Inloggen - Inschrijven
Brussel-Helder
11° | 26°
Vr. 1/08
Brussel-Helder
14° | 26°

Politiek 39 min geleden 74 keer

Uitspraak brengt vliegverkeer terug naar situatie voor februari

Uitspraak brengt vliegverkeer terug naar situatie voor februari

(Belga) De uitspraak van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg zorgt voor een terugkeer van het vliegverkeer naar de situatie voor 6 februari 2014, toen het zogenaamde Plan Wathelet in voege trad. De beslissing heeft een impact op twee omstreden vliegroutes: de 'kanaalroute' en de 'linkerbocht'. De routes zijn echter niet vernietigd.

0 reacties

Buitenland 47 min geleden 36 keer

Elf mensen verdrinken in Bangladesh nadat plezierboot kapseist

(Belga) Na een bootongeval in Bangladesh hebben duikers elf lijken uit de rivier Padma geborgen. Een persoon wordt nog vermist, zei politiewoordvoerder Mamun Khan donderdag.

0 reacties

Buitenland 56 min geleden 94 keer

Vrouw baart vierling in Gaza

Vrouw baart vierling in Gaza

(Belga) Een Palestijnse vrouw heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een ziekenhuis in Gaza het leven geschonken aan een vierling, zo heeft het Amerikaanse ABC News donderdag op gezag van een tweet van een Palestijnse arts gemeld.

0 reacties

Buitenland 1 u geleden 58 keer

Route naar rampplek wordt opengehouden, zegt Kiev

Route naar rampplek wordt opengehouden, zegt Kiev

(Belga) Rusland en Oekraïne zullen de route die de verkenners van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) hebben gebruikt om de rampplek in het oosten van Oekraïne te bereiken, openhouden. Dat zijn vertegenwoordigers van de twee landen overeengekomen tijdens gesprekken in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, zo maakte de Oekraïense regering donderdag bekend.

0 reacties

Buitenland 1 u geleden 254 keer

"Arts weigerde patiënte te helpen omwille van Joodse afkomst"

(Belga) De FOD Volksgezondheid heeft een klacht ontvangen van de omgeving van een 90-jarige vrouw uit Antwerpen die woensdagavond van een arts zou te horen hebben gekregen dat hij haar niet wilde helpen omdat ze Joods is. Dat schrijft Joods Actueel donderdag en wordt bevestigd door Volksgezondheid.

3 reacties

Buitenland 1 u geleden 134 keer

Zeker 20 badgasten verdrinken tijdens ruwe zee voor Karachi

Zeker 20 badgasten verdrinken tijdens ruwe zee voor Karachi

(Belga) Minstens 20 mensen zijn bij het baden in de ruwe zee voor de zuidkust van Pakistan verdronken. De lijken werden op twee verschillende stranden van de grootstad Karachi gevonden. Dat meldde de krant Dawn donderdag onder aanhaling van de reddingsdiensten. Bij de zoektocht naar nog zeker drie vermisten werd ook een helikopter van de marine ingezet.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 457 keer

Borgerhoutse scouts beschoten tijdens opbergen kampmateriaal

(Belga) Een scoutsgroep uit het Antwerpse district Borgerhout is dinsdag met de schrik weggekomen na een incident met een overbuur tijdens het opbergen van hun kampmateriaal. De overbuur zou op de geluidsinstallatie van de scouts geschoten hebben omdat die te veel lawaai maakte. Dat meldt de lokale nieuwswebsite borgerhout.tv donderdag. De Antwerpse lokale politie bevestigt het incident.

0 reacties

Economie 2 u geleden 111 keer

Belgische vleessector vreest banenverlies door Russisch invoerverbod

(Belga) Het Russische invoerverbod op Europees varkensvlees begint problematisch te worden voor de Belgische vleessector. "Als het tij niet snel keert, zullen er in België veel jobs verloren gaan", zegt sectorfederatie Febev. De sector met 5.000 werknemers heeft volgens Febev de voorbije zes maanden al 40 miljoen euro verloren.

0 reacties

Auto-moto 2 u geleden 101 keer

Febiac blijft geloven in kilometerheffing

Febiac blijft geloven in kilometerheffing

(Belga) Automobielfederatie Febiac pleit voor grootschaliger proefprojecten rond rekeningrijden. De federatie wil de kilometerheffing niet opgeven na de tegenvallende resultaten van een test.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 135 keer

Veearts Landuyt blijft in de cel

(Belga) Veearts José Landuyt, die aangehouden werd in een onderzoek rond verboden middelen, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

0 reacties

Politiek 2 u geleden 113 keer

Brussel vraagt nieuwe vluchtroutes

Brussel vraagt nieuwe vluchtroutes

(Belga) Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Leefmilieu Céline Fremault (cdH) reageren tevreden op de uitspraak van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg over de vliegroutes boven Brussel. Ze vragen de ontslagnemende regering en de formateurs dat er snel nieuwe routes worden aangeduid die rekening houden met bevolkingsdichtheid en veiligheid.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 167 keer

Aquatopia ontvangt gevaarlijke stierhaai

Aquatopia ontvangt gevaarlijke stierhaai

(Belga) Het Antwerpse aquariumcomplex Aquatopia heeft een stierhaai in huis gehaald. Dat is donderdag bekendgemaakt. Volgens het aquarium is het vrij uniek in Europa dat een stierhaai, een erg gevaarlijke soort, in een aquarium te bezichtigen is.

0 reacties

Bizarre-nieuwtjes 2 u geleden 202 keer

Vrouw steelt voor duizenden dollars Lego

Vrouw steelt voor duizenden dollars Lego

(Belga) In de Amerikaanse staat Californië is een vrouw gearresteerd die voor duizenden dollars Lego had gestolen, zo heeft het CBS News donderdag gemeld.

0 reacties

Belgie 2 u geleden 68 keer

Dader van dubbele doodslag in Gerpinnes blijft aangehouden

(Belga) De vijftiger die zaterdag in Gerpinnes, in de provincie Henegouwen, zijn zoon en diens partner om het leven bracht, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer van Charleroi donderdag beslist. Yilmaz C. wordt verdacht van dubbele doodslag. Een handelsdispuut zou aan de basis liggen van het drama.

0 reacties

Economie 2 u geleden 173 keer

Veertigtal banen bedreigd bij Bodart & Gonay in Aywaille

(Belga) Bij de producent van haarden en kachels Bodart & Gonay in Aywaille, in de provincie Luik, bespreken vakbonden en directie een herstuctureringsplan waarbij 39 van de 101 banen verdwijnen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf na een bericht daarover in La Dernière Heure.

1 reactie

Politiek woensdag 30 juli 2014 1336 keer

Geert Bourgeois: "Product belangrijker dan aanwezigheid prins"

Geert Bourgeois: "Product belangrijker dan aanwezigheid prins"

(Belga) "De sterkte van onze kmo's zit in de kwaliteit van hun producten." Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) in een reactie op het verzet van ondernemersorganisatie Unizo tegen het halveren van de steun aan de prinselijke missies. Bourgeois relativeert het belang van de aanwezigheid van een prins of prinses bij de handelsmissies.

47 reacties

Politiek woensdag 30 juli 2014 1497 keer

Ontslagnemende regering deed inspanning van 22 miljard, onderstreept Di Rupo

Ontslagnemende regering deed inspanning van 22 miljard, onderstreept Di Rupo

(Belga) Ontslagnemend premier Elio Di Rupo dient N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag van antwoord, nadat die had gezegd dat de regering-Di Rupo op begrotingsvlak "vrijwel niets" gedaan heeft. "Het is een hele hoop vuile was die moet gedaan worden", hekelde De Wever gisterenavond.

43 reacties

Buitenland 13 u geleden 750 keer

Gaza - VS voorzien Israël van nieuwe munitie

(Belga) De Verenigde Staten hebben woensdag bevestigd dat ze Israël van nieuwe munitie voorzien hebben. De bevestiging volgde enkele uren na de forse veroordeling door Washington van de aanval op een VN-school in de Gazastrook.

28 reacties

Economie woensdag 30 juli 2014 1370 keer

Vakbond naar rechter tegen verhuis ambtenaren 300 meter verderop

Vakbond naar rechter tegen verhuis ambtenaren 300 meter verderop

(Belga) De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat Vlaamse ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om naar de burgerlijke rechtbank te trekken tegen de verhuis van de Vlaamse administratie naar de site van Tour & Taxis, 300 meter verderop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

26 reacties

Politiek 7 u geleden 621 keer

Belg omgekomen bij gevechten in Syrië

(Belga) Syrische Koerden hebben in het noorden van Syrië stellingen ingenomen van de "jihadisten" van de Islamitische Staat IS, zo heeft het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vandaag gemeld. Bij de gevechten sneuvelden er 49 strijders. Een Belgische "jihadist" kwam om bij andere gevechten.

20 reacties

Economie woensdag 30 juli 2014 1482 keer

Rusland verbiedt invoer groenten en fruit uit Polen

Rusland verbiedt invoer groenten en fruit uit Polen

(Belga) Rusland verbiedt vanaf zaterdag de invoer van nagenoeg alle soorten groenten en fruit uit Polen. De beslissing werd volgens de Russische voedselautoriteiten genomen omwille van "herhaaldelijke schendingen" rond certificaten en quarantaineprocedures. Het is opvallend dat het verbod er komt net na het akkoord over nieuwe Europese sancties tegen Rusland.

18 reacties

Economie woensdag 30 juli 2014 269 keer

Migranten komen nog steeds moeilijk aan de bak in België

(Belga) De kloof op de arbeidsmarkt tussen de eigen bevolking en niet-EU-burgers is bijna nergens in Europa zo groot als in ons land, zo blijkt vandaag uit cijfers van Eurostat, het Europese statistiekbureau. Het verschil in werkgelegenheidsgraad tussen Belgen en burgers van buiten de Europese Unie bedraagt maar liefst 28,8 procent. Enkel Zweden doet het nog slechter, met een verschil van 31,1 procent.

15 reacties

Belgie 12 u geleden 989 keer

Bijna twee op de drie deelnemers verwerpt rekeningrijden na proefproject

Bijna twee op de drie deelnemers verwerpt rekeningrijden na proefproject

(Belga) Maar liefst 63 procent van de bijna 1.200 deelnemers aan het proefproject rond rekeningrijden wijst na afloop de kilometerheffing af. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag.

15 reacties

Buitenland woensdag 30 juli 2014 1002 keer

Tienjarig meisje met explosievengordel opgepakt in Nigeria

(Belga) De Nigeriaanse ordediensten hebben dinsdag drie vermoedelijke leden van de terreurgroep Boko Haram opgepakt, onder wie een tienjarig meisje met een explosievengordel rond zich. Dat heeft de woordvoerder van de Nigeriaanse regering woensdag laten weten.

13 reacties

Buitenland 12 u geleden 1193 keer

In een klap doorbraak in 576 misdrijven

(Belga) België en Nederland hebben voor het eerst massaal DNA-gegevens uitgewisseld. Meteen leverde dat 1.745 overeenkomsten op. In 576 gevallen gaat het om een DNA-spoor op de plaats van een misdrijf in het ene land, dat nu gelinkt kan worden aan het DNA-profiel van iemand die in België of Nederland een DNA-staal moest leveren. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag.

11 reacties

Buitenland woensdag 30 juli 2014 600 keer

Moordenaar van Pim Fortuyn verlost van enkelband en locatieverbod

Moordenaar van Pim Fortuyn verlost van enkelband en locatieverbod

(Belga) Volkert van der Graaf, de moordenaar van de Nederlandse rechtspopulistische politicus Pim Fortuyn, hoeft geen enkelband meer te dragen en mag voortaan de gemeenten Rotterdam, Hilversum, Den Haag, Tilburg en Krimpen aan den IJssel bezoeken. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. Van der Graaf had een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat om van de voorwaarden af te komen die werden gesteld bij zijn vrijlating.

10 reacties

Buitenland woensdag 30 juli 2014 1743 keer

Rusland waarschuwt EU-landen voor negatieve gevolgen van sancties

Rusland waarschuwt EU-landen voor negatieve gevolgen van sancties

(Belga) Rusland waarschuwt de EU-landen, dat volgens de Russen danst naar de pijpen van Washington, dat zij de negatieve gevolgen zullen ondervinden van de verscherpte sancties tegen Rusland. Deze "onverantwoordelijke stap" zal tot een prijsverhoging op de Europese energiemarkt leiden. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag meegedeeld. Ook de EU-banken in Rusland moeten negatieve consequenties vrezen. De sancties zouden bovendien indruisen tegen de regels van de Wereldhandelsorganisatie WTO. Het Oekraïense leger veroverde woensdag een nieuwe strategische stad, Avdiivka.

9 reacties

Belgie woensdag 30 juli 2014 276 keer

"Verbaasd dat men het succes van de handelsmissies wil afbouwen"

"Verbaasd dat men het succes van de handelsmissies wil afbouwen"

(Belga) Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) verbaast er zich over dat de nieuwe Vlaamse regering het aantal economische missies onder aanvoering van prinses Astrid wil verminderen. Gisteren/dinsdag had de ondernemersorganisatie Unizo al geprotesteerd tegen het reduceren van de prinselijke missies tot twee per jaar in plaats van vier. Dit zou volgens Unizo de Belgische exportkansen verminderen.

8 reacties

Buitenland woensdag 30 juli 2014 212 keer

VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen beschuldigt openlijk Israël

VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen beschuldigt openlijk Israël

(Belga) UNWRA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen, heeft het Israëlische leger woensdag beschuldigd van een "zware schending van het internationaal recht". Een van de scholen van de organisatie in de Gazastrook werd vandaag onder vuur genomen door tanks. Zeker zestien Palestijnen lieten het leven.

7 reacties

Economie woensdag 30 juli 2014 426 keer

Inflatie in België stijgt naar 0,34 procent

Inflatie in België stijgt naar 0,34 procent

(Belga) De prijzen in België zijn in juli met 0,34 procent gestegen tegenover vorig jaar. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. In juni bedroeg het inflatiecijfer maar 0,27 procent.

7 reacties

Buitenland woensdag 30 juli 2014 1743 keer

Rusland waarschuwt EU-landen voor negatieve gevolgen van sancties

Rusland waarschuwt EU-landen voor negatieve gevolgen van sancties

(Belga) Rusland waarschuwt de EU-landen, dat volgens de Russen danst naar de pijpen van Washington, dat zij de negatieve gevolgen zullen ondervinden van de verscherpte sancties tegen Rusland. Deze "onverantwoordelijke stap" zal tot een prijsverhoging op de Europese energiemarkt leiden. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag meegedeeld. Ook de EU-banken in Rusland moeten negatieve consequenties vrezen. De sancties zouden bovendien indruisen tegen de regels van de Wereldhandelsorganisatie WTO. Het Oekraïense leger veroverde woensdag een nieuwe strategische stad, Avdiivka.

9 reacties

Muziek woensdag 30 juli 2014 1552 keer

Mogelijke verkrachting jonge vrouw in Gent blijkt "Gentse Feestenliefde"

(Belga) De mogelijke verkrachting en ontvoering van een jonge vrouw na een bezoek aan de Gentse Feesten, blijkt een vrijpartij met wederzijdse toestemming. "Het ging om een Gentse Feestenliefde onder invloed van alcohol", zegt woordvoerster Annemie Serlippens van de Gentse afdeling van het Oost-Vlaamse parket.

0 reacties

Politiek woensdag 30 juli 2014 1497 keer

Ontslagnemende regering deed inspanning van 22 miljard, onderstreept Di Rupo

Ontslagnemende regering deed inspanning van 22 miljard, onderstreept Di Rupo

(Belga) Ontslagnemend premier Elio Di Rupo dient N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag van antwoord, nadat die had gezegd dat de regering-Di Rupo op begrotingsvlak "vrijwel niets" gedaan heeft. "Het is een hele hoop vuile was die moet gedaan worden", hekelde De Wever gisterenavond.

43 reacties

Economie woensdag 30 juli 2014 1482 keer

Rusland verbiedt invoer groenten en fruit uit Polen

Rusland verbiedt invoer groenten en fruit uit Polen

(Belga) Rusland verbiedt vanaf zaterdag de invoer van nagenoeg alle soorten groenten en fruit uit Polen. De beslissing werd volgens de Russische voedselautoriteiten genomen omwille van "herhaaldelijke schendingen" rond certificaten en quarantaineprocedures. Het is opvallend dat het verbod er komt net na het akkoord over nieuwe Europese sancties tegen Rusland.

18 reacties

Economie woensdag 30 juli 2014 1370 keer

Vakbond naar rechter tegen verhuis ambtenaren 300 meter verderop

Vakbond naar rechter tegen verhuis ambtenaren 300 meter verderop

(Belga) De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat Vlaamse ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om naar de burgerlijke rechtbank te trekken tegen de verhuis van de Vlaamse administratie naar de site van Tour & Taxis, 300 meter verderop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

26 reacties

Politiek woensdag 30 juli 2014 1336 keer

Geert Bourgeois: "Product belangrijker dan aanwezigheid prins"

Geert Bourgeois: "Product belangrijker dan aanwezigheid prins"

(Belga) "De sterkte van onze kmo's zit in de kwaliteit van hun producten." Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) in een reactie op het verzet van ondernemersorganisatie Unizo tegen het halveren van de steun aan de prinselijke missies. Bourgeois relativeert het belang van de aanwezigheid van een prins of prinses bij de handelsmissies.

47 reacties

Buitenland 12 u geleden 1193 keer

In een klap doorbraak in 576 misdrijven

(Belga) België en Nederland hebben voor het eerst massaal DNA-gegevens uitgewisseld. Meteen leverde dat 1.745 overeenkomsten op. In 576 gevallen gaat het om een DNA-spoor op de plaats van een misdrijf in het ene land, dat nu gelinkt kan worden aan het DNA-profiel van iemand die in België of Nederland een DNA-staal moest leveren. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag.

11 reacties

Entertainment woensdag 30 juli 2014 1165 keer

Justin Bieber en Orlando Bloom maken ruzie op feestje

Justin Bieber en Orlando Bloom maken ruzie op feestje

(Belga) Popidool Justin Bieber en acteur Orlando Bloom kregen het afgelopen nacht met elkaar aan de stok op een feestje in het Spaanse Ibiza. De ruzie werd door een aanwezige gefilmd, entertainmentsite TMZ.com plaatste de beelden op haar website.

2 reacties

Belgie 11 u geleden 1099 keer

Tot zaterdag idaal zomerweer: zonnig en droog

Tot zaterdag idaal zomerweer: zonnig en droog

(Belga) Het blijft vanmiddag droog met flinke zonnige perioden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Maxima: 21 tot 25 graden.

0 reacties

Belgie 18 u geleden 1088 keer

Regenweer - Burgemeester Glabbeek haalt fors uit VMM

Regenweer - Burgemeester Glabbeek haalt fors uit VMM

(Belga) In een brief aan Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte heeft de burgemeester van Glabbeek, Peter Reekmans (Dorpspartij), woensdag de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) ervan beschuldigd van hem de hele dag voorgelogen te hebben over de situatie van het wachtbekken op de Velpe. Reekmans vraagt de gouverneur om een vergadering met de VMM voor te zitten om deze dingen in de toekomst te vermijden.

3 reacties

Voetbal woensdag 30 juli 2014 1060 keer

Fellaini op weg naar Napels

Fellaini op weg naar Napels

(Tagtik) Marouane Fellaini mocht met Manchester United niet mee op Amerikaanse tournee. Zijn dagen op Old Trafford lijken dus geteld. Napels maakt hem het hof en de Rode Duivel ziet het wel zitten om te verhuizen naar de club van Dries Mertens.

0 reacties

Buitenland woensdag 30 juli 2014 1002 keer

Tienjarig meisje met explosievengordel opgepakt in Nigeria

(Belga) De Nigeriaanse ordediensten hebben dinsdag drie vermoedelijke leden van de terreurgroep Boko Haram opgepakt, onder wie een tienjarig meisje met een explosievengordel rond zich. Dat heeft de woordvoerder van de Nigeriaanse regering woensdag laten weten.

13 reacties

Belgie 12 u geleden 989 keer

Bijna twee op de drie deelnemers verwerpt rekeningrijden na proefproject

Bijna twee op de drie deelnemers verwerpt rekeningrijden na proefproject

(Belga) Maar liefst 63 procent van de bijna 1.200 deelnemers aan het proefproject rond rekeningrijden wijst na afloop de kilometerheffing af. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag.

15 reacties

Skynet tv woensdag 30 juli 2014 988 keer

Ray J heeft spijt van sekstape met Kim Kardashian

Ray J heeft spijt van sekstape met Kim Kardashian

(Belga) Ray J heeft spijt van de seksfilm die hij enkele jaren geleden heeft gemaakt met reality-ster Kim Kardashian. Dat zegt hij in de liedjestekst van een nieuw nummer, dat binnenkort wordt uitgebracht. De R&B-zanger heeft trouwens van nog enkele beslissingen spijt, zo zingt hij in 'Never Shoulda Did That'.

0 reacties

Belgie woensdag 30 juli 2014 974 keer

Politie verliest kabelbeheerder door foutje

Politie verliest kabelbeheerder door foutje

(Belga) De politie heeft geen aannemer meer die alle data- en telefoonkabels en draadloze netwerken plaatst en onderhoudt. Bij de vernieuwing van het contract door de Regie der Gebouwen werd een "foutje" gemaakt, zo schrijven De Tijd en l'Echo vandaag.

5 reacties

Nieuwsbrief

Twitter
Trekking van dinsdag 29/07/2014
 • 10
 • 23
 • 35
 • 40
 • 43
 • 3
 • 9
Trekking van woensdag 30/07/2014
 • 5
 • 9
 • 12
 • 19
 • 42
 • 45
 • 7