10 onmisbare apps voor festivalgangers

Muziek | Als je deze zomer meerdere festivals bijwoont, installeer je maar beter Festival Buddy. Met deze app markeer je diverse locaties op het festivalterrein. Geparkeerde auto, tent, vrienden, podia, toiletten… je vindt meteen je weg op het festivalterrein.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Festival Buddy

Als je deze zomer meerdere festivals bijwoont, installeer je maar beter Festival Buddy. Met deze app markeer je diverse locaties op het festivalterrein. Geparkeerde auto, tent, vrienden, podia, toiletten… je vindt meteen je weg op het festivalterrein.

Appic

Om op de hoogte te blijven van de coolste festivals en events, heb je Appic nodig. Je stelt je eigen timetables samen, checkt de plattegronden en beluistert de laatste tracks van je favoriete artiesten. Helemaal handig is de Meet-up functie. Hierdoor kom je op voorhand al in contact met andere festivalgangers.

WaterIn

Biertjes en cocktails gaan er waarschijnlijk vlot in op een festival. Gelukkig helpt WaterIn je er op tijd en stond aan denken om ook voldoende water te drinken. Bovendien kun je heel eenvoudig bijhouden hoeveel bekertjes water je in totaal gedronken hebt.

Periscope

Wil je ook anderen laten meegenieten van dat ene waanzinnige moment? Dankzij Persicope kan je een sessie opnemen en heel eenvoudig streamen.

Flipagram

Nog zo'n leuke app om herinneringen vast te leggen is Flipagram. Dankzij deze applicatie tover je je favoriete festivalmomenten om tot een stijlvol filmpje.

Virtual Zippo Lighter

Niks zo fijn als tijdens een rustig nummer met duizenden fans tegelijkertijd met een aansteker in de lucht zwaaien. Geen aansteker bij de hand? Gebruik dan deze Virtual Zippo app! Hij tovert een virtuele zippo met bewegend vlammetje op je scherm.

Battery Doctor

Een reeks foto's, je social media een aantal keren checken en eventueel nog wat telefoontjes of filmpjes... en dan is de batterij van je smartphone leeg. Dankzij Battery Doctor kun je flink wat besparen op je accuduur. Bovendien krijg je een reeks tips om het uiterste uit de kan te halen.

Tent Finder

Je zou niet de eerste zijn die na het laatste concert van de avond zijn tentje op de camping niet meer terugvindt. Dankzij Tent Finder moet je simpelweg de locatie van je tent pinnen zodra je naar de festivalweides trekt. Na afloop volg je het pijltje op het scherm van je smartphone.

Find My Friends

Niks zo vervelend als je vrienden kwijtspelen terwijl je op een festival bent. Dankzij Find My Friends spoor je ze snel terug op. Maak je geen zorgen over privacy issues: na het festival kun je de functie simpelweg uitschakelen.

Ticketswap

Kun je om een of andere reden last minute niet naar dat ene festival gaan? Of net wel? Via TicketSwap kun je op een veilige manier je toegangskaart verkopen of op het laatste nippertje eentje overkopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top