Twee Boeings van TUI België afgeleid © BELGA

Twee toestellen van TUI België van het type Boeing 737 MAX-8 - waarvan alle vluchten in het Europese luchtruim sinds gisteravond zijn opgeschort - die op weg waren naar Brussel, zijn gisteravond afgeleid naar andere luchthavens. Dat bevestigt TUI België-woordvoerder Piet Demeyere.


De toestellen waren gisteravond in de lucht toen de sluiting van het Europees luchtruim voor 737 MAX-vliegtuigen werd afgekondigd. Daarop dienden de toestellen te landen op de dichtstbijzijnde luchthavens, met name Bologna en Alicante.

Aan boord waren in totaal zo'n 300 passagiers. "TUI heeft hen een overnachting bezorgd. Woensdagnamiddag worden ze teruggevlogen naar België", aldus Demeyere.

Het Europese luchtruim werd gisteren vanaf 20.00 uur Belgische tijd gesloten voor vluchten met Boeing 737 MAX-vliegtuigen. De beslissing kwam er enkele dagen na het neerstorten van een Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines kort na het opstijgen in Ethiopië. Het was de tweede crash van het nieuwe vliegtuigtype van de Amerikaanse constructeur Boeing in korte tijd.