10 groepen die je deze zomer niet mag missen

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Sigur Ros

Werchter, Couleur Café en Les Ardentes zijn al achter de rug, maar het festivalseizoen is nog maar net begonnen.De ene na de andere grote naam maakt deze zomer zijn opwachting in ons land. De eerste in de lijst is Sigur Ros, voor de eerste keer op Belgisch grondgebied sinds ze een kleine herschikking doorvoerden en maar met drie overbleven. Jonsì en zijn kameraden staan deze zaterdag op het hoofdpodium van Dour.

Pixies

"Where is my mind?" zing je deze zomer mee met de Pixies.De cultband uit de '90s staat als één blok achter Frank Black, deze zondag 17 juli op de Last Arena in Dour.

Ghinzu

Voor de nationale feestdag gunden de Francofolies van Spa Ghinzu een plekje bovenaan hun affiche, en dat in het Francofou dorp.De bende van John Stargasm komt hun nieuwe nummers ten berde brengen op de Proximus stage. Het optreden wordt een kleine voorloper van hun vierde album dat in het najaar van 2016 verschijnt.

Emir Kusturica

Het gebeurt niet elke dag dat deze Servische filmmaker het podium op stapt.Dat heeft te maken met zijn dubbele carrière: enerzijds maakt hij films, anderzijds ook muziek. Met zijn band The No Smoking Orchestra maakt Emir Kusturica niet alleen muziek voor zijn films, ze gaan ook op tour wanneer ze een gaatje vinden in de agenda. Kusturica komt zijn Balkanvibes aan je voorstellen op vrijdag 5 augustus op Esperanzah.

Patti Smith

Patti Smith, levende rock'n'roll legende, heeft Esperanzah gekozen om haar cultsongs te brengen op Belgische bodem.De Amerikaanse zangeres speelt er op zondag 7 augustus — te ontdekken of te herontdekken.

Peter Doherty

Het Brussels Summer Festival sluit af met een van de meest beruchte enfants terribles uit de rockscene.Doherty komt er zijn nieuwe album voorstellen, dat binnenkort zou moeten verschijnen. Naar goede gewoonte zijn de risico's op los gehen groot: je weze gewaarschuwd.

Rihanna

Of je nu pro of contra bent: een concert van Rihanna blijft een beleving.Ze etaleert haar talenten op het hoofdpodium van het prestigieuze Pukkelpop op donderdag 18 augustus. Dat het een big budget show wordt, dat staat al vast.

Noel Gallagher

De meest bescheiden van de broertjes Gallagher staat op vrijdag 19 augustus op het podium van Pukkelpop te blinken.Hij verdeelt er zijn set netjes tussen klassiekers van Oasis en nieuw lekkers van High Flying Birds, kwestie van iedereen tevreden te houden.

The Lumineers

Met amper twee albums op de teller zijn The Lumineers erin geslaagd om de ganse wereld te veroveren.Het trio uit New Jersey komt hun oorwurmen op Pukkelpop spelen, dus noteer vrijdag 19 augustus alvast in je agenda.

The Chemical Brothers

Wie beter om de festivalzomer van 2016 af te sluiten dan The Chemical Brothers?Het Britse dj-duo doet ons al sinds de jaren '90 dansen, we twijfelen er niet aan dat ze dat opnieuw doen op vrijdag 19 augustus op de weide in Kiewit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top