Inloggen - Inschrijven
Brussel-Helder
| 17°
Vr. 18/04
Brussel-Licht bewolkt
| 11°

Politiek 26 min geleden 41 keer

Nieuw Antwerps mobiliteitsplan moet verkeer ook ín stad vlotter laten verlopen

(Belga) Nu de teerling in het Oosterweeldossier gevallen lijkt, wil Antwerpen werk maken van een nieuw mobiliteitsplan dat het verkeer ook op stedelijk niveau vlotter doet verlopen. Het stadsbestuur heeft alvast een voorontwerp klaar waarover het met partners als De Lijn en de NMBS wil overleggen. In dat voorontwerp is sprake van enkele "trendbreuken": het STOP-principe wordt niet meer overal toegepast, het aantal parkeerplaatsen mag niet langer dalen en de stad moet bereikbaarder worden voor alle economische activiteiten die er plaatsvinden.

0 reacties

Buitenland 31 min geleden 34 keer

Pakistaanse Koranschool geeft haar bibliotheek de naam "Osama Bin Laden"

Pakistaanse Koranschool geeft haar bibliotheek de naam "Osama Bin Laden"

(Belga) Een Koranschool voor vrouwen in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft haar bibliotheek de naam "Osama Bin Laden" gegeven, als eerbetoon aan de overleden leider van al-Qaida. Dat heeft de school donderdag zelf aangekondigd.

1 reactie

Entertainment 37 min geleden 26 keer

WTF? Vrouw baart kunst

WTF? Vrouw baart kunst

Deze Zwitserse artieste zit letterlijk met een ei. Eerst verstopt ze het op een zeer ongewone plaats en dan begint ze aan haar kunstwerk. Een leuk ideetje voor het paasweekend? ...

0 reacties

Economie 37 min geleden 39 keer

Weer meer motors verkocht

Weer meer motors verkocht

(Belga) Er zijn dit voorjaar weer meer motoren en scooters verkocht. Dat meldt Febiac, de Belgische federatie van de auto- en tweewielerindustrie, donderdag. In de eerste drie maanden van 2014 zijn er 5.973 motoren en scooters ingeschreven, 16 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

0 reacties

Economie 38 min geleden 65 keer

Megastaking in Chinese schoenenfabriek houdt aan

Megastaking in Chinese schoenenfabriek houdt aan

(Belga) De staking bij een Chinese toeleverancier van sportschoen-merken als Adidas en Nike breidt uit. Tienduizenden werknemers van één van de grootste schoenenfabrieken ter wereld hebben er het werk neergelegd.

0 reacties

Economie 41 min geleden 32 keer

Australische openbare omroep krijgt ruim baan in China

(Belga) De Australische publieke omroep ABC mag in heel China via Chinese mediapartners zijn programma's verspreiden. De omroep is het eerste westerse medium dat op zo'n grote schaal toegang krijgt tot het Chinese publiek.

0 reacties

Belgie 1 u geleden 47 keer

"Uitzonderlijk weinig" strooizout op Vlaamse snel- en gewestwegen tijdens winter

"Uitzonderlijk weinig" strooizout op Vlaamse snel- en gewestwegen tijdens winter

(Belga) Sinds 21 oktober, het begin van de winterdienst, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 9.065 ton strooizout op de Vlaamse snel- en gewestwegen gestrooid. Dat is "uitzonderlijk weinig", zegt AWV-woordvoerster Ilse Luypaerts. Ter vergelijking: tijdens de winter van 2012-2013 strooide het agentschap nog 82.188 ton strooizout, zo blijkt uit cijfermateriaal op de AWV-website.

0 reacties

Buitenland 1 u geleden 47 keer

Kiev scherpt inreisbepalingen voor Russen en bewoners van de Krim aan

(Belga) Oekraïne heeft de inreisbepalingen voor Russen en bewoners van het afgescheurde schiereiland Krim stevig aangescherpt. Dat zegt de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot. De maatschappij verwijst naar een mededeling die ze van de Oekraïense autoriteiten heeft gekregen.

1 reactie

Belgie 1 u geleden 36 keer

Racing Brussel bereikt kwartfinales Euro Hockey League

Racing Brussel bereikt kwartfinales Euro Hockey League

(Belga) Racing Club Brussel heeft zich donderdag in het Nederlandse Eindhoven gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Euro Hockey League. Het versloeg het Duitse Rot-Weiss Keulen na shoot-outs.

0 reacties

Wetenschappen 1 u geleden 139 keer

British Airways gaat vliegen op stortafval

British Airways gaat vliegen op stortafval

(Belga) Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) gaat per jaar 50.000 ton vliegtuigbrandstof kopen die geproduceerd wordt van stortafval. Dat meldt BA donderdag. "Genoeg om onze vluchten vanuit London City Airport twee keer van brandstof te voorzien, met een verminderde CO2-uitstoot gelijk aan 150.000 auto's die van de weg worden gehaald", zegt Willie Walsh, CEO van IAG, de moedermaatschappij van BA.

0 reacties

Entertainment 1 u geleden 210 keer

Concertgangers vluchten weg van 'pijnlijk luid' UB40-concert

Concertgangers vluchten weg van 'pijnlijk luid' UB40-concert

(Belga) Tientallen liefhebbers van UB40 zijn maandag moeten vluchten uit een Britse concertzaal waar de band optrad. De muziek stond daar zo pijnlijk luid dat het ondraaglijk werd. De fans eisen hun geld terug.

1 reactie

Politiek 2 u geleden 42 keer

Brussel stroomlijnt en vergroot arsenaal tegen milieu-inbreuken

(Belga) Brussels milieuminister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) heeft een nieuwe code voor milieu-inbreuken klaar. Die stroomlijnt het bestaande arsenaal aan maatregelen en sancties, maar voert er ook enkele nieuwe in. Zo zou een rechter toplui van bedrijven die milieuschade veroorzaken voortaan verplicht op cursus milieumanagement kunnen sturen.

0 reacties

Buitenland 2 u geleden 59 keer

China kampt met ernstige bodemvervuiling

China kampt met ernstige bodemvervuiling

(Belga) China heeft toegegeven dat het naast luchtvervuiling ook te kampen heeft met ernstige bodemvervuiling. Naar schatting treft de bodemvervuiling een gebied bijna 35 maal zo groot als België. Dat blijkt uit een studie, waarvan de Chinese overheid vorig jaar nog de publicatie van de resultaten verbood.

0 reacties

Economie 2 u geleden 61 keer

Stakingsaanzegging bij Estée Lauder uit onvrede over cao-bespreking

(Belga) De christelijke en socialistische bediendebonden bij cosmeticaproducent Estée Lauder in Westerlo hebben een stakingsaanzegging ingediend uit onvrede met de lopende cao-besprekingen. Dat blijkt donderdag uit een gezamenlijk persbericht van de vakbonden.

0 reacties

Politiek 2 u geleden 148 keer

Belgische overheidsschuld klokte eind vorig jaar af op 101,5 procent

(Belga) De Belgische overheidsschuld klokte eind vorig jaar af op 101,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat blijkt uit de cijfers die het Instituut voor de Nationale Rekeningen donderdag heeft gepubliceerd. De begroting sloot af met een tekort van 2,6 procent van het bbp.

1 reactie

Politiek 10 u geleden 593 keer

"Overheidsuitgaven daalden onder Di Rupo"

"Overheidsuitgaven daalden onder Di Rupo"

(Belga) Tegen het einde van deze regeerperiode zal het Belgische overheidsbeslag gedaald zijn met 1,4 procent. Dat blijkt uit berekeningen van het Federaal Planbureau die De Standaard kon inkijken. Terwijl in 2012 de uitgaven van alle overheden samen nog 55 procent bedroegen van het bruto binnenlands product, klokt 2014 volgens een raming wellicht af op 53,6 procent.

41 reacties

Economie woensdag 16 april 2014 1808 keer

"Eneco omzeilt btw-verlaging van zes procent"

"Eneco omzeilt btw-verlaging van zes procent"

(Belga) Elektriciteitsleverancier Eneco heeft zijn klanten die een vaste vergoeding betalen geen lagere factuur aangeboden na de btw-verlaging van zes procent die begin deze maand werd doorgevoerd. Het "overschot" krijgen ze pas terugbetaald bij de jaarlijkse afrekening, schrijft Le Soir vandaag.

31 reacties

Politiek 6 u geleden 578 keer

Di Rupo waarschuwt PVDA-kiezers voor gevolgen van verzwakte PS

Di Rupo waarschuwt PVDA-kiezers voor gevolgen van verzwakte PS

(Belga) Premier Elio Di Rupo haalt donderdag de strategische argumenten boven om de linkse kiezers bij de PS te houden. "Elke stem die de PS misloopt, is een stem die de weg vrijmaakt voor rechts", zei hij op de RTBF-radio, gevraagd naar de goede peilingen voor de radicaal-linkse PVDA.

20 reacties

Politiek 5 u geleden 574 keer

N-VA gebruikt Thunderclap dag voor verkiezingen

N-VA gebruikt Thunderclap dag voor verkiezingen

(Belga) N-VA lanceert op 24 mei, een dag voor de verkiezingen, een 'Thunderclap' als ultieme poging om onbesliste kiezers te overtuigen via de sociale media. Dat is te lezen op de partijwebsite.

19 reacties

Politiek woensdag 16 april 2014 739 keer

Europese Commissie vraagt dwangsom tegen België vanwege richtlijn op energieprestaties

Europese Commissie vraagt dwangsom tegen België vanwege richtlijn op energieprestaties

(Belga) De Europese Commissie gaat bij het Europese Hof proberen bedingen dat België ruim 42.000 euro moet betalen voor elke dag dat de Europese richtlijn over de energieprestaties van gebouwen niet in nationaal recht is omgezet. Dat heeft de Commissie vandaag meegedeeld.

14 reacties

Belgie woensdag 16 april 2014 739 keer

Drie inbrekers dreigen zeventiger been af te zagen in Charleroi

(Belga) Drie gemaskerde mannen zijn dinsdagmiddag met geweld binnengedrongen bij een zeventiger uit Marcinelle (Charleroi). Ze dreigden er mee een van zijn benen af te zagen als hij hen niet al zijn geld en juwelen gaf. Dat heeft de lokale politie van Charleroi bekendgemaakt.

13 reacties

Belgie woensdag 16 april 2014 284 keer

'Witte kassa bedreigt duizenden zaken'

'Witte kassa bedreigt duizenden zaken'

Op restaurant gaan zou wel eens veel duurder kunnen worden en heel wat zaken zullen de deuren moeten sluiten, als het nieuwe kassasysteem wordt ingevoerd in 2016. ...

10 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 712 keer

Oekraïne - Nederland overweegt inzet F-16's

Oekraïne - Nederland overweegt inzet F-16's

(Belga) Nederland overweegt F-16-gevechtsvliegtuigen in te zetten voor de Navo-activiteiten om Oost-Europese bondgenoten te beschermen. Dat zei de Nederlandse minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert dinsdagavond in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn om een marineschip naar de Baltische Zee of de Zwarte Zee te sturen.

9 reacties

Economie woensdag 16 april 2014 1002 keer

Zalando dient klacht in tegen Duitse undercoverjournaliste

Zalando dient klacht in tegen Duitse undercoverjournaliste

(Belga) De onlinewinkelketen Zalando is in Duitsland in een juridisch gevecht verwikkeld met een journaliste van de zender RTL. De vrouw had maandenlang undercover gewerkt bij het distributiecentrum van Zalando in Erfurt, waarbij ze, onder meer met behulp van verborgen camera, talrijke inbreuken op het Duitse arbeidsrecht aan het licht bracht. De reportage werd maandag uitgezonden. Zalando diende een klacht in tegen de vrouw, voor het schenden van bedrijfsgeheimen.

8 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 1058 keer

Twaalfjarig meisje wordt moeder in Groot-Brittannië

(Belga) Een twaalfjarig meisje is een van de jongste moeders in Groot-Brittannië geworden. Het meisje uit het noorden van Londen werd bezwangerd door haar één jaar oudere vriendje en heeft afgelopen zondag na acht maanden een jongetje ter wereld gebracht. Dat berichtte het Britse persbureau PA woensdag.

8 reacties

Wielrennen 24 u geleden 425 keer

Philippe Gilbert zegeviert voor tweede keer in Brabantse Pijl

Philippe Gilbert zegeviert voor tweede keer in Brabantse Pijl

(Belga) Philippe Gilbert (BMC) heeft woensdag voor de tweede keer in zijn carrière de Brabantse Pijl (1.BC) op zijn naam geschreven. Hij klopte de Australiër Michael Matthews (Orica-GreenEdge) en de Fransman Tony Gallopin (Lotto-Belisol) in de sprint.

8 reacties

Belgie woensdag 16 april 2014 1212 keer

Porsche crasht tegen paal na achtervolging in Deurne

(Belga) Op de Ruggeveldlaan in het Antwerpse district Deurne is woensdagmiddag een zwarte Porsche Cayenne aan hoge snelheid tegen een verlichtingspaal geknald na een achtervolging. Volgens de Antwerpse lokale politie was de wagen even voordien een controle ontvlucht op de Gijsbrecht Van Deurnelaan.

7 reacties

Politiek woensdag 16 april 2014 697 keer

Brigitte Grouwels: "Als minister in België zou Kroes wellicht ontslag moeten nemen"

Brigitte Grouwels: "Als minister in België zou Kroes wellicht ontslag moeten nemen"

(Belga) Brussels vervoersminister Brigitte Grouwels (CD&V) is niet te spreken over de felle kritiek die eurocommissaris Neelie Kroes uitte op de beslissing van de Brusselse handelsrechter om ritten van de alternatieve taxidienst Uber op staffe van dwangsommen te verbieden. "Regels zijn er om nageleefd te worden. Moest ze minister zijn in België, had Kroes vanwege zulke uitspraken wellicht ontslag moeten nemen", zei ze op de VRT-radio.

7 reacties

Politiek woensdag 16 april 2014 785 keer

Peumans en Vandeurzen verontschuldigen zich voor kindermisbruik

Peumans en Vandeurzen verontschuldigen zich voor kindermisbruik

(Belga) Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams parlement, gaat zich op 22 april namens de hele Vlaamse samenleving excuseren voor het historische seksuele misbruik. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die had aangestuurd op de excuses, spreekt van een "heel belangrijk signaal".

6 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 896 keer

Nederlandse politie arresteert Belg met 110.000 euro cash en geldtelmachine

(Belga) Een 31-jarige Mauritiaanse man uit België is zaterdag door leden van het internationale politieteam Joint Hit Team gearresteerd met 110.000 euro cash en een geldtelmachine in zijn bezit. Dat maakte de Nederlandse politie in Bergen op Zoom woensdag bekend. Het Integraal Afpakteam Brabant heeft het cash geld in beslag genomen.

6 reacties

Economie woensdag 16 april 2014 1808 keer

"Eneco omzeilt btw-verlaging van zes procent"

"Eneco omzeilt btw-verlaging van zes procent"

(Belga) Elektriciteitsleverancier Eneco heeft zijn klanten die een vaste vergoeding betalen geen lagere factuur aangeboden na de btw-verlaging van zes procent die begin deze maand werd doorgevoerd. Het "overschot" krijgen ze pas terugbetaald bij de jaarlijkse afrekening, schrijft Le Soir vandaag.

31 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 1778 keer

Na 43 jaar duidelijkheid over lot van vermiste Amerikaanse tieners

(Belga) Bijna 43 jaar geleden verdwenen twee 17-jarige meisjes in de Amerikaanse staat South Dakota. Pamella Jackson en Cheryl Miller waren op weg naar een feestje, maar kwamen om nadat hun auto op 29 mei 1971 in de Brule Creek, nabij de stad Elk Point, was terechtgekomen. Dat meldt Marty Jackley, minister van Justitie van South Dakota. Hij bevestigt dat het hun lichamen zijn die bijna een jaar geleden al teruggevonden werden. Waarschijnlijk kreeg de auto een klapband. "De zaak is afgesloten", zegt Jackley.

0 reacties

Voetbal woensdag 16 april 2014 1500 keer

"Mitrovic ontevreden? Wel, ik ook."

"Mitrovic ontevreden? Wel, ik ook."

(Tagtik) Of het scoreloze gelijkspel tegen Zulte Waregem een goed of een slecht resultaat is voor Anderlecht, weten we pas aan het eind van de play-offs. Maar de match werd wel ontsierd door een incident tussen Mitrovic en zijn coach.

0 reacties

Belgie woensdag 16 april 2014 1212 keer

Porsche crasht tegen paal na achtervolging in Deurne

(Belga) Op de Ruggeveldlaan in het Antwerpse district Deurne is woensdagmiddag een zwarte Porsche Cayenne aan hoge snelheid tegen een verlichtingspaal geknald na een achtervolging. Volgens de Antwerpse lokale politie was de wagen even voordien een controle ontvlucht op de Gijsbrecht Van Deurnelaan.

7 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 1058 keer

Twaalfjarig meisje wordt moeder in Groot-Brittannië

(Belga) Een twaalfjarig meisje is een van de jongste moeders in Groot-Brittannië geworden. Het meisje uit het noorden van Londen werd bezwangerd door haar één jaar oudere vriendje en heeft afgelopen zondag na acht maanden een jongetje ter wereld gebracht. Dat berichtte het Britse persbureau PA woensdag.

8 reacties

Voetbal woensdag 16 april 2014 1043 keer

Spanje heeft duurste WK-selectie, Rode Duivels zijn zevende

Spanje heeft duurste WK-selectie, Rode Duivels zijn zevende

(Tagtik) De 32 nationale ploegen die in juni meedoen aan het WK voetbal in Brazilië zijn samen 6,1 miljard euro waard. Aan Lionel Messi hangt het fenomenale prijskaartje van 138 miljoen euro.

0 reacties

Skynet tv woensdag 16 april 2014 1014 keer

Viv Van Dingenen voorlopig verlost van dwangneurose

Viv Van Dingenen voorlopig verlost van dwangneurose

(Belga) De Vlaamse actrice Viv Van Dingenen leed jaren aan een dwangneurose. Ze is daar onlangs van verlost, vertelt ze in het showbizzmagazine TV Familie.

0 reacties

Economie woensdag 16 april 2014 1002 keer

Zalando dient klacht in tegen Duitse undercoverjournaliste

Zalando dient klacht in tegen Duitse undercoverjournaliste

(Belga) De onlinewinkelketen Zalando is in Duitsland in een juridisch gevecht verwikkeld met een journaliste van de zender RTL. De vrouw had maandenlang undercover gewerkt bij het distributiecentrum van Zalando in Erfurt, waarbij ze, onder meer met behulp van verborgen camera, talrijke inbreuken op het Duitse arbeidsrecht aan het licht bracht. De reportage werd maandag uitgezonden. Zalando diende een klacht in tegen de vrouw, voor het schenden van bedrijfsgeheimen.

8 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 896 keer

Nederlandse politie arresteert Belg met 110.000 euro cash en geldtelmachine

(Belga) Een 31-jarige Mauritiaanse man uit België is zaterdag door leden van het internationale politieteam Joint Hit Team gearresteerd met 110.000 euro cash en een geldtelmachine in zijn bezit. Dat maakte de Nederlandse politie in Bergen op Zoom woensdag bekend. Het Integraal Afpakteam Brabant heeft het cash geld in beslag genomen.

6 reacties

Voetbal 6 u geleden 891 keer

Wat is er toch mis met Lionel Messi?

Wat is er toch mis met Lionel Messi?

(Tagtik) In drie opeenvolgende wedstrijden was de beroemdste nummer 10 van de wereld haast onzichtbaar. Wat is er loos met Lionel Messi? Is hij het voetballen verleerd of ligt de reden voor zijn slechte prestaties elders?

0 reacties

Buitenland 22 u geleden 872 keer

Frankrijk bevriest tot oktober 2015 bijna alle uitkeringen

Frankrijk bevriest tot oktober 2015 bijna alle uitkeringen

(Belga) De Franse eerste minister Manuel Valls heeft woensdag in Parijs enkele details bekendgemaakt van zijn plan dat tussen 2015 en 2017 50 miljard euro moet besparen. Nieuw is vooral dat Valls voor de eerste keer aangeeft dat hij bereid is te raken aan de Franse welvaartsstaat, wat heel gevoelig ligt. Zo zullen het woongeld en het kindergeld voor oktober 2015 niet meer verhoogd worden. Enkel voor het laagste niveau van sociale uitkeringen zal de bevriezing niet gelden.

6 reacties

Voetbal 9 u geleden 855 keer

MPH sarcastisch: "Mijn analyse? Ik ben toch niet goed genoeg."

MPH sarcastisch: "Mijn analyse? Ik ben toch niet goed genoeg."

(Tagtik) Club Brugge pakte gisteravond de volle buit tegen KRC Genk. Maar de uitgelaten sfeer bij de spelers kreeg geen verlengstuk op de persbabbel met coach Michel Preud'homme.

0 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 788 keer

Bus met jonge voetballers rijdt in op tankwagen nabij Zwitserse grens

(Belga) Een bus met jonge voetballers uit Zelzate die op weg waren naar een tornooi in Italië is vanmorgen ingereden op een tankwagen in de omgeving van Colmar in Frankrijk. "De bus is ernstig beschadigd, maar niemand raakte gewond. Eén moeder van een speler die vooraan in de bus zat, verkeerde wel even in shock", zegt verantwoordelijke van de jeugdopleiding Pascal De Maesschalck, die met de spelers al op een andere bus kon overstappen.

0 reacties

Politiek woensdag 16 april 2014 785 keer

Peumans en Vandeurzen verontschuldigen zich voor kindermisbruik

Peumans en Vandeurzen verontschuldigen zich voor kindermisbruik

(Belga) Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams parlement, gaat zich op 22 april namens de hele Vlaamse samenleving excuseren voor het historische seksuele misbruik. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die had aangestuurd op de excuses, spreekt van een "heel belangrijk signaal".

6 reacties

Buitenland woensdag 16 april 2014 765 keer

Oekraïne - Poetin waarschuwt in telefoongesprek met Merkel voor burgeroorlog

Oekraïne - Poetin waarschuwt in telefoongesprek met Merkel voor burgeroorlog

(Belga) De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag in een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel gewaarschuwd voor een ernstige verslechtering van de situatie in Oekraïne. De escalatie van het conflict heeft het land op de rand van een burgeroorlog geduwd, aldus Poetin volgens het Kremlin.

5 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van dinsdag 15/04/2014
 • 3
 • 14
 • 26
 • 47
 • 50
 • 7
 • 11
Trekking van woensdag 16/04/2014
 • 3
 • 11
 • 20
 • 26
 • 38
 • 43
 • 30