Inloggen - Inschrijven
Brussel-Licht bewolkt
| 14°
Zo. 23/11
Brussel-Regen
| 15°

Basket 11 min geleden 2 keer

Scooore! League kort: wie wint de clash, Oostende of Okapi?

Scooore! League kort: wie wint de clash, Oostende of Okapi?

(Tagtik) Wordt BC Oostende de eerste ploeg die Okapi Aalstar dit seizoen kan verslaan? De topper van de 9e speeldag is zaterdagavond live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur.

0 reacties

Belgie 1 u geleden 132 keer

WB schaatsen Seoel - Knappe tweede plaats voor Bart Swings op 10.000m

WB schaatsen Seoel - Knappe tweede plaats voor Bart Swings op 10.000m

(Belga) Bart Swings is zaterdag op de wereldbekermanche schaatsen in het Zuid-Koreaanse Seoel tweede geworden op de 10.000 meter. Hij finishte na 13:32.45 en moest alleen de Nederlandse viervoudige wereldkampioen Bob de Jong (13:17.51) laten voorgaan. Het was voor Swings de eerste race van het seizoen op de langste afstand voor langebaanschaatsers en zijn eerste podiumplaats.

0 reacties

Politiek 1 u geleden 184 keer

Marcourt vindt dat Vlaanderen aantal prinselijke zendingen moet herzien

(Belga) Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt vindt dat Vlaams minister-president Geert Bourgeois het aantal prinselijke economische zendingen moet herbekijken. Dat zegt hij in La Libre Belgique.

2 reacties

Buitenland 2 u geleden 68 keer

Elf gewonden bij schietpartij in discotheek in Athene

(Belga) In een discotheek in de havenstad Piraeus bij Athene zijn zaterdagochtend bij een schietpartij minstens elf personen gewond geraakt, onder wie drie zwaargewonden. Volgens een politiewoordvoerder heeft een man wellict met een kalasjnikov-geweer in het wilde weg op bezoekers van de discotheek gevuurd.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 240 keer

Boeteloze week tussen kerst en Nieuwjaar

(Belga) De liberale politievakbond VSOA plant een tweede boeteloze week tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Net als bij de eerste editie zullen kleine overtredingen door de vingers gezien worden, bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.

2 reacties

Economie 2 u geleden 212 keer

Vakbondspamfletten in de schoolagenda

(Belga) In scholen in de regio van Bergen-Borinage zijn donderdag en vrijdag pamfletten van het gemeenschappelijk vakbondsfront verspreid. Dat schrijft La Dernière Heure. Sommige ouders vonden dat niet kunnen.

2 reacties

Belgie 2 u geleden 104 keer

Medicijn tegen hepatitis C enkel terugbetaald "onder voorwaarden"

(Belga) Vanaf 1 januari zal de overheid Sovaldi, een extreem duur medicijn tegen hepatitis C, terugbetalen. Omdat het medicijn - het enige dat de ziekte volledig geneest - extreem veel geld kost (een behandeling kost tussen de 41.000 en 80.000 euro), zijn er enkele belangrijke voorwaarden verbonden aan de terugbetaling, bericht De Morgen zaterdag.

0 reacties

Economie 2 u geleden 307 keer

Strijd om betaalterminals barst los

(Belga) Na BNP Paribas Fortis lanceert nu ook de Amerikaans-Nederlandse betalingsverwerker EMS alternatieve betaalterminals voor Bancontact/Mister Cash, die de hegemonie van dominante speler Worldline moeten doorbreken. De nieuwe uitdager mikt op 10 procent van de markt. Dat bericht De Tijd zaterdag.

0 reacties

Economie 2 u geleden 221 keer

Agoria: "Hete herfst kost 2 miljard euro"

(Belga) Wie staakt tegen de besparingen van de regering-Michel moet beseffen dat die regering door de acties méér zal moeten besparen. Dat zegt Agoria tenminste, de federatie van de technologische industrie. De economie verliest 2 miljard euro, de overheid 400 miljoen, zo bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.

5 reacties

Belgie 2 u geleden 84 keer

In één week 317 nieuwe gezinnen voor pleegzorg

(Belga) Tijdens de Week van de Pleegzorg heeft Pleegzorg Vlaanderen liefst 317 kandidaat-pleeggezinnen gevonden. "Dat is in één week tijd de helft van het aantal dat we normaal in een heel jaar vinden", zegt Pleegzorg Vlaanderen in Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen. "We zijn extreem blij dat Vlaanderen zo'n warm hart heeft voor kinderen."

0 reacties

Politiek 2 u geleden 95 keer

Rekenhof: "Leger moet te hard besparen"

(Belga) De sanering bij Defensie gebeurt volgens het Rekenhof te driest en bedreigt essentiële investeringen. Er zou zelfs geen geld zijn om de luchthaven van Melsbroek in te richten zodat de nieuwe A400M-transportvliegtuigen er kunnen landen. Dat bericht De Standaard zaterdag.

0 reacties

Wielrennen 5 u geleden 63 keer

Zesdaagse van Gent - De stand na de vierde nacht

(Belga) De stand na de vierde nacht van de 74ste Zesdaagse van Gent in 't Kuipke.

0 reacties

Wielrennen 6 u geleden 49 keer

Zesdaagse van Gent - Iljo Keisse en Mark Cavendish leiden na vierde nacht

(Belga) Iljo Keisse en Mark Cavendish zijn na de vierde nacht van de Gentse zesdaagse leider. Het Belgisch-Britse duo heeft nu 260 punten achter zijn naam staan. In dezelfde ronde volgen het Duits-Zwitserse koppel Leif Lampater met Silvan Dillier. Zij tellen wel 43 punten minder dan de leiders. Op één ronde staan Jasper De Buyst en Kenny De Ketele geklasseerd. Zij boekten 298 punten en komen dus dichtbij een bonusronde. De Denen Alex Rasmussen met Marc Hester moeten ook een ronde goedmaken en totaliseerden 207 punten. Otto Vergaerde met de Nederlander Nick Stöpler bezetten de vijfde plaats met 162 punten maar wel op twee ronde.

0 reacties

Entertainment 6 u geleden 100 keer

Portugese ex-premier Socrates opgepakt

Portugese ex-premier Socrates opgepakt

(Belga) De Portugese ex-premier José Sócrates (2005-2011) is vrijdagavond opgepakt op verdenking van belastingontduiking. Dat zegt het openbaar ministerie in Lissabon, zo bericht de Portugese televisie. Naast Sócrates zouden nog drie andere personen opgepakt zijn. De ex-premier verschijnt zaterdag voor de onderzoeksrechter. Het gerecht heeft ook onderzoek gevoerd naar corruptie en witwaspraktijken.

1 reactie

Buitenland 7 u geleden 89 keer

Veroordeelde Russische spionne vervroegd vrijgelaten in Duitsland

Veroordeelde Russische spionne vervroegd vrijgelaten in Duitsland

(Belga) Een Russische spionne, die samen met haar man in 2013 veroordeeld werd in een Duitse spionagezaak, is vervroegd vrijgekomen en teruggekeerd naar Rusland. Dat berichten Duitse media vrijdag. Het gaat om de belangrijkste spionageaffaire in Duitsland sinds de Koude Oorlog. Mogelijk is er sprake van een uitwisseling.

0 reacties

Belgie vrijdag 21 november 2014 704 keer

Jambon wil paspoort van Syriëstrijders afpakken

Jambon wil paspoort van Syriëstrijders afpakken

(Belga) Het aanpakken van Syriëstrijders wordt een van de prioriteiten van binnenlandminister Jan Jambon. Zo wil hij de oude huurlingenwet nieuw leven inblazen en paspoorten weigeren of intrekken. Dat blijkt uit zijn beleidsbrief, meldt Het Laatste Nieuws.

29 reacties

Economie 18 u geleden 1005 keer

Femma en Unizo-topman in de clinch

Femma en Unizo-topman in de clinch

(Belga) Femma is niet te spreken over uitspraken van Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie Unizo. Volgens Van Eetvelt is het combineren van werk en gezin maar voor de minderheid van de vrouwen een echt probleem. "Pardon?", luidt het bij Femma.

19 reacties

Belgie vrijdag 21 november 2014 505 keer

Vijf procent zwarte Afrikanen in Antwerpen heeft hiv

Vijf procent zwarte Afrikanen in Antwerpen heeft hiv

(Belga) Van alle zwarte Afrikanen die in Antwerpen wonen, heeft 4,6 procent hiv. De helft van hen weet dat zelf niet en zo blijft het virus zich verspreiden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, zo schrijven de kranten van Mediahuis.

12 reacties

Belgie vrijdag 21 november 2014 735 keer

1 op 3 sociale woningen dreigt onbewoonbaar te worden

1 op 3 sociale woningen dreigt onbewoonbaar te worden

(Belga) De eigenaars van zo'n 400.000 Vlaamse woningen krijgen nog vijf jaar om hun dak te isoleren. Als dat niet gebeurd is voor 2020, dreigen de huizen onbewoonbaar te worden verklaard. Dat geldt ook voor een derde van de sociale woningen, schrijft Het Laatste Nieuws.

11 reacties

Belgie vrijdag 21 november 2014 505 keer

Brusselse politie was niet klaar met plan voor nationale betoging

Brusselse politie was niet klaar met plan voor nationale betoging

(Belga) De Brusselse ordediensten waren niet klaar met enig plan om het hoofd te bieden aan de nationale betoging van 6 november, die circa 100.000 manifestanten op de been bracht. Dat staat in een vertrouwelijk intern rapport van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene. Het rapport, waarover La Dernière Heure vrijdag bericht, laakt onder meer de ontoereikende voorbereidingen als gevolg van 'routine'.

10 reacties

Politiek 13 u geleden 388 keer

Meerjarenraming zet Vlaanderen 367 miljoen euro in het rood in 2016

Meerjarenraming zet Vlaanderen 367 miljoen euro in het rood in 2016

(Belga) Volgens de meerjarenraming zou Vlaanderen tegen 2016 op zoek moeten naar 366,55 miljoen euro. Daarmee bevestigt Vlaams Begrotingsminister Annemie Turtelboom (Open Vld) een bericht op Tijd.be. Het gaat om een raming, die ervan uitgaat dat er de komende jaren niets aan het beleid verandert.

9 reacties

Belgie 16 u geleden 633 keer

Chris Lomme: 'Mensen zijn bang van Brussel'

Chris Lomme: 'Mensen zijn bang van Brussel'

Actrice Chris Lomme is de nieuwe Brusselesse van 't joêr, Henri Van den Berghe van Brosella is Brusseleir vè 't leive. Lomme komt uit Kortrijk, maar ze woont al bijna heel haar leven in het 'gevaarlijke' Brussel. ...

8 reacties

Politiek 21 u geleden 820 keer

"Pensioenleeftijd leerkrachten gaat op vijf jaar tijd met vijf jaar omhoog"

"Pensioenleeftijd leerkrachten gaat op vijf jaar tijd met vijf jaar omhoog"

(Belga) "Vlaamse leerkrachten zien hun pensioenleeftijd op vijf jaar tijd met vijf jaar stijgen. Bovendien zal het pensioen bijna 200 euro lager liggen, waardoor het beroep van leerkracht opnieuw minder aantrekkelijk wordt". Dat zegt Groen-onderwijsspecialiste Elisabeth Meuleman. Zij roept minister van Onderwijs Hilde Crevits op snel werk te maken van het beloofde lerarenloopbaanpact om zo het beroep van leekracht aantrekkelijker te maken.

8 reacties

Politiek 19 u geleden 463 keer

Charles Michel stelt Angela Merkel gerust over stabiliteit België

Charles Michel stelt Angela Merkel gerust over stabiliteit België

(Belga) De nieuwe Belgische regering heeft de duidelijke keuze gemaakt voor structurele economische hervormingen en zal de komende vijf jaar geen energie verspillen aan een nieuwe staatshervorming. België is met andere woorden een stabiel land. Dat is de boodschap die premier Charles Michel vandaag heeft meegegeven aan Angela Merkel, tijdens een bezoek aan de Duitse bondskanselier in Berlijn.

7 reacties

Politiek 17 u geleden 1000 keer

"Niet voldoen aan dakisolatienormen leidt nooit tot onbewoonbaarheid"

"Niet voldoen aan dakisolatienormen leidt nooit tot onbewoonbaarheid"

(Belga) Het klopt niet dat eigenaars en huurders die tegen 2020 geen dakisolatie hebben, uit hun woning kunnen worden gezet. Dat zegt Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans in reactie op een bericht in Het Laatste Nieuws. Het gaat om "foute communicatie die voor paniek zorgt", zegt Homans. "Het niet voldoen aan de dakisolatienormen leidt nooit tot onbewoonbaarheid", benadrukt de N-VA-minister.

6 reacties

Economie 15 u geleden 360 keer

Ophokplicht voor Belgische pluimvee vanwege risico op vogelgriep

Ophokplicht voor Belgische pluimvee vanwege risico op vogelgriep

(Belga) Professionele pluimveehouders moeten in heel België hun pluimvee op stal houden of in de buitenlucht afschermen met netten. Dat heeft minister van Landbouw Willy Borsus (MR) beslist. Het voedselagentschap FAVV raadt de niet-professionele pluimveehouders "ten stelligste" aan dezelfde maatregel door te voeren.

6 reacties

Home 14 u geleden 485 keer

"Wel geld om oorlog te voeren maar niet om jobs te creëren"

"Wel geld om oorlog te voeren maar niet om jobs te creëren"

(Belga) "Men vindt altijd geld om oorlog te voeren, wapens te kopen en zonder scrupules financiële operaties te leiden maar er ontbreekt altijd geld om jobs te creëren, te investeren in kennis en om het leefmilieu te beschermen". Dat zei paus Franciscus in een videoboodschap aan de deelnemers van een congres over de sociale leer van de Kerk in Verona (Italië), meldde Radio Vaticaan vandaag.

5 reacties

Economie 2 u geleden 221 keer

Agoria: "Hete herfst kost 2 miljard euro"

(Belga) Wie staakt tegen de besparingen van de regering-Michel moet beseffen dat die regering door de acties méér zal moeten besparen. Dat zegt Agoria tenminste, de federatie van de technologische industrie. De economie verliest 2 miljard euro, de overheid 400 miljoen, zo bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.

5 reacties

Politiek 18 u geleden 391 keer

"Obama heeft geweigerd naar het Amerikaanse volk te luisteren"

"Obama heeft geweigerd naar het Amerikaanse volk te luisteren"

(Belga) Fractieleider John Boehner van de Republikeinse meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vandaag president Barack Obama ervan beschuldigd "te hebben geweigerd naar het Amerikaanse volk te luisteren", zo heeft de conservatieve nieuwszender Fox getwitterd. Boehner reageerde daarmee op de immigratiemaatregelen die het Amerikaanse staatshoofd enkele uren daarvoor had aangekondigd.

4 reacties

Economie 21 u geleden 577 keer

"Luchthaven Zaventem volledig plat op 8 en 15 december"

"Luchthaven Zaventem volledig plat op 8 en 15 december"

(Belga) "Er is een grote stakingsbereidheid bij de werknemers op de luchthaven van Zaventem. Wij verwachten dat de luchthaven op 8 en 15 december niét zal functioneren." Dat zegt Olivier Van Camp van het ABVV.

4 reacties

Voetbal 21 u geleden 1784 keer

"2.000 euro per maand, dat is kleingeld"

"2.000 euro per maand, dat is kleingeld"

(Tagtik) De zaak Jason Eyenga-Lokilo zorgt voor heel wat beroering. Het bestuur van Anderlecht verwijt de vader dat hij geld wil verdienen over de rug van zijn zoon. De vader verwijt paars-wit dat de club te weinig bood en zelfs een bod van 1 miljoen euro van Arsenal weigerde.

0 reacties

Voetbal vrijdag 21 november 2014 1034 keer

Jupiler Pro League - Van Holsbeeck: "Stappen naar rechtbank in zaak Eyenga-Lokilo om signaal te geven"

Jupiler Pro League - Van Holsbeeck: "Stappen naar rechtbank in zaak Eyenga-Lokilo om signaal te geven"

(Belga) Herman Van Holsbeeck heeft donderdagavond in Reyers Laat verklaard waarom hij in de zaak van de 16-jarige voetballer Jason Eyenga-Lokilo naar de rechtbank stapt. "Zijn vader wil heel veel geld verdienen over de rug van zijn zoon, wij willen een klaar en duidelijk signaal geven dat dat niet kan", zo verklaarde de algemeen manager van Anderlecht.

0 reacties

Economie 18 u geleden 1005 keer

Femma en Unizo-topman in de clinch

Femma en Unizo-topman in de clinch

(Belga) Femma is niet te spreken over uitspraken van Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie Unizo. Volgens Van Eetvelt is het combineren van werk en gezin maar voor de minderheid van de vrouwen een echt probleem. "Pardon?", luidt het bij Femma.

19 reacties

Politiek 17 u geleden 1000 keer

"Niet voldoen aan dakisolatienormen leidt nooit tot onbewoonbaarheid"

"Niet voldoen aan dakisolatienormen leidt nooit tot onbewoonbaarheid"

(Belga) Het klopt niet dat eigenaars en huurders die tegen 2020 geen dakisolatie hebben, uit hun woning kunnen worden gezet. Dat zegt Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans in reactie op een bericht in Het Laatste Nieuws. Het gaat om "foute communicatie die voor paniek zorgt", zegt Homans. "Het niet voldoen aan de dakisolatienormen leidt nooit tot onbewoonbaarheid", benadrukt de N-VA-minister.

6 reacties

Voetbal vrijdag 21 november 2014 820 keer

Blijft Club Brugge indruk maken?

Blijft Club Brugge indruk maken?

Club Brugge werpt zich de laatste weken steeds meer op als serieuze titelkandidaat. Is Waasland-Beveren het volgende slachtoffer? En haalt Standard vijftien op vijftien? Je kan alle wedstrijden van de Jupiler Pro League live volgen op 11.

0 reacties

Politiek 21 u geleden 820 keer

"Pensioenleeftijd leerkrachten gaat op vijf jaar tijd met vijf jaar omhoog"

"Pensioenleeftijd leerkrachten gaat op vijf jaar tijd met vijf jaar omhoog"

(Belga) "Vlaamse leerkrachten zien hun pensioenleeftijd op vijf jaar tijd met vijf jaar stijgen. Bovendien zal het pensioen bijna 200 euro lager liggen, waardoor het beroep van leerkracht opnieuw minder aantrekkelijk wordt". Dat zegt Groen-onderwijsspecialiste Elisabeth Meuleman. Zij roept minister van Onderwijs Hilde Crevits op snel werk te maken van het beloofde lerarenloopbaanpact om zo het beroep van leekracht aantrekkelijker te maken.

8 reacties

Buitenland 21 u geleden 747 keer

Gekidnapt meisje ontsnapt uit kofferbak

(Belga) Een 17-jarig meisje is vrijdag in Sevenum, in Nederlands Limburg, aan haar ontvoerders ontsnapt. Een gemaskerde man had haar, mogelijk onder bedreiging van een vuurwapen, op de Goenjeweg van haar fiets getrokken en in de kofferbak van zijn auto geduwd. Onderweg wist het meisje via de achterbank te ontsnappen, uit de auto te springen en in een andere auto te stappen, maakte de politie bekend.

1 reactie

Belgie vrijdag 21 november 2014 735 keer

1 op 3 sociale woningen dreigt onbewoonbaar te worden

1 op 3 sociale woningen dreigt onbewoonbaar te worden

(Belga) De eigenaars van zo'n 400.000 Vlaamse woningen krijgen nog vijf jaar om hun dak te isoleren. Als dat niet gebeurd is voor 2020, dreigen de huizen onbewoonbaar te worden verklaard. Dat geldt ook voor een derde van de sociale woningen, schrijft Het Laatste Nieuws.

11 reacties

Belgie vrijdag 21 november 2014 704 keer

Jambon wil paspoort van Syriëstrijders afpakken

Jambon wil paspoort van Syriëstrijders afpakken

(Belga) Het aanpakken van Syriëstrijders wordt een van de prioriteiten van binnenlandminister Jan Jambon. Zo wil hij de oude huurlingenwet nieuw leven inblazen en paspoorten weigeren of intrekken. Dat blijkt uit zijn beleidsbrief, meldt Het Laatste Nieuws.

29 reacties

Voetbal 15 u geleden 677 keer

Besnik Hasi: "We nemen geen risico's met Defour"

Besnik Hasi: "We nemen geen risico's met Defour"

(Belga) Anderlecht-coach Besnik Hasi heeft Rode Duivel Steven Defour opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor de openingswedstrijd van morgen op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League in en tegen Charleroi. Dat maakte RSCA vandaag bekend.

0 reacties

Voetbal 15 u geleden 676 keer

Pro League wil wettelijke bescherming voor Belgische jeugdopleidingen

Pro League wil wettelijke bescherming voor Belgische jeugdopleidingen

(Belga) De Pro League, de verzameling van de Belgische eersteklassers, trekt aan de alarmbel nu steeds duidelijker wordt dat de Belgische clubs niet over voldoende wettelijke middelen beschikken om hun jeugdtalenten uit de handen van buitenlandse topclubs te houden. "We hebben echt dringend nood aan een duidelijk en transparant wettelijk systeem, zoals reeds in het buitenland van toepassing is", liet Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League, vandaag weten in een persmededeling.

0 reacties

Sport 17 u geleden 674 keer

Niels Albert terug op de fiets

Niels Albert terug op de fiets

Op 13 december kunnen wielerliefhebbers hun hart kunnen ophalen in Antwerpen tijdens de ‘Red Bull Tout Droit’. Niels Albert kroop opnieuw op de fiets, om al een eerste keer het parcours te testen. Meer informatie op redbull.com/be ...

0 reacties

Bizarre-nieuwtjes 20 u geleden 652 keer

Domme dieven houden dagboek bij

Domme dieven houden dagboek bij

(Belga) Drie Nederlandse winkeldieven hebben al hun ervaringen in Vlaanderen neergeschreven in een boekje. Ze liepen uiteindelijk tegen de lamp en hadden waarschijnlijk snel spijt van hun speciale dagboek. Daar stond ondermeer in dat "de zaak is al verkend is met pruiken" en "niet nog eens langs gaan wegens te groot risico".

0 reacties

Belgie 16 u geleden 633 keer

Chris Lomme: 'Mensen zijn bang van Brussel'

Chris Lomme: 'Mensen zijn bang van Brussel'

Actrice Chris Lomme is de nieuwe Brusselesse van 't joêr, Henri Van den Berghe van Brosella is Brusseleir vè 't leive. Lomme komt uit Kortrijk, maar ze woont al bijna heel haar leven in het 'gevaarlijke' Brussel. ...

8 reacties

Economie 21 u geleden 577 keer

"Luchthaven Zaventem volledig plat op 8 en 15 december"

"Luchthaven Zaventem volledig plat op 8 en 15 december"

(Belga) "Er is een grote stakingsbereidheid bij de werknemers op de luchthaven van Zaventem. Wij verwachten dat de luchthaven op 8 en 15 december niét zal functioneren." Dat zegt Olivier Van Camp van het ABVV.

4 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van vrijdag 21/11/2014
 • 4
 • 7
 • 28
 • 32
 • 37
 • 5
 • 10
Trekking van woensdag 19/11/2014
 • 1
 • 12
 • 21
 • 28
 • 36
 • 43
 • 2