Straatzangers die het origineel overklassen

Muziek | Straatzangers die het origineel overklassen

Door

Deel dit nieuws

Onze straatzanger hier mag, nee moet, al zijn zuurverdiende centen van de voorbije paar minuten integraal in de spaarpot van de baby naast hem stoppen. Van een publiektrekker gesproken! Drie keer raden voor wie het applaus achteraf dan ook écht bedoeld is... Deze webklassieker smaakt naar meer en daarom hebben we hierna nog negen andere straatzangers verzameld die de vergelijking met hun idool moeiteloos doorstaan.

Idool doet mee

Sta je daar lekker relaxed 'Smalltown Boy' van de eighties-band Bronski Beat te zingen, komt Jimmy Somerville de show toch niet stelen zeker? Voor wie niet helemaal mee is: Jimmy was de zanger van Bronski Beat. Dikke pech voor deze Berlijnse straatzanger of de dag van zijn leven?

Beter leven

Het Filipijnse jongetje Roel Manlangit covert hier 'I Will Always Love You' van Whitney Houston. Met je ogen toe zou je zo denken dat de diva nog steeds springlevend is. En wat Roel betreft: even later zou hij deelnemen aan het vierde seizoen van het programma Philipinas Got Talent ... en de finale verpletterend winnen met meer dan 30 % van de stemmen.

Hippe violist

Bryson Andres is een klein fenomeen op de interwebz. Deze vioolvirtuoos heeft al lang een eigen podium verdiend op een of ander hip festival, al zou hij net zo goed zijn mannetje staan tussen de moderne grootheden van de klassieke muziek. Hier neemt hij 'Secrets' van One Republic onder handen.

Bewuste keuze

Dave Stewart gaat regelmatig op straat wat zingen en tokkelen, gewoon voor de lol. Veel mensen denken dat hij dakloos is, maar het tegendeel is waar. Sommige mensen willen bewust enkel op straat spelen en deze Dave is er eentje van. Joe Cocker, iemand?

Positivisme

Welk nummer de organisatie Playing for Change ook kiest, ze klinken haast altijd minstens zo goed als het origineel. Komt het door de bijhorende videoclip, de spontaniteit of de vreugde die de opnames keer op keer weer uitstralen?

Relaxt

Hopelijk heeft Jason Mraz deze versie van zijn hit 'I'm Yours' ook gehoord. Midden op straat, met een akoestiek om van te huilen - om nog maar te zwijgen van het lawaai op de achtergrond – weet deze relaxte vent zich toch nog staande te houden. Hij zit erbij alsof de wereld rondom hem mag vergaan, zolang hij maar kan zingen.

Een dollar graag

De Fransman Christopher Giroud covert zich een breuk en doet meestal meer dan verdienstelijke pogingen. Wij verkiezen zijn versie van 'I Need a Dollar' van Aloe Blacc, ergens in een hoekje van Straatsburg, al zoekt Christopher meestal de vrije natuur op om wat te jammen.

Spontaan duet

Carlos Whittaker werkt al jarenlang als dominee in Atlanta en tussendoor brengt hij katholieke muziek uit. Tijdens opnames wordt hij benaderd door een dakloze en de twee beginnen spontaan samen te zingen. De filmploeg weet niet waar ze het heeft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top