Inloggen - Inschrijven
Brussel-Licht bewolkt
11° | 20°
Za. 1/11
Brussel-Helder
12° | 19°

Politiek 4 min geleden 0 keer

Onrust Burkina Faso - Oppositie houdt Compaoré onder druk

(Belga) De oppositie in Burkina Faso heeft de bevolking opgeroepen om "de druk te behouden" en het onvoorwaardelijke vertrek van president Blaise Compaoré geëist. Die president beloofde een transitie, maar weigert ontslag te nemen.

0 reacties

Politiek 17 min geleden 34 keer

Groen verwijt Michel gebrek aan eerlijkheid over belastingverlaging

Groen verwijt Michel gebrek aan eerlijkheid over belastingverlaging

(Belga) "Premier Michel moet eerlijk zijn. Dat is het minimum." Zo reageert oppositiepartij Groen op het nieuws dat de federale regering in 2015 geen 900 miljoen, maar slechts 450 miljoen euro uittrekt voor het optrekken van het beroepskostenforfait voor werknemers en ambtenaren. Dat heeft tot gevolg dat de operatie wellicht maar 125 euro per werknemer oplevert, in plaats van 250 euro.

1 reactie

Economie 22 min geleden 43 keer

AMS Hotelservice weerlegt vakbondskritiek over hotel Van der Valk in Diegem

(Belga) Het schoonmaakbedrijf AMS Hotelservice weerlegt in een mededeling enkele kritieken die het ABVV geuit had op de arbeidsomstandigheden van een 20-tal werknemers in het hotel Van der Valk in Diegem. De slechte werkomstandigheden waren woensdag zoals bekend aanleiding voor een spontane staking door het betrokken personeel.

0 reacties

Voetbal 45 min geleden 169 keer

Hackers leggen website KV Mechelen plat

Hackers leggen website KV Mechelen plat

(Belga) Eersteklasser KV Mechelen is vandaag het slachtoffer geworden van hacking. De officiële clubwebsite en Twitter-account werden gehackt door de onbekende hacker Xanium. Dat bevestigde persverantwoordelijke Dirk Van de Sande aan persagentschap Belga.

0 reacties

Belgie 47 min geleden 48 keer

Verwijzing kasteelmoord uitgesteld door bijkomend onderzoek

Verwijzing kasteelmoord uitgesteld door bijkomend onderzoek

(Belga) De Brugse raadkamer heeft de verwijzing van de kasteelmoord voor onbepaalde tijd uitgesteld. De verdediging en de burgerlijke partijen hebben immers om bijkomend onderzoek gevraagd. Vooral de zoektocht naar de mogelijke tweede dader blijft een heikel punt.

0 reacties

Belgie 55 min geleden 145 keer

Parket wil zakenman Tony Gram vervolgen voor miljoenenfraude

(Belga) Het Antwerpse parket wil de bekende zakenman Tony Gram (72) vervolgen voor grootschalige fraude bij een bouw- en renovatieproject in Elsene, waar Think Media ooit gevestigd was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Gram zou met zijn van Think Media overgenomen vastgoedbedrijf DB Invest en een bouwbedrijf van hem uit Deurne 2 miljoen euro te veel hebben gefactureerd en aan belastingen hebben ontdoken om de boekhouding van zijn bedrijven op te smukken. Het parket was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

0 reacties

Economie 1 u geleden 59 keer

Carrefour roept gegrilde artisjokharten terug

Carrefour roept gegrilde artisjokharten terug

(Belga) Na een controle neemt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gegrilde artisjokharten Carrefour selection uit de handel en roept dit product terug van bij de consument omwille van de aanwezigheid van een component van het deksel in het product. Het product werd verkocht in de afdeling droge voeding van een aantal winkels in België, maar is intussen uit de handel gehaald.

0 reacties

Belgie 1 u geleden 49 keer

Toni Coppers wint Hercule Poirotprijs 2014

(Belga) Op de eerste dag van de Antwerpse Boekenbeurs heeft Toni Coppers vandaag de Knack Hercule Poirotprijs - een prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman van het jaar - gewonnen met zijn politieroman "Dood water". Naast de eer hangt aan de onderscheiding traditioneel ook een geldprijs van 5.000 euro en een Mont Blanc-pen vast. De publieksprijs gaat dan weer naar Jo Claes voor "De Mythe van Methusalem".

0 reacties

Belgie 1 u geleden 250 keer

Gent vindt geen juridische grond om contract met G4S te verbreken

Gent vindt geen juridische grond om contract met G4S te verbreken

(Belga) De stad Gent vindt geen juridische grond om het bestaande contract met bewakingsfirma G4S te verbreken of het bedrijf uit te sluiten van mededinging voor overheidsopdrachten. Dat zegt burgemeester Daniël Termont (sp.a), nadat actiegroepen en burgers dat vroegen omwille van (vermoedelijke) activiteiten van het bedrijf in de door Israël bezette Palestijnse gebieden.

0 reacties

Belgie 1 u geleden 105 keer

Verdachte steekpartij Antwerpen opgepakt

(Belga) Afgelopen nacht is een 23-jarige man opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een 30-jarige man gisterenavond in de omgeving van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket Antwerpen. De verdachte heeft zijn betrokkenheid intussen ook toegegeven en zal voor de onderzoeksrechter worden geleid. Het parket bevestigt verder ook dat bij het incident geschoten is, zoals al eerder door de politie vermoed werd.

0 reacties

Voetbal 2 u geleden 202 keer

Blijft Barcelona aan de leiding?

Blijft Barcelona aan de leiding?

Na de nederlaag in de Clasico is het afwachten hoe Barcelona zijn eerste verlies van het seizoen heeft verteerd. Celta de Vigo wordt normaal gezien alvast geen hapklare brok. Dan heeft Real Madrid met Granada in principe een eenvoudigere tegenstander. Volg de Spaanse titelstrijd ook dit weekend live op 11+.

0 reacties

Buitenland 2 u geleden 236 keer

Minstens 21 IS-strijders gedood bij Amerikaanse luchtaanval op Kobane

(Belga) Nieuwe luchtaanvallen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben in de Noord-Syrische stad Kobane aan minstens 21 leden van de terreurgroep IS (Islamitische Staat) het leven gekost. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat de Syrische oppositie steunt.

0 reacties

Economie 2 u geleden 130 keer

Spoorvakbonden gaan actieplan uitwerken in gemeenschappelijk vakbondsfront

Spoorvakbonden gaan actieplan uitwerken in gemeenschappelijk vakbondsfront

(Belga) De spoorbonden CGSP-Cheminots en CSC-Transcom gaan volgende week een gemeenschappelijk actieplan uitwerken tegen de besparingen bij de NMBS. Dat meldt vandaag Michel Abdissi, secretaris-generaal van CGSP-Cheminots. Het actieplan zal bestaan uit acties die de reizigers niet treffen en plaatsvinden van 7 tot 23 november.

3 reacties

Muziek 2 u geleden 73 keer

Taylor Swift hoopt ooit schrijfster te worden

Taylor Swift hoopt ooit schrijfster te worden

(Belga) De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft al een succesvolle zangcarrière, maar daarnaast koestert ze nog andere dromen. Aan Associated Press vertelt ze dat ze op een dag graag schrijfster wil worden.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 342 keer

Elia-werknemer geëlektrocuteerd aan hoogspanningspost in Beerse

Elia-werknemer geëlektrocuteerd aan hoogspanningspost in Beerse

(Belga) In Beerse, in de Antwerpse Kempen, is gisteren een 37-jarige werknemer van hoogspanningsnetbeheerder Elia om het leven gekomen door elektrocutie. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag en wordt bevestigd door Elia. De omstandigheden van het tragische ongeval zijn nog erg onduidelijk, de arbeidsinspectie is een onderzoek gestart.

0 reacties

Politiek 23 u geleden 707 keer

"Regering voorziet amper budget voor sociale correcties indexsprong"

"Regering voorziet amper budget voor sociale correcties indexsprong"

(Belga) Het ACV vindt in de begroting nauwelijks geld terug dat door de federale regering opzij gezet is voor de beloofde sociale correcties op de indexsprong. Meerbepaald een "schamele" 127 miljoen euro. "Het slimme van deze zogenaamde 'slimme indexsprong' zit vooral in de manier waarop deze asociale maatregel verpakt wordt", besluit de christelijke vakbond.

27 reacties

Belgie donderdag 30 oktober 2014 212 keer

Onderwijs vreest verlies van kwaliteit

Onderwijs vreest verlies van kwaliteit

(Belga) De besparingen in het onderwijs drukken op de kwaliteit en bedreigen de democratisering. Dat zegt de Vlaamse Onderwijsraad in een vlijmscherp advies aan de Vlaamse regering, schrijft De Tijd donderdag.

20 reacties

Politiek 21 u geleden 588 keer

Oekraïne vraagt Europa om hulp bij gasbetaling

Oekraïne vraagt Europa om hulp bij gasbetaling

(Belga) Oekraïne gaat de Europese Unie en de Verenigde Staten vragen te helpen bij het aflossen van de gasschuld bij Rusland. Dat bevestigt eerste minister Arseni Jatsenjoek.

19 reacties

Politiek 17 u geleden 469 keer

Priester in opspraak is al tijdje aan de slag in Middelkerke

(Belga) Tom F., de priester die zes jaar geleden in opspraak kwam omwille van pedofiele feiten, is al een tijdje occasioneel aan de slag in de liturgie in Middelkerke. Dat verklaarde zijn advocaat, Jan De Winter, in Terzake op Canvas.

17 reacties

Politiek 6 u geleden 753 keer

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

(Belga) Benoît Lutgen, de voorzitter van het cdH, wil dat de Franstalige partijvoorzitters zo snel mogelijk opnieuw samen zitten. Al enkele maanden is dat niet meer gebeurd. De Franstaligen zullen sterker staan als ze met elkaar praten, zegt Lutgen vrijdag in Le Soir.

15 reacties

Belgie 6 u geleden 604 keer

Belastingverlaging volgend jaar slechts op halve kracht

Belastingverlaging volgend jaar slechts op halve kracht

(Belga) De belastingverlaging die de regering-Michel plant, komt pas vanaf 2016 op kruissnelheid. Volgend jaar is ze beperkt tot netto gemiddeld 125 euro, of iets meer dan 10 euro per maand. Voor de meesten zal dat de impact van de indexsprong niet compenseren, schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

14 reacties

Economie 20 u geleden 316 keer

Vakbondsactie van 6 november zal Antwerpse kinderopvang treffen

(Belga) Volgende week donderdag zullen in Antwerpen naar schatting 29 van de 34 stedelijke kindercrèches gesloten blijven door een stakingsactie van de drie grootste vakbonden. Dat heeft ACOD-secretaris Gerard Van der Elst gezegd op de regionale zender ATV. Het gaat om een actie tegen de besparingsplannen van de Vlaamse en de federale regering en naar aanleiding van de al eerder geplande vakbondsmanifestatie in Brussel die dag. Het voornemen kwam tot stand tijdens een vakbondsoverleg in Antwerpen.

13 reacties

Belgie donderdag 30 oktober 2014 420 keer

Ruim 300 cellen staan leeg

Ruim 300 cellen staan leeg

(Belga) De gevangenis van Beveren en vooral die van het Henegouwse Leuze zijn onderbenut. Ruim 300 plaatsen voor gedetineerden zijn niet ingevuld. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.

12 reacties

Belgie donderdag 30 oktober 2014 549 keer

70.000 op wachtlijst terwijl 10.000 woningen leegstaan

(Belga) Er stonden nog nooit zoveel sociale huurwoningen leeg als nu en het aantal blijft maar stijgen. Sinds 2011 kwamen er ieder jaar ongeveer vijfhonderd leegstaande sociale huurwoningen bij. Uit de meest recente cijfers blijkt dat er eind 2013 in totaal 9.642 sociale huurwoningen leeg stonden, het hoogste aantal ooit. En dat terwijl er op hetzelfde moment 78.540 kandidaat-huurders op de wachtlijst stonden voor een sociale woning. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard donderdag.

11 reacties

Wetenschappen 5 u geleden 285 keer

Econoom Rifkin waarschuwt voor Belgische afhankelijkheid kernenergie

Econoom Rifkin waarschuwt voor Belgische afhankelijkheid kernenergie

(Belga) De vooraanstaande Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin zegt dat België niet al te best voorbereid is op de zogenaamde derde industriële revolutie, waarbij het internet tot volle wasdom komt. "Als België zich blijft bevoorraden met kernenergie en fossiele brandstoffen, blijft het de economie schade toebrengen. De kosten van energie, transport en logistiek zullen toenemen", zegt hij in La Libre Belgique vandaag.

10 reacties

Belgie 7 u geleden 458 keer

Een op de vijf jongeren wil betalen in frank

(Belga) Een op de twee jongeren tussen 25 en 35 jaar wil macht overhevelen van Europa naar de nationale staten. Een op de vijf wil zelfs de euro inruilen voor de Belgische frank. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.000 Belgische jongeren, uitgevoerd door de sociologen Mark Elchardus en Petrus te Braak, schrijft De Tijd.

9 reacties

Economie 21 u geleden 520 keer

Justitiehuizen dreigen met acties

Justitiehuizen dreigen met acties

(Belga) De Vlaamse justitiehuizen dreigen met acties als er niet snel onderhandelingen worden opgestart over hun toekomst. Dat laten ze weten in een mededeling.

7 reacties

Economie donderdag 30 oktober 2014 897 keer

Bpost zet 56 kantoren te koop in hele land

Bpost zet 56 kantoren te koop in hele land

(Belga) Bpost heeft in het hele land 56 kantoren te koop gezet die niet meer aan zijn behoeften voldoen. In de meeste gevallen wil het postbedrijf wel een bijkantoor ter plaatse houden door een handelshuurovereenkomst te sluiten met de nieuwe eigenaar. Dat schrijven de kranten van de Sudpresse-groep donderdag.

7 reacties

Politiek 23 u geleden 131 keer

Vlaams consumentenvertrouwen veert op in oktober

(Belga) Het Vlaams consumentenvertrouwen is in 2014 gaandeweg afgebrokkeld, maar kende een heropleving in oktober. De Vlaming was opnieuw optimistischer over zijn spaarvermogen en zag de werkloosheid gunstiger evolueren. Dat blijkt uit een bevraging van de Nationale Bank van België (NBB) in opdracht van de Studiedienst van de Vlaamse regering.

6 reacties

Politiek 19 u geleden 356 keer

Israël roept ambassadeur in Zweden terug na erkenning door Zweden van Palestijnse staat

Israël roept ambassadeur in Zweden terug na erkenning door Zweden van Palestijnse staat

(Belga) Israël heeft zijn ambassadeur in Zweden teruggeroepen uit protest tegen de beslissing van Zweden om de Palestijnse staat officieel te erkennen. Dat melden de Israëlische media.

6 reacties

Bizarre-nieuwtjes 23 u geleden 1483 keer

Een nieuwe, maar gevaarlijke rage op sociale media: de #bearselfie

Een nieuwe, maar gevaarlijke rage op sociale media: de #bearselfie

(Belga) In de categorie 'Probeer het niet zelf te doen', presenteren we u vandaag een nieuwe rage op sociale media die vooral in de VS en Canada voorkomt. Mensen die in een natuurgebied of bos wandelen en daar een beer spotten, nemen vlug een selfie met het dier, alvorens ze wegwandelen/lopen van diezelfde beer.

1 reactie

Wetenschappen donderdag 30 oktober 2014 1373 keer

Onderzoekers bijna zeker dat gevonden onderdeel afkomstig is van vliegtuig Amelia Earhart

Onderzoekers bijna zeker dat gevonden onderdeel afkomstig is van vliegtuig Amelia Earhart

(Belga) Wetenschappers die in de Stille Oceaan zoeken naar sporen van de in de jaren dertig verdwenen legendarische pilote Amelia Earhart, zijn er steeds meer van overtuigd dat het aluminium onderdeel dat gevonden werd nabij het atol Nikumaroro in het huidige Kiribati afkomstig is van het vliegtuig van de vliegenierster.

0 reacties

High-tech donderdag 30 oktober 2014 1236 keer

Amerikaanse versie van "Femme de la Rue" zorgt voor ophef in New York

(Belga) In de Verenigde Staten zorgt een video van een vrouw die in de straten van New York tal van seksistische commentaren naar het hoofd krijgt geslingerd voor heel wat ophef op het internet. In het twee minuten durende filmpje is te zien hoe actrice Shoshana B. Roberts, gekleed in een zwarte jeans en t-shirt, tien uur lang door de straten van Manhattan loopt en daarbij ontelbare keren wordt nageroepen door mannen.

0 reacties

Voetbal 5 u geleden 1019 keer

Diego Simeone is Thibaut Courtois nog niet vergeten

Diego Simeone is Thibaut Courtois nog niet vergeten

(Tagtik) De verkiezing van de beste spelers en doelmannen in Spanje blijft in de Spaanstalige media voor nieuws zorgen. De voorzitter van de Liga is niet gelukkig met de verkiezing van Cristiano Ronaldo als beste speler van het seizoen en Diego Simeone begrijpt niet dat de trofee voor beste doelman niet naar Thibaut Courtois is gegaan.

0 reacties

Belgie donderdag 30 oktober 2014 977 keer

Twee zwaargewonden bij crash na ontvluchten van politiecontrole in Grobbendonk

(Belga) In Grobbendonk in de Antwerpse Kempen zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee zwaargewonden gevallen in een wagen die wegvluchtte van een politiecontrole. Dat zegt de lokale politie van de zone Neteland. Het voertuig ging aan hoge snelheid uit de bocht en van de baan en belandde uiteindelijk tegen de omheining van een bedrijf. Allicht was er nog sprake van een derde betrokkene, maar die zou na het ongeval te voet weggekomen zijn.

4 reacties

Auto-moto donderdag 30 oktober 2014 936 keer

Duurste autogarage van Groot-Brittanië verkocht voor 700.000 euro

Duurste autogarage van Groot-Brittanië verkocht voor 700.000 euro

(Belga) In Londen betaal je al snel een fortuin voor een gemiddeld huis. Maar van de laatste uitschieter op de Britse vastgoedmarkt gaan je wenkbrauwen spontaan fronsen. Een autogarage ging er onder de hamer voor maar liefst 700.000 euro. Een uitzonderlijk hoog bod voor de aftandse schuur op een lapje grond van amper 6,7 vierkante meter. Zo schrijft de Britse krant Telegraph.

2 reacties

Economie donderdag 30 oktober 2014 897 keer

Bpost zet 56 kantoren te koop in hele land

Bpost zet 56 kantoren te koop in hele land

(Belga) Bpost heeft in het hele land 56 kantoren te koop gezet die niet meer aan zijn behoeften voldoen. In de meeste gevallen wil het postbedrijf wel een bijkantoor ter plaatse houden door een handelshuurovereenkomst te sluiten met de nieuwe eigenaar. Dat schrijven de kranten van de Sudpresse-groep donderdag.

7 reacties

Voetbal 23 u geleden 853 keer

"Al drie kilo kwijt, nog twee te gaan"

"Al drie kilo kwijt, nog twee te gaan"

(Tagtik) Aleksander Mitrovic kan opnieuw scoren: hij maakte de 0-2 bij de 2-3 zege van Anderlecht op het veld van Kortrijk. De Servische spits is al wat kilootjes kwijt, maar er moeten er nog meer af.

0 reacties

Home donderdag 30 oktober 2014 851 keer

Oud-turnster uitgekleed door coach en bond

Oud-turnster uitgekleed door coach en bond

Ex-topturnster Verona van de Leur heeft naar aanleiding van het verschijnen van haar biografie een filmaanbod gekregen. De Nederlandse waarschuwt voor de gevaren van topsport. ...

0 reacties

Skynet tv donderdag 30 oktober 2014 788 keer

Hondje Nero'ke uit FC De Kampioenen is overleden

Hondje Nero'ke uit FC De Kampioenen is overleden

(Belga) Lily, het hondje dat van 2004 tot 2010 Nero'ke "speelde" in de één-reeks FC De Kampioenen, is overleden. De Yorkshire was jarenlang het geliefde hondje van Carmen, gespeeld door Loes Van den Heuvel. Het beestje ging nog enkele jaren op pensioen maar kreeg helaas gezondheidsproblemen.

0 reacties

Politiek 6 u geleden 753 keer

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

(Belga) Benoît Lutgen, de voorzitter van het cdH, wil dat de Franstalige partijvoorzitters zo snel mogelijk opnieuw samen zitten. Al enkele maanden is dat niet meer gebeurd. De Franstaligen zullen sterker staan als ze met elkaar praten, zegt Lutgen vrijdag in Le Soir.

15 reacties

Skynet tv donderdag 30 oktober 2014 733 keer

Amerikanen probeerden Polanski op te pakken in Polen

(Belga) De VS heeft een poging ondernomen om de Pools-Franse regisseur Roman Polanski op te pakken in Polen. Daar woonde hij de opening van het museum van de geschiedenis van de Joden in Polen bij. Dat schrijft de krant Gazeta Wyborcza donderdag, gebaseerd op bronnen binnen Justitie.

0 reacties

Politiek 23 u geleden 707 keer

"Regering voorziet amper budget voor sociale correcties indexsprong"

"Regering voorziet amper budget voor sociale correcties indexsprong"

(Belga) Het ACV vindt in de begroting nauwelijks geld terug dat door de federale regering opzij gezet is voor de beloofde sociale correcties op de indexsprong. Meerbepaald een "schamele" 127 miljoen euro. "Het slimme van deze zogenaamde 'slimme indexsprong' zit vooral in de manier waarop deze asociale maatregel verpakt wordt", besluit de christelijke vakbond.

27 reacties

Belgie donderdag 30 oktober 2014 676 keer

Ontslag van vrouwelijke cipier in Lantin opgeschort

Ontslag van vrouwelijke cipier in Lantin opgeschort

(Belga) De Raad van State heeft het ontslag van ambtswege van een vrouwelijke cipier van de gevangenis van Lantin opgeschort. De vrouw had een relatie met een ex-gedetineerde van de gevangenis. Dat bericht La Dernière Heure donderdag.

1 reactie

Auto-moto donderdag 30 oktober 2014 666 keer

M-versies van BMW X5 en X6

M-versies van BMW X5 en X6

Ook de nieuwe generaties van de BMW X5 en X6 hebben recht op een hypersportieve M-uitvoering, goed voor 575 pk.

0 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van dinsdag 14/10/2014
 • 4
 • 5
 • 15
 • 23
 • 32
 • 3
 • 7
Trekking van woensdag 29/10/2014
 • 9
 • 10
 • 13
 • 16
 • 38
 • 45
 • 24