10 zangers die solo gingen en het helemaal maakten

Muziek | Sommige zangers doen er goed aan om hun groepje te verlaten en solo te gaan. Denk maar aan Michael Jackson die, nadat hij de Jackson Five verliet, een fenomenale muziekcarrière uitbouwde. Maar zonder die aanzet in groep had hij zijn talent waarschijnlijk niet zo goed kunnen ontwikkelen. En er zijn er nog die zo van start gingen...

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Sommige zangers doen er goed aan om hun groepje te verlaten en solo te gaan. Denk maar aan Michael Jackson die, nadat hij de Jackson Five verliet, een fenomenale muziekcarrière uitbouwde. Maar zonder die aanzet in groep had hij zijn talent waarschijnlijk niet zo goed kunnen ontwikkelen. En er zijn er nog die zo van start gingen...

Justin Timberlake

Justin Timberlake begon zijn carrière in de groep 'N Sync. In 2002 gingen ze uiteen, vooral omdat hun leadzanger in gedachten al bezig was met een solocarrière. Justin zette de stap en maakte van zijn dromen werkelijkheid.

Beyoncé

Ah, Destiny's Child! Elke ninenties chick zal zich die groep wel herinneren. En nochtans koos Beyoncé ervoor om het schip te verlaten en solo te gaan. Niemand kan het haar kwalijk nemen als je ziet wat voor een solocarrière er voor het grijpen lag.

Robbie Williams

Robbie Williams maakte een onvergetelijke start. Woedend en met slaande deuren heeft hij Take That verlaten (gelukkig voor de fans heeft hij zich kort daarna opnieuw verzoend met Mark Owen, zijn maatje van weleer). Vandaag kan de zanger nog steeds stadions doen vollopen. Het was dus zonder twijfel een goede beslissing.

Sting

Midden de jaren '80 beslist Sting om The Police, het trio waarmee hij bovenaan de hitlijsten kwam te staan, te verlaten. Het is de start van een prachtige solocarrière en nog steeds speelt hij op 's werelds grootste festivals. Hij heeft nooit spijt gehad van zijn beslissing, maar in 2007 kwam er voor enkele concerten toch een reünie van The Police.

George Michael

Met Kerst is "Last Christmas" altijd op de radio te horen, maar toch heeft Wham! maar enkele hits gescoord. George Michael besliste om de groep te verlaten en een complete stijl switch (zowel vestimentair als muzikaal) te ondergaan. Sindsdien kende de crooner groot succes.

Peter Gabriel

Genesis heeft twee periodes gekend: die van Peter Gabriel en die van Phil Collins. Wanneer Peter Gabriel besloot om de groep te verlaten schoot zijn solocarrière de lucht in. Hij kon zijn carrière volgens zijn eigen inzicht en inspiratie te ontwikkelen. Een luxe die Phil Collins zich niet altijd heeft kunnen veroorloven...

Joan Jett

Joan Jett begon haar carrière als lid van The Runaways aan de zijde van vriendinnen Cherie Curry en Lita Ford. Maar ze koos al snel haar eigen weg en ging solo. Haar eerste solonummer "I Love Rock and Roll" was trouwens een ongelooflijk succes.

Ozzy Osbourne

Zou Ozzy Osbourne The Prince of Darkness geworden zijn als hij bij zijn groep Black Sabbath gebleven was? Tien jaar lang gaf Ozzy het beste van zichzelf bij Black Sabbath voor hij de laan werd uitgestuurd. Na een ontwenningskuur kreeg hij zichzelf weer op de rails en creëerde hij concert na concert zijn eigen legende (arme vleermuis – weet je nog?).

Gwen Stefani

In 2003 besluit No Doubt om een pauze te nemen. Tijdens die zes jaar lange pauze kon Gwen Stefani zich op haar solocarrière concentreren. Vandaag is de zangeres wereldberoemd en zetelt ze vaak in de jury van The Voice. In 2009 maakt No Doubt een come back maar het is toch vooral Gwen Stefani die de show steelt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top