Deze steden worden het meest bedreigd door een natuurramp

Nieuws | Eind augustus werd San Francisco getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.0 op de schaal van Richter. Gelukkig bleef de tol met enkel gewonden deze keer beperkt. De regio wordt wel vaker getroffen door aardbevingen omdat het pal op de San Andreasbreuk ligt, de geologische grenslijn tussen twee stukken aardkorst.

De stad aan de Amerikaanse westkust is niet de enige die leeft met de constante dreiging van een natuurramp. Verzekeringsmaatschappij Swiss Re onderzocht het risico in 616 grote

Door

Deel dit nieuws

Eind augustus werd San Francisco getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.0 op de schaal van Richter. Gelukkig bleef de tol met enkel gewonden deze keer beperkt. De regio wordt wel vaker getroffen door aardbevingen omdat het pal op de San Andreasbreuk ligt, de geologische grenslijn tussen twee stukken aardkorst.

De stad aan de Amerikaanse westkust is niet de enige die leeft met de constante dreiging van een natuurramp. Verzekeringsmaatschappij Swiss Re onderzocht het risico in 616 grote steden en kwam zo tot een ranglijst van steden die het grootste gevaar lopen en waar de schade het grootst zou zijn. Bekijk hier de top tien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top