Inloggen - Inschrijven
Brussel-Licht bewolkt
14° | 20°
Wo. 1/10
Brussel-Licht bewolkt
12° | 21°

Voetbal 26 min geleden 22 keer

Champions League - PSG smeert Barcelona 3-2 nederlaag aan, Kompany en Nainggolan spelen gelijk

Champions League - PSG smeert Barcelona 3-2 nederlaag aan, Kompany en Nainggolan spelen gelijk

(Belga) FC Barcelona is dinsdag op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League voetbal tegen een 3-2 nederlaag bij Paris Saint-Germain aangelopen.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 595 keer

Vrouw overleden in verdachte omstandigheden in Merelbeke

(Belga) In het Oost-Vlaamse Merelbeke onderzoeken politie en parket dinsdag een verdacht overlijden van een 60-jarige vrouw. Dat meldt de lokale politiezone regio Rhode & Schelde.

0 reacties

Politiek 2 u geleden 179 keer

Coformateurs kiezen terug voor discrete bilaterals

(Belga) Nadat ze de voorbije drie dagen opnieuw plenair rond de tafel zaten, zoeken de onderhandelaars voor een centrumrechtse regering woensdag terug de luwte op. Coformateurs Kris Peeters en Charles Michel plannen immers opnieuw bilaterale gesprekken over de structurele hervormingen die een impact hebben op de begroting.

3 reacties

High-tech 3 u geleden 1066 keer

Verrassing: Microsoft slaat Windows 9 over

Verrassing: Microsoft slaat Windows 9 over

(Belga) Microsoft heeft zijn nieuwste versie van Windows onthuld, de opvolger van Windows 8.1. Een grote verrassing daarbij was de naam. Waar door kenners werd gerekend op Windows 9 kwam het technologieconcern met Windows 10 naar buiten.

1 reactie

Tennis 3 u geleden 67 keer

David Goffin neemt eerste horde in Ethias Trophy Bergen

David Goffin neemt eerste horde in Ethias Trophy Bergen

(Belga) David Goffin (ATP 31) is goed begonnen aan de Ethias Trophy, een Challengertoernooi in de Lotto Mons Expo (hard/106.500 euro).

0 reacties

Voetbal 4 u geleden 261 keer

Jürgen Klopp: "Onze aanval is de beste verdediging"

Jürgen Klopp: "Onze aanval is de beste verdediging"

(Belga) Borussia Dortmund staat morgen op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League niet zonder zorgen aan de aftrap tegen Anderlecht. Het verloor afgelopen weekend met 2-1 van Schalke 04 en staat na zes speeldagen slechts op een troosteloze twaalf stek in de Bundesliga. De troepen van Jürgen Klopp zakten op de koop toe met een gehavende kern naar het Astridpark af.

0 reacties

Auto-moto 5 u geleden 752 keer

Gepersonaliseerde nummerplaten brengen al meer dan 4 miljoen euro op

Gepersonaliseerde nummerplaten brengen al meer dan 4 miljoen euro op

(Belga) De gepersonaliseerde nummerplaten hebben in een halfjaar tijd tussen de 4 en de 4,5 miljoen euro opgebracht. Dat meldt het VRT-radioprogramma "Vandaag" op basis van cijfers van de Directie Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).

4 reacties

Belgie 5 u geleden 203 keer

Raadkamer Tongeren bevestigt aanhouding van verdachte van roofmoord in Eisden-Dorp

(Belga) De Tongerse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van de 37-jarige E. H. uit Maasmechelen, die verdacht wordt van de roofmoord op de 64-jarige Wies Donders in Eisden-Dorp (Maasmechelen). De vrouw werd donderdag 18 september door een van haar vier zonen dood aangetroffen in haar woning in de Elegaststraat. Ze bleek met geweld om het leven te zijn gebracht.

0 reacties

Politiek 5 u geleden 197 keer

Wallonië tast nog in het duister over afschakeling

(Belga) Wallonië lijkt nog niet voorbereid op de risico's van een mogelijke elektrische afschakeling op zijn grondgebied. Op een thematisch debat in het Waalse parlement erkende minister van Energie Paul Furlan dat een aantal vragen vooralsnog onbeantwoord blijft.

1 reactie

Belgie 5 u geleden 173 keer

Dossiers gedwongen adopties samengebracht bij Kind en Gezin

Dossiers gedwongen adopties samengebracht bij Kind en Gezin

(Belga) Op een overlegvergadering tussen de bisschoppenconferentie en de vzw Mater Matuta is beslist dat alle dossiers over mogelijk gedwongen adopties verzameld worden bij Kind en Gezin. Dat meldden Tommy Scholtes, de woordvoerder van de Bisschoppenconferentie en Marleen Adriaens, voorzitter van Mater Matuta na afloop van de vergadering.

0 reacties

Politiek 5 u geleden 301 keer

Britse luchtmacht bombardeert voor het eerst IS in Irak

(Belga) De Britse luchtmacht (RAF) heeft dinsdag voor het eerst doelwitten van de extremistische terreurmilitie Islamitische Staat (IS) in Irak gebombardeerd, zo heeft de Britse commerciële televisie ITV op gezag van Defensieminister Michael Fallon gemeld.

0 reacties

Tennis 5 u geleden 48 keer

Olivier Rochus speelt laatste toernooi op Belgische bodem

Olivier Rochus speelt laatste toernooi op Belgische bodem

(Belga) Olivier Rochus zet na de Ethias Trophy een punt achter zijn 15-jarige tenniscarrière. Dat zei de 33-jarige Rochus op een persconferentie in Bergen, waar het toernooi momenteel plaatsvindt.

0 reacties

Economie 5 u geleden 496 keer

Onderzoek... en ook prostitutie en drugshandel drijven Belgisch bbp met 12,6 miljard op

(Belga) Onder invloed van de nieuwe Europese boekhoudregels voor de overheden stijgt het bruto binnenlands product (bbp) van België in 2013 met 12,6 miljard euro tot 395,3 miljard euro. De grootste impact is er door de kapitalisatie van onderzoek en ontwikkeling (O&O), maar ook onder meer de opname van illegale activiteiten als drugs, prostitutie en smokkel drijven mee het bbp op. Met de nieuwe regels stijgt de staatsschuld in 2013 tot 104,5 procent. Volgens de oude regels was dat maar 101,2 procent, zo meldt de Nationale Bank.

3 reacties

Belgie 5 u geleden 347 keer

Jeroen Brouwers in cassatie tegen arrest van hof van beroep Antwerpen

Jeroen Brouwers in cassatie tegen arrest van hof van beroep Antwerpen

(Belga) De 74-jarige schrijver Jeroen Brouwers gaat in cassatie tegen de uitspraak van het Antwerpse hof van beroep, dat besliste dat Brouwers binnen het jaar zijn huis in de Zutendaalse bossen moet afbreken. Per dag vertraging werd hem een dwangsom van 125 euro opgelegd.

4 reacties

Belgie 5 u geleden 79 keer

stRaten-generaal publiceert bezwaarschrift tegen GRUP Oosterweel in boekvorm

(Belga) De Antwerpse actiegroep stRaten-generaal heeft zijn onlangs ingediende bezwaarschrift tegen het GRUP (gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan) voor de Oosterweelverbinding herwerkt tot een 190 bladzijden tellend boek over de zaak. Met dat 'bezwaarboek' wil stRaten-generaal aantonen dat er bij het tot stand komen van de Oosterweelplannen en de keuze van de Vlaamse regering voor het traject sprake was van onder meer onvolledige onderzoeken en partijdigheid ten nadele van alternatieven als het Meccanotracé.

0 reacties

Politiek 9 u geleden 1442 keer

Kamerlid van cdH herhaalt dat N-VA voor hem een racistische partij is

Kamerlid van cdH herhaalt dat N-VA voor hem een racistische partij is

(Belga) cdH-Kamerlid Francis Delpérée heeft vandaag zijn partijgenoot Melchior Wathelet opgeroepen om goed na te denken vooraleer de politiek te verlaten en een carrière van tien jaar te "verknoeien". Hij komt ook terug op zijn uitspraak dat N-VA een racistische partij. "Dat was geen lapsus. N-VA is een eurofobe, belgofobe en brusselofobe partij", zei hij in La Libre Belgique en La Première (RTBF).

30 reacties

Politiek maandag 29 september 2014 1532 keer

"Stuur teruggekeerde Syriëstrijders naar heropvoedingskampen"

"Stuur teruggekeerde Syriëstrijders naar heropvoedingskampen"

(Belga) Jonge strijders die terugkeren uit Syrië moeten worden geplaatst in "opvoedingskampen waar de morele waarden van onze maatschappij opnieuw bijgebracht worden". Dat voorstel lanceert minister van Staat Armand De Decker (MR). De burgemeester van Ukkel en oud-voorzitter van de Senaat is net terug van New York, waar hij minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verving op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die onder meer in het teken staat van de strijd tegen terrorisme.

29 reacties

Economie 17 u geleden 1288 keer

Arco-spaarder krijgt niet al zijn geld terug

(Belga) Minister van Financiën Koen Geens heeft een voorstel op de Zweedse onderhandelingstafel gelegd waarin de Arco-spaarder een "haircut" krijgt. Hij zal niet al zijn "spaarcenten" terugkrijgen. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

28 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 797 keer

Verdediging werpt procedurekwesties op tijdens Sharia4Belgium-proces

Verdediging werpt procedurekwesties op tijdens Sharia4Belgium-proces

(Belga) Advocaten Abderrahim Lahlali en Walter Damen, die voor Hakim en Houssien E. optreden, hebben na de identiteitscontrole van de beklaagden een aantal procedurekwesties opgeworpen. De rechtbank trok zich even terug om erover te beraadslagen, maar besliste om alles bij de grond van de zaak te voegen. Het proces gaat dus gewoon voort.

20 reacties

Buitenland maandag 29 september 2014 1269 keer

Strijd tegen IS - "Hebben terreurorganisatie IS onderschat"

Strijd tegen IS - "Hebben terreurorganisatie IS onderschat"

(Belga) De Amerikaanse president Barack Obama heeft toegegeven dat de Verenigde Staten de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben onderschat. Tegelijkertijd werd het vermogen van het Iraakse leger om de opkomst van IS te stoppen, overschat. Dat heeft Obama gezegd in een interview aan de Amerikaanse televisiezender CBS.

18 reacties

Auto-moto 17 u geleden 657 keer

Belgen willen rookverbod in de wagen

Belgen willen rookverbod in de wagen

(Belga) Zo'n 67 procent van de Belgen is voorstander van een rookverbod in de wagen. Dat blijkt uit een rondvraag van de Stichting Tegen Kanker, zo bericht De Morgen vandaag. "Het draagvlak is er, maar politiek blijft het stil."

14 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 383 keer

Genkse Syriëstrijder mogelijk bij bombardement gedood

(Belga) In Syrië zou één van de broers Bakkouy uit Kolderbos (Genk) zijn omgekomen door een bombardement van de internationale coalitie onder de leiding van de Verenigde Staten. De vader heeft dat laten weten aan de stad Genk, maar bevestiging is er niet. Dat schrijft het Belang van Limburg vandaag.

9 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 727 keer

OM licht doelstelling en activiteiten van Sharia4Belgium toe

OM licht doelstelling en activiteiten van Sharia4Belgium toe

(Belga) De doelstelling van Sharia4Belgium was het omverwerpen van de democratie en het installeren van een islamitische staat. Om dat doel te bereiken, richtte de groepering zich op vijf activiteiten: het verspreiden van de ideologie via de website en sociale media, het rekruteren van jonge moslims via de "streetdawa's" of straatpreken, hun indoctrinatie via langdurige ideologische en fysieke trainingen, gewelddadige acties in België en de gewapende strijd in Syrië.

9 reacties

Politiek maandag 29 september 2014 508 keer

Waals minister Di Antonio wil einde stellen aan onverdoofd slachten

Waals minister Di Antonio wil einde stellen aan onverdoofd slachten

(Belga) Waals minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio start overleg om een einde te maken aan het onverdoofd slachten van dieren. Daarnaast lanceert de Waalse cdH-minister een meldpunt voor klachten rond dierenmishandeling.

9 reacties

Politiek maandag 29 september 2014 472 keer

Minister Weyts (N-VA) vraagt volledige overdracht rijopleiding naar gewesten

Minister Weyts (N-VA) vraagt volledige overdracht rijopleiding naar gewesten

(Belga) Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vraagt dat de federale overheid de bevoegdheid voor de rijopleiding in haar geheel naar de gewesten overdraagt. "Als het van de federale ambtenaren afhangt, wordt Vlaanderen wel bevoegd voor de rijopleiding, maar niet voor de inhoud ervan en ook niet voor de nascholing", zei hij vandaag in De Ochtend (Radio 1). "Dat is knotsgek."

8 reacties

Belgie 13 u geleden 572 keer

Tweede dag van terrorismeproces rond Sharia4Belgium start zonder Fouad Belkacem

Tweede dag van terrorismeproces rond Sharia4Belgium start zonder Fouad Belkacem

(Belga) Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is vandaag om 10.05 uur de tweede dag van het terrorismeproces rond Sharia4Belgium van start gegaan. Het openbaar ministerie, dat gisteren al de rol van de eerste tien beklaagden toelichtte, zal dat nu voor de 36 overige doen. Op het einde van het rekwisitoor volgt dan de strafvordering. Fouad Belkacem is niet aanwezig. "Hij heeft daar zijn redenen voor, maar het betekent zeker niet dat hij geen respect heeft voor de rechtbank", zei zijn advocaat John Maes.

8 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 1211 keer

Moeder Brian De Mulder haalt hard uit naar Belkacem

Moeder Brian De Mulder haalt hard uit naar Belkacem

(Belga) De moeder van Syriëstrijder Brian De Mulder heeft na afloop van de eerste dag van het proces rond Sharia4Belgium hard en emotioneel uitgehaald naar de voormalige leider van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem. "Het is een rotzak", zei ze.

8 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 868 keer

Michaël Delefortrie: "Ik val Belkacem niet af"

Michaël Delefortrie: "Ik val Belkacem niet af"

(Belga) Michaël Delefortrie, een teruggekeerde Syriëstrijder die nu in de beklaagdenbank zit op het proces rond Sharia4Belgium, blijft de voormalige Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem steunen. "Ik val hem niet af", zei de Antwerpenaar tijdens de middagonderbreking. Delefortrie vindt dat het openbaar ministerie sommige zaken uit de context heeft gerukt en is van mening dat hij niets misdaan heeft.

8 reacties

Politiek maandag 29 september 2014 454 keer

Turkse regering steeds meer autoritair volgens Human Rights Watch

Turkse regering steeds meer autoritair volgens Human Rights Watch

(Belga) De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) waarschuwt voor een toenemende autoritaire koers van de moslimconservatieve regering in Turkije. Die koers dreigt het land in gevaar te brengen, luidde het in een vandaag in Istanboel meegedeeld rapport van de organisatie met zetel in New York. De door de AK-partij geleide regering onderneemt verreikende stappen om de rechtsstaat af te zwakken, media en internet te controleren en critici de mond te snoeren.

7 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 611 keer

Agent vrijuit na tip alcoholcontrole

Agent vrijuit na tip alcoholcontrole

(Belga) Een politieagent die via een sms-bericht een tiental vrienden had verwittigd dat er een WODCA-controle was, is door het hof van beroep in Antwerpen vrijgesproken. Dat schrijft Metro vandaag.

6 reacties

Voetbal maandag 29 september 2014 2765 keer

Ritz-hotel Moskou zet Bayern München aan de deur!

Ritz-hotel Moskou zet Bayern München aan de deur!

(Tagtik) FC Bayern kwam zondag aan in Moskou om in alle rust de tweede poulewedstrijd van de Champions league voor te bereiden. Deze rust werd echter al gauw verstoord!

0 reacties

Skynet tv maandag 29 september 2014 2271 keer

Netflix binnenkort op Proximus TV

Netflix binnenkort op Proximus TV

Belgacom wordt vandaag Proximus, en om steeds beter aan te sluiten bij wat de klanten belangrijk vinden, biedt Proximus hen binnenkort rechtstreeks op hun Proximus TV  toegang tot Netflix, wereldleider inzake SVOD (Subscription Video On Demand) op internet.

0 reacties

Voetbal maandag 29 september 2014 1998 keer

Michel Preud'homme kan frustraties opnieuw niet meer de baas

Michel Preud'homme kan frustraties opnieuw niet meer de baas

(Tagtik) Voormalig topkeeper Michel Preud'homme was het tijdens KV Oostende - Club Brugge niet eens met enkele scheidsrechterlijke beslissingen en liet zich na de wedstrijd opnieuw van zijn kleinste kant zien.

0 reacties

Politiek maandag 29 september 2014 1532 keer

"Stuur teruggekeerde Syriëstrijders naar heropvoedingskampen"

"Stuur teruggekeerde Syriëstrijders naar heropvoedingskampen"

(Belga) Jonge strijders die terugkeren uit Syrië moeten worden geplaatst in "opvoedingskampen waar de morele waarden van onze maatschappij opnieuw bijgebracht worden". Dat voorstel lanceert minister van Staat Armand De Decker (MR). De burgemeester van Ukkel en oud-voorzitter van de Senaat is net terug van New York, waar hij minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verving op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die onder meer in het teken staat van de strijd tegen terrorisme.

29 reacties

Buitenland maandag 29 september 2014 1447 keer

Richtlijn monstertrucks niet gevolgd bij dodelijk ongeval in Nederland

Richtlijn monstertrucks niet gevolgd bij dodelijk ongeval in Nederland

(Belga) Bij de fatale stunt met de monstertruck in de binnenstad van het Nederlandse Haaksbergen zijn de internationale richtlijnen niet opgevolgd. De zogeheten Monster Truck Racing Association (MTRA) schrijft voor dat er in de rijrichting van de truck geen publiek mag staan. Op beelden van het drama in Haaksbergen is te zien dat het publiek overal rond het plein stond.

0 reacties

Politiek 9 u geleden 1442 keer

Kamerlid van cdH herhaalt dat N-VA voor hem een racistische partij is

Kamerlid van cdH herhaalt dat N-VA voor hem een racistische partij is

(Belga) cdH-Kamerlid Francis Delpérée heeft vandaag zijn partijgenoot Melchior Wathelet opgeroepen om goed na te denken vooraleer de politiek te verlaten en een carrière van tien jaar te "verknoeien". Hij komt ook terug op zijn uitspraak dat N-VA een racistische partij. "Dat was geen lapsus. N-VA is een eurofobe, belgofobe en brusselofobe partij", zei hij in La Libre Belgique en La Première (RTBF).

30 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 1328 keer

"Belg draagt te weinig zorg voor zijn ogen"

"Belg draagt te weinig zorg voor zijn ogen"

(Belga) Tachtig procent van de Belgen draagt te weinig zorg voor zijn ogen. Dat blijkt uit een onderzoek door de Algemene Professionele Opticiens-­ en Optometristenbond van België (APOOB) naar aanleiding van de Week van het Zien, die van 4 tot 11 oktober wordt georganiseerd. Tijdens die week kan iedereen vrijblijvend zijn ogen laten testen bij deelnemende opticiens-optometristen.

4 reacties

Economie 17 u geleden 1288 keer

Arco-spaarder krijgt niet al zijn geld terug

(Belga) Minister van Financiën Koen Geens heeft een voorstel op de Zweedse onderhandelingstafel gelegd waarin de Arco-spaarder een "haircut" krijgt. Hij zal niet al zijn "spaarcenten" terugkrijgen. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

28 reacties

Buitenland maandag 29 september 2014 1269 keer

Strijd tegen IS - "Hebben terreurorganisatie IS onderschat"

Strijd tegen IS - "Hebben terreurorganisatie IS onderschat"

(Belga) De Amerikaanse president Barack Obama heeft toegegeven dat de Verenigde Staten de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben onderschat. Tegelijkertijd werd het vermogen van het Iraakse leger om de opkomst van IS te stoppen, overschat. Dat heeft Obama gezegd in een interview aan de Amerikaanse televisiezender CBS.

18 reacties

Belgie maandag 29 september 2014 1211 keer

Moeder Brian De Mulder haalt hard uit naar Belkacem

Moeder Brian De Mulder haalt hard uit naar Belkacem

(Belga) De moeder van Syriëstrijder Brian De Mulder heeft na afloop van de eerste dag van het proces rond Sharia4Belgium hard en emotioneel uitgehaald naar de voormalige leider van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem. "Het is een rotzak", zei ze.

8 reacties

High-tech 3 u geleden 1066 keer

Verrassing: Microsoft slaat Windows 9 over

Verrassing: Microsoft slaat Windows 9 over

(Belga) Microsoft heeft zijn nieuwste versie van Windows onthuld, de opvolger van Windows 8.1. Een grote verrassing daarbij was de naam. Waar door kenners werd gerekend op Windows 9 kwam het technologieconcern met Windows 10 naar buiten.

1 reactie

Economie 20 u geleden 1049 keer

Grootste passagiersschip ter wereld aangemeerd in Rotterdam

Grootste passagiersschip ter wereld aangemeerd in Rotterdam

(Belga) In de haven van Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag het grootste passagiersschip ter wereld, de Oasis of the Seas, aangekomen. Dat gebeurde onder grote belangstelling. Het gevaarte van 362 meter lang meerde iets voor 2.00 uur af aan de Wilhelminakade, zo maakte de Cruise Terminal Rotterdam op Twitter bekend.

0 reacties

Voetbal 14 u geleden 1040 keer

Cheick Tioté scoort loepzuivere hattrick aan vrouwelijk schoon

Cheick Tioté scoort loepzuivere hattrick aan vrouwelijk schoon

(Tagtik) Ex-Anderlecht middenvelder Tioté heeft wel heel bijzondere relationele gewoontes.

0 reacties

High-tech 11 u geleden 995 keer

Chinese satelliet kan zebrapad fotograferen

Chinese satelliet kan zebrapad fotograferen

(Belga) Een Chinese aardobservatiesatelliet heeft gisteren niets meer of minder dan een zebrapad op de begane grond kunnen fotograferen, zo heeft het Chinese officiële persbureau Xinhua bericht.

2 reacties

Buitenland maandag 29 september 2014 988 keer

Belgen blijven massaal investeren in tweede verblijf in Spanje

Belgen blijven massaal investeren in tweede verblijf in Spanje

(Belga) Belgen blijven massaal investeren in een tweede verblijf in Spanje. Vorig jaar waren onze landgenoten met bijna 3.800 woningen in Spanje bij de meest actieve kopers en van januari tot juni 2014 gingen al 2.202 woningen over in Belgische handen. Dat blijkt uit cijfers van plaatselijke notarissen, zo meldt La Libre Belgique vandaag.

2 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van vrijdag 26/09/2014
 • 13
 • 27
 • 35
 • 46
 • 47
 • 1
 • 2
Trekking van zaterdag 27/09/2014
 • 14
 • 18
 • 22
 • 29
 • 35
 • 37
 • 42