Inloggen - Inschrijven
Brussel-Zwaar bewolkt
|
Zo. 21/12
Brussel-Zwaar bewolkt
|

Home 27 min geleden 39 keer

Hongkong schrapt nieuwjaarsviering op Times Square

(Belga) Hongkongers zullen bij de jaarwisseling deze keer geen bal zien dalen op het Times Square van de stad. De viering is na twintig jaar geschrapt, meldt de South China Morning Post.

0 reacties

Politiek 2 u geleden 160 keer

Recordaantal wetten gestemd onder vorige legislatuur

(Belga) Met uitzondering van de periode 2003­-2007 zijn er de afgelopen twintig jaar nooit meer wetten aangenomen dan tijdens de vorige legislatuur. De Kamer stemde tussen juni 2010 en mei 2014 941 wetteksten, zo blijkt uit het laatste jaarrapport, meldt La Libre Belgique zaterdag.

0 reacties

Voetbal 2 u geleden 225 keer

Eén op vier Belgische voetballers heeft financiële problemen

(Belga) Ondanks een gemiddeld netto-inkomen van 8.670 euro heeft een kwart van de voetballers in onze Jupiler League financiële problemen. De redenen: slecht beheer van hun inkomen, en vaak ook spilzucht en gokken. Dat bericht De Morgen.

0 reacties

Buitenland 2 u geleden 266 keer

Belgische belastingdeals ontbloot

(Belga) De belastingdeals die België met multinationals sluit, zijn het resultaat van onderhandelingen op het scherp van de snee. Bedrijven mogen soms tot 60 procent van hun winst belastingvrij houden. Maar alleen als ze garanties kunnen geven voor jobs en hoofdkantoren in ons land. "Luxemburgse toestanden" zijn het niet, blijkt uit negen deals die De Tijd kon lezen.

3 reacties

Economie 2 u geleden 155 keer

Wet-Major - Uitstel tot januari voor wet-Major

(Belga) Europa heeft België tot eind januari tijd gegeven om met aanpassingsvoorstellen te komen bij de wet­-Major. Dat blijkt uit een antwoord van minister Kris Peeters én uit een pamflet van de BTB, schrijft Gazet van Antwerpen.

0 reacties

Home 5 u geleden 269 keer

Nederlandse krant trekt 126 artikels in van ontslagen journalist

(Belga) De Nederlandse krant Trouw trekt 126 artikels in die zijn geschreven door een vorige maand ontslagen redacteur. De journalist in kwestie heeft een "onverklaarbaar groot aantal niet-traceerbare bronnen" gebruikt, oordeelde een onafhankelijke commissie van externe deskundigen die Trouw heeft ingesteld.

0 reacties

Buitenland 7 u geleden 98 keer

Israël voert raid uit op Gazastrook na raketaanval

(Belga) Israël heeft opnieuw een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten in het zuiden van de Gazastrook. Dat gebeurde nadat vrijdag vanuit de regio een raketaanval was gelanceerd. Het gaat om de eerste raid sinds de inwerkingtreding van een bestand tussen Israël en de Palestijnen eind augustus.

0 reacties

Buitenland 8 u geleden 440 keer

Familiedrama Cairns - Moeder opgepakt voor moord op acht kinderen

Familiedrama Cairns - Moeder opgepakt voor moord op acht kinderen

(Belga) In het noorden van Australië is de 37-jarige moeder opgepakt van zeven van de acht kinderen die vrijdag dood werden aangetroffen in een woning in Cairns. Dat meldt de televisiezender ABC zaterdag. De vrouw werd in de woning aangetroffen met steekwonden op het bovenlichaam en in de hals. Het was een 20-jarige broer van de kinderen die vrijdagochtend rond 11 uur plaatselijke tijd de akelige ontdekking deed.

0 reacties

Economie 9 u geleden 187 keer

Crisis Oekraïne - Washington verbiedt handel met Krim

Crisis Oekraïne - Washington verbiedt handel met Krim

(Belga) De Verenigde Staten hebben alle handel met de Krim verboden uit protest tegen de Russische annexatie van het schiereiland eerder dit jaar. Dat heeft president Barack Obama aangekondigd.

0 reacties

Belgie 9 u geleden 213 keer

Drie gewonden bij kop-staart-aanrijding in Steenokkerzeel

(Belga) Bij een ongeval op de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel zijn vrijdagavond drie personen gewond geraakt. Twee van hen liepen ernstige verwondingen op en werden naar het ziekenhuis in Bonheiden gebracht, het derde slachtoffer raakte slechts lichtgewond en is naar het AZ Jan Portaels in Vilvoorde overgebracht. Dat meldt de brandweer van Vilvoorde.

0 reacties

Buitenland 10 u geleden 175 keer

Licht op groen voor tuinbrug over Thames in Londen

Licht op groen voor tuinbrug over Thames in Londen

(Belga) De burgemeester van Londen heeft de plannen voor een tuinbrug over de rivier Thames definitief goedgekeurd. De bouw van de brug, de negentiende die de oevers van de Thames in de Britse hoofdstad verbindt, zou volgend jaar kunnen beginnen. De kost ervan wordt geraamd op 175 miljoen pond (222 miljoen euro).

0 reacties

Buitenland 11 u geleden 137 keer

Pentagon stuurt 1.300 soldaten naar Irak voor trainingsmissie

Pentagon stuurt 1.300 soldaten naar Irak voor trainingsmissie

(Belga) De Verenigde Staten zullen 1.300 soldaten naar Irak sturen in januari, zo zei het Pentagon. De ontplooiing maakt deel uit van de inzet van 1.500 bijkomende soldaten die president Barack Obama in november goedkeurde, aldus Pentagon-woordvoerder John Kirby.

0 reacties

Buitenland 11 u geleden 466 keer

Voorwaardelijke celstraf van een jaar voor Michael Phelps

Voorwaardelijke celstraf van een jaar voor Michael Phelps

(Belga) De Amerikaanse zwemgrootheid Michael Phelps is door de rechtbank van het district Maryland veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een proeftijd van anderhalf jaar. De succesvolste olympiër in de geschiedenis (18 goud, 2 zilver, 2 brons) wordt gestraft omdat hij eind september onder invloed reed.

1 reactie

High-tech 12 u geleden 654 keer

Bankenwet dwingt Herman Daems tot ontslag als bestuursvoorzitter Barco

Bankenwet dwingt Herman Daems tot ontslag als bestuursvoorzitter Barco

(Belga) Herman Daems heeft na 15 jaar ontslag genomen als voorzitter van de raad van bestuur van de Kortrijkse beeldvormingsspecialist Barco. Hij wordt opgevolgd door Charles Beauduin, de CEO van het internationale textieltechnologiebedrijf Michel Van de Wiele NV dat een belang heeft van 10 procent in Barco.

1 reactie

Voetbal 12 u geleden 552 keer

Operatie Victor Vazquez (Club Brugge) goed verlopen

Operatie Victor Vazquez (Club Brugge) goed verlopen

(Belga) De operatie van middenvelder Victor Vazquez is goed verlopen. Dat meldt Club Brugge op zijn website.

0 reacties

Politiek vrijdag 19 december 2014 2063 keer

Voor N-VA is CD&V "het grootste probleem"

Voor N-VA is CD&V "het grootste probleem"

(Belga) Hoe zal N-VA het 'paard van Troje' CD&V temmen, vraagt een militant zich af op een gesloten bijeenkomst van de partij in Antwerpen. Volgens voorzitter Bart De Wever is de partij "het grootste probleem van de coalitie". CD&V wil geen commentaar geven op de interne uitspraken. Dat schrijven verschillende media vandaag.

62 reacties

Belgie vrijdag 19 december 2014 1466 keer

Huwelijk geeft Navid Sharifi opnieuw ticket naar België

(Belga) De jonge Afghaan Navid Sharifi, die vorig jaar werd gerepatrieerd, krijgt een visum voor gezinshereniging. Zijn inreisverbod vervalt. Opmerkelijk: hij betaalt ook 14.000 euro voor zijn repatriëringskosten. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

34 reacties

Economie 22 u geleden 928 keer

Gemiddelde elektriciteitsfactuur stijgt 8,5 procent, aardgasfactuur daalt 3,06 procent

Gemiddelde elektriciteitsfactuur stijgt 8,5 procent, aardgasfactuur daalt 3,06 procent

(Belga) Vanaf 1 januari stijgt de elektriciteitsfactuur van een gezin in Vlaanderen met een verbruik van 3.500 kWh met gemiddeld 8,4 procent. De aardgasfactuur, voor een gezin met een verbruik van 23.260 kWh, daalt daarentegen met gemiddeld 3,06 procent. Aangezien twee op drie gezinnen in Vlaanderen met aardgas verwarmen, zou de totale energiefactuur gemiddeld stijgen met 0,54 procent. Dat blijkt uit de nieuwe distributienettarieven die regulator VREG vandaag bekendmaakte.

19 reacties

Politiek 16 u geleden 702 keer

"CD&V is loyale partner, maar laat zich niet vanuit Antwerpen de les spellen"

"CD&V is loyale partner, maar laat zich niet vanuit Antwerpen de les spellen"

(Belga) Wij hebben als CD&V loyaal en correct het begrotingsbeleid van deze regering uitgevoerd en we zullen niet aanvaarden dat iemand uit Antwerpen ons de les komt spellen. Dat heeft Kamerlid Eric Van Rompuy (CD&V) verklaard tijdens het parlementair debat over de programmawet. Tegelijkertijd maakte hij de oppositie duidelijk dat ze zich "geen illusies" moet maken. "U zal nog 4,5 jaar in de oppositie zitten".

15 reacties

Belgie 16 u geleden 954 keer

Luc Coene: "Beter vermogensbelasting dan vermogenswinstbelasting"

Luc Coene: "Beter vermogensbelasting dan vermogenswinstbelasting"

(Belga) Wanneer de regering-Michel zou besluiten om een belasting op kapitaal in te voeren, kan dat beter via een vermogensbelasting dan via een vermogenswinstbelasting. Dat heeft gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank gezegd in het VRT-programma "De vrije markt", zo meldt deredactie.be.

15 reacties

Politiek 17 u geleden 672 keer

Peeters roept De Wever via twitter op tot "opbouwende dialoog"

Peeters roept De Wever via twitter op tot "opbouwende dialoog"

(Belga) Opvallende kerstboodschap op twitter. CD&V-vicepremier Kris Peeters die voorzitter Bart De Wever van coalitiepartner N-VA oproept om van 2015 een jaar van overleg, samenwerking en "opbouwende dialoog" te maken. De tweet volgt op een reeks cassante uitspraken van De Wever de jongste dagen.

14 reacties

Politiek vrijdag 19 december 2014 1280 keer

CD&V-Kamerlid: "Gewone mens heeft genoeg ingeleverd"

CD&V-Kamerlid: "Gewone mens heeft genoeg ingeleverd"

(Belga) CD&V-Kamerlid Raf Terwingen tilt niet zwaar aan de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over CD&V op een interne partijvergadering. "Op een interne vergadering wordt nu eenmaal sterkere taal gebruikt", aldus Terwingen in het het VRT-radioprogramma De Ochtend. Volgens Terwingen zal zijn partij het regeerakkoord "loyaal uitvoeren". Maar als er in de toekomst nog middelen moeten gezocht worden, dan moeten die komen van een vermogenswinstbelasting en niet van de gewone burger. "De gewone mens heeft al genoeg ingeleverd", aldus Terwingen.

14 reacties

Politiek 12 u geleden 486 keer

Ex-spoorbaas Mark Descheemaecker wordt nieuwe voorzitter De Lijn

Ex-spoorbaas Mark Descheemaecker wordt nieuwe voorzitter De Lijn

(Belga) Gewezen spoorbaas Mark Descheemaecker wordt de nieuwe voorzitter van De Lijn. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.

12 reacties

Politiek vrijdag 19 december 2014 799 keer

Antwerpse politie wil met "kaalplukteam" topfiguren uit de drugswereld aanpakken

(Belga) De Antwerpse lokale politie start begin volgend jaar met een nieuwe, tweede fase in de zogenaamde "war on drugs" in de stad. Tot nu toe werden vooral drugsdealers in het straatbeeld en gekende drugscafé's aangepakt, maar nu mikt de politie volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) ook hoger: ze wil de bendes en families die de handel organiseren treffen door hun met drugsgeld aangeschafte bezittingen tijdelijk aan te slaan in afwachting van een verdere gerechtelijke afhandeling van de dossiers in kwestie.

9 reacties

Belgie vrijdag 19 december 2014 1365 keer

Koning kent geen genade meer

Koning kent geen genade meer

(Belga) Koning Filip heeft dit jaar slechts twee genadeverzoeken voor strafvermindering ingewilligd. De kans is reëel dat het ook de allerlaatste twee in de geschiedenis zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

8 reacties

High-tech vrijdag 19 december 2014 688 keer

"Apple buit werknemers in China nog altijd uit"

"Apple buit werknemers in China nog altijd uit"

(Belga) Medewerkers van Apple-fabrieken in China werken nog altijd onder slechte werkomstandigheden. Werkweken van zestig uur zijn geen uitzondering en die zorgen er zelfs voor dat uitgeputte werknemers tijdens hun twaalf uur durende diensten in slaap vallen. Dat stelde de Britse omroep BBC na een onderzoek bij de werkmaatschappijen.

4 reacties

Politiek vrijdag 19 december 2014 775 keer

België sluit achttien diplomatieke posten

(Belga) Om de opgelegde besparingen van 30 miljoen euro voor de komende jaren te helpen halen, sluit Buitenlandse Zaken maar liefst 18 diplomatieke posten. Het betekent een keerpunt voor de Belgische diplomatie. Dat schrijft De Standaard vandaag.

4 reacties

Politiek 12 u geleden 477 keer

Vlaamse regering schrapt 200 ha natte natuur in de Leievallei

Vlaamse regering schrapt 200 ha natte natuur in de Leievallei

(Belga) De Vlaamse regering besliste om geen 500 maar 300 hectare natte natuur te voorzien binnen het project 'Rivierherstel Leie' tussen Deinze en Wervik. De Boerenbond vindt de aftopping "een stap in de goede richting", Natuurpunt overweegt een Europese klacht.

4 reacties

Wetenschappen 13 u geleden 329 keer

Huishoudens en verkeer veroorzaken meer luchtverontreiniging

Huishoudens en verkeer veroorzaken meer luchtverontreiniging

(Belga) In 2013 zijn in Vlaanderen aanzienlijk minder verontreinigde stoffen en broeikasgassen geloosd dan in 2000. Maar huishoudens (houtverwarming) en verkeer veroorzaken meer luchtverontreiniging: sinds 2000 namen de (kankerverwekkende) PAK-emissies toe.

4 reacties

Politiek 15 u geleden 542 keer

"Geen geld meer voor ViA in de Vlaamse begroting"

"Geen geld meer voor ViA in de Vlaamse begroting"

(Belga) De Vlaamse regering heeft voorlopig geen middelen voorzien voor 'Vlaanderen in Actie', het paradepaardje van voormalig minister-president Kris Peeters dat moest helpen van Vlaanderen een topregio te maken. Daarop wijst Lode Vereeck van meerderheidspartij Open Vld op zijn blog. "Het is duidelijk dat de euforie over ViA bij de nieuwe regeringsploeg bekoeld is", stelt Vereeck vast.

3 reacties

Politiek vrijdag 19 december 2014 2063 keer

Voor N-VA is CD&V "het grootste probleem"

Voor N-VA is CD&V "het grootste probleem"

(Belga) Hoe zal N-VA het 'paard van Troje' CD&V temmen, vraagt een militant zich af op een gesloten bijeenkomst van de partij in Antwerpen. Volgens voorzitter Bart De Wever is de partij "het grootste probleem van de coalitie". CD&V wil geen commentaar geven op de interne uitspraken. Dat schrijven verschillende media vandaag.

62 reacties

Belgie vrijdag 19 december 2014 1466 keer

Huwelijk geeft Navid Sharifi opnieuw ticket naar België

(Belga) De jonge Afghaan Navid Sharifi, die vorig jaar werd gerepatrieerd, krijgt een visum voor gezinshereniging. Zijn inreisverbod vervalt. Opmerkelijk: hij betaalt ook 14.000 euro voor zijn repatriëringskosten. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

34 reacties

Belgie vrijdag 19 december 2014 1365 keer

Koning kent geen genade meer

Koning kent geen genade meer

(Belga) Koning Filip heeft dit jaar slechts twee genadeverzoeken voor strafvermindering ingewilligd. De kans is reëel dat het ook de allerlaatste twee in de geschiedenis zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

8 reacties

Politiek vrijdag 19 december 2014 1280 keer

CD&V-Kamerlid: "Gewone mens heeft genoeg ingeleverd"

CD&V-Kamerlid: "Gewone mens heeft genoeg ingeleverd"

(Belga) CD&V-Kamerlid Raf Terwingen tilt niet zwaar aan de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over CD&V op een interne partijvergadering. "Op een interne vergadering wordt nu eenmaal sterkere taal gebruikt", aldus Terwingen in het het VRT-radioprogramma De Ochtend. Volgens Terwingen zal zijn partij het regeerakkoord "loyaal uitvoeren". Maar als er in de toekomst nog middelen moeten gezocht worden, dan moeten die komen van een vermogenswinstbelasting en niet van de gewone burger. "De gewone mens heeft al genoeg ingeleverd", aldus Terwingen.

14 reacties

Voetbal 18 u geleden 978 keer

Fellaini slaat terug na kritiek!

Fellaini slaat terug na kritiek!

(Tagtik) De afgelopen weken kregen we van René Meulensteen (voormalig veldcoach onder Ferguson) nog te horen dat Fellaini absoluut geen speler voor Manchester United is. Maar, Big Fellah bewijst het tegendeel. Hij ging de laatste weken op kop in de fysieke strijd en voegde vechtlust toe aan het anders zo karakterloze en ietwat gemakzuchtige Manchester United.

0 reacties

Belgie 16 u geleden 954 keer

Luc Coene: "Beter vermogensbelasting dan vermogenswinstbelasting"

Luc Coene: "Beter vermogensbelasting dan vermogenswinstbelasting"

(Belga) Wanneer de regering-Michel zou besluiten om een belasting op kapitaal in te voeren, kan dat beter via een vermogensbelasting dan via een vermogenswinstbelasting. Dat heeft gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank gezegd in het VRT-programma "De vrije markt", zo meldt deredactie.be.

15 reacties

Economie 22 u geleden 928 keer

Gemiddelde elektriciteitsfactuur stijgt 8,5 procent, aardgasfactuur daalt 3,06 procent

Gemiddelde elektriciteitsfactuur stijgt 8,5 procent, aardgasfactuur daalt 3,06 procent

(Belga) Vanaf 1 januari stijgt de elektriciteitsfactuur van een gezin in Vlaanderen met een verbruik van 3.500 kWh met gemiddeld 8,4 procent. De aardgasfactuur, voor een gezin met een verbruik van 23.260 kWh, daalt daarentegen met gemiddeld 3,06 procent. Aangezien twee op drie gezinnen in Vlaanderen met aardgas verwarmen, zou de totale energiefactuur gemiddeld stijgen met 0,54 procent. Dat blijkt uit de nieuwe distributienettarieven die regulator VREG vandaag bekendmaakte.

19 reacties

Buitenland 22 u geleden 826 keer

Sleutelfiguur in Brits Profumo-schandaal overleden

Sleutelfiguur in Brits Profumo-schandaal overleden

(Belga) Mandy Rice-Davies, een sleutelfiguur in het Profumo-schandaal dat in de jaren zestig het politieke establishment van Groot-Brittannië op zijn grondvesten deed daveren, is op zeventigjarige leeftijd overleden, zo hebben de commerciële zenders ITV en Sky vandaag gemeld.

0 reacties

Belgie 16 u geleden 800 keer

Meedelen of woning beschermd is wordt vanaf 1 januari verplicht

(Belga) Wie een woning wil verkopen of verhuren, is vanaf 1 januari verplicht om te melden of het pand beschermd is of voorkomt op een inventaris van onroerend erfgoed. Wie dat niet doet, riskeert een geldboete tot maximaal 10.000 euro, zo meldt de Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen).

1 reactie

Politiek vrijdag 19 december 2014 799 keer

Antwerpse politie wil met "kaalplukteam" topfiguren uit de drugswereld aanpakken

(Belga) De Antwerpse lokale politie start begin volgend jaar met een nieuwe, tweede fase in de zogenaamde "war on drugs" in de stad. Tot nu toe werden vooral drugsdealers in het straatbeeld en gekende drugscafé's aangepakt, maar nu mikt de politie volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) ook hoger: ze wil de bendes en families die de handel organiseren treffen door hun met drugsgeld aangeschafte bezittingen tijdelijk aan te slaan in afwachting van een verdere gerechtelijke afhandeling van de dossiers in kwestie.

9 reacties

Politiek vrijdag 19 december 2014 775 keer

België sluit achttien diplomatieke posten

(Belga) Om de opgelegde besparingen van 30 miljoen euro voor de komende jaren te helpen halen, sluit Buitenlandse Zaken maar liefst 18 diplomatieke posten. Het betekent een keerpunt voor de Belgische diplomatie. Dat schrijft De Standaard vandaag.

4 reacties

Belgie 18 u geleden 761 keer

'Duivels koppel' veroordeeld tot 20 jaar opsluiting

'Duivels koppel' veroordeeld tot 20 jaar opsluiting

(Belga) Het hof van assisen van Henegouwen in Bergen heeft Michaël Brack (37) en Marie-Ellen Horlait (28) veroordeeld tot elk 20 jaar gevangenisstraf. Beiden waren gisterenavond door de volksjury schuldig bevonden aan de doodslag op 17 januari 2013 in Frameries van Marie Horlait, de 73-jarige adoptiemoeder van de vrouwelijke beschuldigde.

0 reacties

Politiek 16 u geleden 702 keer

"CD&V is loyale partner, maar laat zich niet vanuit Antwerpen de les spellen"

"CD&V is loyale partner, maar laat zich niet vanuit Antwerpen de les spellen"

(Belga) Wij hebben als CD&V loyaal en correct het begrotingsbeleid van deze regering uitgevoerd en we zullen niet aanvaarden dat iemand uit Antwerpen ons de les komt spellen. Dat heeft Kamerlid Eric Van Rompuy (CD&V) verklaard tijdens het parlementair debat over de programmawet. Tegelijkertijd maakte hij de oppositie duidelijk dat ze zich "geen illusies" moet maken. "U zal nog 4,5 jaar in de oppositie zitten".

15 reacties

High-tech vrijdag 19 december 2014 688 keer

"Apple buit werknemers in China nog altijd uit"

"Apple buit werknemers in China nog altijd uit"

(Belga) Medewerkers van Apple-fabrieken in China werken nog altijd onder slechte werkomstandigheden. Werkweken van zestig uur zijn geen uitzondering en die zorgen er zelfs voor dat uitgeputte werknemers tijdens hun twaalf uur durende diensten in slaap vallen. Dat stelde de Britse omroep BBC na een onderzoek bij de werkmaatschappijen.

4 reacties

Politiek 17 u geleden 672 keer

Peeters roept De Wever via twitter op tot "opbouwende dialoog"

Peeters roept De Wever via twitter op tot "opbouwende dialoog"

(Belga) Opvallende kerstboodschap op twitter. CD&V-vicepremier Kris Peeters die voorzitter Bart De Wever van coalitiepartner N-VA oproept om van 2015 een jaar van overleg, samenwerking en "opbouwende dialoog" te maken. De tweet volgt op een reeks cassante uitspraken van De Wever de jongste dagen.

14 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van vrijdag 19/12/2014
 • 23
 • 29
 • 31
 • 39
 • 44
 • 5
 • 8
Trekking van woensdag 17/12/2014
 • 3
 • 6
 • 10
 • 26
 • 31
 • 32
 • 16