Inloggen - Inschrijven
Brussel-Licht bewolkt
16° | 28°
Do. 24/07
Brussel-Helder
16° | 27°

Belgie 30 min geleden 32 keer

Justitie betaalt (veel) voor toegang tot eigen vonnissen

Justitie betaalt (veel) voor toegang tot eigen vonnissen

(Belga) Een rapport van de commissie voor de modernisering van de gerechtelijke orde, pleit voor de oprichting van een open databank met gerechtelijke beslissingen. De FOD Justitie betaalt 13,17 miljoen euro per jaar voor abonnementen op juridische tijdschriften die dezelfde dienst verlenen, schrijft Le Soir vandaag.

0 reacties

Politiek 31 min geleden 61 keer

Indexering lonen blijft automatisch

Indexering lonen blijft automatisch

(Belga) Vooraleer ze zich engageerden samen een federale regering te vormen, hebben N-VA, CD&V, Open Vld en MR afgesproken dat de automatische indexering van de lonen overeind blijft en dat er geen beperking van de werkloosheidsuitkering in de tijd komt. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag. Vooral MR en CD&V zouden daarop aangedrongen hebben.

1 reactie

Politiek 6 u geleden 192 keer

Britten blijven wapens leveren aan Rusland

(Belga) Groot-Brittannië blijft ondanks het conflict in Oost-Oekraïne wapens en militaire uitrusting leveren aan Rusland. Meer dan 250 licenties voor de verkoop van goederen aan Rusland, die onderworpen zijn aan de exportcontrole, zijn nog geldig. Dat deelde de parlementaire commissie voor de controle op wapenexporten woensdag in Londen mee. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken William Hague had in maart aangekondigd geen militaire goederen meer aan Rusland te verkopen, waarmee de pro-Russische separatisten in Oekraïne kunnen gesteund worden. Toch werden slechts weinig vergunningen ingetrokken, luidt het.

1 reactie

Politiek 6 u geleden 305 keer

Federale formatie - CdH bedankt voor uitnodiging van CD&V en MR

(Belga) Het cdH wijst de uitnodiging af van formateurs Kris Peeters en Charles Michel om mee in de onderhandelingen te stappen voor de vorming van een federale regering. Dat schrijft Le Soir dinsdagnacht op zijn website.

1 reactie

Voetbal 7 u geleden 202 keer

Jupiler Pro League - Keniaan Ayub Masika verlengt verblijf bij Racing Genk

Jupiler Pro League - Keniaan Ayub Masika verlengt verblijf bij Racing Genk

(Belga) De Keniase international Ayub Masika heeft een nieuw contract voor vijf seizoenen, tot 30 juni 2019, ondertekend bij Racing Genk. Dat meldde de Limburgse eersteklasser dinsdag.

0 reacties

Belgie 8 u geleden 254 keer

Twee zwaargewonden bij botsing in Beringen

(Belga) Bij een verkeersongeval in Beringen zijn dinsdagavond twee zwaargewonden en een lichtgewonde gevallen. Dat gebeurde rond 20.15 uur op de Kroonstraat. Twee personenwagens waren met elkaar in aanrijding gekomen. De brandweer van Leopoldsburg werd opgeroepen om de inzittenden te bevrijden.

0 reacties

Politiek 8 u geleden 112 keer

Brussels parlement geeft nieuwe regering het vertrouwen

Brussels parlement geeft nieuwe regering het vertrouwen

(Belga) Aan het einde van een marathonvergadering heeft het Brussels parlement dinsdag omstreeks 22.30 uur het vertrouwen gegeven aan de nieuwe Brusselse regering. Dat gebeurde meerderheid (PS-FDF-cdH, Open Vld-sp.a-CD&V) tegen oppositie, ofwel 51 stemmen voor en 31 stemmen tegen.

0 reacties

Belgie 8 u geleden 98 keer

Bommelding voor benzinestation op grens van Hoegaarden en Helecine was vals

(Belga) Nadat een onderzoek door een hond van de federale politie gespecialiseerd in het opsporen van explosieven niets verdachts opleverde, is het benzinestation langs de E40 in Hoegaarden op de grens met Helecine, waar in de vooravond rond 18.30 uur een telefonische bommelding binnenliep, rond 22.00 uur terug vrijgegeven. Dat is vernomen bij de persdienst van de federale politie.

0 reacties

Wielrennen 8 u geleden 72 keer

Natourcriterium Aalst pakt uit met geletruidager Vincenzo Nibali

Natourcriterium Aalst pakt uit met geletruidager Vincenzo Nibali

(Belga) De organisatoren van het natourcriterium van Aalst, dat plaatsvindt op maandag 28 juli, da dag na de Ronde van Frankrijk, hebben een contract afgesloten met de Italiaan Vincenzo Nibali. De eerste dagen na de Tour zijn zo al goed gevuld voor de geletruidrager. Dinsdag start hij in het Nederlandse Stiphout, woensdag in Lommel.

0 reacties

Sport 9 u geleden 75 keer

Seizoen al voorbij voor Jamaicaanse sprinter Yohan Blake

Seizoen al voorbij voor Jamaicaanse sprinter Yohan Blake

(Belga) Voor het tweede jaar op rij moet de Jamaicaanse sprinter Yohan Blake, in 2012 goed voor twee zilveren medailles op de Spelen van Londen, vervroegd een kruis over zijn seizoen maken. Blake kampt met een hamstringblessure. Dat bevestigde dinsdag Blake's coach Glen Mills.

0 reacties

Voetbal 9 u geleden 223 keer

Jupiler Pro League - Lierse vindt Portugese middenvelder in Polen

Jupiler Pro League - Lierse vindt Portugese middenvelder in Polen

(Belga) Lierse heeft zich dinsdag met de Portugese verdedigende middenvelder Manuel Curto versterkt. De 28-jarige Curto komt over van de Poolse eersteklasser Zaglebie Lubin. Hij tekende een contract voor één jaar, met een optie op een extra seizoen.

0 reacties

Buitenland 9 u geleden 442 keer

Zwaar verkeersongeval in Troyes - Vier kinderen, begeleider en bestuurder omgekomen

(Belga) Bij het zwaar verkeersongeval met een passagiersbusje in Frankrijk zijn vier kinderen, een man en een begeleider om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. Eerder was er sprake van vijf overleden kinderen en een begeleidster.

0 reacties

Buitenland 9 u geleden 389 keer

Crash passagiersvliegtuig - Nederlandse premier Rutte belde met Porosjenko, Poetin en Obama

Crash passagiersvliegtuig - Nederlandse premier Rutte belde met Porosjenko, Poetin en Obama

(Belga) De Nederlandse premier Mark Rutte heeft dinsdag telefoongesprekken gevoerd met de presidenten van Oekraïne, Rusland en de Verenigde Staten over onafhankelijk onderzoek op de plek waar het toestel van Malaysia Airlines donderdag neerstortte. Rutte belde daarover met Vladimir Poetin, Barack Obama en Petro Porosjenko, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst woensdagavond bekend.

2 reacties

Voetbal 9 u geleden 125 keer

Jupiler Pro League - Club Brugge werft Griekse doelman Sokratis Dioudis aan

(Belga) Club Brugge heeft zich met de Griekse doelman Sokratis Dioudis versterkt. Dat meldde de West-Vlaamse eersteklasser dinsdag. De 21-jarige belofte-international tekende een contract voor twee jaar, met een optie op een extra seizoen.

0 reacties

Home 10 u geleden 212 keer

Radicale islamisten veroveren militaire steunpunten in het oosten van Libië

(Belga) Radicale islamisten heben in het oosten van Libië bij gevechten met regeringstroepen verschillende militaire steunpunten ingenomen. De terreurgroep Ansar al-Sharia nam in de stad Benghazi de controle over drie legerkampen over, meldt het Libische persagentschap al-Tadhamun dinsdag, zich beroepend op militaire bronnen. Bij de gevechten tussen soldaten van een eilte-eenheid en de radicale islamisten kwamen eerder al zeker 16 mensen om het leven.

2 reacties

Buitenland dinsdag 22 juli 2014 1919 keer

Gaza - Dyab Abou Jahjah roept op tot (gewapend) verzet

Gaza - Dyab Abou Jahjah roept op tot (gewapend) verzet

(Belga) Politiek activist, columnist en gewezen leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, doet op zijn blog een oproep tot verzet tegen het "kolonialisme, de apartheid en het racisme" in Palestina. Dat verzet kan voor Abou Jahjah onder de vorm van een boycot, maar ook van gewapend verzet.

52 reacties

Politiek dinsdag 22 juli 2014 1514 keer

Open Vld mag in Vlaamse regering

Open Vld mag in Vlaamse regering

(Belga) N-VA en CD&V zijn het gisteren kort voor middernacht eens geworden om ook Open Vld te betrekken bij de vorming van de nieuwe Vlaamse regering. Het akkoord moet wel nog bekrachtigd worden door de partijbesturen. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

25 reacties

Politiek 13 u geleden 1187 keer

Sp.a vreest "regering van de markt"

Sp.a vreest "regering van de markt"

(Belga) De Vlaamse socialisten van de sp.a zijn voorlopig karig met hun commentaar op de nieuwe centrumrechtse coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld. Voorzitter Bruno Tobback vreest dat de "zeer opgeluchte reactie" van ondernemersorganisatie Voka niet veel goeds voorspelt, terwijl ook fractieleider Bart Van Malderen zijn hart vasthoudt.

17 reacties

Politiek 15 u geleden 1208 keer

"Vlaanderen maakt zich opnieuw ondergeschikt aan België"

(Belga) "Wekenlang hielden N-VA en CD&V vol geen overbodige partner aan boord te zullen hijsen om de federale regeringsonderhandelingen te vergemakkelijken. Dat zij hier vandaag op terugkomen, toont nog maar eens aan hoe Vlaanderen zich telkens opnieuw ondergeschikt maakt aan het Belgische niveau." Dat zegt Vlaams Belang in een reactie op de Vlaamse formatie.

13 reacties

Politiek 15 u geleden 959 keer

Lutgen: "MR wil te allen prijze aan de macht"

Lutgen: "MR wil te allen prijze aan de macht"

(Belga) Met de keuze om als enige Franstalige partij federale onderhandelingen te starten met N-VA, CD&V en Open Vld bewijst MR voor cdH dat ze "koste wat het kost" aan de macht wil komen. "Bovendien gaat de beslissing in tegen engagementen die MR-voorzitter Charles Michel voor de verkiezingen meermaals aanging", hekelt cdH-topman Benoît Lutgen.

11 reacties

Politiek 20 u geleden 987 keer

Theo Francken (N-VA): "Ik ben voor het Zweedse model"

Theo Francken (N-VA): "Ik ben voor het Zweedse model"

(Belga) Om 11 uur is het partijbureau van de N-VA in het Vlaams parlement begonnen. Dat zal zich uitspreken over het jongste akkoord in verband met de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Daaraan zou naast de N-VA en CD&V ook Open Vld deelnemen. De N-VA-bureauleden waren erg karig met hun commentaar. Alleen Theo Francken liet zich ontvallen dat hij een voorstander is van "het Zweedse model".

11 reacties

Politiek 21 u geleden 305 keer

Gaza - Di Rupo veroordeelt "disproportioneel" Israëlisch geweld

Gaza - Di Rupo veroordeelt "disproportioneel" Israëlisch geweld

(Belga) Premier Elio Di Rupo veroordeelt vandaag het "volledig disproportionele gebruik van geweld door de Israëlische troepen" in Gaza, onder meer in de wijk Shejaiyah. De eerste minister schaart zich achter de oproep van de VN-Veiligheidsraad tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en de strikte naleving van het internationaal recht door alle betrokken partijen.

9 reacties

Politiek dinsdag 22 juli 2014 984 keer

Waals regeerakkood - MR niet te spreken over extra aantal ministers en ontdubbeling minister-presidentschap

Waals regeerakkood - MR niet te spreken over extra aantal ministers en ontdubbeling minister-presidentschap

(Belga) Oppositiepartij MR is niet te spreken over de keuze van coalitiepartners PS en cdH om het aantal afzonderlijke ministers in de Waalse regering en de Franse gemeenschapsregering te verhogen en om het minister-presidentschap van beide regeringen op te splitsen onder Paul Magnette en Rudy Demotte. Dat heeft MR-fractieleider in het Waals Parlement, Willy Borsus, maandagavond laten weten.

9 reacties

Politiek 16 u geleden 809 keer

N-VA krijgt onder meer Mobiliteit en Openbare Werken, Binnenlands Bestuur, Werk en Wonen

N-VA krijgt onder meer Mobiliteit en Openbare Werken, Binnenlands Bestuur, Werk en Wonen

(Belga) N-VA levert in de nieuwe Vlaamse regering naast de minister-president nog drie ministers. Grosso modo krijgen die de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Mobiliteit en Openbare Werken, en Werkgelegenheid en Economie. Maar onder meer ook Wonen, Wetenschap en Innovatie, Sport, Toerisme en Vlaamse Rand kwamen bij N-VA terecht, vernam Belga uit goede bron.

9 reacties

Belgie dinsdag 22 juli 2014 236 keer

Belg trekt steeds vaker naar psychiater

(Belga) De vraag naar geestelijke gezondheidszorg is fors toegenomen. Psychiaters kregen in 2012 vier keer meer patiënten te zien dan in 2003. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

8 reacties

Politiek 19 u geleden 1229 keer

Vlaams regeerakkoord is rond

Vlaams regeerakkoord is rond

(Belga) N-VA, CD&V en Open Vld beslisten niet enkel om samen in zee te gaan, maar zijn het meteen ook eens geraakt over een Vlaams regeerakkoord. Dat valt vanmiddag te horen bij verschillende bronnen. Ook de verdeling van de Vlaamse ministerportefeuilles zou al rond zijn.

6 reacties

Politiek 14 u geleden 355 keer

Elio Di Rupo terug voltijds PS-voorzitter, met Onkelinx als ondervoorzitter

Elio Di Rupo terug voltijds PS-voorzitter, met Onkelinx als ondervoorzitter

(Belga) Terwijl op het paleis de Zweedse coalitie in de steigers wordt gezet, laat de PS weten dat premier Elio Di Rupo terug PS-voorzitter wordt met volheid van bevoegdheden. Di Rupo is verkozen partijvoorzitter, maar tijdens zijn premierschap liet hij zich vervangen door waarnemend voorzitter Paul Magnette. Die is nu Waals minister-president en legt daarom zijn partijvoorzittershamer neer.

6 reacties

Politiek 11 u geleden 691 keer

"Niet oneindig veel energie in steken om cdH te overtuigen"

"Niet oneindig veel energie in steken om cdH te overtuigen"

(Belga) "Als cdH bereid is (om toe te treden tot de formatiegesprekken), is er een opening, maar het is evident dat we niet oneindig veel energie gaan steken in het overtuigen van cdH." Dat zei federaal coformateur Kris Peeters (CD&V) dinsdag in "Terzake" op Canvas. "Maar: het is duidelijk dat de deur op een kier staat."

5 reacties

Politiek 22 u geleden 682 keer

Partijbureaus bij Open Vld, CD&V en N-VA voor opening naar Vlaamse regering met drie

(Belga) N-VA, CD&V en Open Vld roepen vandaag om 11 uur elk hun partijbureau samen, om zich te buigen over de toetreding van de liberalen tot de Vlaamse regeringsvorming, al wil niemand dat voorlopig "on the record" met zoveel woorden bevestigen. Later op de dag wordt informateur Charles Michel opnieuw op het paleis verwacht.

5 reacties

Bizarre-nieuwtjes 17 u geleden 825 keer

Nederlandse gemeente koopt seksclub met zwaar verlies

Nederlandse gemeente koopt seksclub met zwaar verlies

(Belga) De Nederlandse gemeente Gilze-Rijen, vlakbij de Belgische grens, zal wellicht een half miljoen euro verlies maken op de aankoop van de beruchte seksclub Badda Bing. De gemeente kocht het pand aan omdat de seksclub anders zou worden doorverkocht aan criminelen, meldt RTL Nieuws.

4 reacties

Buitenland dinsdag 22 juli 2014 1919 keer

Gaza - Dyab Abou Jahjah roept op tot (gewapend) verzet

Gaza - Dyab Abou Jahjah roept op tot (gewapend) verzet

(Belga) Politiek activist, columnist en gewezen leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, doet op zijn blog een oproep tot verzet tegen het "kolonialisme, de apartheid en het racisme" in Palestina. Dat verzet kan voor Abou Jahjah onder de vorm van een boycot, maar ook van gewapend verzet.

52 reacties

High-tech 13 u geleden 1622 keer

Specialisten waarschuwen voor "vingerafdruktechniek" websites

Specialisten waarschuwen voor "vingerafdruktechniek" websites

(Belga) Onderzoekers van de Afdeling Computerbeveiliging en Industriële Cryptografie van de KU Leuven waarschuwen voor de "vingerafdruktechniek"' die via share- of follow-knoppen ingebouwd zit in een aantal websites en waarmee deze sites gebruikers die hen bezoeken kunnen herkennen en stiekem volgen. Ze pleiten ondermeer voor een betere beveiliging van de gebruiker en een debat over de wetgeving.

0 reacties

Politiek dinsdag 22 juli 2014 1514 keer

Open Vld mag in Vlaamse regering

Open Vld mag in Vlaamse regering

(Belga) N-VA en CD&V zijn het gisteren kort voor middernacht eens geworden om ook Open Vld te betrekken bij de vorming van de nieuwe Vlaamse regering. Het akkoord moet wel nog bekrachtigd worden door de partijbesturen. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

25 reacties

Skynet tv 22 u geleden 1439 keer

Herman Brusselmans en zijn vriendin uit elkaar

Herman Brusselmans en zijn vriendin uit elkaar

(Belga) De relatie tussen Herman Brusselmans (56) en Melissa Janssens, een 25-jarige journaliste, is afgelopen. Dat schrijft het Nederlandse dagblad Trouw.

0 reacties

Bizarre-nieuwtjes 16 u geleden 1398 keer

Bestuurder zwaargewond na vreemd voorval aan benzinestation in Antwerpen

(Belga) In Antwerpen is maandagmiddag omstreeks 16.15 uur een zwaargewond geraakt bij een bizar voorval aan een benzinestation bij de Halewijnlaan. De man was achter het stuur in slaap gevallen, terwijl de motor nog draaide en de radio nog op stond. Omstaanders probeerden de man te wekken, waarop hij wakker schoot.

2 reacties

Politiek 19 u geleden 1229 keer

Vlaams regeerakkoord is rond

Vlaams regeerakkoord is rond

(Belga) N-VA, CD&V en Open Vld beslisten niet enkel om samen in zee te gaan, maar zijn het meteen ook eens geraakt over een Vlaams regeerakkoord. Dat valt vanmiddag te horen bij verschillende bronnen. Ook de verdeling van de Vlaamse ministerportefeuilles zou al rond zijn.

6 reacties

Politiek 15 u geleden 1208 keer

"Vlaanderen maakt zich opnieuw ondergeschikt aan België"

(Belga) "Wekenlang hielden N-VA en CD&V vol geen overbodige partner aan boord te zullen hijsen om de federale regeringsonderhandelingen te vergemakkelijken. Dat zij hier vandaag op terugkomen, toont nog maar eens aan hoe Vlaanderen zich telkens opnieuw ondergeschikt maakt aan het Belgische niveau." Dat zegt Vlaams Belang in een reactie op de Vlaamse formatie.

13 reacties

Politiek 16 u geleden 1192 keer

Open Vld levert minister van Financiën en die van Cultuur en Media

Open Vld levert minister van Financiën en die van Cultuur en Media

(Belga) Open Vld zal in de volgende Vlaamse regering door twee ministers vertegenwoordigd worden. Naast de minister van Financiën en Begroting gaat het ook om die van Cultuur en Media, bevestigden verschillende bronnen aan Belga. Eén van hen zal uit Brussel moeten komen.

4 reacties

Politiek 13 u geleden 1187 keer

Sp.a vreest "regering van de markt"

Sp.a vreest "regering van de markt"

(Belga) De Vlaamse socialisten van de sp.a zijn voorlopig karig met hun commentaar op de nieuwe centrumrechtse coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld. Voorzitter Bruno Tobback vreest dat de "zeer opgeluchte reactie" van ondernemersorganisatie Voka niet veel goeds voorspelt, terwijl ook fractieleider Bart Van Malderen zijn hart vasthoudt.

17 reacties

Buitenland 22 u geleden 1018 keer

Crash passagiersvliegtuig - "Wrakstuk MH17 vertoont sporen van raketimpact"

(Belga) Een doorzeefd wrakstuk van de in Oekraïne neergestorte Boeing wijst volgens een bericht van de New York Times erop dat het toestel door een raket was getroffen. Sporen van shrapnel zijn een aanwijzing dat het vliegtuig vernield werd door een raket met hoge snelheid, zo oordelen deskundigen van defensie-analysebureau IHS Jane's op basis van fotomateriaal in het bericht.

2 reacties

Belgie 11 u geleden 990 keer

Vader en zoon overleden bij familiedrama in Vorst

(Belga) Een 32-jarige man heeft dinsdagnamiddag zijn 5-jarige zoon om het leven gebracht door hem van de elfde verdieping van een gebouw op de Minervalaan in Vorst te duwen. Vervolgens heeft de vader op dezelfde manier zichzelf van het leven beroofd. De twee waren op slag dood, meldt de politie van de zone Brussel Zuid.

0 reacties

Politiek 20 u geleden 987 keer

Theo Francken (N-VA): "Ik ben voor het Zweedse model"

Theo Francken (N-VA): "Ik ben voor het Zweedse model"

(Belga) Om 11 uur is het partijbureau van de N-VA in het Vlaams parlement begonnen. Dat zal zich uitspreken over het jongste akkoord in verband met de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Daaraan zou naast de N-VA en CD&V ook Open Vld deelnemen. De N-VA-bureauleden waren erg karig met hun commentaar. Alleen Theo Francken liet zich ontvallen dat hij een voorstander is van "het Zweedse model".

11 reacties

Politiek dinsdag 22 juli 2014 984 keer

Waals regeerakkood - MR niet te spreken over extra aantal ministers en ontdubbeling minister-presidentschap

Waals regeerakkood - MR niet te spreken over extra aantal ministers en ontdubbeling minister-presidentschap

(Belga) Oppositiepartij MR is niet te spreken over de keuze van coalitiepartners PS en cdH om het aantal afzonderlijke ministers in de Waalse regering en de Franse gemeenschapsregering te verhogen en om het minister-presidentschap van beide regeringen op te splitsen onder Paul Magnette en Rudy Demotte. Dat heeft MR-fractieleider in het Waals Parlement, Willy Borsus, maandagavond laten weten.

9 reacties

Politiek 15 u geleden 959 keer

Lutgen: "MR wil te allen prijze aan de macht"

Lutgen: "MR wil te allen prijze aan de macht"

(Belga) Met de keuze om als enige Franstalige partij federale onderhandelingen te starten met N-VA, CD&V en Open Vld bewijst MR voor cdH dat ze "koste wat het kost" aan de macht wil komen. "Bovendien gaat de beslissing in tegen engagementen die MR-voorzitter Charles Michel voor de verkiezingen meermaals aanging", hekelt cdH-topman Benoît Lutgen.

11 reacties

Politiek 17 u geleden 929 keer

CD&V sleept ministerschap Onderwijs én Welzijn in de wacht

CD&V sleept ministerschap Onderwijs én Welzijn in de wacht

(Belga) CD&V mag in de volgende Vlaamse regering zowel de minister van Onderwijs als die van Welzijn leveren. Dat vernam Belga bij verschillende bronnen. Hoewel de christendemocraten Open Vld in de regering moeten dulden, krijgen ze dus wel zicht op twee zware ministerposten. De verplichte Brusselaar in de Vlaamse regering zou van Open Vld komen.

3 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van vrijdag 18/07/2014
  • 1
  • 11
  • 29
  • 41
  • 43
  • 3
  • 11
Trekking van zaterdag 19/07/2014
  • 30
  • 37
  • 38
  • 40
  • 41
  • 45
  • 13