De 10 hipste samenwerkingen van Paul McCartney

Muziek | Sinds The Beatles uit mekaar gingen, werkte Paul McCartney al vaak samen met andere artiesten.Soms zijn deze samenwerkingen wel heel onverhoopt, zoals met Kanye West en Rihanna voor 'FourFiveSeconds'. Enkele weken daarvoor had Paulie ook al de handen in elkaar geslagen met Kanye West voor 'Only One'.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Sinds The Beatles uit mekaar gingen, werkte Paul McCartney al vaak samen met andere artiesten.Soms zijn deze samenwerkingen wel heel onverhoopt, zoals met Kanye West en Rihanna voor 'FourFiveSeconds'. Enkele weken daarvoor had Paulie ook al de handen in elkaar geslagen met Kanye West voor 'Only One'.

Paul McCartney staat op donderdag 30 juni als een van de hoofdacts op Rock Werchter!

Michael Jackson

Nadat McCartney al meewerkte aan 'The Girl is Mine', een nummer op het album Thriller, werkte hij nog een tweede keer samen met Michael Jackson.De popzanger zong het nummer 'Say say say' in voor de plaat 'Pipes of Peace'.

The Beach Boys

Voor het album 'Smile Smile' van The Beach Boys leverde Paul McCartney een wel erg gekke bijdrage.Op het nummer 'Vegetables' kauwde hij namelijk op een selderstengel als percussie-instrument!

Eddie Murphy

Ja, ook Eddie Murphy is een musicus.Voor zijn derde plaat 'Love's alright' haalde Murphy alles uit de kast voor de casting van het nummer 'Yeah'. Niemand minder dan Michael Jackson, Jon Bon Jovi, Stevie Wonder en Paul McCartney verleenden hun stem.

Stevie Wonder

In 1982 werkt Paul McCartney samen met Stevie Wonder aan twee nummers op het album 'Tug on War'.Op de tonen van het beroemde 'Ebony and Ivory' werden de stemmen van beide zanglegendes verenigd. Macca zong ook een tweede nummer in op het album, 'What's That You're Doing'.

Johnny Cash

Er is maar één ex-Beatle die kan tippen aan de 'Man in Black'.In 1988 werkte Paul McCartney samen met Johnny Cash aan het nummer 'New Moon over Jamaica' voor het album 'Water from the Wells of Home'.

Elvis Costello

Eén van de meeste geslaagde en gelijkwaardige samenwerkingen van Paul McCartney is ongetwijfeld die met Elvis Costello.Eerst voor McCartney's liedje 'Flowers in the Dirt', daarna werkte de ex-Beatle ook nog mee aan Costello's nummer 'Spike'.

Tony Bennett

Lang vóór Amy Winehouse en Lady Gaga nam Tony Bennett al een eerste duoalbum op, 'Duets' genaamd.Paul McCartney verleende zijn stem voor het nummer 'The Very Thought Of You'.

George Michael

In hetzelfde jaar besloot Macca in zee te gaan met crooner George Michael.Zo werd het nummer 'Heal the Pain' geboren, een duosong op het album 'Twentyfive' dat in 2006 uitkwam.

Dave Grohl

In 2013 trommelde Dave Grohl zijn kompanen van Nirvana op om de groep van Kurt Cobain te herdenken.Krist Novoselic en Pat Smear begonnen daarop opnieuw samen met Grohl op te treden. En als zanger bracht Grohl graag variatie in functie van het liedje. Zo kroop Paul McCartney in de huid van Kurt Cobain voor het nummer 'Cut me some slack'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top