Inloggen - Inschrijven
Brussel-Licht bewolkt
| 11°
Di. 25/11
Brussel-Licht bewolkt
|

Home 5 min geleden 1 keer

Vijfhonderdtal dode zeeleeuwen ontdekt op strand in Peru

Vijfhonderdtal dode zeeleeuwen ontdekt op strand in Peru

(Belga) Op een strand in het westen van Peru zijn ongeveer 500 dode zeeleeuwen aangetroffen. De kadavers, die al in verregaande staat van ontbinding verkeerden, werden ontdekt in de baai van Samanco, in de provincie Santa, zo meldt het nieuwsagentschap Andina zondag, op basis van politiebronnen. Wat de sterfte heeft veroorzaakt, is vooralsnog onduidelijk.

0 reacties

Buitenland 59 min geleden 39 keer

Succesvolle lancering van Sojoez naar ISS

Succesvolle lancering van Sojoez naar ISS

(Belga) Van op de basis Bajkonoer in Kazachstan is zondagavond met succes de Russische Sojoez opgestegen met aan boord de eerste Italiaanse astronaute uit de geschiedenis, Samantha Cristoforetti, de Amerikaan Terry Virts en de Rus Anton Tsjkaplerov. Dat heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos meegedeeld.

0 reacties

Sport 3 u geleden 40 keer

François Heersbrandt evenaart Belgisch record 50 meter vlinderslag

François Heersbrandt evenaart Belgisch record 50 meter vlinderslag

(Belga) François Heersbrandt heeft zijn Belgisch record op de 50 meter vlinderslag in 25 meter-bad geëvenaard. In het Italiaanse Legnano tikte de 24-jarige Brusselaar zondagochtend aan in 22.98, exact de tijd die hij op 11 december 2011 ook in het Poolse Szczecin zwom.

0 reacties

Home 3 u geleden 45 keer

Ruhr Open snooker - Shaun Murphy pakt toernooizege met 147 maximum break

Ruhr Open snooker - Shaun Murphy pakt toernooizege met 147 maximum break

(Belga) Shaun Murphy heeft zondag in het Duitse Mülheim het Ruhr Open snookertoernooi gewonnen. De 32-jarige Engelsman maakte indruk in de finale van het vierde toernooi in de European Tour (PTC). De nummer zeven van de wereld versloeg zijn landgenoot Robert Milkins, zestiende op de wereldranglijst met 4-0, en liet daarbij een 147 maximum break optekenen.

0 reacties

Economie 3 u geleden 179 keer

Provinciale actiedag - Eerste staking op het spoor begonnen

(Belga) Bij de spoorwegen is zondagavond om 22 uur de eerste van drie provinciale 24 urenstakingen van start gegaan. De hinder wordt in de eerste plaats in Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Waals-Brabant verwacht, maar de NMBS vreest voor een nationale weerslag van de actie op het treinverkeer.

2 reacties

Voetbal 4 u geleden 302 keer

Jupiler Pro League - KV Kortrijk houdt de drie punten thuis in de derby tegen Zulte Waregem

Jupiler Pro League - KV Kortrijk houdt de drie punten thuis in de derby tegen Zulte Waregem

(Belga) KV Kortrijk heeft zondagavond de slotwedstrijd van de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-1 gewonnen van Zulte Waregem.

0 reacties

Home 4 u geleden 113 keer

Acht doden door noodweer in zuiden van Marokko

(Belga) Uitzonderlijk noodweer heeft in het zuiden van Marokko aan acht mensen het leven gekost, zo hebben de overheidsdiensten zondag meegedeeld. Er zijn ook 24 vermisten.

0 reacties

Politiek 4 u geleden 68 keer

Presidentsverkiezing Tunesië - Essebsi op kop, maar wellicht tweede stemronde

(Belga) De 87-jarige presidentskandidaat Beji Caid Essebsi krijgt tijdens de eerste ronde van de Tunesische presidentsverkiezingen veruit de meeste stemmen achter zijn naam. Dat blijkt zondag uit de eerste ramingen die na het sluiten van de stembureaus werden verspreid. Hij haalt volgens die exitpolls evenwel niet genoeg stemmen om al in de eerste ronde het laken naar zich toe te trekken.

0 reacties

Wetenschappen 5 u geleden 115 keer

Dag van de Wetenschap trekt 34.000 bezoekers

(Belga) De vierde editie van de Dag van de Wetenschap heeft zondag 34.100 mensen op de been gebracht in Vlaanderen en Brussel. Op 86 locaties waren er 489 verschillende activiteiten waarbij wetenschap, technologie en innovatie in de schijnwerpers gezet werden.

0 reacties

Economie 5 u geleden 151 keer

Provinciale actiedag - Thalys naar Amsterdam geschrapt

(Belga) Thalys heeft gezien de de provinciale spoorstaking uit voorzorg de hogesnelheidstrein geschrapt die zondagavond om 21.06 uur in Rijsel had moeten vertrekken richting Amsterdam. Die trein doet normaliter Brussel en Antwerpen aan. Om 22 uur start de eerste van drie algemene provinciale stakingen. Vanaf dan wordt veel spoorhinder verwacht in heel het land.

0 reacties

Buitenland 5 u geleden 280 keer

Twaalfjarige jongen met speelgoedpistool door politie gedood in Cleveland

(Belga) Een twaalfjarige jongen die in het bezit was van een speelgoedpistool, is door een agent doodgeschoten in een speeltuin in Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio. Dat melden Amerikaanse media zondag.

1 reactie

Voetbal 6 u geleden 448 keer

Jupiler Pro League - Racing Genk zet KV Mechelen vlot opzij

Jupiler Pro League - Racing Genk zet KV Mechelen vlot opzij

(Belga) Racing Genk heeft zondagavond op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League in de Cristal Arena met 3-0 gewonnen van KV Mechelen, dat de wedstrijd met tien moest beëindigen na een rode kaart voor Wannes Van Tricht in de slotfase.

0 reacties

Belgie 6 u geleden 110 keer

CSI-W-jumping Stuttgart - William Whitaker wint WB-proef, Pieter Devos zevende

CSI-W-jumping Stuttgart - William Whitaker wint WB-proef, Pieter Devos zevende

(Belga) De 25-jarige Britse springruiter William Whitaker heeft zondag in het Duitse Stuttgart de vijfde wereldbekerproef van het seizoen gewonnen. Het neefje van John en Michael Whitaker vormde met de 11-jarige ruin Fandango de snelste van zes foutloze combinaties in een barrage met tien.

0 reacties

Muziek 6 u geleden 50 keer

Gitaar van John Lennon voor 480.000 euro geveild

(Belga) Een gitaar die nog aan John Lennon heeft toebehoord, is zondag in Londen voor 380.000 pond (ongeveer 480.000 euro) onder de hamer gegaan. De Gretsch 6120 bracht daarmee minder op dan verwacht, want voor de start van de veiling werd de verkoopprijs nog tussen de 400.000 en 600.000 pond geschat.

0 reacties

Belgie 6 u geleden 141 keer

Colsaerts sluit European Tour af op 45e plaats

Colsaerts sluit European Tour af op 45e plaats

(Belga) Het World Tour Championship in Dubai was meteen ook het laatste toernooi van het seizoen in de European Tour. Na een sterk seizoenseinde sluit Nicolas Colsaerts het jaar af op de 45e plaats, Thomas Pieters eindigde zijn eerste volledige seizoen op de 83e plaats.

0 reacties

Politiek 13 u geleden 672 keer

Boete voor wie geen "mondje" Nederlands spreekt in de sociale huisvesting

Boete voor wie geen "mondje" Nederlands spreekt in de sociale huisvesting

(Belga) Sociale huurders kunnen binnenkort een boete krijgen als ze onvoldoende Nederlands spreken. De Vlaamse regering wil de inspanningsverbintenis voor de sociale huisvesting vervangen door een resultaatsverbintenis. Minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) zei zondag in De Zevende Dag (VRT) dat het niveau niet zo hoog moet zijn. "Ik verwacht ook niet dat de mensen een boek van Hugo Claus kunnen lezen. Ik verwacht gewoon dat ze de buren kunnen vragen op welke dag ze de vuilzak moeten buitenzetten".

34 reacties

Politiek 13 u geleden 1138 keer

16.900 mensen verliezen op 1 januari hun inschakelingsuitkering

16.900 mensen verliezen op 1 januari hun inschakelingsuitkering

(Belga) Volgens een nieuwe raming van de RVA waarover de VRT bericht, zullen begin volgend jaar 16.900 mensen hun inschakelingsuitkering verliezen. Dat is een uitkering voor jonge schoolverlaters die niet meteen werk vinden. De regering-Di Rupo beperkte het recht op een inschakelingsuitkering tot 3 jaar en die periode loopt op 1 januari af. Onder de huidige minister van Werk Kris Peeters (CD&V) worden de regels nog strenger gemaakt, zegt de VRT.

18 reacties

Buitenland 11 u geleden 641 keer

Familie moet terug naar Pakistan nadat zoon per vergissing opgespoord werd

Familie moet terug naar Pakistan nadat zoon per vergissing opgespoord werd

(Belga) Een Pakistaanse familie dreigt naar Pakistan te moeten terugkeren, nadat de foto van een van de zonen, Assim, door de politie en media verspreid werd omdat hij mogelijk met een wapen rondliep in Brussel. Dat vermeende wapen bleek uiteindelijk een cricket bat te zijn. De ambassade van Pakistan heeft de vader van de jongen nu ontslagen, waardoor de familie zal moeten terugkeren naar Pakistan, zo meldde de RTBF zaterdagavond.

10 reacties

Buitenland 17 u geleden 606 keer

Arbeiders lynchen eigenaar theeplantage in India

(Belga) In het oosten van India is een eigenaar van een theeplantage door arbeiders gelyncht bij een dispuut over salarissen. Dat meldde The Times of India zondag.

9 reacties

Belgie 19 u geleden 427 keer

Afschakelplan treft ook hulpdiensten

(Belga) Als deze winter het afschakelplan in werking treedt, zullen ook de hulpdiensten moeilijk bereikbaar zijn. In de afgeschakelde gebieden zullen de nooddiensten enkel bereikbaar zijn via mobiele telefonie, schrijft De Zondag.

4 reacties

Buitenland 16 u geleden 112 keer

Palestijnse woning op Westelijke Jordaanoever beklad en in brand gestoken

(Belga) Op de Westelijke Jordaanoever hebben onbekenden de muren van een Palestijns huis beklad met opschriften als "Dood aan Arabieren" in het Hebreeuws, voor ze de woning in brand staken. Dat berichtten Israëlische media zondag.

3 reacties

Buitenland 16 u geleden 108 keer

250 Syrische vluchtelingen gered voor kust Noord-Cyprus

(Belga) Voor de kust van Noord-cyprus zijn zondagochtend zo'n 250 Syrische migranten gered. Hun boot was in moeilijkheden geraakt. Dat hebben Turkse media gemeld.

3 reacties

Economie 15 u geleden 557 keer

"Servische oligarchen lichten staat voor miljard euro op"

"Servische oligarchen lichten staat voor miljard euro op"

(Belga) Servische oligarchen hebben de staat voor minstens een miljard euro opgelicht. Dat schrijft Novosti zondag in Belgrado, op gezag van vooronderzoek van de autoriteiten. Met ongedekte leningen hadden ze minstens vier staatsbanken in de problemen gebracht en konden ze "het hele Servische bankensysteem de grond in boren".

3 reacties

Belgie 13 u geleden 179 keer

Man bedreigt controleurs De Lijn met een vuurwapen in Beveren

(Belga) Op een bus in Beveren heeft een man zaterdagochtend enkele controleurs van De Lijn bedreigd met een vuurwapen. De man kon ontkomen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde.

3 reacties

Belgie 11 u geleden 280 keer

Man steekt schroevendraaier in keel van andere man bij ruzie in Brussel

Man steekt schroevendraaier in keel van andere man bij ruzie in Brussel

(Belga) De politie van de zone Brussel-West heeft zaterdagavond een man aangehouden voor een poging tot moord. Bij een vechtpartij had hij de hals van een andere man doorboord met een schroevendraaier.

3 reacties

Buitenland 11 u geleden 140 keer

Regering versterkt joodse karakter van Israël

Regering versterkt joodse karakter van Israël

(Belga) De Israëlische regering heeft zondag een omstreden wetsontwerp goedgekeurd waarin het joodse karakter van het land versterkt wordt. Na hevige debatten stemden 14 van de 22 ministers voor de tekst.

3 reacties

Buitenland 11 u geleden 83 keer

Paus verklaart twee Indiërs en vier Italianen heilig

Paus verklaart twee Indiërs en vier Italianen heilig

(Belga) Paus Franciscus heeft zondag zes mensen heilig verklaard, onder wie ook twee Indiërs. De kerkvorst riep tijdens die ceremonie ook op tot een "missionaire impuls" in de regio.

2 reacties

Economie 3 u geleden 179 keer

Provinciale actiedag - Eerste staking op het spoor begonnen

(Belga) Bij de spoorwegen is zondagavond om 22 uur de eerste van drie provinciale 24 urenstakingen van start gegaan. De hinder wordt in de eerste plaats in Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Waals-Brabant verwacht, maar de NMBS vreest voor een nationale weerslag van de actie op het treinverkeer.

2 reacties

Economie 14 u geleden 237 keer

"Scheepvaartverkeer stil" bij provinciale actiedag moren

"Scheepvaartverkeer stil" bij provinciale actiedag moren

(Belga) Het scheepvaartverkeer in Antwerpen, Gent en Zeebrugge zal zondagmiddag al stil liggen, als gevolg van de staking van de zee- en kustloodsen. Dat zegt Michel Defer, hoofdafgevaardigde van het ACOD.

2 reacties

Economie 12 u geleden 183 keer

Treinbestuurdersvakbond kondigt 24 urenstaking aan bij NMBS op 11 december

Treinbestuurdersvakbond kondigt 24 urenstaking aan bij NMBS op 11 december

(Belga) Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) legt op donderdag 11 december voor 24 uur het werk neer voor "een eerste nationale werkonderbreking". Dat meldt de vakbond zondag. De staking vangt aan op 11 december om 03.00 uur 's ochtends en eindigt op vrijdag 12 december om 03.00 uur.

1 reactie

Politiek 13 u geleden 1138 keer

16.900 mensen verliezen op 1 januari hun inschakelingsuitkering

16.900 mensen verliezen op 1 januari hun inschakelingsuitkering

(Belga) Volgens een nieuwe raming van de RVA waarover de VRT bericht, zullen begin volgend jaar 16.900 mensen hun inschakelingsuitkering verliezen. Dat is een uitkering voor jonge schoolverlaters die niet meteen werk vinden. De regering-Di Rupo beperkte het recht op een inschakelingsuitkering tot 3 jaar en die periode loopt op 1 januari af. Onder de huidige minister van Werk Kris Peeters (CD&V) worden de regels nog strenger gemaakt, zegt de VRT.

18 reacties

Buitenland 18 u geleden 831 keer

Albanië opent gigantische bunker uit Koude Oorlog

Albanië opent gigantische bunker uit Koude Oorlog

(Belga) In Albanië is dit weekend voor het eerst een reusachtige atoombunker voor het publiek geopend. Het geheime complex van vijf verdiepingen en 106 kamers werd tijdens de jaren zeventig gebouwd om een nucleaire aanval vanuit de VS of de Sovjet-Unie te overleven.

0 reacties

Voetbal 12 u geleden 709 keer

Cercle Brugge-verdediger Stef Wils geopereerd na inwendige bloeding

Cercle Brugge-verdediger Stef Wils geopereerd na inwendige bloeding

(Belga) Cercle Brugge-speler Stef Wils is in de nacht van zaterdag op zondag geopereerd in het UZ Gent. Dat heeft Cercle zondag laten weten op zijn website. Daarbij werd de milt van de onfortuinlijke verdediger verwijderd.

0 reacties

Politiek 13 u geleden 672 keer

Boete voor wie geen "mondje" Nederlands spreekt in de sociale huisvesting

Boete voor wie geen "mondje" Nederlands spreekt in de sociale huisvesting

(Belga) Sociale huurders kunnen binnenkort een boete krijgen als ze onvoldoende Nederlands spreken. De Vlaamse regering wil de inspanningsverbintenis voor de sociale huisvesting vervangen door een resultaatsverbintenis. Minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) zei zondag in De Zevende Dag (VRT) dat het niveau niet zo hoog moet zijn. "Ik verwacht ook niet dat de mensen een boek van Hugo Claus kunnen lezen. Ik verwacht gewoon dat ze de buren kunnen vragen op welke dag ze de vuilzak moeten buitenzetten".

34 reacties

Belgie 6 u geleden 650 keer

Politie onderzoekt filmpje van vreemde aanrijding op E17

(Belga) De wegpolitie zal vanaf maandag het filmpje van een vreemde aanrijding op de E17 in Waregem onderzoeken. Dat bevestigt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie. De beelden doken zaterdagavond op in het VTM Nieuws, maar het is onduidelijk wanneer het incident plaatsvond.

0 reacties

Buitenland 11 u geleden 641 keer

Familie moet terug naar Pakistan nadat zoon per vergissing opgespoord werd

Familie moet terug naar Pakistan nadat zoon per vergissing opgespoord werd

(Belga) Een Pakistaanse familie dreigt naar Pakistan te moeten terugkeren, nadat de foto van een van de zonen, Assim, door de politie en media verspreid werd omdat hij mogelijk met een wapen rondliep in Brussel. Dat vermeende wapen bleek uiteindelijk een cricket bat te zijn. De ambassade van Pakistan heeft de vader van de jongen nu ontslagen, waardoor de familie zal moeten terugkeren naar Pakistan, zo meldde de RTBF zaterdagavond.

10 reacties

High-tech 7 u geleden 610 keer

Nieuwe spionagesoftware ontdekt die jarenlang Belgische gegevens verzamelde

(Belga) Met pas ontdekte geavanceerde spionagesoftware worden al sinds 2008 gegevens verzameld uit verschillende landen, waaronder ook België. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf computerbeveiligingsbedrijf Symantec zondag. De technische complexiteit van de spyware wijst erop dat wellicht de inlichtingendienst van een staat betrokken was bij de ontwikkeling van de software.

1 reactie

Buitenland 17 u geleden 606 keer

Arbeiders lynchen eigenaar theeplantage in India

(Belga) In het oosten van India is een eigenaar van een theeplantage door arbeiders gelyncht bij een dispuut over salarissen. Dat meldde The Times of India zondag.

9 reacties

Voetbal 12 u geleden 602 keer

"Of de match tegen Anderlecht ideaal valt? Niet echt"

"Of de match tegen Anderlecht ideaal valt? Niet echt"

(Tagtik) Na de zege tegen Waasland-Beveren neemt Club Brugge de eerste plaats in het klassement over van Anderlecht. Zondag volgt in het Astridpark het topduel tussen paars-wit en blauw-zwart. Voor Michel Preud'homme valt de wedstrijd tegen Anderlecht toch niet op het ideale moment.

0 reacties

Economie 15 u geleden 557 keer

"Servische oligarchen lichten staat voor miljard euro op"

"Servische oligarchen lichten staat voor miljard euro op"

(Belga) Servische oligarchen hebben de staat voor minstens een miljard euro opgelicht. Dat schrijft Novosti zondag in Belgrado, op gezag van vooronderzoek van de autoriteiten. Met ongedekte leningen hadden ze minstens vier staatsbanken in de problemen gebracht en konden ze "het hele Servische bankensysteem de grond in boren".

3 reacties

Belgie 21 u geleden 518 keer

Motorrijder komt om het leven bij ongeval in Ichtegem

(Belga) Bij een verkeersongeval op de Torhoutsebaan in het West-Vlaamse Ichtegem is zaterdag rond 21.30 uur een motorrijder om het leven gekomen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door de hulpdiensten.

0 reacties

Belgie 14 u geleden 510 keer

Tweede slachtoffer overleden na ongeval in Ichtegem

(Belga) Een 36-jarige vrouw is bezweken aan de verwondingen die ze zaterdagavond opliep bij een ernstig verkeersongeval in Ichtegem. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Bij het ongeval kwam ook al een 34-jarige motorrijder om het leven.

0 reacties

Voetbal 6 u geleden 448 keer

Jupiler Pro League - Racing Genk zet KV Mechelen vlot opzij

Jupiler Pro League - Racing Genk zet KV Mechelen vlot opzij

(Belga) Racing Genk heeft zondagavond op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League in de Cristal Arena met 3-0 gewonnen van KV Mechelen, dat de wedstrijd met tien moest beëindigen na een rode kaart voor Wannes Van Tricht in de slotfase.

0 reacties

Belgie 8 u geleden 434 keer

Vrachtwagen gaat door de middenberm op Brusselse ring in Huizingen

(Belga) Op de ring rond Brussel ter hoogte van Huizingen is zondagnamiddag een vrachtwagen door de middenberm gegaan. De truck ging aan het slippen na een klapband. Er is sprake van één lichtgewonde. In beide richtingen zijn twee rijstroken versperd en de hinder zal lang aanhouden, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

1 reactie

Belgie 19 u geleden 427 keer

Afschakelplan treft ook hulpdiensten

(Belga) Als deze winter het afschakelplan in werking treedt, zullen ook de hulpdiensten moeilijk bereikbaar zijn. In de afgeschakelde gebieden zullen de nooddiensten enkel bereikbaar zijn via mobiele telefonie, schrijft De Zondag.

4 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van vrijdag 21/11/2014
 • 4
 • 7
 • 28
 • 32
 • 37
 • 5
 • 10
Trekking van zaterdag 22/11/2014
 • 4
 • 10
 • 11
 • 19
 • 27
 • 37
 • 7