De rode loper van de MTV Video Music Awards 2016

Muziek | Beyoncé kroonde zich in New York tot de grote winnares van de MTV Video Music Awards. Queen B won in totaal acht prijzen waaronder die van Video of the Year voor de clip van Formation. Verder werd de avond gekruid door Rihanna, Kanye West en de comeback van Britney Spears.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De rode loper van de MTV Video Music Awards

Beyoncé kroonde zich in New York tot de grote winnares van de MTV Video Music Awards. Queen B won in totaal acht prijzen waaronder die van Video of the Year voor de clip van Formation. Verder werd de avond gekruid door Rihanna, Kanye West en de comeback van Britney Spears.

Beyoncé

Met een politiek getint mini-concert van 16 minuten zoog Beyoncé alle aandacht naar zich toe in Madison Square. Daarin nam ze het politiegeweld tegen Afro-Amerikanen op de korrel en vormde het overspelverhaal van Jay-Z de rode draad. Beyoncé haalde acht van haar elf nominaties binnen met naast video van het jaar ook prijzen voor beste vrouw en beste pop. Op de rode loper straalde ze dan weer met dochtertje Blue Ivy, voor de gelegenheid in een jurk van Winnie Aoki ter waarde van 11.000 dollar. De transparante jurk met veren van Beyoncé is een ontwerp van Francesco Scognamiglio.

Britney Spears

Britney Spears bracht haar nieuwe single Make me... met rapper G-Eazy in een gouden bodysuit maar kon niet iedereen overtuigen. Op de rode loper koos ze voor een gewaagde jurk van Julien MacDonald.

Kim Kardashian en Kanye West

Kim Kardashian koos naar goede gewoonte voor een weinig verhullende jurk. Manlief Kanye West kreeg een wildcard om enkele minuten te vullen tijdens de show maar hield het braaf met uitleg over zijn controversiële clip Famous, die hem geen prijs opleverde.

Rihanna en Drake

Rihanna gaf een mini-concert met enkele van haar grootste hits en mocht de Michael Jackson Video Vanguard Award ontvangen voor haar hele carrière. Die prijs kreeg ze uit handen van de Canadese rapper Drake, met wie ze al jarenlang een knipperlichtrelatie heeft. Dat was ook duidelijk te merken op het podium toen ze haar hoofd afwendde toen hij haar probeerde te kussen. Drake was trouwens zelf goed voor de prijs van beste hip-hop video voor Hotline Bling.

Fifth Harmony

De dames van Fifth Harmony wonnen de prijs voor beste zomerhit (All in My Head) en beste samenwerking (met Ty Dolla $ign in Work from Home).

Ariana Grande

Ariana Grande showde haar figuurtje in een outfit van Alexander Wang met kanten top.

Alicia Keys

Alicia Keys blijft trouw aan haar natuurlijke look en koos voor een jurk met opvallende print van Just Cavalli. Haar echtgenoot Swizz Beatz vergezelde haar.

Nicki Minaj

Nicki Minaj liet alweer bijzonder weinig aan de verbeelding over in een transparante jurk met cut-outs van Bao Tranchi.

Rita Ora

Ook Rita Ora koos voor transparant in een trashy outfit van Marc Jacobs.

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld zette haar benen in de kijker in dit kleurrijke jurkje van Balmain.

Cassie

Een van de minst stijlvolle was ongetwijfeld Cassie met felgeel haar, een jasje van Balmain met daaronder… niets en een goudkleurige broek van Gucci.

JoJo

Het voormalige tienersterretje koos ook al voor transparant in deze outfit met broek in opvallende print.

Halsey

Halsey, bekend van haar samenwerking met The Chainsmokers, gunde ons een blik op haar tepels in deze transparante jumpsuit.

Tove Lo

De Zweedse zangeres combineerde haar ruime witte jurk van Dion Lee met sneakers.

Heidi Klum

Ook Heidi Klum wou dit feestje niet missen en koos voor de gelegenheid een kleurrijk mini-jurkje.

Naomi Campbell

Haar voormalige collega mocht een van de prijzen uitreiken en straalde op de rode loper in een muntgroen jurkje met gevaarlijk hoge split.

Amber Rose

De echtgenote van Wiz Khalifa koos voor een zedig zwart broekpak met daaronder niet meer dan een kanten beha.

Hailey Baldwin

Model Hailey Baldwin viel op in een transparante jumpsuit met glitters van Georges Chakra.

Holland Roden

De actrice uit de MTV-reeks Teen Wolf koos voor een total white look in een outfit van Rohit Gandhi + Rahul Khanna.

Michael Phelps

Voor olympische legende Michael Phelps mag de riem eraf na Rio. Hij straalde met zijn verloofde Nicole Johnson op de rode loper.

Gymnasten

Ook de gouden dames van het Amerikaanse gymnastenteam Aly Raisman, Madison Kocian, Laurie Hernandez en superster Simone Biles lieten zich van een andere kant zien op de rode loper.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top