Inloggen - Inschrijven
Brussel-Helder
12° | 19°
Zo. 2/11
Brussel-Licht bewolkt
12° | 17°

Voetbal 20 min geleden 22 keer

Het geheim van Chancel Mbemba

Het geheim van Chancel Mbemba

(Tagtik) Heel straf wat Chancel Mbemba dit seizoen al presteerde: tegen Lokeren (zaterdagmiddag live te volgen op 11 vanaf 14.10 uur) speelt hij al zijn 23e wedstrijd van dit seizoen! Goed voor meer dan 2000 speelminuten. Om dit fysiek aan te kunnen, heeft de Congolees een geheim...

0 reacties

Buitenland 38 min geleden 48 keer

Opnieuw elektriciteit in grote delen van Bangladesh na algemene stroompanne

(Belga) Nadat het Zuid-Aziatische Bangladesh vandaag getroffen is door een algemene stroompanne, is in grote delen van het land de elektriciteitsvoorziening hersteld. Dat laat een woordvoerder van het energiebedrijf Power Grid Company of Bangladesh, een overheidsbedrijf, weten via het Amerikaanse persbureau AP. In hoofdstad Dhaka zou de stroom in de loop van vanavond hersteld worden.

0 reacties

Basket 60 min geleden 131 keer

Scooore! League: stuntzege van Limburg United in de Spiroudome!

Scooore! League: stuntzege van Limburg United in de Spiroudome!

(Tagtik) Limburg United pakt 4 op 6 na een verrassende zege tegen Proximus Spirou. Pepinster wint de derby tegen Luik. Zaterdag volgen nog de toppers Bergen-Oostende (live op 5) en Aalstar-Antwerp Giants.

0 reacties

Buitenland 1 u geleden 182 keer

Dode en zwaargewonde bij frontale botsing in Poppel

(Belga) In Poppel, een deelgemeente van Ravels in de Antwerpse Kempen, is afgelopen nacht een dodelijk ongeval gebeurd vlakbij de Nederlandse grens. Dat zegt de Turnhoutse afdeling van het parket Antwerpen. Een 69-jarige Nederlandse vrouw kwam er om het leven toen ze met haar wagen frontaal in aanrijding kwam met een taxi.

0 reacties

Wetenschappen 2 u geleden 142 keer

China derde land dat naar de maan en terug vliegt

China derde land dat naar de maan en terug vliegt

(Belga) De Chinese autoriteiten hebben met succes een onbemande ruimtesonde opnieuw aan de grond gezet nadat het naar de maan en terug was gevlogen. Na de Verenigde Staten en de voormalige Sovjet-Unie is China nog maar het derde land dat daarin slaagt.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 367 keer

Persoon levensgevaarlijk gewond bij grote vechtpartij in Gent

(Belga) In de Frans Van Ryhovelaan in Gent is vanochtend een persoon levensgevaarlijk gewond geraakt na een grote vechtpartij. Dat meldt de Gentse politie.

2 reacties

Skynet tv 2 u geleden 41 keer

Belgische film "Tango Libre" in de prijzen op filmfestival Trophées Francophones du Cinéma

(Belga) De Belgische film "Tango Libre" heeft de prijs voor beste scenario gewonnen op de tweede editie van de Trophées Francophones du Cinéma. Dat bleek gisterenavond tijdens de plechtigheid in Parijs. De prijs voor beste langspeelfilm ging naar de Québécois Sébastien Pilote voor zijn prent "Le démantèlement".

0 reacties

Sport 2 u geleden 62 keer

Nicolas Colsaerts zakt naar vijfde plaats op BMW Masters golf

Nicolas Colsaerts zakt naar vijfde plaats op BMW Masters golf

(Belga) Nicolas Colsaerts heeft vandaag op het BMW Masters golf (EPGA/5.495.800 euro) in het Chinese Sjanghai zijn leidersplaats moeten prijsgeven. Na een zwakke derde ronde is hij nu gedeeld vijfde.

0 reacties

Politiek 2 u geleden 54 keer

Nieuwe Europese Commissie officieel aan de slag

Nieuwe Europese Commissie officieel aan de slag

(Belga) Sinds zaterdag middernacht is de nieuwe Europese Commissie, onder leiding van Jean-Claude Juncker, officieel aan de slag. "Het is tijd de mouwen op te stropen en aan het werk te gaan", zei Juncker in een korte mededeling.

0 reacties

Belgie 3 u geleden 143 keer

Weerbericht - Kerkhofbezoek onder een stralende zon

(Belga) Het kerkhofbezoek naar aanleiding van Allerheiligen kan zaterdag onder een stralende zon plaatsvinden. Enkel aan zee en in het westen verschijnt er in de loop van de namiddag wat meer bewolking. Het is bovendien ook uitzonderlijk zacht: de maxima schommelen tussen 17 graden in de Ardennen en dicht bij de kust, en 19 tot 21 graden elders. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

0 reacties

Buitenland 3 u geleden 116 keer

Boko Haram ontkent bestand met regering

Boko Haram ontkent bestand met regering

(Belga) De radicale moslimgroepering Boko Haram heeft zaterdag ontkend dat ze met de Nigeriaanse regering een staakt-het-vuren heeft afgesproken. De hoop dat de meer dan 200 schoolmeisjes die in april door de beweging werden ontvoerd snel thuis zullen zijn, wordt hiermee de grond ingeboord.

0 reacties

Buitenland 4 u geleden 263 keer

Richard Branson: "ruimtevaartproject wordt voortgezet"

Richard Branson: "ruimtevaartproject wordt voortgezet"

(Belga) Ondanks de dodelijke crash van het commerciële ruimtevaarttuig Spaceshop Two vrijdag in Californië, zal het project om toeristen in de ruimte te sturen niet worden stopgezet. Dat verklaarde Richard Branson, de ondernemer achter Virgin Galactic, zaterdag aan de Britse zender BBC. Het lijkt er wel op dat dit ongeval opnieuw voor vertraging zal zorgen.

1 reactie

Home 6 u geleden 97 keer

Burkina Faso - Nummer twee van presidentiële garde roept zichzelf uit tot overgangsleider

Burkina Faso - Nummer twee van presidentiële garde roept zichzelf uit tot overgangsleider

(Belga) In Burkina Faso heeft de nummer twee van de presidentiële garde, kolonel Isaac Zida, zaterdag verklaard de verantwoordelijkheden "te aanvaarden" van "overgangsleider". Hij liet tegelijk weten dat ex-president Blaise Compaoré, die vrijdag ontslag nam, zich "op een veilige plaats" bevond.

0 reacties

Buitenland 7 u geleden 117 keer

Derde slachtoffer bezweken na schietpartij op Amerikaanse school

(Belga) In de Verenigde Staten is in de nacht van vrijdag op zaterdag een derde slachtoffer bezweken na de schietpartij op een school in Seattle. Dat meldt de Amerikaanse televisiezender CNN, die zich baseert op ziekenhuisbronnen.

0 reacties

Buitenland 9 u geleden 184 keer

Twintiger die drie Canadese agenten doodschoot krijgt 75 jaar cel

(Belga) In Canada is een 24-jarige man die in juni in Moncton, in de provincie New Brunswick, drie politieagenten doodschoot en twee anderen verwondde tot 75 jaar cel veroordeeld. Het gaat om de langste celstraf ooit in de geschiedenis van Canada sinds de afschaffing van de doodstraf.

0 reacties

Politiek vrijdag 31 oktober 2014 1111 keer

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

(Belga) Benoît Lutgen, de voorzitter van het cdH, wil dat de Franstalige partijvoorzitters zo snel mogelijk opnieuw samen zitten. Al enkele maanden is dat niet meer gebeurd. De Franstaligen zullen sterker staan als ze met elkaar praten, zegt Lutgen vrijdag in Le Soir.

25 reacties

Belgie vrijdag 31 oktober 2014 730 keer

Belastingverlaging volgend jaar slechts op halve kracht

Belastingverlaging volgend jaar slechts op halve kracht

(Belga) De belastingverlaging die de regering-Michel plant, komt pas vanaf 2016 op kruissnelheid. Volgend jaar is ze beperkt tot netto gemiddeld 125 euro, of iets meer dan 10 euro per maand. Voor de meesten zal dat de impact van de indexsprong niet compenseren, schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

21 reacties

Belgie vrijdag 31 oktober 2014 581 keer

Een op de vijf jongeren wil betalen in frank

(Belga) Een op de twee jongeren tussen 25 en 35 jaar wil macht overhevelen van Europa naar de nationale staten. Een op de vijf wil zelfs de euro inruilen voor de Belgische frank. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.000 Belgische jongeren, uitgevoerd door de sociologen Mark Elchardus en Petrus te Braak, schrijft De Tijd.

18 reacties

Wetenschappen vrijdag 31 oktober 2014 408 keer

Econoom Rifkin waarschuwt voor Belgische afhankelijkheid kernenergie

Econoom Rifkin waarschuwt voor Belgische afhankelijkheid kernenergie

(Belga) De vooraanstaande Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin zegt dat België niet al te best voorbereid is op de zogenaamde derde industriële revolutie, waarbij het internet tot volle wasdom komt. "Als België zich blijft bevoorraden met kernenergie en fossiele brandstoffen, blijft het de economie schade toebrengen. De kosten van energie, transport en logistiek zullen toenemen", zegt hij in La Libre Belgique vandaag.

13 reacties

Buitenland vrijdag 31 oktober 2014 420 keer

Fatah roept op tot "dag van de woede"

Fatah roept op tot "dag van de woede"

(Belga) De Palestijnse partij Fatah heeft vandaag opgeroepen tot een "dag van de woede". Fatah roept de Palestijnen op om zich aan de Tempelberg te verzamelen en daar te blijven.

11 reacties

Sport 22 u geleden 1216 keer

Nys klaar om appeltje te schillen met Sunweb

Nys klaar om appeltje te schillen met Sunweb

(Tagtik) Een woedende Nys na de Berencross: Sunweb had zijn manschappen vooraan de opdracht gegeven om Nys in elke bocht de weg af te snijden. Volgens Nys kon Sunweb enkel op die manier het volledige podium bemannen. Maar zaterdag en zondag kan hij hen lik op stuk geven in twee crossen die ertoe doen

10 reacties

Politiek 22 u geleden 154 keer

Vlaamse overheid lanceert netwerk voor personeelsleden met migratieachtergrond

Vlaamse overheid lanceert netwerk voor personeelsleden met migratieachtergrond

(Belga) De Vlaamse overheid wil een netwerk organiseren voor medewerkers met een migratieachtergrond. Het netwerk wordt gelanceerd op 18 december 2014 in het Vlaams Administratief Centrum (VAC) van Gent. Op het programma staat onder meer een panelgesprek over diversiteit op de arbeidsmarkt. "Alle personeelsleden en externen met interesse voor diversiteit, met of zonder migratieachtergrond, zijn welkom op het lanceringsevenement", zo staat te lezen op de website bestuurszaken.be.

8 reacties

Economie 19 u geleden 991 keer

Luc Coene: "Er moet in België minstens één grootbank verdwijnen"

Luc Coene: "Er moet in België minstens één grootbank verdwijnen"

(Belga) "We zitten met vier grote banken in België, dat is er minstens één te veel." Dat zegt Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank, in een interview op Kanaal Z dat morgen wordt uitgezonden. De gouverneur antwoordde hiermee op de vraag hoe hij het Belgische bankenlandschap binnen een vijftal jaar ziet evolueren.

8 reacties

Belgie 20 u geleden 535 keer

Tom F. dan toch geen pastoor in Middelkerke

(Belga) Priester Tom F., die in 2009 opschorting van straf kreeg voor aanranding van een minderjarige, gaat dan toch niet aan de slag in drie parochies van Middelkerke. Bisschop Jozef De Kesel van Brugge laat weten dat de priester beslist heeft dat hij zijn benoeming "in de gegeven omstandigheden" niet kan opnemen.

8 reacties

Buitenland 12 u geleden 258 keer

Raket uit Gaza komt neer in zuiden van Israël

(Belga) In het zuiden van Israël is vrijdagavond een raket neergekomen die vanuit de Gazastrook was afgevuurd. Daarbij vielen geen gewonden en er was ook geen schade. Dat heeft een woordvoerder van het Israëlische leger gemeld.

7 reacties

Belgie 15 u geleden 189 keer

Groot tekort aan pleeggezinnen in provincie Antwerpen

(Belga) In de provincie Antwerpen wachten momenteel 119 kindjes tussen 0 en 6 jaar op een pleeggezin. In de rest van Vlaanderen is de situatie al niet veel beter. Pleegzorg Vlaanderen plant daarom een actie in verschillende stations om potentiële pleegouders te informeren.

6 reacties

Buitenland vrijdag 31 oktober 2014 556 keer

Minstens 21 IS-strijders gedood bij Amerikaanse luchtaanval op Kobane

(Belga) Nieuwe luchtaanvallen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben in de Noord-Syrische stad Kobane aan minstens 21 leden van de terreurgroep IS (Islamitische Staat) het leven gekost. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat de Syrische oppositie steunt.

6 reacties

Belgie 16 u geleden 382 keer

Raadkamer Tongeren bevestigt aanhouding twee verdachten van zinloos geweld tegen politie

(Belga) De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een 20-jarige man uit Genk en zijn 37-jarige oom, die woensdagmorgen twee agenten van de motorbrigade van de politiezone MidLim zwaar toetakelden aan een tankstation op de Bergbeemdstraat in Genk. De twee agenten wilden het voertuig van de twintiger aan een routine verkeerscontrole onderwerpen, maar dat was blijkbaar zeer tegen de zin van de twee Genkenaren.

5 reacties

Economie 21 u geleden 829 keer

Achttien maanden met uitstel voor aannemer die zwartwerker liet sterven

(Belga) De correctionele rechtbank van Brussel heeft vrijdag een aannemer veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf met uitstel. De man had een van zijn arbeiders, het slachtoffer van een hartinfarct, op straat achtergelaten in plaats van de hulpdiensten op te roepen. Hij was bang voor de instanties omdat de Portugese bouwvakker in het zwart werkte.

5 reacties

Bizarre-nieuwtjes 21 u geleden 434 keer

Plastieken NoPhone komt er dan toch

Plastieken NoPhone komt er dan toch

(Belga) Het Kickstart-project NoPhone, een blokje plastic, gaat dan toch echt van start. Mensen die fysiek een telefoon in handen willen hebben, zonder daarbij een echte telefoon in handen te hebben, worden met de NoPhone op hun wenken bediend.

4 reacties

Belgie 22 u geleden 1608 keer

Tv-gevangene Kelly Vanelderen verliest haar probatie-uitstel voor 20 maanden cel

Tv-gevangene Kelly Vanelderen verliest haar probatie-uitstel voor 20 maanden cel

(Belga) De correctionele rechtbank van Hasselt heeft het probatie-uitstel van Kelly Vanelderen uit Sint-Truiden herroepen. Dat betekent dat de celstraf met uitstel omgezet wordt in een effectieve veroordeling van 30 maanden. Vanelderen raakte bekend via het tv-programma "Alloo in de vrouwengevangenis".

3 reacties

Voetbal vrijdag 31 oktober 2014 1546 keer

Diego Simeone is Thibaut Courtois nog niet vergeten

Diego Simeone is Thibaut Courtois nog niet vergeten

(Tagtik) De verkiezing van de beste spelers en doelmannen in Spanje blijft in de Spaanstalige media voor nieuws zorgen. De voorzitter van de Liga is niet gelukkig met de verkiezing van Cristiano Ronaldo als beste speler van het seizoen en Diego Simeone begrijpt niet dat de trofee voor beste doelman niet naar Thibaut Courtois is gegaan.

0 reacties

Sport 22 u geleden 1216 keer

Nys klaar om appeltje te schillen met Sunweb

Nys klaar om appeltje te schillen met Sunweb

(Tagtik) Een woedende Nys na de Berencross: Sunweb had zijn manschappen vooraan de opdracht gegeven om Nys in elke bocht de weg af te snijden. Volgens Nys kon Sunweb enkel op die manier het volledige podium bemannen. Maar zaterdag en zondag kan hij hen lik op stuk geven in twee crossen die ertoe doen

10 reacties

Politiek vrijdag 31 oktober 2014 1111 keer

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

Benoît Lutgen pleit ervoor dat Franstalige partijen opnieuw samen zitten

(Belga) Benoît Lutgen, de voorzitter van het cdH, wil dat de Franstalige partijvoorzitters zo snel mogelijk opnieuw samen zitten. Al enkele maanden is dat niet meer gebeurd. De Franstaligen zullen sterker staan als ze met elkaar praten, zegt Lutgen vrijdag in Le Soir.

25 reacties

Economie 19 u geleden 991 keer

Luc Coene: "Er moet in België minstens één grootbank verdwijnen"

Luc Coene: "Er moet in België minstens één grootbank verdwijnen"

(Belga) "We zitten met vier grote banken in België, dat is er minstens één te veel." Dat zegt Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank, in een interview op Kanaal Z dat morgen wordt uitgezonden. De gouverneur antwoordde hiermee op de vraag hoe hij het Belgische bankenlandschap binnen een vijftal jaar ziet evolueren.

8 reacties

Skynet tv 19 u geleden 984 keer

Pascale Naessens roept op tot 'ongehoorzaamheid op restaurant'

Pascale Naessens roept op tot 'ongehoorzaamheid op restaurant'

(Belga) "Ik roep iedereen op om op restaurant zonder schroom groenten te vragen in plaats van aardappelen, en daar geen meerprijs voor te betalen." Pascale Naessens breekt een lans voor een gezond restaurantbezoek. "Het mag al eens meer zijn dan drie blaadjes sla en twee plakjes tomaat", zegt ze aan Nieuwsblad.be.

0 reacties

Belgie 23 u geleden 947 keer

Gent vindt geen juridische grond om contract met G4S te verbreken

Gent vindt geen juridische grond om contract met G4S te verbreken

(Belga) De stad Gent vindt geen juridische grond om het bestaande contract met bewakingsfirma G4S te verbreken of het bedrijf uit te sluiten van mededinging voor overheidsopdrachten. Dat zegt burgemeester Daniël Termont (sp.a), nadat actiegroepen en burgers dat vroegen omwille van (vermoedelijke) activiteiten van het bedrijf in de door Israël bezette Palestijnse gebieden.

3 reacties

Auto-moto vrijdag 31 oktober 2014 928 keer

Duitsland doet omstreden plannen voor wegentol uit de doeken

Duitsland doet omstreden plannen voor wegentol uit de doeken

(Belga) Berlijn heeft de details bekendgemaakt van de wegentol die het wil heffen. De plannen veroorzaakten spanningen in de regering van kanselier Angela Merkel, en met de Europese Unie.

3 reacties

High-tech 21 u geleden 893 keer

Medeoprichter The Pirate Bay krijgt drieënhalf jaar cel in Denemarken voor hacking

Medeoprichter The Pirate Bay krijgt drieënhalf jaar cel in Denemarken voor hacking

(Belga) Gottfrid Svartholm Warg, een medeoprichter van de illegale website The Pirate Bay, is in Denemarken veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar. Het gerechtshof bevond hem samen met een 21-jarige man donderdag al schuldig aan de hacking van databases, waardoor ze massaal aan persoonlijke informatie over miljoenen Denen geraakten. Warg wil tegen het vonnis in beroep gaan.

1 reactie

Economie 21 u geleden 829 keer

Achttien maanden met uitstel voor aannemer die zwartwerker liet sterven

(Belga) De correctionele rechtbank van Brussel heeft vrijdag een aannemer veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf met uitstel. De man had een van zijn arbeiders, het slachtoffer van een hartinfarct, op straat achtergelaten in plaats van de hulpdiensten op te roepen. Hij was bang voor de instanties omdat de Portugese bouwvakker in het zwart werkte.

5 reacties

Buitenland 16 u geleden 785 keer

Commercieel ruimtevaartuig SpaceShip Two neergestort

Commercieel ruimtevaartuig SpaceShip Two neergestort

(Belga) Het commercieel ruimtevaartuig SpaceShip Two is neergestort in de Mojave-woestijn in de Amerikaanse staat Californië. Dat heeft het bedrijf Virgin Galactic, gesticht door de Britse miljardair Richard Branson, vrijdag meegedeeld. Over de toestand van de twee piloten is niks bekend.

1 reactie

Voetbal 20 u geleden 780 keer

"Dit wens ik geen enkele club of trainer toe"

"Dit wens ik geen enkele club of trainer toe"

(Tagtik) De zomermercato werkt nog altijd na bij Zulte Waregem: het verlies van te veel dragende spelers bracht Essevee naar de laatste plaats in het klassement. Strijden om het behoud is een nieuwe ervaring voor de club die de jongste jaren meestreed in play-off 1...

0 reacties

Voetbal vrijdag 31 oktober 2014 764 keer

Is Anderlecht terug gelanceerd?

Is Anderlecht terug gelanceerd?

Anderlecht kwam deze week met de schrik vrij tegen Kortrijk, maar kon wel nog eens winnen op verplaatsing. Nu wacht thuis Lokeren. Vanavond al gaat Racing Genk voor een vier op een rij. Volg alle wedstrijden van de Jupiler Pro League live op 11.

0 reacties

Belgie vrijdag 31 oktober 2014 743 keer

Elia-werknemer geëlektrocuteerd aan hoogspanningspost in Beerse

Elia-werknemer geëlektrocuteerd aan hoogspanningspost in Beerse

(Belga) In Beerse, in de Antwerpse Kempen, is gisteren een 37-jarige werknemer van hoogspanningsnetbeheerder Elia om het leven gekomen door elektrocutie. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag en wordt bevestigd door Elia. De omstandigheden van het tragische ongeval zijn nog erg onduidelijk, de arbeidsinspectie is een onderzoek gestart.

0 reacties

Belgie vrijdag 31 oktober 2014 730 keer

Belastingverlaging volgend jaar slechts op halve kracht

Belastingverlaging volgend jaar slechts op halve kracht

(Belga) De belastingverlaging die de regering-Michel plant, komt pas vanaf 2016 op kruissnelheid. Volgend jaar is ze beperkt tot netto gemiddeld 125 euro, of iets meer dan 10 euro per maand. Voor de meesten zal dat de impact van de indexsprong niet compenseren, schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

21 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van dinsdag 14/10/2014
 • 4
 • 5
 • 15
 • 23
 • 32
 • 3
 • 7
Trekking van woensdag 29/10/2014
 • 9
 • 10
 • 13
 • 16
 • 38
 • 45
 • 24