Deze bands werden zwaar beroofd

Muziek | Deze bands bleven met lege handen achter...

Door

Deel dit nieuws

Niets erger voor een muzikant dan gescheiden te worden van zijn trouwe metgezel. Gitaren versterkers, pedalen... het zijn de (niet zo stille) getuigen van de carrière en de muzikale evolutie die een artiest doormaakt. De emotionele waarde die aan hun instrumenten vast hangt, is dan ook veel groter dan de financiële (hoewel ze nu precies ook niet voor een habbekrats te krijgen zijn). In 1999 zag een fan van Sonic Youth zijn kans schoon om de tourtruck van de band net voor hun concert binnen te glippen. Al het materiaal van Sonic Youth werd gestolen. Door de jaren heen kon de groep een deel ervan via eBay recupereren. Maar zij waren niet de enigen die jacht maakten op hun gestolen instrumenten.

Paul McCartney

De ex-Beatle maakte de Höfner basgitaar wereldberoemd. Nu heeft hij nog slechts een replica van de gitaar die hij tijdens de opnames van de Beatles-albums gebruikte. "Revolution" is het laatste album waarin de semi-akoestische bas te horen is. Paul McCartney heeft zijn teerbeminde Höfner, die gestolen werd tijdens de opnames van "Let it be", nog niet teruggezien.

Atomic Tom deed het met iPhones

De New Yorkse band liet het hoofd niet hangen toen hun instrumenten gepikt werden. Opgeven was geen optie. AtomicTom sprong op de metro en gaf er een akoestische versie ten beste... met hun iPhones!

BB King

Gibson gaf BB King voor zijn tachtigste verjaardag het ES-345 model cadeau. Enkele concerten later werd de kostbare gitaar gestolen. Toen een fan van de blueszanger de gitaar herkende in de etalage van een winkel, besloot hij om die terug te bezorgen aan zijn rechtmatige eigenaar. BB King was zijn loyale fan zo dankbaar dat hij hem één van zijn andere gitaren schonk!

Buddy Holly

Tijdens zijn korte carrière werd Buddy Holly maar liefst twee keer van zijn Fender Stratocaster bestolen. De eerste had dienst gedaan voor "That'll Be the Day" en "Peggy Sue" voordat ze twee jaar later uit de tourbus verdween in Michigan. Een jaar later werd zijn nieuwe Stratocaster hem alweer ontnomen toen hij samen met zijn band een hapje zat te eten in een wegrestaurant.

George Harrison

Paul McCartney is niet de enige Beatle die bestolen werd. In 1966 werd ook de Rickenbacker 360/12 van George Harrison gejat. Meer dan 50 jaar later is de gitaar nog altijd niet terecht. Gelukkig voor Harrison had Rickenbacker hem eerder nog een ander prachtexemplaar geschonken.

Jack Herer : 20.000 dollar in één klap

Karma's a bitch. Dat zal de Canadese hardrockband Jack Herer zeker niet ontkennen. Vlak voor ze de studio indoken om hun eerste album op te nemen werd hun repetitielokaal leeggeroofd. De booswichten gingen met 20.000 dollar materiaal aan de haal. Hun buit bestond onder andere uit een unieke gitaar, de Epihone Les Paul metal flake die de zanger van de groep op maat had laten maken.

Jimmy Page

In de jaren 60 speelde Jimmy Page op een Gibson Les Paul Custom Black Beauty. Een gitaar die te zien is op de live opname van het Led Zeppelin concert in de Royal Albert Hall. In april 1970 verdween de gitaar in het niets op de luchthaven toen de band naar Canada afreisde. Jimmy Page is vandaag nog steeds niet herenigd met zijn Black Beauty!

Jonny Greenwood

In het prille begin van Radiohead was Jonny Greenwood onafscheidelijk van zijn Telecaster Plus. In 1995 werd de gitaar in Denver gestolen. Ze is nooit teruggevonden. Omdat dit model niet meer geproduceerd werd, was de gepikte Telecaster van Greenwood niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk onvervangbaar!

Johnny Marr

In het begin van de nillies werd de ex- gitarist van de Smiths beroofd van zijn Gibson SG na een concert in Londen met zijn soloproject Johnny Marr and the Healers. De dief werd tien jaar later gevonden en veroordeeld. Het ging om een invité van de groep die zo toegang had tot de coulissen. Voor de rechtbank heeft hij bekend dat de gestolen Gibson tien jaar lang in zijn salon heeft staan pronken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top