De beste toevluchtsoorden voor overwinteraars

Nieuws | Meer en meer landgenoten kiezen er voor de barre winter achter zich te laten en het hazenpad te kiezen richting warmere oorden, wuivende palmbomen inbegrepen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De donkere maanden zijn weer aangebroken en dus ook het moment dat veel Belgen steen en been klagen over het hondenweer en de koude in dit land, waar het zelfs volgens de Zweden meer regent dan bij hen. Meer en meer landgenoten kiezen er dan ook voor de barre winter achter zich te laten en het hazenpad te kiezen richting warmere oorden, wuivende palmbomen inbegrepen. 10 ideale bestemmingen om te overwinteren!

Costa de la Luz (Spanje)

De combinatie van overwinteren en Spanje roept bij de doorsnee Vlaming wellicht de gedachte aan Benidorm op: de zonnige Spaanse badplaats aan de Costa Blanca waar je destijds meer Antwerps hoorde dan Spaans en waar de volgepakte stranden jaarlijks massa's gepensioneerden lokken. Niets van dat alles aan de Costa de la Luz, waarvan de stranden tot de mooiste van Spanje gerekend worden, maar vaak moeilijk te bereiken zijn. Het klimaat is er zacht en windsurfliefhebbers komen er ruimschoots aan hun trekken. Malaga, één van de mooiste steden van Spanje, ligt vlakbij. De prijzen om er een aantal maanden een huis te huren zijn een pak zachter dan aan de drukkere Costa's.

Toscane (Italië)

Geen slechte keuze, de favoriete regio van Guy Verhofstadt: Toscane is misschien wel de mooiste streek van Italië. Mondaine badplaatsen, haventjes en prachtige stadjes tussen de wijngaarden: wat wil een mens nog meer? Maar het zijn natuurlijk vooral de cultuursteden, met Firenze en Siena op kop, die toeristen trekken. Verschillende touroperators verhuren er villa's voor minimum 2 maanden.

Australië

De economische crisis sloeg hard toe in Australië en dat betekent dat reizen naar onze tegenvoeters iets goedkoper werd. Voeg daarbij dat het ginds zomer is terwijl wij hier barre wintertoestanden meemaken, en je begrijpt het al: Australië is een gedroomd land om te gaan overwinteren. Op het strand onder de wuivende palmbomen liggen terwijl de kerstman langskomt: het is zonder meer een unieke belevenis.

Provence (Frankrijk)

Misschien is dit wel de meest tot de verbeelding sprekende streek van Frankrijk. Hier de winter doorbrengen is de droom van menig Noordeuropeaan. Je kan er voor een redelijke prijs een aantal maanden een huis huren op een steenworp van de Mont Ventoux of Avignon.

Madeira

De inwoners van Madeira noemen hun eiland graag "de drijvende tuin" en dat is volledig terecht: exotische planten bloeien er weelderig, omdat de zon er het hele jaar door schijnt. Middeleeuwse dorpjes, een prachtige kustlijn met steile rotswanden en heerlijke wijn maken het eiland tot een gegeerde bestemming. Het eiland is vermaard om de levada's: kanaaltjes die het water van het noorden naar het drogere zuiden brengen en waarlangs het prachtig wandelen is. Porto Moniz, een dorpje in het Noorden, pakt graag uit met zijn vulkanische zwembaden. Ondanks de beperkte grootte van het eiland zijn de overwinteringsmogelijkheden er ruim.

Bali

Honderden Nederlanders trekken elk jaar naar Bali om de winter in hun eigen land te ontvluchten. Daar is een reden voor: een paar maanden ergens anders gaan wonen mag dan wel duur zijn, levensmiddelen zijn op Bali een pak goedkoper dan bij ons. Het eiland is bij toeristen immens populair om z'n ongerepte natuur, schitterende rijstterrassen, vulkanen, sprookjesachtige tempels en monumenten. Bali werd een aantal jaar geleden dan wel getroffen door aanslagen, wat de prijs voor een reis deed zakken, maar ondertussen is het er opnieuw behoorlijk veilig.

Antalya (Turkije)

Antalya is een  populaire zomerbestemming aan de Turkse Rivièra, maar je kan er ook in de winter naartoe. Een aantal touroperators schermt met speciale kortingen voor een verblijf van meer dan 90 dagen. De belangrijkste troeven zijn de winkeltjes, terrassen, markten en de schilderachtige haven met een pak restaurantjes. Verder kunnen speleologen er hun dada vinden in de plaatselijke grotten en is er een archeologisch museum en een grote dierentuin.

Algarve (Portugal)

De rotskusten en idyllische vissersdorpjes van de Algarve inspireren jaarlijks een pak Britten, Ieren, Nederlanders en ook Belgen om er 's winters naartoe te trekken. De wintertemperatuur schommelt er doorgaans tussen 15 en 20 graden. Monte Gordo is de warmste plaats van de Algarve en lijkt een beetje te zijn overgenomen door de Nederlanders. Wie het wat authentieker wil, kan naar Santa Luzia, een vissersplaatsje, of de iets grotere stad Lagos, waar wat meer te doen en te beleven valt voor de actieve bezoeker. Bij veel touroperators kan je op speciale prijzen rekenen voor langer verblijf.

Cyprus

Zes uur zon per dag, een staalblauwe lucht en een zacht klimaat in de wintermaanden én een ruim aanbod aan huurhuizen aan een schappelijke prijs: overwinteren op Cyprus klinkt aanlokkelijker dan ooit. Misschien iets geschikter voor wie in de herfst gaat: in oktober en november is het er behoorlijk mooi weer, daarna kan het wat slechter worden. De rots van Aphrodite, de Olympus en de ruïnes van Paphos zijn populaire bezienswaardigheden.

Florida (USA)

De Amerikanen noemen Florida niet voor niets The Sunshine State: in januari is de gemiddelde dagtemperatuur er nog altijd 24 graden. Amerikanen zien het zuidoosten en het mondaine Miami dan ook als een ideale overwinterbestemming, maar dan wel voor de iets kapitaalkrachtigere medemens: voor een appartement betaal je er al gauw 1 000 euro per maand. In het binnenland is het iets goedkoper. Veel gepensioneerde Amerikanen vestigen er zich definitief. Tja, wie droomt er nu niet van een woning met uitzicht op de Everglades of vlak bij Disneyland?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top