witte stranden van onder andere Hua Hin, Phuket, Krabi en Koh Samui.

Mexico

Isla Mujeres, letterlijk Vrouweneiland, is een eiland voor de kust van Mexico en een populaire bestemming voor huwelijksreizen. Veerboten verbinden het eiland met Cancún en Puerto Juárez. De vriendelijkheid van de mensen en het relaxte leven op het bounty-eiland zorgen ervoor dat je nooit meer naar huis wil. De verscheidenheid van de kustlijn, van de spectaculaire stranden van Playa Norte en Sac Bajo tot de rotsen van Southpoint, in combinatie met de unieke en kleurrijke gebouwen in het centrum en rondom het eiland, maakt van deze bestemming een ideaal decor voor een huwelijksreis.

Op  Southpoint bevinden zich nog steeds de overblijfselen van een oude Mayatempel, die toegewijd was een de enige vrouwelijke godin van de Maya’s, Ixchel, godin van de vruchtbaarheid. In het centrum van het eiland vind je kleurrijk geschilderde houten huisjes, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn.

Exotisch Indonesië

Met zijn 13.000 eilanden, gelegen tussen Maleisië en Nieuw-Guinea, vormt Indonesië de grootste eilandengroep ter wereld. Vooral Bali, Java en Sulawesi  zijn toeristische trekpleisters, maar ook de minder bekende eilanden, zoals Lombok, zijn makkelijk bereisbaar. Eén voor één prachtige bestemmingen vol ongerepte natuur, bruisende cultuur en zeer gastvrije inwoners. Bedwelmende geuren, levendige kleuren, dramatische vergezichten en diverse culturen maken dit een onweerstaanbaar land.

Australië

Australië telt een aantal erg leuke steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Sydney is hip, groen, uitgestrekt, mooie stranden, mooie haven. Melbourne is de grote concurrent van Sydney en wat meer 'laid back'. Perth en Margaret River met lekkere wijnen, mooie accomodaties, en ‘het goede leven’. Darwin, de tropische stad in het noorden.

Door zijn enorme uitgestrektheid, kent Australie ook een zeer grote diversiteit aan landschappen en natuur. Woestijnen, tropsiche regenwouden, en meer gematigde gebieden. UNESCO heeft hier vele gebieden laten beschermen, waaronder Ayers Rock in het midden van het land, het Great Barrier reef, het Willandra Lakes Region met zijn omvangrijke rivierenstelsel… Veel van deze gebieden zijn heilige plaatsen geweest van de Aboriginals, waar op sommige plekken wel 20.000 jaar oude tekeningen zijn te bewonderen.
 
Kangoeroe’s, koala’s, dingo’s, walvissen vlak voor de uitgestrekte kust van Victoria, krokodillen, de meest uiteenlopende vissen en haaien, reptielen en insecten, 650 vogelsoorten, het land zit er vol mee!

Equador en de Galapagos eilanden

Equador is een van de kleinere landen van Zuid-Amerika, maar qua diversiteit is er moeilijk tegenop te boksen. De besneeuwde bergtoppen, woestijn en groene dampende jungle zijn prachtig. Een huwelijkreis naar Equador zal zorgen voor veel natuur en avontuur.  De inwoners zijn er vaak in prachtige kledij gekleed en de rijke historie heeft gezorgd voor mooie koloniale steden als Quito en Cuenca.
  
Als je deze reis wat zou willen uitbreiden, dan is een uitstap naar de Galapagos eilanden echt een aanrader. Een zeer geïsoleerde eilandengroep met eigen planten en diersoorten. Deze dieren hebben weinig angst, zodat je ze van zeer dichtbij kan bekijken. Zeeleguanen, albatrossen, reuzenschildpadden en zeehonden. Een unieke ervaring!

Europa

Je moet het echter niet altijd zo ver gaan zoeken. Ook een aantal Europese bestemmingen zoals Spanje, Griekenland, Italië of Portugal kunnen zorgen voor een onvergetelijke huwelijksreis. De tradities en cultuur in deze landen maken een unieke combinatie met de historische allure.

De Canarische eilanden bij Spanje, bijvoorbeeld, hebben een grote diversiteit aan flora en fauna. Prachtig vulkanisch landschap en rustige dorpjes, kleine baaitjes met mooie palmbomen. Voor ieder wat wils.

Een huwelijksreis naar Griekenland is er dan weer een om nooit meer te vergeten! Griekenland bestaat voor 20% uit eilanden, heeft een zeer oude historie en heeft meer dan 15.000 km strand. Kortom, een perfecte locatie voor een huwelijksreis!

Een huwelijkreis naar Italië staat garant voor romantiek en genot! Wat dacht je van Venetië, Napels, Rome of Florence? Allemaal steden met een eigen identiteit en architectuur. Oude gebouwen uit de Romeinse tijd, idyllische smalle straatjes met kleine restaurantjes waar je kan genieten van heerlijke simpele Italiaanse gerechten en lokale wijnen. 

Portugal ten slotte is één van Europa’s pareltjes. Afwisselende natuur van noord naar zuid, een breed scala aan UNESCO werelderfgoed sites, en natuurlijk vele uitgestrekte stranden en kleine baaitjes. Droom weg in Porto, Coimbra, Lissabon en Cascais, Sintra en Albufaira….. Allemaal hebben ze iets voor de veelzijdige huwelijksreiziger.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top