Inloggen - Inschrijven
Brussel-Licht bewolkt
10° | 24°
Za. 26/04
Brussel-Zwaar bewolkt
11° | 18°

Economie 1 u geleden 35 keer

Vlaams ABVV houdt "moeilijkste congres ooit"

(Belga) Het Vlaams ABVV verzamelt vrijdag en zaterdag in Blankenberge voor zijn vierjaarlijks statutair congres. Algemeen secretaris Caroline Copers spreekt van het "moeilijkste congres ooit" voor de Vlaamse vleugel van de socialistische vakbond. De staatshervorming brengt immers heel wat bevoegdheden naar Vlaanderen, en velen beseffen volgens Copers het belang daarvan nog niet.

0 reacties

Politiek 1 u geleden 45 keer

Verkiezingen14 - "PVDA is geen nuttige stem"

Verkiezingen14 - "PVDA is geen nuttige stem"

(Belga) "Een stem voor PVDA is niet nuttig." Dat zegt Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. De uithaal naar extreemlinks is opvallend, want verschillende mensen van de socialistische vakbond staan op 25 mei op PVDA-lijsten. Copers houdt echter vast aan de "bevoorrechte band" met sp.a.

1 reactie

Politiek 4 u geleden 59 keer

Oekraïne - Kerry waarschuwt Rusland

(Belga) De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft Rusland gewaarschuwd voor een "zware en dure fout" in het Oekraïens conflict. Indien Moskou zijn buurland blijft destabiliseren, zal de internationale gemeenschap er voor zorgen dat de kosten voor Rusland enkel nog zullen stijgen, aldus Kerry donderdag in Washington.

1 reactie

Buitenland 5 u geleden 44 keer

Gerecht verhindert dat collectie Miro Portugal verlaat

(Belga) Het Portugese gerecht heeft donderdag verhinderd dat de staatscollectie van 85 werken van de Spaanse schilder Joan Miro het land verlaat om in juni te worden verkocht door veilinghuis Christie's in Londen.

0 reacties

Belgie 5 u geleden 95 keer

Vrouw overleden na zwaar ongeval in Roeselare

(Belga) In Roeselare is donderdagnamiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Dat heeft commissaris Rudy Cracco bevestigd. Eén van de vijf gewonden is aan haar verwondingen bezweken.

0 reacties

Voetbal 6 u geleden 119 keer

Europa League - Benfica nipt voorbij Juventus, Sevilla klopt Valencia

Europa League - Benfica nipt voorbij Juventus, Sevilla klopt Valencia

(Belga) Het Portugese Benfica en het Spaanse Sevilla hebben donderdag allebei hun heenwedstrijd in de halve finales van de Europa League voetbal gewonnen. Kersvers landskampioen Benfica boekte een nipte 2-1 thuisoverwinning tegen Juventus, Sevilla won op eigen veld met 2-0 van Valencia.

0 reacties

High-tech 6 u geleden 99 keer

Microsoft positief ondanks omzetdaling

(Belga) Microsoft heeft de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar licht zien afnemen tot 20,4 miljard dollar (14,8 miljard dollar). De nettowinst nam met 6,5 procent af tot 5,7 miljard dollar. Dat maakte het software- en technologieconcern donderdag bekend.

0 reacties

Economie 7 u geleden 83 keer

Thomas Valkeniers (Pajota) is Vastgoedondernemer van het Jaar

(Belga) De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte donderdagavond de Real Estate Awards uit, "oftewel de Oscars van de vastgoedsector". De award voor Vastgoedondernemer van het Jaar ging naar Thomas Valkeniers van Pajota, laat het CIB donderdag weten in een persbericht.

0 reacties

Economie 8 u geleden 75 keer

Ombudsman van de Verzekeringen merkt lichte stijging van aantal klachten tot 4.364 in 2013

(Belga) De Ombudsman van de Verzekeringen heeft vorig jaar 4.364 klachten ontvangen. Het gaat om een stijging met 6 pct ten opzichte van 2012 (4.119). Dat blijkt donderdag uit het jaarverslag 2013. In 2011 ontving de Ombudsman nog 4.096 klachten.

1 reactie

Sport 8 u geleden 121 keer

Michael Phelps wint meteen bij comeback

Michael Phelps wint meteen bij comeback

(Belga) De Amerikaanse zwemlegende Michael Phelps heeft donderdag bij zijn comeback meteen zijn wedstrijd gewonnen. Op de Grand Prix van Mesa (Arizona) won hij in zijn eerste wedstrijd na de Olympische Spelen van 2012 in Londen zijn reeks op de 100m vlinder.

0 reacties

Belgie 8 u geleden 109 keer

Voormalige thuis Stijn Streuvels heropent deuren

Voormalige thuis Stijn Streuvels heropent deuren

(Belga) Het Lijsternest, de voormalige woning van schrijver-fotograaf Stijn Streuvels in Ingooigem, opent na zes jaar eindelijk weer de deuren. Donderdag was er een officiële heropening. Komende zondag, op Erfgoeddag, kan ook het grote publiek Streuvels' woning opnieuw ontdekken.

0 reacties

Buitenland 8 u geleden 331 keer

Dodo la Saumure opent onder de naam "DSK" een vijfde huis van plezier in België

Dodo la Saumure opent onder de naam "DSK" een vijfde huis van plezier in België

(Belga) Dominique Alderweireld, alias "Dodo la Saumure" en beschuldigd in de prostitutie-affaire rond het Carltonhotel in Rijsel, heeft donderdag aangekondigd een nieuw huis van plezier te zullen openen in België, onder de naam "DSK".

1 reactie

Buitenland 8 u geleden 62 keer

Joost de Vries wint Gouden Boekenuil 2014, prijs van lezersjury voor Stefan Hertmans

(Belga) Joost de Vries heeft dit jaar met zijn roman 'De republiek' de Gouden Boekenuil gewonnen, "de belangrijkste literaire bekroning in Vlaanderen", zo heeft Boek.be, de vakvereniging van boekverkopers, -uitgevers en -importeurs, meegedeeld. De prijs werd donderdagavond in de Koninklijke Vlaamse Schouwberg (KVS) in Brussel uitgereikt. De Nederlandse schrijver ontvangt 25.000 euro en een kunstwerk van Philip Aguirre. De prijs van de honderdkoppige lezersjury gaat naar "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans, de enige genomineerde Belg, die 2.500 euro en een pen van Montblanc krijgt.

0 reacties

Politiek 9 u geleden 102 keer

Senaat zet punt achter "historische zittingsperiode"

Senaat zet punt achter "historische zittingsperiode"

(Belga) Met de goedkeuring van de verklaring van de herziening van de Grondwet komt niet alleen een einde aan een zittingsperiode die voorzitster Sabine de Bethune als "historisch" omschreef, maar ook aan de Senaat zoals die sinds 1995 bestaat.

0 reacties

Belgie 9 u geleden 100 keer

Oprichting afdeling Vlaamse Kruis in Oostkantons

Oprichting afdeling Vlaamse Kruis in Oostkantons

(Belga) Het Vlaamse Kruis (HVK) start met een afdeling in Duitstalig België, meer bepaald in Büllingen, Amel en Butgenbach. Het is de eerste afdeling van de organisatie buiten Vlaanderen. Dat meldt Het Vlaamse Kruis donderdag in een persbericht.

1 reactie

Belgie 20 u geleden 1047 keer

De Wever toch premier?

De Wever toch premier?

Bart De Wever sluit het premierschap niet uit. Hij zegt dat binnen zijn partij de kiezer alles te zeggen heeft. ...

36 reacties

Politiek 21 u geleden 339 keer

"Regering-Di Rupo heeft ruim zestig procent beloftes volledig ingelost"

"Regering-Di Rupo heeft ruim zestig procent beloftes volledig ingelost"

(Belga) De federale regering heeft ruim zestig procent van haar beloftes uit het regeerakkoord volledig ingelost. Dat besluiten althans de Rapporteurs, een groepje burgers dat zelf aan het vergelijken sloeg. Volgens hen zal de regering afklokken op zestien procent niet gerealiseerde beloftes. De rest is bijgestuurd, nog in behandeling, of er werd geen informatie over teruggevonden.

23 reacties

Belgie 22 u geleden 652 keer

Oosterweel fors duurder dan verwacht

Oosterweel fors duurder dan verwacht

(Belga) De Oosterweelverbinding in Antwerpen zal fors duurder uitvallen dan verwacht. Dat blijkt uit een BAM-dossier dat Björn Rzoska (Groen) kon inkijken. Groen heeft nu een motie ingediend om het Rekenhof het rapport te laten onderzoeken, zo schrijft De Morgen.

22 reacties

Politiek 14 u geleden 642 keer

Geens: "Staatswaarborg ARCO-coöperanten blijft momenteel integraal overeind"

Geens: "Staatswaarborg ARCO-coöperanten blijft momenteel integraal overeind"

(Belga) Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) benadrukt dat de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten momenteel juridisch integraal overeind blijft. Hij zegt dat na de beslissing van het Grondwettelijk Hof om nog geen definitief arrest te wijzen maar de debatten te heropenen en de zaken voor de Nederlandstalige en de Franstalige kamers samen te voegen. Geens benadrukt dat de staatswaarborg "op alle fronten juridisch zal verdedigd worden".

18 reacties

Economie 11 u geleden 1008 keer

Belastingzaak De Gucht : FOD Financiën tekent cassatieberoep aan tegen arrest hof van beroep Gent

Belastingzaak De Gucht : FOD Financiën tekent cassatieberoep aan tegen arrest hof van beroep Gent

(Belga) In de belastingzaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, tekent de FOD Financiën cassatieberoep aan tegen het arrest van het Gentse hof van beroep, dat oordeelde dat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) niet het recht had om de bankrekeningen van het echtpaar in te kijken. Dat vernam Belga uit goede bron en wordt bevestigd door Victor Dauginet, de advocaat van De Gucht. Het cassatieberoep betekent dat de fiscale zaak tegen De Gucht wordt voortgezet en dat de fiscus doorzet met de eis tot verhoging van het bijkomend belastbaar inkomen van het echtpaar met een bedrag van 976.000 euro.

13 reacties

Economie 22 u geleden 792 keer

Onverwachte wissel aan top van bpost

Onverwachte wissel aan top van bpost

(Belga) Enkele maanden na ceo Johnny Thijs verlaat nu ook Martine Durez, de voorzitster van de raad van bestuur van bpost, het postbedrijf. Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

13 reacties

Belgie 14 u geleden 1081 keer

Kassierster besteelt werkgever

Kassierster besteelt werkgever

(Belga) Een 25-jarige vrouw uit Izegem heeft zich, samen met zeven andere beklaagden, moeten verantwoorden voor het bestelen van haar toenmalige werkgever. Virginie V. scande aan de kassa van de Carrefour in Gistel selectief de aankopen van haar vrienden niet in.

11 reacties

Economie 16 u geleden 463 keer

ACOD wil op 30 april staken bij lokale besturen

ACOD wil op 30 april staken bij lokale besturen

(Belga) De socialistische overheidsvakbond ACOD wil op 30 april voor 24 uur het werk neerleggen bij de lokale en regionale besturen. De vakbond gaat ook betogen in Antwerpen, zo blijkt vandaag uit een persbericht.

8 reacties

Politiek 12 u geleden 321 keer

Koekelberg maandag weer aan de slag bij federale politie

Koekelberg maandag weer aan de slag bij federale politie

(Belga) De schorsing van voormalig politiechef Fernand Koekelberg wordt opgeheven, nu hij buiten vervolging is gesteld in een verkrachtingszaak. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet donderdag weten.

8 reacties

Belgie 16 u geleden 244 keer

Fernand Koekelberg in beroep vrijuit in verkrachtingszaak

Fernand Koekelberg in beroep vrijuit in verkrachtingszaak

(Belga) De kamer van inbeschuldigingstelling van het hof van beroep van Luik heeft vandaag de buitenvervolgingstelling van Fernand Koekelberg bevestigd in een verkrachtingszaak. Dat heeft zijn advocaat Marc Uyttendaele laten weten. De KI volgt daarmee de raadkamer in Namen en het parket-generaal.

7 reacties

Belgie 18 u geleden 538 keer

Hof van Cassatie verbreekt arrest assisenproces schietpartij Dampoort

Hof van Cassatie verbreekt arrest assisenproces schietpartij Dampoort

(Belga) Het Hof van Cassatie heeft het arrest verbroken van de assisenzaak rond de dodelijke schietpartij aan de Dendermondsesteenweg in Gent, vlakbij Dampoort. Toch kan de dader onmogelijk zwaarder worden gestraft.

6 reacties

Politiek 12 u geleden 139 keer

BAM ontkent dat Oosterweelverbinding duurder zal uitvallen

BAM ontkent dat Oosterweelverbinding duurder zal uitvallen

(Belga) De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) spreekt tegen dat de Oosterweelverbinding een pak duurder uitvalt dan verwacht, zoals Groen-parlementslid Björn Rzoska donderdag in De Morgen stelt op basis van een BAM-dossier dat hij kon inkijken. De 4,9 miljard euro die Rzoska noemt, is volgens BAM "een optelsom van bedragen die niet bij elkaar horen opgeteld te worden". Rzoska negeerde immers het onderscheid tussen investerings-, financierings- en operationele kosten, klinkt het.

6 reacties

Politiek 12 u geleden 94 keer

Milquet wil dat volgende legislatuur ook lokale politie hervormt

Milquet wil dat volgende legislatuur ook lokale politie hervormt

(Belga) Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet wil dat de volgende legislatuur aanstuurt op een hervorming van de lokale politie. Dat verklaarde ze donderdag in een terugblik op de voorbije 2,5 jaar. De huidige regering hervormde de federale politie en de hulpverleningsdiensten.

5 reacties

Economie 12 u geleden 530 keer

Vlaamse Beleggersfederatie herlanceert voorstel tot compensatie Arco-coöperanten

Vlaamse Beleggersfederatie herlanceert voorstel tot compensatie Arco-coöperanten

(Belga) De Vlaamse Beleggersfederatie (VFB) heeft donderdag haar voorstel tot compensatie voor alle Arco- en Dexia-aandeelhouders geherlanceerd. Het Grondwettelijk Hof heeft de netelige kwestie over de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten donderdag over de verkiezingen getild, waarmee dit dossier volgens het VFB op de tafel van de regeringsonderhandelaars zal komen. De beleggersfederatie hoopt dat die oor hebben naar haar suggesties.

4 reacties

Wetenschappen 14 u geleden 561 keer

Enorme ijsberg drijft voor Antarctica

(Belga) Een enorme ijsberg drijft voor de Antarctische kust. Hij bevindt zich rond 2.500 kilometer ten zuidwesten van de tip van Zuid-Amerika. De B31 genoemde ijsplaat is vorig jaar november al van de Antarctische Pine Island-gletsjer afgebroken en drijft nu in de Zuidpoolzee. Dat deelde het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA mee.

4 reacties

Voetbal 16 u geleden 1531 keer

"Alleen in een noodgeval mag Januzaj mee naar het WK"

"Alleen in een noodgeval mag Januzaj mee naar het WK"

(Tagtik) Nu Adnan Januzaj besloten heeft om voor de Rode Duivels uit te komen, begint het speculeren: neemt bondscoach Marc Wilmots hem mee naar Brazilië of niet? Van Kevin De Bruyne mag hij meteen mee, voor Marc Degryse mag hij alleen mee als er andere spelers uitvallen.

0 reacties

Voetbal 18 u geleden 1211 keer

Beslist de blessure van Cech over de toekomst van Courtois?

Beslist de blessure van Cech over de toekomst van Courtois?

(Tagtik) Volgens Het Laatste Nieuws moet Petr Cech, de doelman van Chelsea, worden geopereerd aan de schouder. Dat zou wellicht het einde betekenen van het verblijf van Thibaut Courtois bij Atlético Madrid.

0 reacties

Belgie 14 u geleden 1081 keer

Kassierster besteelt werkgever

Kassierster besteelt werkgever

(Belga) Een 25-jarige vrouw uit Izegem heeft zich, samen met zeven andere beklaagden, moeten verantwoorden voor het bestelen van haar toenmalige werkgever. Virginie V. scande aan de kassa van de Carrefour in Gistel selectief de aankopen van haar vrienden niet in.

11 reacties

Muziek 16 u geleden 1078 keer

Tomorrowland: "Kiezen tussen belangen van zeven bewoners of miljoenen euro's schade"

Tomorrowland: "Kiezen tussen belangen van zeven bewoners of miljoenen euro's schade"

(Belga) Voor de rechtbank in Antwerpen is het kort geding behandeld dat zeven buurtbewoners hebben aangespannen tegen Tomorrowland. De klagers eisen niet dat het dancefestival in Boom verboden wordt, maar wel dat de geluidsnormen worden nageleefd. "Dat betekent dat er maximum drie uur per dag gespeeld mag worden, wanneer er meer dan 85 decibel geproduceerd wordt en dat het om middernacht stopt", zegt hun advocate Griet Cnudde.

0 reacties

Muziek 22 u geleden 1072 keer

Drie klagende buren Tomorrowland haken af na bedreigingen

Drie klagende buren Tomorrowland haken af na bedreigingen

(Belga) Van de tien omwonenden van Tomorrowland die naar de rechter zouden trekken om de dubbele verjaardagseditie van het dancefestival in Boom te verbieden, blijven er nog maar zeven over. Drie van hen hebben afgehaakt omdat ze bedreigd werden, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

0 reacties

Belgie 20 u geleden 1047 keer

De Wever toch premier?

De Wever toch premier?

Bart De Wever sluit het premierschap niet uit. Hij zegt dat binnen zijn partij de kiezer alles te zeggen heeft. ...

36 reacties

Economie 11 u geleden 1008 keer

Belastingzaak De Gucht : FOD Financiën tekent cassatieberoep aan tegen arrest hof van beroep Gent

Belastingzaak De Gucht : FOD Financiën tekent cassatieberoep aan tegen arrest hof van beroep Gent

(Belga) In de belastingzaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, tekent de FOD Financiën cassatieberoep aan tegen het arrest van het Gentse hof van beroep, dat oordeelde dat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) niet het recht had om de bankrekeningen van het echtpaar in te kijken. Dat vernam Belga uit goede bron en wordt bevestigd door Victor Dauginet, de advocaat van De Gucht. Het cassatieberoep betekent dat de fiscale zaak tegen De Gucht wordt voortgezet en dat de fiscus doorzet met de eis tot verhoging van het bijkomend belastbaar inkomen van het echtpaar met een bedrag van 976.000 euro.

13 reacties

Economie 22 u geleden 792 keer

Onverwachte wissel aan top van bpost

Onverwachte wissel aan top van bpost

(Belga) Enkele maanden na ceo Johnny Thijs verlaat nu ook Martine Durez, de voorzitster van de raad van bestuur van bpost, het postbedrijf. Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

13 reacties

Voetbal 15 u geleden 719 keer

Beckenbauer heeft opnieuw kritiek op Guardiola

Beckenbauer heeft opnieuw kritiek op Guardiola

(Tagtik) Na het behalen van de Duitse titel is Bayern München duidelijk op zoek naar een tweede adem en krijgt trainer Guardiola de eerste kritiek te slikken. Volgens erevoorzitter Franz Beckenbauer mag Bayern van geluk spreken dat ze gisteren tegen Real Madrid maar één doelpunt te slikken kregen.

0 reacties

Belgie 22 u geleden 652 keer

Oosterweel fors duurder dan verwacht

Oosterweel fors duurder dan verwacht

(Belga) De Oosterweelverbinding in Antwerpen zal fors duurder uitvallen dan verwacht. Dat blijkt uit een BAM-dossier dat Björn Rzoska (Groen) kon inkijken. Groen heeft nu een motie ingediend om het Rekenhof het rapport te laten onderzoeken, zo schrijft De Morgen.

22 reacties

Politiek 14 u geleden 642 keer

Geens: "Staatswaarborg ARCO-coöperanten blijft momenteel integraal overeind"

Geens: "Staatswaarborg ARCO-coöperanten blijft momenteel integraal overeind"

(Belga) Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) benadrukt dat de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten momenteel juridisch integraal overeind blijft. Hij zegt dat na de beslissing van het Grondwettelijk Hof om nog geen definitief arrest te wijzen maar de debatten te heropenen en de zaken voor de Nederlandstalige en de Franstalige kamers samen te voegen. Geens benadrukt dat de staatswaarborg "op alle fronten juridisch zal verdedigd worden".

18 reacties

High-tech 14 u geleden 631 keer

Ook gratis apps hebben een prijs

Ook gratis apps hebben een prijs

(Belga) Wie op zijn smartphone een gratis applicatie installeert, geeft daarmee persoonlijke informatie prijs aan het bedrijf dat de app ontwikkelde. Dat meldt Test-Aankoop donderdag op basis van een eigen analyse van een twintigtal populaire apps. De consumentenorganisatie waarschuwt app-gebruikers om zich goed te informeren over wat ze precies vrijgeven wanneer ze een app installeren.

0 reacties

Entertainment 12 u geleden 617 keer

Justin Timberlake geeft megafooi

Justin Timberlake geeft megafooi

(Belga) Het zaalpersoneel van nachtclub Crystal Cologne in Duitsland zal een bezoek van popster Justin Timberlake niet snel vergeten. Na een wilde nacht vertrok de zanger, maar niet zonder een slordige 3.000 euro fooi achter te laten. Timberlake werkt momenteel een Europese tournée af en maakte een tussenstop in Keulen.

1 reactie

Wetenschappen 14 u geleden 561 keer

Enorme ijsberg drijft voor Antarctica

(Belga) Een enorme ijsberg drijft voor de Antarctische kust. Hij bevindt zich rond 2.500 kilometer ten zuidwesten van de tip van Zuid-Amerika. De B31 genoemde ijsplaat is vorig jaar november al van de Antarctische Pine Island-gletsjer afgebroken en drijft nu in de Zuidpoolzee. Dat deelde het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA mee.

4 reacties

Belgie 21 u geleden 546 keer

Jas mag terug aan op zondag

Jas mag terug aan op zondag

(Belga) Vanmiddag schijnt de zon af en toe, maar er komen ook enkele regen- of onweersbuien voor. De wind waait zwak tot matig in hoofdzaak uit richtingen tussen noord en noordoost. Maxima: 16 graden vlak aan zee en in de Ardennen en ongeveer 20 graden elders.

0 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van dinsdag 22/04/2014
 • 13
 • 15
 • 20
 • 24
 • 46
 • 1
 • 8
Trekking van woensdag 23/04/2014
 • 7
 • 16
 • 22
 • 23
 • 25
 • 32
 • 14