Citytrip naar Barcelona

Nieuws | Van de niet te missen toeristische trekpleisters tot verborgen adresjes: maak je klaar voor een citytrip naar Barcelona!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, is de tweede grootste stad van Spanje, na Madrid. Populair door zijn talrijke troeven, waaronder het aangenaam klimaat: er zijn zo veel dingen te ontdekken. Van de niet te missen toeristische trekpleisters tot verborgen adresjes: maak je klaar voor een citytrip naar Barcelona!

Kies voor de fiets

Om zeker te zijn dat je alles gezien hebt, zonder de hitte van de metro te moeten ondergaan, kies je best voor de fiets! In Barcelona zijn de wegen plat, het zal je dus niet al te veel moeite vragen. Een fiets huren kan je op veel plaatsen. Een van de goedkoopste is Barcelona Rent Bikes (15 euro voor 24 uur), op honderd meter van de Plaça Catalunya. Bij de fiets hoort ook een hangslot en je kan de fietsen ook vooraf reserveren.

C/Tallers 45 – Tel: +34 93.317.19.70
Alle dagen open van 9u30 tot 20u
http://www.barcelonarentbikes.com

De Ramblas

De bekendste straat van Barcelona, omringd met prachtige bomen, verbindt de Plaça Catalunya met de oude haven over een afstand van ongeveer 2 km. De straat is zowel 's nachts als overdag druk bezocht. Vermijden is moeilijk: de straat vormt de grens tussen de wijk El Raval en de gotische wijk. Je vindt er verschillende kiosken, winkeltjes, straatartiesten en toeristische cafeetjes.

De Boqueria markt

Loop niet voorbij de bekendste markt van Barcelona op de Ramblas! Hier vind je fruit, groenten, kruiden, vlees, vis en verschillende Catalaanse specialiteiten op 6000 m². Ter plaatse te proeven of om mee te nemen. Een traktatie voor al je zintuigen: op deze kleurrijke markt vind je onder andere verfrissend sap van exotisch fruit voor de kleine prijs van 1,50€.

Rambla 85-89
Alle dagen open, behalve op zondag, van 6u tot 21u

De Plaça Reial

Op twee stappen van de Ramblas is dit mooie plein een vertegenwoordiger van de Catalaanse charme en sfeer. Het uizicht wordt grotendeels bepaald door de fontein en twee lantaarnpalen ontworpen door Gaudi. Het plein is misschien wel het meest levendige van de stad en herbergt talrijke cafés en restaurants.

Musea

Met één ticket van 30€ kan je toegang krijgen tot alle permanente en tijdelijke tentoonstellingen van de beste kunstmusea in de stad. De pas is zes maanden geldig en verschaft je toegang tot het Macba, CCCb, Picasso, Caixa Catalunya, MNAC, Joan Miró en Antoni Tàpies.

Meer info over dit aanbod vind je hier.

Montjuïc vanuit de lucht

Zowel het museum van Miró en het MNAC vind je in het hoger gelegen park Montjuïc. Het is aangeraden om Montjuïc te bezoeken met de kabelbaan. Het prachtig uitzicht over de stad krijg je er gratis bij. Andere dingen die je er kan bezoeken: het kasteel, de botanische tuin, de olympische site van 1992 en een beetje lager, de site van de wereldtentoonstelling van 1929.

De kabelbaan Funicular vertrekt vanuit het metrostation Paralel en kost je evenveel als het tarief van de metro. Voor de toeristische rit met de Telefèric waarbij je langs de toren van San Sebastià passeert (aan het strand) betaal je 7,50€.

De Sagrada Familia

Antoni Gaudi, geboren in 1852, is vandaag nog altijd de bekendste Catalaanse architect. De belangrijkste vertegenwoordiger van de art nouveau in Spanje drukte zijn stempel op Barcelona op verschillende plaatsen met zijn kleurrijke en opvallende ontwerpen. Zijn monumentale Sagrada Familia is echter nog altijd niet voltooid. De katholieke basiliek, die al meer dan een eeuw in de stijgers staat, is het meest bezochte monument van Spanje.

Plaça de la Sagrada Família
Alle dagen open tussen 9u en 20u. Inkom betalend.

Palau en park Güell

De belangrijkste mecenas van architect Antoni Gaudi was de rijke bedrijfsleider, landeigenaar en politicus Eusebi Güell i Bacigalupi. Hij liet zijn eigen residentie door de architect bouwen voor hij bekend was. Op die manier ontstond het Palau Güell, het kleurrijke en excentriek gebouw dat nu werelderfgoed is van de Unesco.

Nou de la Rambla 3-5
Alle dagen open, behalve op zondag, van 10u tot 18u. Inkom betalend.

Het weelderige park staat symbool voor de extravagantie van de architect. Het plan was om aan het park 60 huizen te bouwen, maar uiteindelijk bevat het er maar twee. De prijs van de werken was te hoog. De tuinen worden nu druk bezocht door de toeristen: het is aangeraden om een bezoekje te brengen op het einde van de dag.

Carretera del Carmel
Alle dagen open tussen 10u en 21u.

De kat van Botero

Barcelona herbergt ook kleine schatten die je overal kan tegenkomen op pleinen en in straatjes. Onder meer dit indrukwekkende beeldhouwwerk van een kat van de Colombiaanse artiest Fernando Botero. Het werk werd de laatste twintig jaar vaak verplaatst maar heeft nu zijn vast stekje gevonden in de Rambla del Raval.

Iposa

Een leuk adresje voor een snelle en goedkope lunch, in het hart van de levendige Raval wijk. Iposa ligt tegenover het Alexander Fleming square en was het decor voor een van de scènes van de Franse film L’Auberge Espagnole!
Het kader en de tarieven mogen dan al sober zijn, wat je er voorgeschoteld krijgt is dat zeker niet. Een voorbeeld: lunch met huisgemaakte gazpacho, taboulé met guacamole of salade met geitenkaas en een koffie voor 7 euro!

C/Floristes de la Rambla 14
Alle dagen open behalve zondag.

Rosa Raval

Zin om je te ontspannen met een drankje maar dan wel zonder je te ruïneren? Afspraak in Rosa Raval, een Mexicaanse zaak waar je de traditionele mojito geserveerd krijgt en allerlei originele varianten daarop, bijvoorbeeld met aardbeien. Zoals de naam al zegt: dit adresje vind je in de Raval wijk.

Carrer dels Ingels 6
Alle dagen open van 13u tot 1u (in het weekend tot 2u).

Bakkerij Barcelona-Reykjavik

Als adept van slow food vind je bij deze bakker artisanale producten. De bakker heeft een winkel in de Raval wijk en de Gràcia wijk en werd enkele jaren geleden opgericht door IJslandse bakkers. De prijzen zijn iets duurder dan bij een Spaanse bakker maar het brood heeft er ook duidelijk meer smaak! Brioches, brownies, cookies, quiches en andere gezouten patisserie: alle producten bevatten nul additieven en het resultaat is overheerlijk!

C/Doctor Dou 12, Raval
C/Asturies 20 Gràcia
Alle dagen open, behalve op zondag, van 10u tot 21u.

Papa Bubble

In deze boetiek vind je de lekkerste artisanale snoepjes. De veelkleurige lekkernijen worden voor onze ogen gemaakt en kan je zelf laten personaliseren. De snoepjes worden bovendien origineel ingepakt, in de vorm van zakjes of glazen bokalen. Het succes van Papa Bubble, opgericht in 2004, beperkt zich niet tot Barcelona: ondertussen zijn er ook al winkels geopend in New York, Tokio en tal van andere plaatsen overal ter wereld!

C/ Ample 28 (gotische wijk)
Alle dagen open, behalve zondag, van 10u tot 20u30 (tijdens de week gesloten tussen 14u en 16u).

Sabater Hermanos

Op twee stappen van de San Felipe de Neri kerk, op het plein met dezelfde naam ruik je de geuren van deze kleine artisanale boetiek. Het familiebedrijf werd twintig jaar geleden opgericht en onderscheidt zich van de rest door de verscheidenheid aan aroma’s, het innoverende design en de kwaliteit van de zepen.
Laat je verleiden door de geuren van munt, kaneel, meloen of jasmijn in verschillende formaten. De producten van Sabater worden in verschillende Europese steden verkocht, zelfs in New York en Zuid-Amerika!

Plaça de San Felipe Neri 1
Alle dagen open van 10u tot 21u.

Holala Ibiza

De fans van een retro spullen zullen hun gading vinden in deze vintage winkel vol kledij, accessoires en meubels. De winkel heeft drie verschillende vestigingen in de stad.

Plaça Castella 2
C/Tallers 78
C/Riera Baixa 11
Alle dagen open, behalve zondag, van 10u30 tot 20h30 (gesloten van 15u30 tot 17u).

RAS

Deze arty boekhandel doet ook dienst als galerij en verbergt magazines met de laatste trends over architectuur, design, fotografie en dergelijke. Je kan er zelfs kledij van ontwerpers kopen: handtassen, T-shirts en juwelen. Te vinden in de Raval wijk.

C/Doctor Dou 10
Open van dinsdag tot zaterdag, van 12u tot 20u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top