Hoe proper zijn de grote modeketens?

Nieuws | Voor prijsbewuste fashionista’s zijn de grote modeketens onmisbaar op zoek naar een trendy en betaalbare outfit. Maar aan die hippe en goedkope kledij hangt vaak een heel ander prijskaartje. De organisatie Rank a Brand doet al een paar jaar onderzoek naar merken op het gebied van duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Daarbij kijkt men naar de inspanningen die het merk doet om goede arbeidsomstandigheden te garanderen, maar ook naar het gebruik van milieuvriendelijke stoffen en maatregelen om de uitst

Door

Deel dit nieuws

Voor prijsbewuste fashionista’s zijn de grote modeketens onmisbaar op zoek naar een trendy en betaalbare outfit. Maar aan die hippe en goedkope kledij hangt vaak een heel ander prijskaartje. De organisatie Rank a Brand doet al een paar jaar onderzoek naar merken op het gebied van duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Daarbij kijkt men naar de inspanningen die het merk doet om goede arbeidsomstandigheden te garanderen, maar ook naar het gebruik van milieuvriendelijke stoffen en maatregelen om de uitstoot van CO2 te beperken.

Hoe hoger de score, hoe meer de kleding aan duurzaamheidscriteria voldoet. Die scores passen in volgende labels: A - Top keten, B - Goed op weg, C - Redelijk op weg, kan beter, D - Eerste mijlpalen bereikt, moet beter, E - Niet kopen.

Wij zetten de scores van de grootste modeketens bij ons op een rij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top