10 redenen waarom we Prince nooit zullen vergeten

Muziek | De man is gestorven, de legende blijft. Prince Rogers Nelson heeft een blijvende indruk nagelaten op miljoenen muziekfans overal ter wereld. De volgende 10 momentopnames bevestigen dat alleen maar.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

De man is gestorven, de legende blijft. Prince Rogers Nelson heeft een blijvende indruk nagelaten op miljoenen muziekfans overal ter wereld. De volgende 10 momentopnames bevestigen dat alleen maar. In 1983 trad James Brown op in de Verenigde Staten, tot hij Michael Jackson (toen nog zwart) en Prince in het publiek opmerkte. Na wat aandringen kreeg hij beide sterren zo ver om op het podium te klimmen. Michael entertainde het publiek enigszins schuchter door te zingen en te dansen. En wat deed Prince? Wel, kijk zelf maar!

Dansen of oprotten

Prince nodigde tijdens een optreden vaak vrouwen uit om naast hem te schitteren, op één voorwaarde: ze moesten dansen alsof hun leven ervan afhing. Toen Kim Kardashian in New York de kans van haar leven kreeg, verstijfde ze compleet. Prince aarzelde geen moment en flikkerde de realityster meteen weer van zijn podium.

Jong talent

Prince's allereerste nummer, 'Funk Machine', schreef hij al op zijn zevende. In 1978, hij was toen amper 19, kwam zijn eerste langspeelplaat uit. Op 'For You' verzorgde hij alle vocalen, bespeelde hij alle instrumenten en produceerde hij elk liedje zelf. Bovendien had hij elk nummer zelf geschreven, op 'Soft and Wet' na dat hij samen met Chris Moon bedacht. Wie heeft er iemand anders nodig wanneer je Prince heet?

Fanmail

Zelfs idolen hebben hun eigen goden. Voor Prince was dat destijds Joni Mitchell, naar wie hij zelfs fanmail schreef. Ze heeft zijn brieven zelfs bewaard, inclusief melige hartjes op de i...

Toch een flop

'Purple Rain' was een gigantisch succes en zowel de film, de plaat, de clip als de tournee scheerden in het midden van de eighties hoge toppen. Maar ken je het vervolg op 'Purple Rain' nog? 'Graffiti Bridge' verscheen eind 1990 in de zalen en werd vakkundig afgemaakt. In 1991 was de prent zelfs genomineerd voor 5 Razzie Awards; slechtste film, slechtste acteur, slechtste regisseur, slechtste scenario en slechtste nieuwe ster. 'Graffiti Bridge' won geen enkele keer, als dat een troost mag zijn.

Gemist duet

Domme Michael Jackson! In 1987 kreeg de King of Pop de kans om een duet te zingen met Prince maar uiteindelijk ging dat plannetje niet door. Toen Prince de tekst van 'Bad' te zien kreeg, was zijn eerste reactie: "Die eerste regel 'Your butt is mine', wie zingt dat? Want jij zingt dat zeker niet tegen mij!" Weg duet...

Kalverliefde

Eind jaren tachtig stemde Prince toe om voor de soundtrack van de film 'Batman' van Tim Burton te zorgen. Om één enkele reden: omdat Kim Basinger erin meespeelde en Prince stiekem een oogje had op de blonde actrice. Het plannetje lukte want de twee zouden ongeveer een jaar lang met elkaar daten.

Kleinste reus ooit

Prince had een voorliefde voor basketbal en werd tijdens een NBA-match regelmatig in de tribune opgemerkt, meestal aan de zijde van regisseur Spike Lee. Als tiener was Prince, ondanks zijn 1,58 meter, een talentvolle basketbalspeler. Gelukkig voor ons stopte hij snel met groeien, waardoor hij zich op zijn muziek ging toeleggen.

One-man band

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr samen kunnen niet eens tippen aan één Prince. In zijn eentje schreef hij namelijk meer liedjes dan de vier Beatles samen. Meer dan 600 heeft hij er bedacht, niet veel artiesten kunnen dat aantal evenaren.

Geen opnames

Prince had een gloeiende hekel aan fans die zijn optredens filmden, maar ook tijdens interviews was hij bikkelhard. Journalisten mochten zijn stem bijvoorbeeld niet opnemen, omdat Prince geloofde dat ze zijn stem nadien zouden verkopen aan de hoogstbiedende. "In het verleden hebben sommigen dat al gedaan. Ik kan me alleen niet herinneren wie het deed en wanneer, misschien maar beter zo." Een tikkeltje paranoïde?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top