De mooiste winkelstraten ter wereld

Nieuws | Je gaat op citytrip en je wil van de gelegenheid profiteren om op je bestemming een paar mooie etalages te bekijken? Wij nemen je mee naar onder andere New York, Tokio en Parijs: hier komen de mooiste winkelstraten ter wereld!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je gaat op citytrip en je wil van de gelegenheid profiteren om op je bestemming een paar mooie etalages te bekijken? Wij nemen je mee naar onder andere New York, Tokio en Parijs: hier komen de mooiste winkelstraten ter wereld!

Fifth Avenue (New York)

Fifth Avenue in New York is de bekendste en duurste winkelboulevard op deze aardbol. Of je nu een horloge wilt van Cartier of een handtas van Louis Vuitton, het ligt allemaal in de etalage. Natuurlijk heeft alles zijn prijs: hier regelmatig komen winkelen neemt een flinke hap uit je budget.

Ginza (Tokio)

Ginza is een even hectische als dure winkelbuurt in Tokio. Iedereen loopt er kriskras door elkaar en in de winkels is het een drukte van jewelste. In het weekend zijn de straten er verkeersvrij. De stad zelf is natuurlijk ook de moeite: vele musea zoals het Nationale Museum van Tokio, het Nationale Museum voor Westerse kunst en Nationale Wetenschapsmuseum van Japan zijn een bezoek meer dan waard.

Bond Street (Londen)

In Londen is het in Bond Street dat je moet zijn. Die straat loopt van Picadilly tot Oxford Street en is het mekka voor modeliefhebbers sinds de 18de eeuw. In feite bestaat Bond Street zelf niet als dusdanig, maar bedoelen men het geheel van Old Bond Street en New Bond Street. Lily Allen dwaalt er wel eens rond als ze op zoek is naar een paar schoenen. Bond Street is dus vanzelfsprekend een bekende naam op het Britse Monopolybord. Maar er is concurrentie: Sloane Street, dat ongeveer op 2 kilometer afstand ligt, wint aan populariteit.

Meir (Antwerpen)

Antwerpenaars zijn vaak chauvinistisch, en in veel gevallen is dat ook terecht: niet alleen werd hun Centraal Station tot het mooiste ter wereld verkozen, ze hebben ook nog eens een gegeerde winkelstraat: De Meir. Alle grote kledingwinkels op een dikke kilometer en genoeg mogelijkheden om ergens binnen te springen voor een drankje. Het voordeel is dat er in tegenstelling tot in veel buitenlandse winkelstraten geen auto’s rijden.

Avenue Montaigne (Parijs)

Parijs is wellicht één van de mooiste steden ter wereld: je kan er de Eiffeltoren op, de Arc de Triomphe van naderbij bekijken of een bezoekje brengen aan de Notre Dame. Maar de lichtstad is natuurlijk ook het modemekka van Europa. De Avenue Montaigne is een winkelstraat die uitkomt aan de rotonde die de Arc de Triomphe omgeeft. Goedkoop is het er niet, maar je hebt er dan ook exclusieve winkels van onder meer Prada en Chanel.

Skólavödustígur en Laugavegur (Reykyavik)

IJsland is het land van de geisers, heetwaterbronnen, lagunes, gletsjers, lavalandschappen, de middernachtzon en het poollicht. Maar aangezien er in IJsland maar één min of meer grote stad ligt, moet je daarheen als je eens deftig wilt gaan winkelen. In Reykyavik is Skólavödustígur een hippe en betaalbare shoppingbuurt geworden, als je op zoek bent naar kleding, thermische pakken (om voor de hand liggende redenen erg populair in IJsland) of souvenirs. Iets exclusiever gaat het eraan toe op Laugavegur, de duurste winkelstraat van het land. Ook populair en gezellig: het winkelcentrum Kringlan.

Monte Napoleone (Milaan)

Monte Napoleone werd na de oorlog één van de belangrijkste winkelstraten ter wereld. Ze ligt dan ook in de modestad bij uitstek: Milaan. Verderop ligt de overdekte galerij Vittorio Emmanuel, waar je terechtkan als het slecht weer is. Vergeet ook zeker niet de Dom en het beroemde operagebouw La Scala te gaan bekijken.

Bahnhofstraße (Zurich)

De Bahnhofstraße in Zürich is een van de duurste en meest exclusieve winkelstraten ter wereld. Louis Vuitton, Armani en Dior hebben er hun eigen winkel. De straat is helemaal autovrij. Centraal ligt de Paradeplatz, waar één van de bekendste winkels van de stad ligt: Confiserie Sprüngli. Je kan er de fantastische Zwitserse chocolade kopen en proeven. Buiten het winkelen zijn de dierentuin, de Hardturm en het meer van Zürich, waaraan de stad gelegen is, absoluut de moeite.

Avinguda Diagonal (Barcelona)

In Barcelona zijn er een hele hoop winkelstraten. Eén van de bekendste is de Avinguda Diagonal, waar je een pak exclusieve winkels kan vinden. Maar spendeer je tijd in de prachtige Spaanse stad niet enkel aan winkelen: wandel ook eens langs het strand of bewonder de schitterende Sagrada Família.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top