Brussel

Vandaag
  • 11%
  • W 11km/u
Het weer voor 10 dagen

Deze sterren weten hoe ze een computer moeten programmeren

Code.org is een non-profit onderwijsplatform dat iedereen aan het programmeren wil krijgen. De initiatiefnemers hebben een aantal CEO's van grote Silicon Valley-bedrijven, waaronder Mark Zuckerberg, Bill Gates en Jack Dorsey, overtuigd om zich achter het project te scharen. Maar ook Miami Heat-speler Chris Bosh (hij studeerde computer-imaging aan de Georgia Tech voordat hij naar de NBA ging) en Will.i.am van de Black Eyed Peas doen mee.

Deze sterren weten hoe ze een computer moeten programmeren © Photo News


Code.org is een mooi initiatief om kinderen spelenderwijs een vak bij te brengen dat meer en meer onderdeel wordt van het dagelijks leven. En deze sterren geven het goede voorbeeld.

Op de foto : Chris Bosh, Karlie Kloss en Ashton Kutcher

Chris Bosh

Chris Bosh © Christophe Elise/Photo News


De Amerikaan Chris Bosh was lang één van de toonaangevende spelers bij het NBA-team Miami Heat, maar moest in juli 2017 afhaken wegens gezondheidsproblemen. Bosch groeide op in een tech-minded gezin en begreep het belang van technologie al vanaf zeer jonge leeftijd. Op de middelbare school was hij een lid van Wizkids, een computer graphics club, de 'Association of Minority Engineers' en de NSBE (National Society of Black Engineers). Hij begon met het schrijven van computercode aan het Georgia Institute of Technology, maar doordat hij zo uitblonk in het de Universitair basketbalteam, mocht hij naar de NBA nog voor hij zijn studies kon afmaken. Programmeren is nog steeds erg belangrijk voor Bosch en hij is een fervent voorstander van en pleitbezorger voor de non-profit 'code.org', die zich inzet voor het verhogen van computervaardigheden in scholen. En hij is nog altijd van plan zijn diploma te behalen.

Will.i.am

Will.i.am © Zuma Press/Photo News


Will.i.am is vooral bekend van The Black Eyed Peas, maar heeft ook een technologiebedrijf dat i.am+ heet. En hij zit weer op de schoolbanken om te leren programmeren. "Ik wil terug naar school en leren programmeren, zodat ik deel kan nemen aan deze nieuwe tijd", stelt de 42-jarige rapper. "Als ik 57 ben, wil ik er nog steeds toe doen en de manier om erbij te blijven horen is leren programmeren." Will.i.am was eigenlijk altijd al geïnteresseerd in design en technologie. Ook hij is, net als Chris Bosh, voorstander van pleitbezorger voor de non-profit 'code.org'.

Jimmy Fallon

Jimmy Fallon © Dennis Van Tine/Photo News


Tonight Show host en SNL (Saturday Night Live) alumus Jimmy Fallon studeerde informatica aan het Albany College of Saint Rose, maar toen het te moeilijk werd (C++ vond hij een beetje te ingewikkeld), schakelde hij over naar communicatie. Uiteindelijk ging hij vroegtijdig van school af en stortte hij zich op zijn televisiecarrière. Terwijl het altijd Fallons grote droom was geweest om voor SNL te werken, heeft hij er ooit aan gedacht om in zijn vaders voetsporen te treden en bij IBM te gaan werken.

Justine Bateman

Justine Bateman © Justine Bateman


Van een carrieèreswitch gesproken : de Amerikaanse actrice Justine Bateman (Family Ties, Men in Trees, Desperate Housewives) is op 48-jarige leeftijd weer de schoolbanken van de University of California (UCLA) ingedoken voor een studie digital management en computer science en behaalde haar diploma in 2016. De actrice hoopt aan de slag te kunnen gaan binnen de branche of zelfs haar eigen technologiebedrijf op te starten.

Karlie Kloss

Karlie Kloss © Instagram


Als supermodel en Victoria's Secret Angel Karlie Kloss niet ergens op de catwalk loopt, houdt  ze ervan om computerprogramma's te schrijven. Kloss is zeer enthousiast over programmeren en ze post zelfs geregeld video's en foto's van haar projecten op Instagram. Ze gelooft dat leren programmeren uiterst belangrijk is, vooral voor vrouwen. Daarom zette Kloss (eveneens vanuit haar persoonlijke voorliefde voor programmeren) Kode with Klossy op, een initiatief dat gratis zomerkampen en beurzen aanbiedt aan meisjes die geïnteresseerd zijn in coderen en technologie. Daarmee wil ze de rol van vrouwen en meisjes binnen de technologiebranche veranderen. "Ik realiseerde me dat, net als met kunst en mode, coderen draait om creativiteit, en dat vrouwen deze vaardigheden hebben om de toekomst te veranderen," aldus het model.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher © Photo News


Naast acteur en producer is Ashton Kutcher zonder twijfel de actiefste 'celebrity investor'. Sinds 2009 financierde hij maar liefst 70 startups, waaronder intussen gevestigde waarden als AirBnB, Foursquare, Skype, SeatGeek, Spotify en Uber. Kutcher studeerde Ingenieur Biochemie en leerde ook programmeren. Hij is ook ambassadeur voor Hour of Code, een organisatie die zich inzet om studenten overal ter wereld te laten kennismaken met informatica.

Deze sterren zijn helemaal in de ban van de nieuwe technologie!
Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers