Inloggen - Inschrijven
Brussel-Helder
13° | 26°
Do. 18/09
Brussel-Regen
15° | 24°

Belgie 10 min geleden 4 keer

België is middenmoter in sociale zaken

België is middenmoter in sociale zaken

(Belga) België is een van de gelijkste landen in Europa, maar slaagt er slechts gemiddeld in om armen, werklozen en kinderen kansen te bieden. Dat blijkt uit een studie van de Duitse denktank Bertelsmann Stiftung, waarover De Standaard bericht.

0 reacties

Economie 14 min geleden 22 keer

Zweedse coalitie zet mes in pensioen ambtenaren

(Belga) De Zweedse coalitie gaat fors ingrijpen in de pensioenen, waardoor weer langer moet worden gewerkt. Dat vernam De Tijd bij de onderhandelende partijen. Ambtenaren moeten op termijn gevoelig langer werken en het brugpensioen wordt bijna helemaal afgebouwd.

0 reacties

Buitenland 35 min geleden 35 keer

Ebola - Obama roept wereld op om snel te handelen en erger te voorkomen

(Belga) De Amerikaanse president Barack Obama roept de internationale gemeenschap in het kader van de ebola-epidemie op om snel actie te ondernemen en zo te voorkomen dat honderdduizenden mensen met het virus geïnfecteerd raken. Momenteel heeft het ebola-virus in West-Afrika al aan meer dan 2.400 mensen het leven gekost.

0 reacties

Buitenland 3 u geleden 133 keer

Amerikaan die naar Noord-Korea wilde zwemmen in Zuid-Korea opgepakt

(Belga) In Zuid-Korea is een Amerikaan opgepakt die al zwemmend naar Noord-Korea wilde. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie woensdag gezegd. De man, een dertiger, zou aan de speurders hebben verklaard dat hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un wilde ontmoeten.

0 reacties

Buitenland 5 u geleden 113 keer

Instorting kerk in Lagos eiste uiteindelijk 67 Zuid-Afrikaanse doden

Instorting kerk in Lagos eiste uiteindelijk 67 Zuid-Afrikaanse doden

(Belga) Bij de instorting van een kerk in het Nigeriaanse Lagos enkele dagen geleden zijn volgens de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma 67 Zuid-Afrikanen omgekomen. Er vielen ook heel wat gewonden, aldus de president in een toespraak aan de natie.

0 reacties

Buitenland 5 u geleden 79 keer

Evacuaties als gevolg van bosbranden in Californië

Evacuaties als gevolg van bosbranden in Californië

(Belga) In het noorden van de Amerikaanse staat Californië heeft een hevige bosbrand nu al 151 hectare land en meer dan honderd gebouwen in de as gelegd. Honderden inwoners zijn geëvacueerd. De brand is voor zo'n twintig procent onder controle maar bedreigt nog steeds het stadje Weed, dat zo'n drie uur ten noorden van Sacramento ligt. Meer dan 1.000 brandweermannen proberen de vlammen te bestrijden.

0 reacties

Home 5 u geleden 77 keer

Israël en Palestijnen bereiken akkoord over wederopbouw Gaza

(Belga) Israël en de Palestijnse Autoriteit hebben samen met de Verenigde Naties een akkoord bereikt over de wederopbouw van de door de recente oorlog zwaar verwoeste Gazastrook. De VN zal daarbij toezicht houden op de wederopbouw.

0 reacties

Belgie 6 u geleden 180 keer

Vrouw in verdachte omstandigheden overleden in appartement in Genk

(Belga) In een appartement in Genk is dinsdagnamiddag het levenloze lichaam van een vrouw in verdachte omstandigheden aangetroffen. De Tongerse afdeling van het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar het verdachte overlijden van de vrouw.

0 reacties

Buitenland 6 u geleden 75 keer

Aanval op politiepatrouille in Colombia eist zeven doden

(Belga) In Colombia zijn bij een aanval op een politiepatrouille in het noorden van het land minstens zeven agenten gedood. De aanval was vermoedelijk het werk van guerillastrijders van het Farc. Ook raakten vijf agenten gewond, aldus gouverneur Alejandro Lyons van het Colombiaanse departement Córdoba aan radiozender Caracol.

0 reacties

Wetenschappen 7 u geleden 94 keer

Opnieuw Amerikaanse bemande ruimtevluchten vanaf 2017

Opnieuw Amerikaanse bemande ruimtevluchten vanaf 2017

(Belga) De Verenigde Staten gaan vanaf 2017 opnieuw zelf austronauten naar het internationale ruimtestation ISS sturen. Eerder zette de NASA in 2011 als gevolg van het dodelijke ongeluk met het ruimteveer Columbia zijn ruimteveren op stal. Sindsdien waren de Amerikanen voor bemand transport van en naar het ruimtestation afhankelijk van de Russische Sojoez. Daar komt in de toekomst dus verandering in, zo kondigde het Amerikaanse ruimtevaartbureau dinsdag op een persconferentie op Cape Canaveral in Florida aan.

0 reacties

Belgie 7 u geleden 82 keer

België scoort binnen Europa middelmatig voor diabetesverzorging

(Belga) De Belgische aanpak van diabetes scoort middelmatig binnen Europa. Dat blijkt woensdag uit een vergelijkende studie van het Zweedse onderzoeksinstituut Health Consumer Powerhouse (HCP) naar de preventie en behandeling van diabetes in de 28 Europese landen plus Noorwegen en Zwitserland.

0 reacties

Voetbal 7 u geleden 220 keer

Anderlecht domineert, maar strandt op bitter gelijkspel in slotminuten

Anderlecht domineert, maar strandt op bitter gelijkspel in slotminuten

(Tagtik) RSC Anderlecht is met een knappe prestatie aan de Champions League begonnen. De drie punten lagen binnen handbereik, maar de Mauves speelden uiteindelijk 1-1 gelijk op het veld van het Turkse Galatasaray.

0 reacties

Voetbal 8 u geleden 233 keer

Champions League - Anderlecht grijpt net naast stuntzege bij Galatasaray

(Belga) Anderlecht is prima begonnen aan de nieuwe campagne in de Champions League. Op het veld van het Turkse Galatasaray speelde paars-wit 1-1 gelijk. Yilmaz wiste pas in de toegevoegde tijd de openingstreffer van Praet uit.

0 reacties

Politiek 8 u geleden 145 keer

Federale formatie - Onderhandelaars ronden energieluik af

(Belga) De federale onderhandelaars hebben dinsdag de tweede lezing van het energieluik afgerond. Daarbij is sprake van de mogelijke verlenging van de levensduur van de kerncentrales van Doel I en II. Ook willen de centrumrechtse partijen de bevoorradingszekerheid constant van dichtbij in de gaten houden en is het de bedoeling een deel van eventuele extra opbrengst uit de nucleaire rente in onderzoek en ontwikkeling te pompen.

0 reacties

Belgie 10 u geleden 130 keer

Alle VUB-studenten hebben stemrecht bij rectorverkiezingen

Alle VUB-studenten hebben stemrecht bij rectorverkiezingen

(Belga) Vanaf academiejaar 2015-2016 mogen alle studenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) deelnemen aan de rectorverkiezingen. Dat heeft de Raad van Bestuur van de universiteit nu definitief goedgekeurd. De VUB is de enige Vlaamse universiteit die studenten rechtstreeks algemeen stemrecht toekent.

1 reactie

Belgie dinsdag 16 september 2014 550 keer

"Zeker vijftien geïnterneerden willen euthanasie"

"Zeker vijftien geïnterneerden willen euthanasie"

(Belga) Sinds het verhaal van de geïnterneerde Frank Van Den Bleeken in het nieuws kwam, hebben nog vijftien geïnterneerden aangeklopt bij het UL-team, het team voor Uitklaring Levenseindevragen. Dat zegt professor en levenseinde-expert Wim Distelmans vandaag in De Standaard.

19 reacties

Politiek dinsdag 16 september 2014 700 keer

Melchior Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

Melchior Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

(Belga) De voormalige staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet (cdH), heeft zich officieus kandidaat gesteld om gedelegeerd bestuurder te worden van Fluxys. Dat hebben hooggeplaatste bronnen bij de gasnetbeheerder en in de politieke wereld bevestigd aan L'Echo. Ook De Tijd brengt het nieuws vandaag.

13 reacties

Belgie 14 u geleden 1441 keer

"Belgische monarchie bevindt zich op keerpunt"

"Belgische monarchie bevindt zich op keerpunt"

(Belga) De monarchie bevindt zich in ons land op een keerpunt. Tot die conclusie komt Mark Van den Wijngaert, professor emeritus Hedendaagse Geschiedenis van de Hogeschool Universiteit Brussel, in zijn geactualiseerde boek "België en zijn koningen. Van macht naar invloed". Nieuw in de jongste uitgave is een meer uitgewerkt beeld van het koningschap van Albert II en -uiteraard- ook het nieuwe koningschap van koning Filip. Over de rol van Filip is de Vlaamse historicus opvallend positief.

12 reacties

Politiek 12 u geleden 566 keer

Fonck ontkent dat afschakelplan communautair geïnspireerd is

Fonck ontkent dat afschakelplan communautair geïnspireerd is

(Belga) Staatssecretaris voor Energie Catherine Fonck heeft dinsdag in de Kamer ontkend dat de aanpassingen aan het afschakelplan - die Franstalig België wat meer ontzien - communautair geïnspireerd zijn. "Ik zou voor elke zone dezelfde beslissing genomen hebben", reageerde ze op kritiek van onder meer N-VA.

10 reacties

Politiek 14 u geleden 484 keer

Amerikaanse legerleiding opent deur voor grondtroepen in Irak

Amerikaanse legerleiding opent deur voor grondtroepen in Irak

(Belga) Tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres heeft de legerleiding de deur geopend voor het sturen van Amerikaanse grondtroepen naar Irak om daar de Islamitische Staat (IS) te bestrijden, zo heeft de conservatieve nieuwszender Fox gemeld.

9 reacties

Belgie dinsdag 16 september 2014 425 keer

Kind hebben 20 procent duurder in tien jaar

Kind hebben 20 procent duurder in tien jaar

(Belga) De kostprijs van een kind is de laatste tien jaar met 20 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Gezinsbond, die De Morgen kon inkijken.

9 reacties

Belgie 22 u geleden 321 keer

Opzettelijk brand gesticht in flat boven Anderlechtse synagoge

(Belga) Vanochtend heeft een brand gewoed in een flat boven een synagoge in de Kliniekstraat in Anderlecht. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie en wordt bevestigd door de Brusselse brandweer en de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).

9 reacties

Belgie 13 u geleden 665 keer

Procureur haalt argumenten verdediging Aquino onderuit

Procureur haalt argumenten verdediging Aquino onderuit

(Belga) Het openbaar ministerie heeft vanmiddag de tijd genomen om uitvoerig te antwoorden op de argumenten die zijn aangedragen door de verdediging van de familie Aquino. Volgens procureur Capelle heeft de verdediging alleen als doel om het proces te dwarsbomen. "De verdediging kan niet verdragen dat ze geen inzage heeft in het dossier, maar dat is nu eenmaal de wet", aldus de procureur.

8 reacties

Politiek 16 u geleden 381 keer

Turkije denkt aan bufferzone met Irak en Syrië

Turkije denkt aan bufferzone met Irak en Syrië

(Belga) Het Turkse leger maakt plannen voor een mogelijke bufferzone langs de grenzen van het land met Irak en Syrië, zo hebben plaatselijke media president Recep Tayyip Erdogan dinsdag geciteerd.

8 reacties

Politiek 16 u geleden 466 keer

Peeters vraagt snel duidelijkheid over liberale kandidaat-premier

Peeters vraagt snel duidelijkheid over liberale kandidaat-premier

(Belga) Coformateur Kris Peeters vraagt dat Open Vld en MR zo snel mogelijk duidelijkheid scheppen over wie ze als kandidaat-premier naar voren schuiven. Nadat CD&V vorige week de kaart van Marianne Thyssen trok om Europees commissaris te worden, mag de liberale familie de volgende premier leveren. "Ik heb de indruk dat meerdere liberale excellenties zich aan het warmlopen zijn", stelde Peeters dinsdag voor aanvang van het formatieberaad. "Ik denk dat het goed zou zijn mocht de liberale familie daar snel duidelijkheid in brengen".

7 reacties

Buitenland 13 u geleden 562 keer

Al-Qaida zoekt samenwerking met IS

(Belga) Twee filialen van de terreurorganisatie al-Qaida zoeken in de strijd tegen de Verenigde Staten samenwerking met de terreurmilitie Islamitische Staat. Dat moet blijken uit een op het internet gepubliceerde verklaring, waarin alle moslims worden opgeroepen zich te verzetten tegen "de onrechtvaardige kruistocht" van de Verenigde Staten en de Navo tegen de IS. De echtheid van het schrijven kon dinsdag nog niet bevestigd worden. Het zou een toenaderingspoging van al-Qaida zijn tot de als vijandig beschouwde IS-militie.

6 reacties

Belgie 23 u geleden 294 keer

Herman Van Rompuy wordt gastprofessor aan UCL

Herman Van Rompuy wordt gastprofessor aan UCL

(Belga) Aftredend Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy zal vanaf 6 oktober het woord nemen aan de UCL, de Franstalige katholieke universiteit in Louvain-la-Neuve. Dat schrijft Le Soir vandaag.

6 reacties

Politiek 18 u geleden 177 keer

Parti Populaire distantieert zich van partijlid dat Gouden Dageraad verheerlijkt

Parti Populaire distantieert zich van partijlid dat Gouden Dageraad verheerlijkt

(Belga) De rechts-populistische partij Parti Populaire heeft zich vandaag gedistantieerd van partijlid Jean Libert, die zich op zijn Facebook-pagina lovend uitlaat over de Griekse neonazistische partij Gouden Dageraad.

5 reacties

Politiek 10 u geleden 437 keer

Groen: "verlenging Doel 1 en 2 is knieval voor Electrabel"

Groen: "verlenging Doel 1 en 2 is knieval voor Electrabel"

(Belga) De verlenging van de levensduur van de kerncentrales van Doel 1 en 2 is volgens de groenen "een knieval voor Electrabel". "Hier is maar één winnaar en dat zijn niet de burgers of de kmo's. De N-VA-regering organiseert miljoenentransfers richting Parijs", reageerde Kamerfractieleider Kristof Calvo (Ecolo-Groen) dinsdagavond op het akkoord dat de federale onderhandelaars bereikt zouden hebben over het energiebeleid.

5 reacties

Belgie 16 u geleden 93 keer

Marolliens vastgeketend aan bomen

Marolliens vastgeketend aan bomen

In de Marollen hebben actievoerders een tijdlang de kap van bomen tegengehouden. Die stonden op een lap grond waar buurtbewoners een moestuin hadden aangelegd. ...

5 reacties

Belgie 14 u geleden 1441 keer

"Belgische monarchie bevindt zich op keerpunt"

"Belgische monarchie bevindt zich op keerpunt"

(Belga) De monarchie bevindt zich in ons land op een keerpunt. Tot die conclusie komt Mark Van den Wijngaert, professor emeritus Hedendaagse Geschiedenis van de Hogeschool Universiteit Brussel, in zijn geactualiseerde boek "België en zijn koningen. Van macht naar invloed". Nieuw in de jongste uitgave is een meer uitgewerkt beeld van het koningschap van Albert II en -uiteraard- ook het nieuwe koningschap van koning Filip. Over de rol van Filip is de Vlaamse historicus opvallend positief.

12 reacties

Buitenland 13 u geleden 1182 keer

'Op Balearen vermiste Belgische vrouw teruggevonden'

'Op Balearen vermiste Belgische vrouw teruggevonden'

(Belga) Géraldine Siplet, een Belgische vrouw die eind augustus verdween op de Balearen, is terecht. Dat heeft een oom van de vrouw dinsdag aan Belga gemeld. De Belgische verantwoordelijken van gerecht en politie hebben die informatie niet bevestigd, net als de Guardia Civil in Mallorca. Gepolst door Belga, onthield de Spaanse politie zich van commentaar.

2 reacties

Entertainment 15 u geleden 1157 keer

Kirsten Janssens dient klacht in tegen Woestijnvis

(Belga) Kirsten Janssens, de vriendin van industrieel Jan Kriekels, die aan bod komt in het tv-programma The Sky is the Limit, gaat een klacht indienen tegen productiehuis Woestijnvis. Aanleiding is een telefoongrap die met haar werd uitgehaald in het programma De Ideale Wereld. Janssens kan niet lachen met het feit dat ze werd gebeld door zogezegde medewerkers van de Amerikaanse ambassade.

4 reacties

Buitenland 17 u geleden 928 keer

"Prinsjesdag omgeven door rouwrand van verdriet"

"Prinsjesdag omgeven door rouwrand van verdriet"

(Belga) De feestelijke traditie van Prinsjesdag in Nederland is dit jaar omgeven door een rouwrand van verdriet. Koning Willem-Alexander zei dat vandaag in de troonrede, die hij uitsprak in de Ridderzaal. De koning verwees daarmee naar de vliegramp met MH17 op 17 juli, waarbij 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders omkwamen.

2 reacties

Buitenland 21 u geleden 900 keer

Ruim 150 auto's betrokken bij kettingbotsingen in Zeeland

(Belga) Op de A58, de snelweg die Eindhoven met Vlissingen verbindt, is na meerdere kettingbotsingen tussen Goes en Middelburg een ravage ontstaan. Er is volgens de politie een fors aantal gewonden. In totaal zijn er ruim 150 auto's betrokken bij de aanrijdingen. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg, aldus de politie. De ongevallen zijn te wijten aan dichte mist.

0 reacties

Wielrennen 21 u geleden 791 keer

Cadel Evans gooit de handdoek

Cadel Evans gooit de handdoek

(Tagtik) Vooraf had Evans gezegd dat de derde week in deze Ronde van Spanje een ijkpunt zou worden voor de toekomst. De Australiër hoefde niet te wachten tot de derde week van deze Vuelta om te weten of er nog voldoende sap in benen zit om door te gaan. Na de eerste week speelde hij al niet meer mee om de knikkers. Na de Tour Down Under van 2015 en een afscheidskoers zet hij er een punt achter

0 reacties

Belgie 22 u geleden 712 keer

Nazomer krijgt er niet genoeg van

Nazomer krijgt er niet genoeg van

(Belga) In de namiddag is er een afwisseling van zon, vooral in het westen, en soms ook stapelwolken, voornamelijk dan over het oosten. De kans dat een enkele wolk tot een bui doorgroeit, is klein. Er waait een zwakke, aan zee soms een matige wind uit het oosten tot het noordoosten. De maxima bedragen 20 graden in de Ardennen en vlak bij zee en 22 tot 24 graden elders.

0 reacties

Politiek dinsdag 16 september 2014 700 keer

Melchior Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

Melchior Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

(Belga) De voormalige staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet (cdH), heeft zich officieus kandidaat gesteld om gedelegeerd bestuurder te worden van Fluxys. Dat hebben hooggeplaatste bronnen bij de gasnetbeheerder en in de politieke wereld bevestigd aan L'Echo. Ook De Tijd brengt het nieuws vandaag.

13 reacties

Belgie 13 u geleden 665 keer

Procureur haalt argumenten verdediging Aquino onderuit

Procureur haalt argumenten verdediging Aquino onderuit

(Belga) Het openbaar ministerie heeft vanmiddag de tijd genomen om uitvoerig te antwoorden op de argumenten die zijn aangedragen door de verdediging van de familie Aquino. Volgens procureur Capelle heeft de verdediging alleen als doel om het proces te dwarsbomen. "De verdediging kan niet verdragen dat ze geen inzage heeft in het dossier, maar dat is nu eenmaal de wet", aldus de procureur.

8 reacties

Buitenland dinsdag 16 september 2014 654 keer

Zwangere vrouw op straat doodgeschoten in Philadelphia

(Belga) In de Amerikaanse stad Philadelphia is een 25-jarige vrouw op de openbare weg doodgeschoten. Dat gebeurde toen onbekende daders op een voorbijrijdende wagen vuurden. De vrouw, die negen maanden zwanger was, zou een toevallig slachtoffer zijn geweest en kreeg een kogel in het gezicht, zo meldt de politie maandag. Ze stierf enkele uren later in het ziekenhuis en ook haar ongeboren baby overleefde de schietpartij niet.

1 reactie

Politiek 12 u geleden 617 keer

Federale formatie - Onderhandelingen verlaten even Wetstraat 10

Federale formatie - Onderhandelingen verlaten even Wetstraat 10

(Belga) De onderhandelaars voor een centrumrechtse regering gooien het een tijdje over een andere boeg. Zo zullen de coformateurs en de vertegenwoordigers van de vier betrokken partijen vanaf morgen/woensdag het voorzitterschap van de Kamer links laten liggen en veeleer met bilaterale vergaderingen de gesprekken over de begroting aansnijden. Dat werd dinsdag vernomen na afloop van de bijeenkomst aan de Wetstraat 10, waar de dossiers vliegtuighinder, energie en radicalisering (zo goed als) werden afgeklopt.

1 reactie

Buitenland 19 u geleden 601 keer

In Frankrijk onderschept diplomatiek voertuig van Vaticaan vervoerde cocaïne en cannabis

In Frankrijk onderschept diplomatiek voertuig van Vaticaan vervoerde cocaïne en cannabis

(Belga) Nabij het Franse Chambéry is zondag een diplomatiek voertuig van het Vaticaan onderschept dat drugs vervoerde, zo is vandaag uit gerechtelijke bron vernomen.

3 reacties

Auto-moto 22 u geleden 600 keer

Nieuwe Ford S-Max duikt al op

Nieuwe Ford S-Max duikt al op

Voor de echte première van de nieuwe Ford S-Max begin oktober op het autosalon van Parijs doken er beelden op die de sportieve monovolume helemaal bloot geven.

4 reacties

Politiek 12 u geleden 566 keer

Fonck ontkent dat afschakelplan communautair geïnspireerd is

Fonck ontkent dat afschakelplan communautair geïnspireerd is

(Belga) Staatssecretaris voor Energie Catherine Fonck heeft dinsdag in de Kamer ontkend dat de aanpassingen aan het afschakelplan - die Franstalig België wat meer ontzien - communautair geïnspireerd zijn. "Ik zou voor elke zone dezelfde beslissing genomen hebben", reageerde ze op kritiek van onder meer N-VA.

10 reacties

Belgie 14 u geleden 565 keer

Veel belangstelling voor verkoop overtollig legermaterieel

(Belga) In het Limburgse Zutendaal zijn dinsdag 130 loten verkocht van materieel dat het leger niet meer wenst te gebruiken. Het ging vooral om voertuigen. De verkoop bracht zo'n 300.000 euro op. Dat geld zal worden besteed aan de aankoop van nieuw legermaterieel, aldus de woordvoerder van Defensie.

0 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van dinsdag 16/09/2014
 • 4
 • 29
 • 30
 • 35
 • 50
 • 2
 • 4
Trekking van zaterdag 13/09/2014
 • 7
 • 10
 • 26
 • 30
 • 39
 • 45
 • 36