Inloggen - Inschrijven
Brussel-Zwaar bewolkt
| 20°
Ma. 21/04
Brussel-Licht bewolkt
| 19°

Buitenland 5 min geleden 0 keer

Paasvieringen in Jeruzalem door gewelddadige incidenten overschaduwd

Paasvieringen in Jeruzalem door gewelddadige incidenten overschaduwd

(Belga) Gewelddadige incidenten hebben de paasvieringen in Jeruzalem overschaduwd. Op de Tempelberg in de oude stad kwam het vandaag tot confrontaties tussen de Israëlische politie en moslimgelovigen. Daarbij werden twee politieagenten en 16 Palestijnse stenengooiers opgepakt. Dat deelde politiewoordvoerder Micky Rosenfeld mee.

0 reacties

Belgie 16 min geleden 15 keer

Minder technische interventies tijdens paasvakantie

Minder technische interventies tijdens paasvakantie

(Belga) Door de late paasvakantie, de mindere sneeuwkwaliteit en het warme weer registreerde VAB in de paasvakantie in vergelijking met vorig jaar 9 procent minder pechgevallen en 19 procent minder medische interventies. Touring noteerde dan weer een stijging van het aantal medische interventies met 8,6 procent, terwijl het aantal technische interventies daalde met 6 procent.

0 reacties

Buitenland 43 min geleden 43 keer

Opnieuw terreurverdachten bij luchtaanval in Jemen gedood

(Belga) Bij een luchtaanval op vermoedelijke terroristen in Zuid-Jemen zijn volgens officiële bronnen meerdere mensen om het leven gekomen. Volgens de website van het ministerie van Defensie in Sanaa was een opleidingskamp van het terroristische netwerk al-Qaida in een berggebied van de provincies Abyan en Shabwah vandaag het doel van de aanval.

0 reacties

Belgie 51 min geleden 120 keer

Een dode bij verkeersongeval in Tienen

(Belga) Bij een ongeval dat zich vanochtend om 06.00 uur voordeed op de Oostelijke Ring in Tienen is een van de inzittenden van de wagen overleden. Het gaat om een vrouw van 28 uit Oplinter (Tienen). Dat meldt de Leuvense parketwoordvoerder Helene Tops. De vrouw stierf kort na het ongeval in de ziekenwagen. De mannelijke bestuurder - een man van 35 uit Zoutleeuw - bevindt zich nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

0 reacties

Home 1 u geleden 59 keer

Paus viert Pasen met tienduizenden gelovigen uit de hele wereld

Paus viert Pasen met tienduizenden gelovigen uit de hele wereld

(Belga) Paus Franciscus heeft vandaag met tienduizenden mensen uit de hele wereld Pasen gevierd. Op het met bloemen feestelijk opgesmukte Sint-Pietersplein begon 's morgens de misviering voor de wederopstanding van Christus.

0 reacties

Buitenland 1 u geleden 75 keer

Zoektocht naar in Nigeria ontvoerde schoolmeisjes wordt voortgezet

(Belga) De zoektocht naar de in Noord-Nigeria ontvoerde schoolmeisjes wordt onverminderd voortgezet. Het leger heeft intussen ook troepen naar de grenzen met de buurlanden Kameroen, Tsjaad en Niger gestuurd. Dat meldt de krant Punch vandaag. Volgens een militair woordvoerder wordt gevreesd dat de daders de meisjes uit Nigeria willen smokkelen. De radicale moslimsekte Boko Haram zou voor de ontvoeringen verantwoordelijk zijn.

0 reacties

Wetenschappen 1 u geleden 102 keer

Twaalf nieuwe Mers-besmettingen in Verenigde Arabische Emiraten

(Belga) In de Verenigde Arabische Emiraten hebben de gezondheidsdiensten twaalf nieuwe infecties met het gevaarlijke Mers-virus gemeld. Naar verluidt werden de betrokkenen bij routineonderzoeken positief getest en vervolgens onder quarantaine geplaatst. De patiënten vertoonden op het ogenblik van het onderzoek geen symptomen.

0 reacties

Buitenland 1 u geleden 58 keer

Zeven gewonden door paasvuurwerk op Santorini

Zeven gewonden door paasvuurwerk op Santorini

(Belga) Op het Griekse vakantie-eiland Santorini zijn zeven mensen gewond geraakt door paasvuurwerk. Onbekenden hebben volgens de politie tijdens de paaswake kort na middernacht op paaszondag een blijkbaar met dynamiet in elkaar geknutselde vuurpijl onder de gelovigen geworpen. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Vier van hen, drie uit de Verenigde Staten afkomstige toeristen en een Griek, moesten naar een ziekenhuis op Kreta gevlogen worden. Dat meldde de openbare omroep. Volgens het ziekenhuis verkeren ze niet in levensgevaar. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

0 reacties

Wielrennen 2 u geleden 81 keer

Gilbert schuift druk weg: "Nieuwe aankomst ligt mij niet"

Gilbert schuift druk weg: "Nieuwe aankomst ligt mij niet"

(Tagtik) Woensdag slaagde Philippe Gilbert er voor het eerst in de Brabantse Pijl op zijn palmares te schrijven, nadat hij er al twee keer op een tweede plaats eindigde. Dat maakt hem tot een van de topfavorieten. Maar de nieuwe aankomst van de Amstel Gold Race ligt hem niet, tenminste dat beweert de tweevoudige winnaar van de enige Nederlandse klassieker

0 reacties

Buitenland 2 u geleden 50 keer

Pakistaanse journalisten vragen bescherming na aanval op collega

Pakistaanse journalisten vragen bescherming na aanval op collega

(Belga) Pakistaanse journalisten hebben vandaag geprotesteerd tegen de aanslag op een van 's lands bekendste presentatoren, die gekend is voor zijn ongezouten kritiek op de machtige staatsveiligheid.

0 reacties

Auto-moto 2 u geleden 155 keer

Lewis Hamilton pakt derde zege op rij in GP van China

Lewis Hamilton pakt derde zege op rij in GP van China

(Belga) De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) heeft vandaag de Grote Prijs van China gewonnen, de vierde manche in het WK Formule 1.

0 reacties

Skynet tv 2 u geleden 294 keer

Baby George is grootste attractie in zoo van Sydney

Baby George is grootste attractie in zoo van Sydney

(Belga) De Britse prins George heeft bij zijn bezoek in Australië zijn eerste en enige publiek optreden gemaakt. De acht maanden oude baby begeleidde, zoals gehoopt door ontelbare bezoekers, zijn ouders prins William en Kate vandaag in de Taronga Zoo van Sydney. Daar bezocht hij het verblijf van de langoorbuideldassen. Het haasachtige buideldier wordt in Australië een bilby genoemd.

0 reacties

High-tech 3 u geleden 753 keer

Microsoft waarschuwt voor oplichters voor oplichters aan de telefoon

Microsoft waarschuwt voor oplichters voor oplichters aan de telefoon

(Belga) Softwaregigant Microsoft waarschuwt voor oplichters die mensen thuis opbellen met de mededeling dat er problemen zijn op hun computer en zo schadelijke software installeren die ze enkel via betaling weer willen verwijderen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door Microsoft. "Zo'n vormen van oplichting zijn niet nieuw, maar momenteel is het probleem weer groot in België", zegt Kathleen De Waele van Microsoft.

5 reacties

Tennis 3 u geleden 24 keer

Niels Desein verliest in eerste kwalificatieronde van ATP Boekarest

Niels Desein verliest in eerste kwalificatieronde van ATP Boekarest

(Belga) Niels Desein (ATP 208) heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van het ATP-graveltoernooi in het Roemeense Boekarest (426.605 euro).

0 reacties

Buitenland 3 u geleden 63 keer

Tientallen doden bij verkeersongeval in Pakistan

(Belga) Zeker 42 mensen zijn vandaag omgekomen toen een passagiersbus kantelde na een botsing met een vrachtwagen in de Zuid-Pakistaanse provincie Sindh. Dat deelden de autoriteiten mee. Er vielen ook minstens 17 gewonden.

0 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 1057 keer

Een op de drie baby's geboren in Brussel heeft vreemde nationaliteit

(Belga) In 2012 werden er in België 111.506 kinderen met de Belgische nationaliteit geboren, een daling met 2,7 procent tegenover 2009. In diezelfde periode nam het aantal baby's met een andere nationaliteit met 22 procent toe van 12.621 tot 15.487, zo schrijven de Sudpresse-kranten zaterdag. In Brussel had in 2012 een op de drie baby's een vreemde nationaliteit.

82 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 761 keer

Aantal verblijfsvergunningen voor gezinshereniging opnieuw gestegen

(Belga) In 2013 is het aantal personen dat een verblijfsvergunning toegekend gekregen heeft wegens gezinshereniging voor het eerst in vijf jaar opnieuw gestegen. Het ging om 31.766 personen, tegenover 30.960 het jaar voordien. Dat schrijven de Sudpresse-kranten zaterdag. In 2009 ging het nog om 43.266 personen.

28 reacties

Economie zaterdag 19 april 2014 671 keer

Directie Lunch Garden vindt staking onbegrijpelijk

Directie Lunch Garden vindt staking onbegrijpelijk

(Belga) De directie van restaurantketen Lunch Garden heeft weinig begrip voor de 24-urenstaking van vandaag. "Er is afgesproken om opnieuw te praten, de datums hiervoor zijn geprikt", zegt algemeen directeur Annick Van Overstraeten.

13 reacties

Belgie 23 u geleden 374 keer

Mechelse politie breide verlengstuk aan flitsmarathon

(Belga) De lokale politie van Mechelen heeft gisteren een extra luik toegevoegd aan de nationale actie "Speed 24/24" van donderdag, beter bekend als de "flitsmarathon". Tussen 6 uur 's ochtends en 20.30 uur 's avonds werden nog eens 4.047 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 209 onder hen (5,16 procent) bleek in overtreding te zijn. Dat percentage ligt opvallend hoger dan tijdens de actie van donderdag, toen slechts 1,53 procent van 5.626 bestuurders te snel reed.

13 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 179 keer

Jaarverslag Vluchtelingenwerk Vlaanderen - "Asielzoekers moeten te vaak verhuizen"

(Belga) Asielzoekers moeten te vaak verhuizen, soms naar de andere kant van het land. Dat is duur, inefficiënt en erg zwaar voor de asielzoekers. Dat staat in het jaarverslag van Vluchtelingenwerk Vlaanderen waarover zaterdag ook Het Nieuwsblad bericht. De overheid organiseert asielopvang in verschillende fasen, telkens op een andere plaats: van een collectief centrum naar individuele opvang in een studio of huisje, gevolgd door opvang in een "terugkeerplaats" in alweer een ander centrum.

11 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 745 keer

Vis op Goede Vrijdag: het mes erdoor?

Vis op Goede Vrijdag: het mes erdoor?

Op Goede Vrijdag herdenken christenen de kruisiging en de dood van Jezus Christus. Daarom is het een verplichte vastendag: één volledige maaltijd en geen vlees. Maar leeft die traditie nog? ...

8 reacties

Politiek zaterdag 19 april 2014 230 keer

Verkiezingen14 - Politieke debatten verboden op school

(Belga) Het departement Onderwijs van de Vlaamse overheid wil niet dat de scholen nog politieke debatten organiseren de komende weken. Debatten mogen niet binnen en buiten de schoolmuren, noch voor leerlingen of een ander publiek. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard zaterdag.

6 reacties

High-tech 3 u geleden 753 keer

Microsoft waarschuwt voor oplichters voor oplichters aan de telefoon

Microsoft waarschuwt voor oplichters voor oplichters aan de telefoon

(Belga) Softwaregigant Microsoft waarschuwt voor oplichters die mensen thuis opbellen met de mededeling dat er problemen zijn op hun computer en zo schadelijke software installeren die ze enkel via betaling weer willen verwijderen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door Microsoft. "Zo'n vormen van oplichting zijn niet nieuw, maar momenteel is het probleem weer groot in België", zegt Kathleen De Waele van Microsoft.

5 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 126 keer

"Noch de Vlaamse regering, noch de administratie verbieden schooldebatten"

"Noch de Vlaamse regering, noch de administratie verbieden schooldebatten"

(Belga) "Er is geen enkele sprake van dat de Vlaamse regering of de Vlaamse administratie politieke debatten georganiseerd door scholen zal verbieden". Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vandaag in een reactie op het advies van de commissie zorgvuldig bestuur. Die vaardigde een advies over zo'n verbod. "Ik neem overigens zelf deel aan minstens twee schooldebatten", zegt Peeters nog.

3 reacties

Home 10 u geleden 109 keer

Syrië - 80 procent van de Syrische chemische wapens verwijderd of vernietigd

Syrië - 80 procent van de Syrische chemische wapens verwijderd of vernietigd

(Belga) Ongeveer 80 procent van het chemisch wapenarsenaal van Syrië werd verwijderd of in het land vernietigd. Dat rapporteert de internationale verantwoordelijke voor de verwijderingsoperatie, Sigrid Kaag, aldus de Verenigde Naties.

3 reacties

Politiek 22 u geleden 515 keer

Obama ondertekent wet voor weigering Iraanse VN-ambassadeur

Obama ondertekent wet voor weigering Iraanse VN-ambassadeur

(Belga) De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren een wet ondertekend, die bedoeld is om de nieuwe Iraanse VN-ambassadeur Hamid Abutalebi de toegang tot de Verenigde Staten te beletten. Washington beticht hem ervan een van de studenten geweest te zijn, die in 1979 de Amerikaanse ambassade in Teheran bestormden en een 50-tal Amerikanen meer dan een jaar lang in gijzeling hielden. Abutalebi beweert dat hij enkel voor de studenten heeft onderhandeld.

2 reacties

Politiek 21 u geleden 414 keer

VS willen militaire aanwezigheid in Polen uitbreiden

VS willen militaire aanwezigheid in Polen uitbreiden

(Belga) Met het oog op de crisis in Oekraïne willen de Verenigde Staten volgens een bericht in de New York Times hun militaire aanwezigheid in Polen uitbreiden. In de komende week zullen beide landen de zending van Amerikaanse grondtroepen bekendmaken. Dat zei de Poolse minister van Defensie Tomasz Siemoniak aan de krant bij een bezoek aan de redactie gisteren. De maatregel maakt deel uit van een uitbreiding van de Navo-aanwezigheid in Midden- en Oost-Europa.

2 reacties

Buitenland zaterdag 19 april 2014 384 keer

Ontsnappingspoging Sint-Gillis - Drugsbaron snel uitgeleverd aan Frankrijk

(Belga) De Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak werd vrijdag reeds uitgeleverd aan Frankrijk. Dat meldt Het Laatste Nieuws zaterdag. Gewapende handlangers van Benabdelhak hadden zondagavond geprobeerd om hem te bevrijden uit de gevangenis van Sint-Gillis. De spectaculaire inval mislukte en Benabdelhak werd nadien overgebracht naar de gevangenis van Brugge. Volgens Het Nieuwsblad en De Standaard werd er ook geblunderd in het dossier, omdat het gevangeniswezen niet de informatie kreeg dat Benabdelhak van plan was te ontsnappen.

2 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 77 keer

's Nachts op stap met premier Di Rupo

's Nachts op stap met premier Di Rupo

De verkiezingscampagne is volop aan de gang, partijen brengen hun grote kanonnen in stelling. Bij de PS heeft premier Elio Di Rupoer zelfs zijn nachtrust voor over. ...

2 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 970 keer

Man en kind doodgeschoten in Wezet, vrouw zwaargewond

(Belga) In Wezet in de provincie Luik zijn een kind van tien en een man gisterenavond laat doodgeschoten. Dat bevestigt burgemeester Marc Neven deze morgen aan Belga. Een vrouw, de meter van het kind, raakte zwaargewond.

1 reactie

Belgie zaterdag 19 april 2014 1057 keer

Een op de drie baby's geboren in Brussel heeft vreemde nationaliteit

(Belga) In 2012 werden er in België 111.506 kinderen met de Belgische nationaliteit geboren, een daling met 2,7 procent tegenover 2009. In diezelfde periode nam het aantal baby's met een andere nationaliteit met 22 procent toe van 12.621 tot 15.487, zo schrijven de Sudpresse-kranten zaterdag. In Brussel had in 2012 een op de drie baby's een vreemde nationaliteit.

82 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 970 keer

Man en kind doodgeschoten in Wezet, vrouw zwaargewond

(Belga) In Wezet in de provincie Luik zijn een kind van tien en een man gisterenavond laat doodgeschoten. Dat bevestigt burgemeester Marc Neven deze morgen aan Belga. Een vrouw, de meter van het kind, raakte zwaargewond.

1 reactie

Voetbal 23 u geleden 850 keer

"Een manager is er niet alleen om percenten te pakken"

"Een manager is er niet alleen om percenten te pakken"

(Tagtik) Aleksandar Mitrovic was afgelopen dinsdag niet zo blij met zijn wissel in de partij van Anderlecht tegen Zulte Waregem. Trainer Hasi heeft begrip voor de speler, maar niet voor zijn manager Nenad Jestrovic.

0 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 761 keer

Aantal verblijfsvergunningen voor gezinshereniging opnieuw gestegen

(Belga) In 2013 is het aantal personen dat een verblijfsvergunning toegekend gekregen heeft wegens gezinshereniging voor het eerst in vijf jaar opnieuw gestegen. Het ging om 31.766 personen, tegenover 30.960 het jaar voordien. Dat schrijven de Sudpresse-kranten zaterdag. In 2009 ging het nog om 43.266 personen.

28 reacties

High-tech 3 u geleden 753 keer

Microsoft waarschuwt voor oplichters voor oplichters aan de telefoon

Microsoft waarschuwt voor oplichters voor oplichters aan de telefoon

(Belga) Softwaregigant Microsoft waarschuwt voor oplichters die mensen thuis opbellen met de mededeling dat er problemen zijn op hun computer en zo schadelijke software installeren die ze enkel via betaling weer willen verwijderen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door Microsoft. "Zo'n vormen van oplichting zijn niet nieuw, maar momenteel is het probleem weer groot in België", zegt Kathleen De Waele van Microsoft.

5 reacties

Belgie zaterdag 19 april 2014 745 keer

Vis op Goede Vrijdag: het mes erdoor?

Vis op Goede Vrijdag: het mes erdoor?

Op Goede Vrijdag herdenken christenen de kruisiging en de dood van Jezus Christus. Daarom is het een verplichte vastendag: één volledige maaltijd en geen vlees. Maar leeft die traditie nog? ...

8 reacties

Economie zaterdag 19 april 2014 671 keer

Directie Lunch Garden vindt staking onbegrijpelijk

Directie Lunch Garden vindt staking onbegrijpelijk

(Belga) De directie van restaurantketen Lunch Garden heeft weinig begrip voor de 24-urenstaking van vandaag. "Er is afgesproken om opnieuw te praten, de datums hiervoor zijn geprikt", zegt algemeen directeur Annick Van Overstraeten.

13 reacties

Belgie 23 u geleden 600 keer

Minstens zeven schoten afgevuurd op slachtoffers bij schietpartij in Wezet

(Belga) Er zijn minstens zeven schoten afgevuurd op de slachtoffers van de schietpartij gisterenavond in het Luikse Wezet. Dat is vernomen uit gerechtelijke bron. Een koppel en een negenjarige jongen, het metekind van de vrouw, kwamen om het leven.

0 reacties

Politiek 22 u geleden 515 keer

Obama ondertekent wet voor weigering Iraanse VN-ambassadeur

Obama ondertekent wet voor weigering Iraanse VN-ambassadeur

(Belga) De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren een wet ondertekend, die bedoeld is om de nieuwe Iraanse VN-ambassadeur Hamid Abutalebi de toegang tot de Verenigde Staten te beletten. Washington beticht hem ervan een van de studenten geweest te zijn, die in 1979 de Amerikaanse ambassade in Teheran bestormden en een 50-tal Amerikanen meer dan een jaar lang in gijzeling hielden. Abutalebi beweert dat hij enkel voor de studenten heeft onderhandeld.

2 reacties

Belgie 19 u geleden 493 keer

Speurders hebben weinig elementen om dader(s) schietpartij Wezet te identificeren

(Belga) De gerechtelijke autoriteiten speuren actief de dader(s) op van de schietpartij die gisterenavond het leven kostte aan drie mensen in het Luikse Wezet. De speurders hebben voorlopig echter maar weinig elementen in handen om de dader(s) te identificeren.

0 reacties

Voetbal 16 u geleden 462 keer

Belgen in het buitenland - De Bruyne zet Wolfsburg op weg naar belangrijke zege in Hamburg

Belgen in het buitenland - De Bruyne zet Wolfsburg op weg naar belangrijke zege in Hamburg

(Belga) Wolfsburg heeft zaterdag op de 31e speeldag in de Bundesliga met 1-3 gewonnen op het veld van Hamburg, dat daardoor steeds meer in nauwe schoentjes komt te zitten.

0 reacties

Voetbal zaterdag 19 april 2014 448 keer

"Ik ga ervan uit dat Courtois dinsdag zal spelen"

"Ik ga ervan uit dat Courtois dinsdag zal spelen"

(Tagtik) Atlético Madrid staat alweer een stap dichter bij de Spaanse titel na de zege tegen Elche. Thibaut Courtois pakte zijn 27e clean sheet van het seizoen. Zijn trainer Simeone twijfelt er niet aan dat hij dinsdag onder de lat zal staan tegen Chelsea.

0 reacties

Buitenland 5 u geleden 431 keer

Overheid Panama neemt veiligheidsmaatregelen na verdwijning Nederlandse vrouwen

Overheid Panama neemt veiligheidsmaatregelen na verdwijning Nederlandse vrouwen

(Belga) De Panamese overheid neemt maatregelen om de veiligheid te vergroten op de wandelroutes waar begin april twee Nederlandse vrouwen verdwenen. Dat meldt de krant Algemeen Dagblad (AD) zondag op zijn website. Volgens een Nederlandse gids zal worden afgeraden zonder gidsen te wandelen en komt er een betere bewegwijzering.

0 reacties

Politiek 21 u geleden 414 keer

VS willen militaire aanwezigheid in Polen uitbreiden

VS willen militaire aanwezigheid in Polen uitbreiden

(Belga) Met het oog op de crisis in Oekraïne willen de Verenigde Staten volgens een bericht in de New York Times hun militaire aanwezigheid in Polen uitbreiden. In de komende week zullen beide landen de zending van Amerikaanse grondtroepen bekendmaken. Dat zei de Poolse minister van Defensie Tomasz Siemoniak aan de krant bij een bezoek aan de redactie gisteren. De maatregel maakt deel uit van een uitbreiding van de Navo-aanwezigheid in Midden- en Oost-Europa.

2 reacties

Voetbal 22 u geleden 406 keer

Geen Eden Hazard bij Chelsea tegen Atlético?

Geen Eden Hazard bij Chelsea tegen Atlético?

(Tagtik) Chelsea heeft zorgen: Eden Hazard traint nog altijd niet mee met de groep en zou dinsdag verstek moeten geven in het Vicente Calderónstadion voor de heenwedstrijd van de halve finales in de Champions League tegen Atlético.

0 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van vrijdag 18/04/2014
 • 21
 • 24
 • 31
 • 39
 • 47
 • 3
 • 7
Trekking van zaterdag 19/04/2014
 • 5
 • 30
 • 35
 • 39
 • 41
 • 44
 • 26