Inloggen - Inschrijven
Brussel-Regenbuien
11° | 13°
Wo. 22/10
Brussel-Regen
| 12°

Politiek 2 u geleden 45 keer

Charles Michel duidt medewerkers aan

(Belga) Premier Charles Michel (MR) heeft maandag als een van de eerste leden van de nieuwe federale regering zijn voornaamste kabinetsmedewerkers aangeduid. Het kabinet zal onder meer worden geleid door Rudy Volders, voormalig kabinetschef van Didier Reynders toen die minister van Financiën was. Volders zal het algemeen beleid op het kabinet coördineren. Daarnaast werd Gerald Duffy door Michel aangesteld als secretaris van de ministerraad.

0 reacties

Buitenland 3 u geleden 78 keer

Geradicaliseerde man rijdt twee militairen aan in Canada

(Belga) In Canada heeft de politie een jongeman doodgeschoten die eerder twee militairen had aangereden. Het incident speelde zich af in Saint-Jean sur Richelieu in Québec. De dader zou een geradicaliseerde man zijn. Een van de militairen is er erg aan toe, de andere raakte lichtgewond.

0 reacties

Wetenschappen 4 u geleden 57 keer

Ebola - Familie van overleden ebolapatiënt in VS niet besmet

(Belga) De familie van de ebolapatiënt die ongeveer twee weken geleden in de Amerikaanse staat Texas overleed, is niet besmet met het virus. Zijn verloofde en de andere familieleden vertonen geen symptomen en staan niet langer onder observatie, zo heeft het Nebraska Medical Center in Omaha maandag meegedeeld.

0 reacties

Buitenland 4 u geleden 63 keer

Abbvie betaalt 1,6 miljard dollar aan concurrent Shire na afgesprongen overname

(Belga) Het Amerikaanse farmaconcern Abbvie gaat 1,6 miljard dollar betalen aan concurrent Shire ter compensatie van een afgesprongen overnamedeal. Dat hebben de ondernemingen in een gezamenlijk communiqué laten weten.

0 reacties

Buitenland 5 u geleden 104 keer

Vijf doden bij ongeval met vliegtuig en sneeuwruimer in Moskou

(Belga) In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwruimer vijf mensen omgekomen. Het ongeval gebeurde dinsdag op de luchthaven van Vnoekovo, zo bericht het Russische nieuwsagentschap Itar-Tass. Het toestel, dat op weg was naar Parijs, botste om nog onbekende oorzaak tijdens het opstijgen tegen het gevaarte. Er hing op het moment van de feiten wel een dichte nevel.

0 reacties

Belgie 5 u geleden 71 keer

Gewapende overval op warenhuis in Chapelle-lez-Herlaimont

(Belga) In Chapelle-lez-Herlaimont, in de provincie Henegouwen, hebben drie gemaskerde mannen maandagavond een filiaal van het warenhuis Colruyt overvallen, zo meldt de lokale politie. Bij de overval vielen geen gewonden.

0 reacties

Economie 5 u geleden 59 keer

Staking treinbestuurders Charleroi-Sud - Situatie normaliseert zich

Staking treinbestuurders Charleroi-Sud - Situatie normaliseert zich

(Belga) Het treinverkeer verloopt maandagavond bijna opnieuw normaal nadat eerder op de dag een spontane staking was uitgebroken onder treinbestuurders in Charleroi-Sud. "We doen er alles aan om er voor te zorgen dat de reizigers naar huis geraken", meldde NMBS-woordvoerster Nathalie Pierard maandagavond.

0 reacties

Belgie 6 u geleden 151 keer

Vilvoordse burgemeester Hans Bonte sluit Sikh-tempel voor een maand

(Belga) De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) heeft een sluitingsbevel uitgevaardigd voor de Sikh-tempel 'Guru Nanak Sahib' aan de Lange Molenstraat in Vilvoorde. Het gebedshuis zou fungeren 'als een magneet' voor Indiërs die illegaal in ons land verblijven en er bescherming zoeken. Het sluitingsbevel is geldig voor de periode van een maand. Bonte maakte zijn besluit maandagavond bekend tijdens de gemeenteraad.

0 reacties

High-tech 6 u geleden 118 keer

Hogere winst voor Apple door nieuwe iPhones

Hogere winst voor Apple door nieuwe iPhones

(Belga) Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern maandag na het slot op Wall Street bekend.

0 reacties

Voetbal 6 u geleden 153 keer

Belgen in het buitenland - Manchester United pakt ondanks treffer Fellaini maar één punt bij WBA

Belgen in het buitenland - Manchester United pakt ondanks treffer Fellaini maar één punt bij WBA

(Belga) In de slotmatch van de achtste speeldag in de Engelse Premier League is Manchester United, met Adnan Januzaj voor het eerst dit seizoen in de basis, maandag niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel bij het West Bromwich Albion van Sébastien Pocognoli. Invaller Marouane Fellaini maakte een wondermooi doelpunt voor de 'Red Devils'.

0 reacties

Voetbal 7 u geleden 252 keer

Pech voor Real: geen Bale tegen Liverpool en Barça

Pech voor Real: geen Bale tegen Liverpool en Barça

(Tagtik) Real Madrid zal het twee weken moeten stellen zonder Gareth Bale. De Welshman maakt dus niet de verplaatsing mee naar Anfield Road voor de Champions League en is ook out voor de Clasico van zaterdag tegen Barcelona.

0 reacties

Buitenland 7 u geleden 537 keer

Duikboot: bewust misleidende info van Zweedse militairen

(Belga) Het Zweedse militaire apparaat heeft bewust foute informatie verspreid over de positie waar een (mysterieuze) duikboot zou gespot zijn. Defensie gaf maandag toe dat de foto die zij zondag had verspreid, op een andere plaats is genomen. Verklaring: men wou de echte positie niet vrijgeven om "de tegenstander" - waarmee blijkbaar Rusland wordt bedoeld - geen strategisch voordeel te bezorgen.

0 reacties

Sport 8 u geleden 123 keer

Goffin voorbij Thiem naar tweede ronde op ATP-toernooi in Bazel

Goffin voorbij Thiem naar tweede ronde op ATP-toernooi in Bazel

(Belga) David Goffin (ATP 28) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/1.458.610 euro).

0 reacties

Auto-moto 8 u geleden 286 keer

VS-agentschap waarschuwt voor defecte airbags in bijna 5 miljoen wagens

VS-agentschap waarschuwt voor defecte airbags in bijna 5 miljoen wagens

(Belga) Het Amerikaans agentschap voor de verkeersveiligheid heeft maandag gewaarschuwd voor gebreken aan airbags van de Japanse fabrikant Takata. De plofzakken zijn aangebracht in bijna 5 miljoen voertuigen. Het agentschap (NHTSA) roept de constructeurs op, de betrokken voertuigen terug te roepen.

0 reacties

Voetbal 8 u geleden 351 keer

UEFA beboet Standard voor rellen in De Kuip

UEFA beboet Standard voor rellen in De Kuip

(Belga) De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft Standard een boete van 17.000 euro opgelegd, dit naar aanleiding van de rellen en het gebruik van vuurwerk vanwege zijn fans in de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord. Dat staat maandag op de UEFA-website te lezen.

0 reacties

Belgie 22 u geleden 2908 keer

Schrijfster dient klacht in tegen NMBS wegens racisme

Schrijfster dient klacht in tegen NMBS wegens racisme

(Belga) Schrijfster Saskia De Coster gaat een klacht indienen tegen de NMBS wegens racisme. De schrijfster zegt dat ze vorige week getuige was van een racistisch incident met een Belgisch duo van Congolese afkomst. Dat bericht De Morgen vandaag. Ook het duo dient klacht in.

163 reacties

Politiek 15 u geleden 729 keer

N-VA tevreden met "verre van draconische maatregelen"

N-VA tevreden met "verre van draconische maatregelen"

(Belga) De N-VA-fractie in het Vlaams Parlement is tevreden met de beslissing van de regering over de verhoging van het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs. Het basisbedrag van 890 euro blijft ruim onder de drempel van 1.000 euro, terwijl de wijziging bovendien gekoppeld is aan sociale correcties. "Dit zijn verre van draconische maatregelen", zeggen fractieleider Matthias Diependaele en parlementsleden Kris Van Dijck en Koen Daniëls. "Er zal geen 18-jarige minder instromen door deze aanpassing."

20 reacties

Politiek maandag 20 oktober 2014 926 keer

Australisch parlement komt terug op aparte zitplaatsen voor vrouwen in boerka

Australisch parlement komt terug op aparte zitplaatsen voor vrouwen in boerka

(Belga) Bezoekers in boerka zullen niet langer op zitplaatsen achter een glazen wand moeten plaatsnemen in het federale parlement in Australië. Dat delen de parlementaire diensten maandag mee.

15 reacties

Politiek 11 u geleden 540 keer

Joodse gemeenschap gerustgesteld door Jambon

Joodse gemeenschap gerustgesteld door Jambon

(Belga) Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft maandag een eerste gesprek gehad met de joodse gemeenschap, onder meer over het omstreden interview. De gemeenschap reageert tevreden na afloop.

13 reacties

Politiek 20 u geleden 150 keer

Groen: "Hogere inschrijvingsgelden nogmaals een voorbeeld van de factuurregering"

Groen: "Hogere inschrijvingsgelden nogmaals een voorbeeld van de factuurregering"

(Belga) Oppositiepartij Groen is niet te spreken over de hogere inschrijvingsgelden voor het hoger onderwijs. "De Vlaamse regering van N-VA, Open Vld en CD&V maakt hier een dramatisch verkeerde keuze. Besparen op onderwijs is snoeien in de talenten van de toekomst", zegt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman. "Andere oplossingen zijn nochtans mogelijk: de regering zou beter paal en perk te stellen aan het overaanbod en de onderlinge concurrentie tussen onderwijsinstellingen, de doorgeslagen flexibilisering of de planlast".

9 reacties

Belgie 13 u geleden 321 keer

Man staat terecht voor wurgpoging in asielcentrum

(Belga) Maandagochtend heeft een Albanees zonder papieren zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor poging tot doodslag in een asielcentrum. Op 22 februari 2013 probeerde de man een personeelslid van De Refuge in Brugge te wurgen. De man tekende verzet aan tegen de vier jaar cel die hij bij verstek had gekregen.

8 reacties

Politiek 11 u geleden 293 keer

Farage gaat nieuwe fractie in Europees Parlement op de been brengen

Farage gaat nieuwe fractie in Europees Parlement op de been brengen

(Belga) Vijf dagen na het uiteenvallen van zijn vorige groep staat de Britse eurofoob Nigel Farage op het punt om een nieuwe fractie in het Europees Parlement op de been te brengen. Farage kondigde maandag voor aanvang van de plenaire zitting in Straatsburg aan dat de Pool Robert Jaroslav Iwaszkiewicz zijn troepen zal vervoegen.

7 reacties

Politiek 20 u geleden 209 keer

Groen: "Hogere inschrijvingsgelden nogmaals een voorbeeld van de factuurregering"

Groen: "Hogere inschrijvingsgelden nogmaals een voorbeeld van de factuurregering"

(Belga) Oppositiepartij Groen is niet te spreken over de hogere inschrijvingsgelden voor het hoger onderwijs. "De Vlaamse regering van N-VA, Open Vld en CD&V maakt hier een dramatisch verkeerde keuze. Besparen op onderwijs is snoeien in de talenten van de toekomst", zegt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman. "Andere oplossingen zijn nochtans mogelijk: de regering zou beter paal en perk te stellen aan het overaanbod en de onderlinge concurrentie tussen onderwijsinstellingen, de doorgeslagen flexibilisering of de planlast".

6 reacties

Politiek 19 u geleden 466 keer

"Verhoging inschrijvingsgeld betreurenswaardig, zeker nu er budgettaire meevaller is"

"Verhoging inschrijvingsgeld betreurenswaardig, zeker nu er budgettaire meevaller is"

(Belga) Oppositiepartij sp.a vindt het "betreurenswaardig" dat onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) de verhoging van de studiegelden effectief doorvoert. "Deze verhoging treft driekwart van de studenten, terwijl de Vlaamse regering door de indexsprong een budgettaire meevaller heeft van 200 miljoen euro", zegt Vlaams parlementslid Tine Soens.

5 reacties

Politiek 18 u geleden 226 keer

Slechts vijftien procent van Fransen tevreden over president Hollande

Slechts vijftien procent van Fransen tevreden over president Hollande

(Belga) Slechts vijftien procent van de Fransen is tevreden over hun socialistische president François Hollande, zo blijkt uit een peiling die de krant Le Figaro heeft afgedrukt.

5 reacties

Economie 17 u geleden 203 keer

Socialistische vakbond dreigt met gevangenisstaking op 7 november

Socialistische vakbond dreigt met gevangenisstaking op 7 november

(Belga) De socialistische vakbond ACOD Overheidsdiensten dreigt met een staking "in alle gevangenissen van het land" op 7 november, indien er tegen dan geen onderhoud is geweest met minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat blijkt uit een persbericht.

5 reacties

Politiek 10 u geleden 473 keer

"Drempel voor minder gegoeden opnieuw verhoogd"

"Drempel voor minder gegoeden opnieuw verhoogd"

(Belga) De regering-Michel heeft de drempel naar gezondheidszorg voor de mensen die het financieel het moeilijkst hebben opnieuw lineair verhoogd. Dat stelt Groen maandag.

5 reacties

Belgie 17 u geleden 1355 keer

Dertig agenten moeten tussenbeide komen bij vechtpartij tijdens doopfeest in Charleroi

(Belga) Een doopfeest is gisterenavond zwaar uit de hand gelopen in Charleroi. Dertig agenten kwamen eraan te pas om de gemoederen te bedaren nadat een vechtpartij was uitgebroken in een restaurant. Er werden drie administratieve en twee gerechtelijke arrestaties verricht. Een agent geraakte lichtgewond. De aanleiding voor de schermutseling is onduidelijk, maar er was een behoorlijke hoeveelheid alcohol in het spel.

4 reacties

Economie 18 u geleden 339 keer

Staking treinbestuurders Charleroi-Sud: "Verwarrende communicatie besparingscijfer ligt aan de basis"

Staking treinbestuurders Charleroi-Sud: "Verwarrende communicatie besparingscijfer ligt aan de basis"

(Belga) De communicatierel over de besparingen bij het spoor, waarbij afgelopen weekeinde het cijfer van 2,1 miljard euro door de minister werd ontkend maar door de oppositie bevestigd, ligt volgens de socialistische vakbond aan de basis van de staking vanochtend in Charleroi-Sud. "De mensen zijn erg ongerust", aldus Michel Abdissi van ACOD Spoor. Zijn Nederlandstalige collega Jean-Pierre Goossens verwijst ook naar de onduidelijkheid in het regeerakkoord over de pensioenen voor het spoorpersoneel.

4 reacties

Economie 22 u geleden 350 keer

Werkgevers willen puntensysteem tegen alcohol

Werkgevers willen puntensysteem tegen alcohol

(Belga) Middenstandsorganisatie Unizo pleit er vandaag in verschillende kranten voor om een puntensysteem in te voeren om het probleem van alcoholmisbruik aan te pakken op het werk. "Wie drie keer tegen de lamp loopt, moet om dwingende reden ontslagen kunnen worden."

4 reacties

Belgie 22 u geleden 2908 keer

Schrijfster dient klacht in tegen NMBS wegens racisme

Schrijfster dient klacht in tegen NMBS wegens racisme

(Belga) Schrijfster Saskia De Coster gaat een klacht indienen tegen de NMBS wegens racisme. De schrijfster zegt dat ze vorige week getuige was van een racistisch incident met een Belgisch duo van Congolese afkomst. Dat bericht De Morgen vandaag. Ook het duo dient klacht in.

163 reacties

Belgie 17 u geleden 1355 keer

Dertig agenten moeten tussenbeide komen bij vechtpartij tijdens doopfeest in Charleroi

(Belga) Een doopfeest is gisterenavond zwaar uit de hand gelopen in Charleroi. Dertig agenten kwamen eraan te pas om de gemoederen te bedaren nadat een vechtpartij was uitgebroken in een restaurant. Er werden drie administratieve en twee gerechtelijke arrestaties verricht. Een agent geraakte lichtgewond. De aanleiding voor de schermutseling is onduidelijk, maar er was een behoorlijke hoeveelheid alcohol in het spel.

4 reacties

Voetbal 15 u geleden 1299 keer

Van Gaal niet opgezet met de "vakantie" van Januzaj

Van Gaal niet opgezet met de "vakantie" van Januzaj

(Tagtik) Adnan Januzaj maakte vorige week deel uit van de selectie van de Rode Duivels. Maar de jonge belofte van Manchester United speelde geen enkele minuut. Daar is Louis Van Gaal, zijn trainer in Manchester, niet mee opgetogen.

0 reacties

Belgie 21 u geleden 1040 keer

Buitjes voor de storm

Buitjes voor de storm

(Belga) Het is deze namiddag wisselend tot zwaarbewolkt met enkele lokale buitjes, vooral over de noordwestelijke helft van het land. Er waait een matige, aan de kust een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 14 graden in de Ardennen en ongeveer 17 graden elders.

0 reacties

Voetbal 19 u geleden 981 keer

Wie volgt Luzon op?

Wie volgt Luzon op?

(Tagtik) Na de wedstrijd van zondag tegen Zulte Waregem lijken de dagen van Guy Luzon op Sclessin geteld. Er circuleren al drie namen voor zijn opvolging...

0 reacties

Buitenland 20 u geleden 963 keer

Amerikaanse belastingbetalers bespoedigden via Sociale Zekerheid opkrassen van nazi's

(Belga) De Amerikaanse belastingbetalers hebben onwetend via de Sociale Zekerheid miljoenen dollars moeten ophoesten ter bespoediging van het vertrek van veronderstelde nazi-misdadigers, via een achterpoortje in de wet. Dit hebben vandaag meerdere Amerikaanse media gemeld op gezag van een onderzoek van persbureau Associated Press.

1 reactie

Auto-moto 19 u geleden 941 keer

Benzine en stookolie naar laagste prijs in bijna vier jaar

Benzine en stookolie naar laagste prijs in bijna vier jaar

(Belga) De maximumprijzen van benzine en stookolie gaan morgen nog wat lager, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. Ze bereiken hun laagste peil in bijna vier jaar.

2 reacties

Politiek maandag 20 oktober 2014 926 keer

Australisch parlement komt terug op aparte zitplaatsen voor vrouwen in boerka

Australisch parlement komt terug op aparte zitplaatsen voor vrouwen in boerka

(Belga) Bezoekers in boerka zullen niet langer op zitplaatsen achter een glazen wand moeten plaatsnemen in het federale parlement in Australië. Dat delen de parlementaire diensten maandag mee.

15 reacties

Entertainment 22 u geleden 776 keer

Familie van Stephen Gately wil zijn dood laten onderzoeken

Familie van Stephen Gately wil zijn dood laten onderzoeken

(Belga) De familielieden van Stephen Gately willen zelf een onderzoeker aanstellen om de omstandigheden waarin de popster vijf jaar geleden om het leven kwam te laten onderzoeken. De toen 33-jarige zanger werd in oktober 2009 dood teruggevonden in het Spaanse Mallorca, in het huis dat hij met zijn partner Andrew Cowles deelde.

0 reacties

High-tech 12 u geleden 775 keer

De vrouw met wie Clinton geen seks had, wordt "sociale activiste" op Twitter

De vrouw met wie Clinton geen seks had, wordt "sociale activiste" op Twitter

(Belga) Monica Lewinsky, met wie Bill Clinton een door hem tijdelijk in alle toonaarden ontkende affaire had toen hij Amerikaans president was, is actief geworden op Twitter. Ze presenteert zich op de microblog als "sociale activiste, spreker, medewerkster voor Vanity Fair en breister van dingen zonder mouwen".

1 reactie

Belgie 15 u geleden 769 keer

'Yuki is levenslang verminkt door nalatigheid broodfokker'

(Belga) Vandaag is aan de correctionele rechtbank in Tongeren het proces begonnen tegen de eigenaar van de elf honden die in februari de elfjarige Yuki Lahaye in Heukelom ernstig toetakelden. Het meisje heeft verschillende huidtransplantaties ondergaan en is nog steeds voor haar opgelopen verwondingen in behandeling. Volgens het openbare ministerie is de 61-jarige Mathieu M. niets meer dan een broodfokker die nog steeds niet beseft wat zijn honden Yuki hebben aangedaan. "Yuki heeft levenslang gekregen, de honden zijn afgemaakt. Maar M. is de enige verantwoordelijke", klonk het in de rechtbank.

1 reactie

Voetbal 17 u geleden 760 keer

Guy Luzon is geen trainer meer van Standard

Guy Luzon is geen trainer meer van Standard

(Belga) Guy Luzon (39) is niet langer coach van Standard. Vanmorgen heeft hij de spelersgroep meegedeeld dat hij zijn taak als trainer neerlegt. Dat melden de Rouches in een tweet.

0 reacties

Politiek 15 u geleden 738 keer

Remgeld bij bepaalde specialisten hoger, sneller naar huis na bevalling

Remgeld bij bepaalde specialisten hoger, sneller naar huis na bevalling

(Belga) Het remgeld voor wie naar de specialist moet, wordt in sommige gevallen hoger. En na een bevalling zonder complicaties moeten vrouwen een halve dag sneller naar huis. De maatregelen maken deel uit van het begrotingsvoorstel van de regering voor de ziekteverzekering, dat door de algemene raad van het RIZIV vandaag is goedgekeurd. De socialistische mutualiteiten en de christelijke en socialistische vakbonden stemden tegen het voorstel, de christelijke mutualiteiten (CM) onthielden zich. Gevreesd wordt dat de terugbetaling van psychotherapie er nog niet komt.

1 reactie

Politiek 15 u geleden 729 keer

N-VA tevreden met "verre van draconische maatregelen"

N-VA tevreden met "verre van draconische maatregelen"

(Belga) De N-VA-fractie in het Vlaams Parlement is tevreden met de beslissing van de regering over de verhoging van het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs. Het basisbedrag van 890 euro blijft ruim onder de drempel van 1.000 euro, terwijl de wijziging bovendien gekoppeld is aan sociale correcties. "Dit zijn verre van draconische maatregelen", zeggen fractieleider Matthias Diependaele en parlementsleden Kris Van Dijck en Koen Daniëls. "Er zal geen 18-jarige minder instromen door deze aanpassing."

20 reacties

Home 12 u geleden 607 keer

Zoete dranken doen het lichaam even snel verouderen als sigaretten

Zoete dranken doen het lichaam even snel verouderen als sigaretten

(Belga) Iedereen weet dat zoete drankjes niet bepaald gezond zijn. Maar volgens een recente studie zou frisdrank het ook verouderingsproces drastisch kunnen versnellen. Wie teveel limonade en andere suikerhoudende dranken consumeert, riskeert dezelfde effecten als iemand die rookt. Zo schrijft MailOnline.

1 reactie

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van dinsdag 14/10/2014
 • 4
 • 5
 • 15
 • 23
 • 32
 • 3
 • 7
Trekking van zaterdag 18/10/2014
 • 7
 • 11
 • 15
 • 16
 • 20
 • 24
 • 28