Smartphone opladen? Houd rekening met deze do’s en don’ts

Nieuws | Er is de laatste tijd veel te doen rond het opladen van smartphones. Een ideaal moment dus om even op te lijsten wat je wél en vooral niet mag doen. Een allereerste tip? Laad je telefoon liever meerdere keren per dag kort op dan één keer uren aan een stuk.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Laad je smartphone op de juiste manier op

Liever niet 's nachts

Heb je de gewoonte om je telefoon 's nachts op het nachtkastje op te laden? Dat is niet zo slim. De meeste laders stoppen wel met laden als de accu vol zit, maar er zijn ook exemplaren die dat niet doen. Overladen is erg slecht, bovendien vergroot je de kans dat je telefoon té heet wordt en vuur vat. En dat net naast je hoofd...

Gebruik de originele lader

Als je een telefoon koopt, zit er één oplaadkabeltje bij. Uiteraard wil je je smartphone ook in de wagen of op het werk kunnen opladen. Wil je extra kabels kopen? Kies dan voor merkproducten van dezelfde fabrikant als je smartphone. Die hebben altijd de juiste spanning en laadsnelheid.

Eerst helemaal leeg

Vroeger werd er weleens gezegd dat je regelmatig de batterij van je telefoon tot 0% moest laten zakken. Ook dat is een fabeltje. Je mag de accu van je smartphone opladen wanneer het jou past!

Sneller laden?

Wil je je telefoon sneller laden? Gebruik dan sowieso de originele laadkabel. Nog een trucje: zet je smartphone even in vliegtuigstand. Op die manier ga je offline en laadt je smartphone stukken sneller op. Ideaal voor een snelle powerboost.

Altijd tot 100%

Een batterij heeft altijd een aantal laadcycli, maar het klopt niet dat je je smartphone altijd tot 100% moet laden om de batterij te besparen. Volgens heel wat fabrikanten is het zelfs beter om het accupercentage tussen pakweg 50 en 85% te houden.

Laders uit het stopcontact

Het is ook niet de bedoeling dat de lader van je smartphone voortdurend in het stopcontact blijft zitten. Maak er een gewoonte van om 'm na het opladen uit te trekken. Op die manier kan ie niet oververhitten.

Defecte laders en kabels

Heb je een lader of een kabel die defect is? Gooi 'm dan onmiddellijk weg of breng 'm naar een recyclagepark. Het is ten zeerste af te raden defecte kabels nog te gebruiken.

Tropisch warm? Voorzichtig!

Trek je naar warmere oorden? Dan is het belangrijk om je smartphone voldoende koel te houden. Zeker als je 'm wilt opladen. Leg 'm dus niet in de vlakke zon, maar liever in de schaduw. Verwijder eventueel het hoesje zodat er voldoende luchtcirculatie is. Op die manier verleng je sowieso de levensduur van je smartphone.

Investeer in een rookmelder

Je zou echt niet de eerste zijn die brand krijgt door het opladen van een smartphone. Houd daarom rekening met bovenstaande tips. En investeer in een rookmelder. Een verwittigd mens is er immers twee waard...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top