Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 7%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

Deze smartphones mag je in 2018 verwachten

Is je smartphone aan vervanging toe? Of wil je dit jaar simpelweg pronken met een gloednieuw exemplaar?

Deze smartphones mag je in 2018 verwachten © Roobcio


Er komen weldra weer heel wat mooie toestellen op de markt. We sommen alvast de paradepaardjes van verschillende merken voor je op. Het is nog koffiedik kijken wanneer de apparaten precies op de markt zullen komen, maar we proberen wel al de belangrijkste features voor je op te lijsten. De geruchtenmolen draait immers al een tijdje op volle toeren...

LG G7

LG G7 © Sergiy Palamarchuk


Het vlaggenschip van 2018 voor LG wordt de LG G7. In eerste instantie werd gedacht dat het apparaat in het begin van het jaar zou uitkomen, maar verschillende bronnen spreken dat nu tegen. De fabrikant is van scratch met het ontwerp begonnen waardoor de releasedatum naar achteren schuift. De kans is groot dat de smartphone uitgerust is met een OLED-scherm met een uiterst dunne schermrand en een Snapdragon 845 chip. In tegenstelling tot de meeste andere smartphoneproducenten zorgt LG voor een verwisselbare batterij. Dat verwachten we dus ook in de G7. Kortom, een krachtpatser die zal opboksen tegen de andere grote kleppers.

Nokia 9

Nokia 9 © Android Planet


Uit een document dat vrijgegegen is door FCC, een Amerikaanse overheidsinstelling die waakt over de telecomindustrie, zou de Nokia 9 uitgerust zijn met een Snapdragon 835 chip, een dubbele camera aan de achterkant, een 5,5 inch OLED-scherm, 128 GB opslagruimte en een accu met een capaciteit van 3250 mAh. Opmerkelijk is dat de Nokia 9 hoogstwaarschijnlijk op Android 8.0 (Oreo) zal draaien.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 © Samsung


Samsung onthult haar Galaxy S9 tijdens Mobile World Congress in Barcelona op 25 februari. Je kunt de lancering volgen via de Unpacked livestream . Wanneer het toestel effectief in de winkels zal liggen is niet bekend, maar meestal is dat niet veel later. We gokken op half maart. Volgens verschillende bronnen focust Samsung dit keer op de camera. Een lens met variabel diafragma en slow motion functie tot 480 frames per seconde zou volgens insiders mogelijk zijn. Het uiterlijk zou niet veel verschillen van de S8. Sommige bronnen beweren zelfs dat het identiek is. Opmerkelijk: de 3,5 mm audiojack zou behouden blijven en de vingerafdrukscanner komt waarschijnlijk recht onder de camera.

Samsung Galaxy S9 mini

Samsung Galaxy S9 mini © SquareTrade


Naar verluidt werkt Samsung ook aan een klein zusje van de Galaxy S9: de Samsung Galaxy S9 mini. Het scherm zou maximaal 5 inch groot zijn en de volledige voorkant vullen. Dat meldt alvast de Chinese site Ice Universe. Veel meer details over de miniversie van de S9 zijn er helaas nog niet bekend. Ook op een eventuele releasedatum is het nog wachten.

Sony Xperia XZ1 Premium

Sony Xperia XZ1 Premium © Tech Advisor


Onder andere volgens Tech Advisor lanceert Sony tijdens Mobile World Congress eind februari een premium smartphone. Over de exacte naam is nog wat twijfel: de Xperia XZ1 Premium of de Sony XZ Pro. Het toestel zou volgens diezelfde bron een 5,7 inch in 4K-resolutie hebben en uitgerust zijn met een Snapdragon 845 chip. Verder vind je de onder de motorkap wellicht nog 128 GB opslagruimte en 6 GB werkgeheugen. De waterdichte smartphone zou nog een accu van 3240 mAh hebben en een dual-camera met een 18- en 12-megapixel lens. De audiojack zou er niet meer zijn, in de plaats komt een USB-C audioaansluiting. Uiteraard draait het apparaat op Android Oreo.

Huawei P11

Huawei P11 © Cineberg


Naar alle verwachtingen zal ook Huawei heel wat nieuwe producten onthullen tijdens Mobile World Congress. Het is alleen nog afwachten of ook de P11 in het lanceringslijstje zit. Heel wat bronnen melden immers dat er een eigen event in maart of april zou volgen. Volgens de laatste geruchten heeft de Huawei P11 een Kirin 970 of nog snellere 975 chip, een randloos scherm en een driedubbele camera van 40 megapixels. Voorts zou de smartphone ook nog beschikken over 6 GB RAM en 64 of 128 GB opslagruimte. Het beeldscherm zou de volledige voorkant vullen, met uitzondering van de camera aan de voorzijde. De Chinese fabrikant zou aan drie toestellen tegelijkertijd werken: de P11, de P11 Plus en de P11 Pro. Over de naam zijn er ook nog wat discussies, maar de mogelijkheid bestaat dat het toestel in Europa en de Verenigde Staten onder de naam P20 op de markt komt.

Apple iPhone 9

Apple iPhone 9 © MacWorld


Zoals elk jaar onthult Apple wellicht haar nieuwste toestellen in september. Maar het zier er naar uit dat het dit jaar meerdere smartphones zullen zijn. Er zou in het voorjaar weleens een lancering van de iPhone SE 2 kunnen volgen. Dat is het budgetvriendelijke, kleinere toestel. De iPhone 9 en iPhone X Plus zouden voor het najaar zijn. De iPhone 9 zou het uiterlijk - inclusief randloze scherm - van de iPhone X krijgen. Draadloos opladen zou verbeteren, de toestellen zouden klaargemaakt worden voor 5G-netwerken en Face ID zou op elk apparaat komen.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 © NothingIsEverything


Ook over de Samsung Galaxy Note 9 zijn er wilde geruchten. Zo zou de Note 9 volgens Weibo het allereerste toestel worden met een in-display vingerafdrukscanner. Het schermformaat zou 6,3 of 6,4 inch bedragen. Dat is dus waarschijnlijk hetzelfde paneel als dat van de Note 8. Op vlak van design zou er niet heel veel veranderen: de behuizing bestaat uit glas en metaal en aan de achterzijde zit een dubbele camera. We verwachten meer te weten over deze smartphone vanaf augustus 2018.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers