Inloggen - Inschrijven
Brussel-Buien van natte sneeuw
|
Zo. 1/02
Brussel-Buien van natte sneeuw
|

Buitenland 2 u geleden 32 keer

Politie treft op verschillende plaatsen in San Francisco lichaamsdelen aan

(Belga) Op verschillende plaatsen in de Amerikaanse stad San Francisco heeft de politie lichaamsdelen aangetroffen van één persoon. Vrijdag vroeg de politie in een oproep de bevolking om hulp bij het uitklaren van de gruwelijke misdaad.

0 reacties

Buitenland 3 u geleden 37 keer

Strijd tegen IS - Chemische wapenexpert IS gedood bij Amerikaanse luchtaanval

(Belga) Bij een Amerikaanse luchtaanval op doelwitten van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) is een chemische wapenexpert van IS omgekomen, zo heeft het Pentagon vrijdag gezegd. De man zou onder Saddam Hoessein nog in een chemische wapenfabriek hebben gewerkt, luidde het.

0 reacties

Politiek 3 u geleden 30 keer

Massaal protest tegen bal van extreem-rechts in Wenen

Massaal protest tegen bal van extreem-rechts in Wenen

(Belga) In Wenen zijn minstens 5.000 mensen op straat gekomen vrijdag om te protesteren tegen een bal dat door de extreem-rechtse partij FPO werd georganiseerd. Het protest verliep grotendeels vreedzaam. Toch werden uiteindelijk zo'n 35 mensen opgepakt en raakten drie mensen gewond.

0 reacties

Buitenland 3 u geleden 26 keer

Tweede geval van vogelgriepvirus H7N9 in Canada

(Belga) In Canada zijn twee gevallen van het vogelgriepvirus H7N9 opgedoken. Recent bleek dat ook de echtgenoot van een Canadese vrouw bij wie het virus eerder al werd vastgesteld, geïnfecteerd is. Dat hebben de Canadese gezondheidsautoriteiten gemeld. Het echtpaar, twee vijftigers, ontwikkelde de eerste symptomen twee dagen na hun terugkeer uit China.

0 reacties

Belgie 4 u geleden 31 keer

Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid waarschuwt voor levensgevaarlijke xtc-pillen

(Belga) Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid waarschuwt voor xtc-pillen met een zeer hoge dosering van de levensgevaarlijke stof PMMA. De roze schildvormige pillen, met het logo van Superman erop, zijn in verschillende West-Europese landen waaronder België in omloop, aldus het instituut in een persmededeling vrijdagavond. In december werden de tabletten aangetroffen in Nederland en deze week doken ze op in Spanje en Madrid. Daarnaast werden de tabletten ook gevonden in het Verenigd Koninkrijk, waar ze vier dodelijke slachtoffers maakten.

0 reacties

Belgie 4 u geleden 43 keer

Politie legt verbouwing nieuw clublokaal Hells Angels in Waterschei (Genk) stil

(Belga) Op besluit van de burgemeester van Genk, Wim Dries (CD&V), heeft de lokale polite MidLim vrijdag de verbouwingswerken voor het nieuw clublokaal van de motorclub Hells Angels stilgelegd. Ook de uitbating van het clublokaal is verboden. Het lokaal is dus al gesloten. Dat maakte de stad Genk vrijdag bekend.

1 reactie

Economie 5 u geleden 202 keer

Sociaal overleg - Louis Tobback haalt hard uit naar ACV-topman Marc Leemans

(Belga) Louis Tobback heeft vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de sp.a-Leuven hard uitgehaald naar het feit dat ACV-topman Marc Leemans in de loop van de dag zijn instemming betuigd heeft met het ontwerpakkoord dat de sociale partners, met uitzondering van de socialistische vakbond, sloten.

2 reacties

Voetbal 5 u geleden 3 keer

Belgen in het buitenland - De Bruyne eert Malanda met twee goals en assist in topper tegen Bayern München

Belgen in het buitenland - De Bruyne eert Malanda met twee goals en assist in topper tegen Bayern München

(Belga) Wolfsburg heeft vrijdag op de 18e speeldag in de Bundesliga de overleden Junior Malanda geëerd door koploper Bayern München zijn eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. Kevin De Bruyne zorgde voor twee doelpunten en een assist.

0 reacties

Voetbal 6 u geleden 3 keer

Jupiler Pro League - Club Brugge heeft geen moeite met KV Oostende

Jupiler Pro League - Club Brugge heeft geen moeite met KV Oostende

(Belga) Club Brugge heeft vrijdag de openingswedstrijd van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen van KV Oostende. Voor de competitieleider scoorden Izquierdo (13.) en Gedoz (47.) in de West-Vlaamse derby. De kustploeg speelde 85 minuten met 10 man na rood voor Musona.

0 reacties

Belgie 7 u geleden 61 keer

Verdacht pakket op Anspachlaan bleek onschuldige reiskoffer

(Belga) Het verdacht pakket dat vanavond aangetroffen was aan een Pizzahut-restaurant op de Brusselse Anspachlaan, bleek een onschuldige reiskoffer. Dat meldt de Brusselse lokale politie. De veiligheidszone die ingesteld was, is intussen opgeheven en ook het metroverkeer, dat onderbroken was, komt weer op gang.

0 reacties

Skynet tv 7 u geleden 54 keer

Samuel L. Jackson niet langer vegetarisch (voor even)

Samuel L. Jackson niet langer vegetarisch (voor even)

(Belga) Samuel L. Jackson zet zijn veganistisch dieet stop. Hij moet gewicht bijkomen voor een rol in een avonturenfilm. Jackson speelt de Amerikaanse geschiedkundige George Washington Williams in de film Tarzan. Maar de productie wil dat hij daarvoor 30 kilo zwaarder is.

0 reacties

Voetbal 7 u geleden 5 keer

 "2 punten bij winst van Bayern München?"

"2 punten bij winst van Bayern München?"

(Tagtik) De dominantie van Bayern München in de Duitse voetbalcompetitie kent dit seizoen opnieuw een enorm hoogtepunt. Kan er überhaupt iets of iemand Bayern nog van de landstitel houden dit seizoen? Ottmar Hitzfeld biedt een ludiek voorstel aan.

0 reacties

Economie 8 u geleden 151 keer

ACV: "meer was er niet uit te halen"

(Belga) Het ontwerpakkoord dat is bereikt tussen werkgevers en vakbonden - met uitzondering van het ABVV - zal op 10 februari worden voorgelegd aan de achterban van de christelijke vakbond. "Het was zeer moeilijk. Meer was er niet uit te halen", aldus ACV-voorzitter Marc Leemans.

0 reacties

Buitenland 8 u geleden 108 keer

Brug tussen Rusland en de Krim tegen eind 2018

(Belga) De bouw van de geplande brug tussen het Russische vasteland en het schiereiland de Krim moet tegen het einde van 2018 afgerond worden. De opdracht voor het bouwwerk werd binnengehaald door de 63-jarige miljardair Arkadi Rotenberg, zo meldden Russische media vrijdag. Rotenberg wordt beschouwd als een vertrouweling van president Vladimir Poetin.

0 reacties

Politiek 8 u geleden 247 keer

Nieuwe stakingen niet uitgesloten

Nieuwe stakingen niet uitgesloten

(Belga) Nieuwe stakingen zijn niet uit te sluiten. Dat liet ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw verstaan in Terzake op Canvas. Vijf van de zes sociale partners bereikten eerder op de dag een ontwerpakkoord over lonen en uitkeringen, enkel de socialistische vakbond trok zich terug. De regering gaat het akkoord nu bestuderen en de uitvoering ervan voorbereiden.

6 reacties

Politiek vrijdag 30 januari 2015 720 keer

Antwerps OCMW wijzigt missietekst ondanks protest oppositie

(Belga) De OCMW-raad van Antwerpen heeft donderdagavond een opmerkelijke wijziging van de basismissie van de organisatie doorgevoerd. Na voorafgaand protest van de oppositiepartijen sp.a, Groen en PVDA en van de koepelorganisatie Antwerps Platform van Sociale Middenveldorganisaties werd de tekst wel nog licht aangepast, vooral om het middenveld gerust te stellen. Waar het OCMW in zijn uit 2001 daterende missietekst nog de sociale grondrechten van iedereen die in Antwerpen verblijft "garandeert", wordt dat nu "draagt bij aan de maximale realisatie van" de sociale grondrechten.

20 reacties

Belgie 22 u geleden 873 keer

Politie gaat 'opgefokte' elektrische fietsen controleren

Politie gaat 'opgefokte' elektrische fietsen controleren

(Belga) De politie in ons land maakt zich klaar om de populaire elektrische fiets op snelheid te controleren. Dat heeft minister Jan Jambon geantwoord op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel, zo berichten de kranten van Mediahuis.

18 reacties

Politiek 20 u geleden 437 keer

België maakt 2 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Oekraïne

België maakt 2 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Oekraïne

(Belga) Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt twee miljoen euro vrij voor humanitaire noodhulp aan Oekraïne. Dat meldt hij vandaag. Het geld gaat naar het Internationale Rode Kruis, dat er de getroffen bevolking bijstaat met onderdak, voedsel, geneesmiddelen en proper water.

15 reacties

Politiek 20 u geleden 524 keer

Snelle vervanging vicegouverneur "komt imago Nationale Bank niet ten goede"

Snelle vervanging vicegouverneur "komt imago Nationale Bank niet ten goede"

(Belga) De vervanging van vicegouverneur Mathias Dewatripont, die van socialistische signatuur is, door een directeur met MR-etiket "komt het imago van de Nationale Bank niet ten goede". Dat heeft afscheidnemend gouverneur Luc Coene, zelf ook uit de liberale hoek, vanochtend gezegd in De Ochtend op Radio 1.

9 reacties

Politiek 16 u geleden 564 keer

Vlaamse regering neemt nieuwe horde in Oosterweeldossier

Vlaamse regering neemt nieuwe horde in Oosterweeldossier

(Belga) De Vlaamse regering heeft vandaag een nieuwe horde genomen in het dossier van de Antwerpse Oosterweelverbinding. De regering heeft vandaag het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) principieel goedgekeurd. Dat GRUP is bijgestuurd op basis van de geformuleerde bezwaren en maakt een overkapping van de Vlaamse Oosterweelplannen mogelijk. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege vandaag gezegd.

9 reacties

Belgie 14 u geleden 595 keer

Jaar cel voor dakloze die palletten stal om op te slapen

(Belga) Een 33-jarige dakloze Genkenaar is vrijdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en een boete van 600 euro voor verschillende diefstallen. De man ging onder meer aan de haal met enkele palletten omdat hij niet meer op de grond wilde slapen in het bos waar hij verbleef.

9 reacties

Politiek 12 u geleden 442 keer

Ontwerpakkoord zonder de socialistische vakbond

Ontwerpakkoord zonder de socialistische vakbond

(Belga) De sociale partners leggen aan de regering een ontwerpakkoord voor, maar dat wordt niet gesteund door de socialistische vakbond. De regering laat verstaan dat ze door wil gaan met de partners die het ontwerpakkoord wel steunen.

9 reacties

Home 13 u geleden 1222 keer

Syrische vrouw die door IS beschuldigd werd van overspel overleeft steniging

(Belga) Een Syrische vrouw die door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) van overspel beschuldigd werd, heeft op miraculeuze wijze een steniging overleefd. De vrouw was bovendien nog in staat om te ontsnappen, zo meldt de anti-Assadorganisatie Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

7 reacties

Politiek 8 u geleden 247 keer

Nieuwe stakingen niet uitgesloten

Nieuwe stakingen niet uitgesloten

(Belga) Nieuwe stakingen zijn niet uit te sluiten. Dat liet ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw verstaan in Terzake op Canvas. Vijf van de zes sociale partners bereikten eerder op de dag een ontwerpakkoord over lonen en uitkeringen, enkel de socialistische vakbond trok zich terug. De regering gaat het akkoord nu bestuderen en de uitvoering ervan voorbereiden.

6 reacties

Buitenland 19 u geleden 124 keer

Israël gaat 430 woningen bouwen op Westelijke Jordaanoever

(Belga) Israël gaat 430 nieuwe woningen voor kolonisten bouwen op de bezette Westelijke Jordaanoever, zo zei een gespecialiseerde Israëlische organisatie vandaag. Daarmee negeert Israël de wijdverspreide internationale veroordeling tegen de voortzetting van de kolonisatie, klinkt het.

5 reacties

Economie 13 u geleden 309 keer

Liberale vakbond wil niet blijven staken

Liberale vakbond wil niet blijven staken

(Belga) Het nationaal comité van de liberale vakbond heeft voorzitter Jan Vercamst een mandaat gegeven om te blijven onderhandelen. De vakbond wil het stakingswapen niet zomaar gebruiken, zo zegt Vercamst.

4 reacties

Home 14 u geleden 427 keer

Vaticaan vindt geknipte oplossing voor daklozen

Vaticaan vindt geknipte oplossing voor daklozen

(Belga) Nadat het Vaticaan de plaatsing van douches voor daklozen heeft aangekondigd, volgt nu ook een kapsalon. Daar zullen mensen die rondom Vaticaanstad op straat leven, kosteloos hun haar kunnen laten knippen, meldde het persbureau Ansa.

3 reacties

Belgie 15 u geleden 445 keer

Politie valt binnen in elf huizen in Maaseik

(Belga) Vanmorgen is het federale parket binnengevallen in elf woningen in Maaseik. De huiszoekingen gebeurden in het kader van een antiterrorisme dossier waarbij in totaal 22 huiszoekingen in heel het land gebeurden. Tijdens de huiszoekingen in Maaseik werd één persoon opgepakt. Dat bevestigt burgemeester Jan Cremers.

2 reacties

Buitenland 16 u geleden 127 keer

Gewapende man in NOS-gebouw handelde alleen

Gewapende man in NOS-gebouw handelde alleen

(Belga) De 19-jarige Tarik Z. die gisterenavond zendtijd eiste bij de Nederlandse openbare omroep NOS en een beveiliger gijzelde, heeft een bekentenis afgelegd en gezegd dat hij in zijn eentje heeft gehandeld, en niet namens een terreurgroep of andere organisatie.

2 reacties

Buitenland 12 u geleden 336 keer

Taliban zijn geen terroristen, zegt het Witte Huis

Taliban zijn geen terroristen, zegt het Witte Huis

(Belga) Het Witte Huis heeft donderdag geweigerd om de Afghaanse taliban als een terroristische organisatie te bestempelen. Dat zorgt voor heel wat verontwaardiging bij de Republikeinen, die zeggen dat president Barack Obama elke realiteitszin heeft verloren.

2 reacties

Home 13 u geleden 1222 keer

Syrische vrouw die door IS beschuldigd werd van overspel overleeft steniging

(Belga) Een Syrische vrouw die door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) van overspel beschuldigd werd, heeft op miraculeuze wijze een steniging overleefd. De vrouw was bovendien nog in staat om te ontsnappen, zo meldt de anti-Assadorganisatie Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

7 reacties

Buitenland 15 u geleden 1169 keer

Vliegtuig maakt noodlanding nadat piloot uit cockpit was gesloten

Vliegtuig maakt noodlanding nadat piloot uit cockpit was gesloten

(Belga) Een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij Delta Airlines heeft een noodlanding moeten maken nadat de piloot uit de cockpit was buitengesloten, zo heeft het ABC News vandaag gemeld.

0 reacties

Belgie 22 u geleden 873 keer

Politie gaat 'opgefokte' elektrische fietsen controleren

Politie gaat 'opgefokte' elektrische fietsen controleren

(Belga) De politie in ons land maakt zich klaar om de populaire elektrische fiets op snelheid te controleren. Dat heeft minister Jan Jambon geantwoord op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel, zo berichten de kranten van Mediahuis.

18 reacties

Belgie 20 u geleden 825 keer

Meer winterweer

Meer winterweer

(Belga) Er is vanmiddag een afwisseling van opklaringen en winterse buien of sneeuwbuien. Ten zuiden van Samber en Maas valt de neerslag uitsluitend onder de vorm van sneeuw. In de loop van de namiddag zal de buienneiging van het westen uit sterk afnemen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige westenwind. De maxima bedragen min 2 graden in de Ardennen en 3 tot 5 graden in de andere streken.

1 reactie

Politiek vrijdag 30 januari 2015 720 keer

Antwerps OCMW wijzigt missietekst ondanks protest oppositie

(Belga) De OCMW-raad van Antwerpen heeft donderdagavond een opmerkelijke wijziging van de basismissie van de organisatie doorgevoerd. Na voorafgaand protest van de oppositiepartijen sp.a, Groen en PVDA en van de koepelorganisatie Antwerps Platform van Sociale Middenveldorganisaties werd de tekst wel nog licht aangepast, vooral om het middenveld gerust te stellen. Waar het OCMW in zijn uit 2001 daterende missietekst nog de sociale grondrechten van iedereen die in Antwerpen verblijft "garandeert", wordt dat nu "draagt bij aan de maximale realisatie van" de sociale grondrechten.

20 reacties

Home 14 u geleden 641 keer

Rihanna topless in jaren negentig stijl

Rihanna topless in jaren negentig stijl

Rihanna gaat topless! Volledig in jaren negentig stijl deed de zangeres een fotoshoot voor het Britse tijdschrift i-D Magazine. Riri deelde een pikant plaatje op haar Instagram. ...

0 reacties

Voetbal 17 u geleden 613 keer

Herman Helleputte stopt na twee dagen als coach van Lierse

Herman Helleputte stopt na twee dagen als coach van Lierse

(Belga) Herman Helleputte (61) heeft amper twee dagen na zijn aanstelling zijn ontslag gegeven als hoofdcoach van Lierse. Hij legt de functie neer om gezondheidsredenen. De rode lantaarn uit de hoogste voetbalklasse duidde nog geen opvolger aan.

0 reacties

Belgie 14 u geleden 595 keer

Jaar cel voor dakloze die palletten stal om op te slapen

(Belga) Een 33-jarige dakloze Genkenaar is vrijdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en een boete van 600 euro voor verschillende diefstallen. De man ging onder meer aan de haal met enkele palletten omdat hij niet meer op de grond wilde slapen in het bos waar hij verbleef.

9 reacties

Belgie 19 u geleden 589 keer

Vier mensen opgepakt bij huiszoekingen op verschillende plaatsen

(Belga) Bij 22 huiszoekingen op verschillende plaatsen in het land zijn vanochtend vier mensen opgepakt. Dat gebeurde in het kader van een antiterrorismedossier van het federaal parket, rond de problematiek van personen die naar Syrië willen gaan vechten en zich daar vermoedelijk aansluiten bij een terroristische organisatie. Dat zegt het federaal parket in een persbericht.

1 reactie

Politiek 16 u geleden 564 keer

Vlaamse regering neemt nieuwe horde in Oosterweeldossier

Vlaamse regering neemt nieuwe horde in Oosterweeldossier

(Belga) De Vlaamse regering heeft vandaag een nieuwe horde genomen in het dossier van de Antwerpse Oosterweelverbinding. De regering heeft vandaag het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) principieel goedgekeurd. Dat GRUP is bijgestuurd op basis van de geformuleerde bezwaren en maakt een overkapping van de Vlaamse Oosterweelplannen mogelijk. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege vandaag gezegd.

9 reacties

Voetbal 17 u geleden 562 keer

Ongewone halve finales in de Copa del Rey

Ongewone halve finales in de Copa del Rey

(Tagtik) Donderdagavond werden de laatste kwartfinales van de Spaanse Copa del Rey gespeeld. In de halve finales krijgen we verrassende confrontaties, want Barcelona is de enige grote naam die nog in de bekercompetitie zit.

0 reacties

Politiek 20 u geleden 524 keer

Snelle vervanging vicegouverneur "komt imago Nationale Bank niet ten goede"

Snelle vervanging vicegouverneur "komt imago Nationale Bank niet ten goede"

(Belga) De vervanging van vicegouverneur Mathias Dewatripont, die van socialistische signatuur is, door een directeur met MR-etiket "komt het imago van de Nationale Bank niet ten goede". Dat heeft afscheidnemend gouverneur Luc Coene, zelf ook uit de liberale hoek, vanochtend gezegd in De Ochtend op Radio 1.

9 reacties

Belgie 15 u geleden 489 keer

Vliegtuigcrash Gelbressée - Familie van piloot opgelucht na rapport expert

Vliegtuigcrash Gelbressée - Familie van piloot opgelucht na rapport expert

(Belga) De familie van de piloot die omkwam bij een crash waarbij ook tien parachutisten het leven lieten, is opgelucht na het rapport van de juridische expert. Uit dat rapport zou blijken dat de crash mogelijk veroorzaakt werd door een paraboolvlucht en de piloot dus niet in alleen verantwoordelijk is. Een eerder rapport legde de schuld wel alleen bij hem.

0 reacties

Voetbal 16 u geleden 448 keer

Bondsparket vervolgt Standard voor tifo met onthoofde Defour

Bondsparket vervolgt Standard voor tifo met onthoofde Defour

(Belga) Het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond geeft de bondsprocureur de opdracht Standard te vervolgen naar aanleiding van de tifo voorafgaand aan de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tussen de Rouches en Anderlecht. "Het UC beroept zich daarvoor op zijn positief injunctierecht", zo meldt de KBVB vandaag op zijn website.

0 reacties

Belgie 15 u geleden 445 keer

Politie valt binnen in elf huizen in Maaseik

(Belga) Vanmorgen is het federale parket binnengevallen in elf woningen in Maaseik. De huiszoekingen gebeurden in het kader van een antiterrorisme dossier waarbij in totaal 22 huiszoekingen in heel het land gebeurden. Tijdens de huiszoekingen in Maaseik werd één persoon opgepakt. Dat bevestigt burgemeester Jan Cremers.

2 reacties
Twitter
Trekking van dinsdag 27/01/2015
 • 5
 • 10
 • 31
 • 33
 • 40
 • 8
 • 10
Trekking van woensdag 28/01/2015
 • 10
 • 13
 • 22
 • 34
 • 37
 • 39
 • 12