Deze nieuwe albums kleuren de herfst

Muziek | Op welke albums kunnen we ons deze herfst verheugen? De lijst is lang, maar naar sommige kijken we toch iets meer uit dan naar andere.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

White Lies : Friends

Op welke albums kunnen we ons deze herfst verheugen? De lijst is lang, maar naar sommige kijken we toch iets meer uit dan naar andere. Het vierde album van White Lies komt begin oktober uit. Het Britse trio heeft op zich laten wachten met dit album getiteld "Friends". We moesten het stellen met drie jaar afwezigheid, en dat terwijl ze voorheen aan hoog tempo tournees en albums afwerkten. Niet getreurd echter: de eerste fragmenten zijn van het niveau van "To Lose My Life", hun eerste album.

Bastille: Wild World

Het tweede album van Bastille is langverwacht. Zowel de fans als de critici kijken ernaar uit. De Britse groep was al doorgebroken zelfs voor de release van hun eerste album. "Wild World" is veeleer experimenteel en behandelt minder lichtvoetige onderwerpen dan het eerste album van de Britten.

Bon Iver: 22, A Million

Justin Vernon slaagde erin om veel poeha te creëren rond zijn nieuwe album "22, A Million". De zanger bleef volhouden dat hij met niets nieuws bezig was voor zijn Bon Iver project. Tot Bon Iver het volledige nieuwe album speelde tijdens een concert in Wisconsin.

Warpaint: Heads Up

Warpaint zorgde deze zomer voor een verrassing door een eerste fragment van hun album "Heads Up" te releasen. De Amerikaanse groep gaat met hun derde album veel meer in de richting van de pop. Maar fans, wees gerust, Warpaint heeft zijn eigenheid allesbehalve verloren!

Green Day: Revolution Radio

Green Day is terug! De Californische cult groep komt terug met "Revolution Radio", vier jaar na hun trilogie "Uno!", "Dos!", "Tré!". De beruchte punkers keren terug naar hun eerste liefde met dit energieke en driftige album.

Peter Doherty: Hamburg Demonstrations

Peter Doherty belooft ons al een eind dat zijn tweede solo-album eraan komt. Zeven jaar na "Grace/Wastelands", de comeback van The Libertines, een nieuw album van Babyshambles en de dood van zijn vriendin Amy Winehouse, komt Peter Doherty begin december terug met "Hamburg Demonstrations". Op dit album staat ook "Flags of the Old Regime", het nummer dat hij opdroeg aan Amy Winehouse.

Kaiser Chiefs: Stay Together

Begin oktober stelt Kaiser Chiefs hun nieuwe album voor. "Stay Together" staat relatief ver weg van wat we normaal gewend zijn te horen van de hitspuwende groep. De single "Parachute" zet de toon: de Britse groep evolueert naar een stijl die meer aanleunt bij pop, liefdesliedjes incluis. Jepjep.

Two Door Cinema Club: Gameshow

Vier jaar na hun tweede album, dat niet zo sterk uit de verf kwam als hun eerste, komt Two Door Cinema Club terug met "Gameshow". Volgens zanger Alex Trimble gaat dit derde album "lijnrecht in tegen zijn generatie".

Beck

Eind oktober is het Beck – die nog nauwelijks een introductie behoeft – die nieuw werk mag voorstellen (de naam is ons nog onbekend). De multi-instrumentist is al aan zijn tiende album toe. Beck bracht als voorsmaakje al twee singles uit van dit album: "Wow" en "Dreams".

Empire of the Sun: Two Vines

Fans van synthpop, deze is voor jullie: Empire of the Sun brengt eind oktober een nieuw album uit. Het Australische duo surft nog altijd op de electropopgolf van MGMT, maar behoudt hun psychedelische geest. Oordeel vooral zelf met de single "High and Low", een eerste fragment uit het album "Two Vines".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top