Top 10 van de albums om naar uit te kijken dit najaar

Muziek | In september gaan de scholen weer open en komen de muziekreleases weer op gang. Wat valt er dit jaar te rapen? Welke artiesten moet je in de gaten houden? Een klein beetje verrassend, misschien, maar we beginnen met... The Beatles!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

The Beatles

In september gaan de scholen weer open en komen de muziekreleases weer op gang. Wat valt er dit jaar te rapen? Welke artiesten moet je in de gaten houden? Een klein beetje verrassend, misschien, maar we beginnen met... The Beatles! Meer dan 30 jaar na de dood van John Lennon spreken The Beatles nog altijd enorm tot de verbeelding. Op 9 september wordt een "nieuw" album van hen verwacht: "Live at The Hollywood Bowl". De befaamde live opname van de Fab Four tijdens hun drie uitverkochte concerten in The Hollywood Bowl in Los Angeles in 1964 en 1965 werd eindelijk geremixt en geremasterd.

White Lies

Na een jaar van noeste arbeid brengt White Lies z'n vierde album "Friends" uit op 7 oktober. Het laatste album van het Londense trio dateerde al van drie jaar geleden. Na een tweejarige radiostilte, trekken Harry McVeigh en zijn kornuiten vanaf 28 september weer op tournee, en – nog veel beter – op 18 oktober maken ze een tussenstop in ons land voor een optreden in de Ancienne Belgique.

Nick Cave & the Bad Seeds

"Skeleton Tree" het zesde album van Nick Cave wordt verwacht op 9 september. De release van het album zal gepaard gaan met de vertoning van een concertfilm in Los Angeles. De Australische zanger geeft niets prijs over zijn nieuwe album en dat zal zo blijven tot 8 september, de dag voor de wereldwijde release.

Pixies

Black Francis en zijn band zijn terug met een zesde album "Head Carrier" dat op 30 september uitkomt. En goed nieuws komt nooit alleen want de Pixies hebben ook aangekondigd dat ze eind dit jaar weer op wereldtournee trekken.

Two Door Cinema Club

Vier jaar na hun tweede album "Beacon" komt Two Door Cinema Club terug met een derde album, getiteld "Gameshow", dat op 14 oktober verschijnt. Om de release van dit nieuwe album aan te kondigen heeft de Noord-Ierse groep al een eerste single prijsgegeven: "Are We Ready ? (Wreck)".

Peter Doherty

2016 wordt het jaar van Peter Doherty. Het tweede solo album van de Libertines-zanger zal binnenkort het daglicht zien. Een eerste single "Flags of the Old Regime" kwam al kort voor de zomer uit tijdens de tournee van de Libertines. Deze hommage aan Amy Winehouse was de voorbode van een nieuwe plaat die de oproerkraaier van de Engelse rock zal voorstellen op het podium van het Brussels Summer Festival op 14 augustus.

Bruce Springsteen

Het nieuwe album van the Boss, "Chapter and Verse" komt niet toevallig uit op 23 september, zijn verjaardag. Naast een nieuw album brengt Bruce Springsteen ook zijn autobiografie uit op die datum. "Chapter and Verse" brengt de grootste hits uit de carrière van de Amerikaanse zanger samen en zal daarnaast ook vijf onuitgegeven nummers bevatten.

Crystal Fighters

De Crystal Fighters zijn binnenkort terug met een derde album. De groep maakte nog geen releasedatum of titel van het album bekend, maar kondigde wel een wereldtournee aan die op 25 oktober halt houdt in de Ancienne Belgique. Het kostte Crystal Fighters bijna twee jaar om zich aan een nieuw album te wagen na de dood van hun drummer in september 2014.

Bastille

Het tweede album van Bastille ,"Wild World", komt uit op 9 september. Drie jaar na "Bad Blood" komen de Londense kerels met een nieuwe plaat en een nieuwe tournee op de proppen. Op 1 februari zijn ze te bewonderen in het Sportpaleis. Met "Good Grief" hebben Dan Smith en zijn kompanen al een tipje van de sluier gelicht.

Jamie Lidell

Ook Jamie Lidell brengt binnenkort een nieuwe plaat uit. "Building a Beginning" verschijnt op 14 oktober. Dit is meteen ook een goeie reden voor de Britse zanger op opnieuw op tournee te gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top