Brussel

Vandaag
  • 11%
  • W 11km/u
Het weer voor 10 dagen

Brengt de sint dit jaar hightech cadeautjes?

Hij komt, hij komt...

Hij komt, hij komt... © Iryna Melnyk


Is jouw zoon of dochter alvast begonnen aan zijn of haar verlanglijstje? Het is opvallend hoeveel hightechspeelgoed er in de catalogi staat. Wij scheiden het kaf van het koren en schotelen je een twintigtal leuke hebbedingen voor. Zowel voor de allerkleinsten als voor grotere kinderen. De rode draad? Ze hebben allemaal flink wat technologie aan boord. Wedden dat de mama's en papa's er ook heel wat plezier aan hebben?

LEGO Boost

LEGO Boost © LEGO


Bouwblokken zijn op zich al ontzettend leuk, maar als je nog wat extra toevoegt, is het nóg leuker. Neem nu LEGO Boost . Dat is een uitgebreide bouwset met codeermogelijkheden. In de doos vind je alle blokken om maar liefst vijf verschillende dingen te bouwen: een robot, gitaar, kat, wagen en een 3D-printer. Nadat je het stappenplan via je iPad of Androidtablet gevolgd hebt, kun je je creatie ook programmeren aan de hand van de gratis app. Op die manier breng je je creatie helemaal tot leven. Je kunt de robot laten dansen of zingen, échte muziek maken op je gitaar of met de kat spelen. Waanzinnig leuk ! Zowel voor jongens als meisjes. LEGO Boost heeft een adviesprijs van 159 euro.

Sphero Ultimate Lightning McQueen

Sphero Ultimate Lightning McQueen © Sphero


Is je zoon (of dochter) gek op de dolle fratsen van Lightning McQueen uit Cars? Sphero, een fabrikant van robotspeelgoed komt op de proppen met Ultimate Lightning McQueen . Dat is een geavanceerde telegeleide wagen die je met je smartphone kunt bedienen. De rode bolide heeft een bereik van 30 meter en haalt snelheden van maximaal 10 kilometer per uur. Helemaal cool zijn de geanimeerde ogen. Via een ingebouwd lcd-scherm kan Lightning McQueen zijn gevoelens perfect uiten. En als je 'm aanraakt, maakt ie eveneens een gekke beweging. Ben jij klaar om een potje te racen en driften? Let wel, de sint moet diep in zijn buidel tasten. De Sphero Ultimate Lightning McQueen heeft een adviesprijs van 350 euro.

Clementoni DOC – Educatieve Pratende Robot

Clementoni DOC – Educatieve Pratende Robot © Clementoni


Voor kinderen van pakweg 4 tot 7 jaar is DOC van Clementoni een echte must have. In de doos vind je een groot spelbord en DOC, een pratende robot. Het doel? De pratende robot naar de gewenste plek op het spelbord laten navigeren. Je zoon of dochter moet de route in het hoofd uitstippelen en vervolgens op de juiste pijltjestoetsen drukken. DOC helpt je kind met de ontwikkeling van het logisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden. Ze leren dus eigenlijk op een spelende manier programmeren. Er zijn twee verschillende spelborden en drie verschillende spelmodi. Fun gegarandeerd. Clementoni DOC is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 30 euro.

Escape Room – The Game – Virtual Reality

Escape Room – The Game – Virtual Reality © Identity games


Escape rooms zijn hot en schieten als paddenstoelen uit de grond. Dankzij Escape Room – The Game kun je die ervaring ook thuis beleven. Je hebt een uur de tijd om een mysterie op te lossen. In de reeks is nu het Virtual Reality-pakket verschenen. Dat bestaat uit een kartonnen VR-bril en twee avonturen van 60 minuten: Submarine en Behind Enemy Lines. Je speelt het zenuwslopende spel met 3 tot 5 spelers. Samenwerken is essentieel. Zet om beurt de VR-bril op je neus, los samen de puzzels op en kraak de code vooraleer de tijd om is. Spanning alom! In ruil voor 25 euro is de doos voor jou.

VTech Kidizoom Flix

VTech Kidizoom Flix © VTech


Neemt zoon- of dochterlief vaak jouw smartphone om foto's te maken? Dankzij VTech Kidizoom Flix heeft hij of zij nu een eigen camera. Kidizoom Flix is zowel geschikt voor gewone foto's als voor selfies en filmpjes. Hij herkent jouw gezicht en maakt grappige geluidjes als je tegen 'm praat. Helemaal cool is dat je allerlei speciale effectjes en filters kunt aan toevoegen. En dankzij de drie flexibele pootjes kun je Flix ook ergens neerpoten of aan je arm of rugzak bevestigen. Wil je niet dat er iemand in je kamer komt? Dan kun je Flix zelfs instellen als bewakingscamera. Als ie beweging detecteert maakt ie een foto. Beschikbaar in het blauw en roze voor een adviesprijs van 65 euro.

Carrera RC Nintendo Mario-Copter

Carrera RC Nintendo Mario-Copter © Carrera RC


De getuinbroekte loodgieter met snor uit de bekende Nintendo-spelletjes kan nu ook vliegen. De Nintendo Mario-Copter van Carrera RC is een drone die na een laadtijd van zo'n 80 minuten het betere vlieg- en stuntwerk kan bovenhalen. De drone is dankzij de meegeleverde afstandsbediening behoorlijk eenvoudig te besturen. De ingebouwde gyroscoop zorgt er immers voor dat de drone zichzelf in evenwicht houdt. De adviesprijs bedraagt 99,95 euro.

RC-robot Star Wars Droid BB-8

RC-robot Star Wars Droid BB-8 © Hasbro


Goed nieuws voor Star Wars-fans. Dankzij Hasbro haal je een überschattige BB-8-robot in huis. Je bestuurt 'm heel eenvoudig via de meegeleverde controller en intussen maakt hij typisch droid-geluidjes. Rol 'm doorheen je huis en beleef de spannendste avonturen. Let wel, je moet de droid zelf in elkaar steken en dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. De adviesprijs bedraagt 90 euro.

Tiptoi

Tiptoi © Ravensburger


Kleine kinderen die graag ontdekken, zullen ongetwijfeld verzot zijn op TipToi . Dat is een interactief leersysteem van Ravensburger dat bestaat uit een boek of spel en een innovatieve stift. Terwijl je kind op een afbeelding of tekst tikt, klinken er allerlei geluiden, gesproken tekst of muziek. Het aantal spellen en boeken is ontzettend uitgebreid. Helemaal nieuw in het gamma zijn "Op de bouwplaats" en "De Warrige Weermachine". In het "Op de bouwplaats"-boek leer je alles van de wereld van de bouw. Hoe ontstaat een huis? Hoe wordt een tunnel gebouwd? Er zitten ruim 800 geluidjes in het boek verstopt. Het spel "De Warrige Weermachine" legt je op een leuke manier uit waarom het bliksemt, hoe regen ontstaat of hoe je een aankomende storm kunt opmerken. Voor de TipToi-stift betaal je 35 euro. Op de bouwplaats en De Warrige Weermachine kosten 20 euro per stuk.

Chrono Bomb

Chrono Bomb © PlayMonster


Schuilt er een echte spion in jou? Dat kom je snel te weten met Chrono Bomb van PlayMonster. Plaats eerst de bom op een strategische plek, voorzie vervolgens parcours van allerlei draden en plaats er bewegingssensoren op. De andere speler moet proberen om zo snel mogelijk bij de bom te geraken om 'm te ontmantelen. Maar uiteraard zonder de 'lasers' aan te raken. Als er een draad geraakt wordt, hoor je een pieptoon en verlies je een aantal seconden. In de Verenigde Staten werd Chrono Bomb vorig jaar uitgeroepen tot Toy of the Year. De adviesprijs bedraagt 30 euro.

3Doodler Start Set

3Doodler Start Set © 3Doodler


Voor creatievelingen is 3Doodler een ideaal sinterklaasgeschenk. 3Doodler is een 3D printing pen. Je tekent als het ware een object in 3D aan de hand van filament (plastieken vullingen) in verschillende kleuren. Maak een bril, een armband of een leuk figuurtje. Op de website krijg je tonnen inspiratie. In de Start Set vind je de magische pen en 48 kleurstaafjes. Achteraf kun je desgewenst nog navulsets kopen. Let op, dit is echt verslavend! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De 3Doodler Start Kit kost 40 euro.

Air Hogs Hyper Drift Drone

Air Hogs Hyper Drift Drone © Spin Master


Drones zijn leuk, maar ze zijn nog leuker als ze meer kunnen dan alleen maar vliegen. Neem nu deze Air Hogs Hyper Drift Drone van Spin Master. Hiermee kun ook zoals bij een hovercraft razendsnel over land rijden. Helemaal handig is de rolkooi. Die zorgt er immers voor dat je drone altijd op zijn pootjes terechtkomt. Ook als jij iets te scherp door de bochten gaat. De Air Hogs Hyper Drift Drone heeft een adviesprijs van 50 euro.

Clementoni Maak je eigen robot

Clementoni Maak je eigen robot © Clementoni


Houdt je zoon of dochter van wetenschappen? Met deze unieke wetenschappelijke bouwkit van Clementoni knutsel je een eigen robot in elkaar. Zodra alle onderdelen op de juiste plek zitten, kun je de bewegingen programmeren en spannende avonturen bedenken. Het coole aan deze robot is dat ie uitgerust is met een ultrasoonsensor. Daardoor kan hij de afstand tot een bepaald voorwerp inschatten en hindernissen ontwijken. Met zijn magnetische arm kun je 'm allerlei kleine metalen onderdelen laten oprapen. Fun gegarandeerd. Geschikt voor meisjes en jongens vanaf 8 jaar. De adviesprijs bedraagt 30 euro.

View-Master Virtual Reality Startset

View-Master Virtual Reality Startset © View-Master


Je kent de View-Master toch nog? In tegenstelling tot vroeger werkt ie niet meer met kartonnen schijfjes met miniatuurfoto's maar met een heuse app op je smartphone. Schuif je telefoon in de VR-bril en download een geschikte app. Reis door ruimte en tijd en dompel jezelf onder in een nieuwe dimensie. Je kunt aparte VR-avonturen kopen zoals Dinosaurs, Wildlife en Space. De adviesprijs bedraagt 25 euro voor de startset. Voor extra avonturen betaal je 12,99 euro.

LEGO Mindstorms EV3

LEGO Mindstorms EV3 © LEGO


Voor ietwat grotere kinderen die het afgelopen jaar héél erg braaf geweest zijn, is LEGO Mindstorms EV3 een aanrader. Dat is een beetje te vergelijken met de volwassen broer van LEGO Boost. In de doos vind je allerlei onderdelen, motoren en sensoren om 17 verschillende robots te bouwen. Die kun je vervolgens via je computer of tablet coderen. De adviesprijs bedraagt 350 euro.

Engino Solar Power

Engino Solar Power © Engino


Creatief met zonne-energie? Dat doe je met de Engino Solar Power bouwdoos. Je leert hoe je zonnepanelen kunt gebruiken en welke factoren hun rendement verhogen. Knutsel een auto, ventilator, vliegtuig of robot in elkaar en laat ze werken zonder tussenkomst van batterijen of een elektriciteitskabel. In de doos vind je maar liefst 1385 onderdelen om 16 verschillende modellen te bouwen. De adviesprijs bedraagt 50 euro.

VTech Kidizoom Smartwatch DX

VTech Kidizoom Smartwatch DX © VTech


Wil je zoon of dochter ook een intelligent polshorloge zoals jij draagt? Deze spatbestendige smartwatch leert je kind extra snel het uur te lezen. Straffer nog, je zoon of dochter kan er ook foto's mee maken, stemmen vervormen, spelletjes spelen of een wekker zetten. Via de computer kun je er zelfs nieuwe wijzerplaten op installeren of screensavers downloaden. De batterij van de Kidizoom Smartwatch DX heeft een autonomie van zo'n 2 à 3 dagen. Daarna moet ie aan de kabel. De adviesprijs bedraagt 50 euro.

Project Mc2 Dagboek

Project Mc2 Dagboek © MGA Entertainment


Hoe voorkom je dat anderen in je dagboek lezen? Door het goed te verstoppen... of door een A.D.I.S.N. Journal van Project Mc2 te kiezen. Dat is een Advanced Digital Intelligence Spy Notebook dat ook de vier superslimme meiden van de Netflix-serie Project Mc2 gebruiken. In het dagboek zitten geheime vakken. Om het dagboek te ontgrendelen heb je een NeRDy-armband nodig. Kwestie dat broer of zus het van elkaar niet kunnen openen. Ook handig: bij het dagboek zit een pen met onzichtbare inkt, een ultraviolet lampje en leuke stickervellen. Voor 35 euro is het voor jou.

Alien Missio Evolution

Alien Missio Evolution © Megableu


Zonen of dochters die van buitenaardse actie houden, zullen ongetwijfeld blij zijn als de goedheilige man Alien Mission Evolution brengt. Dat is een spel met een bril en pistool. Sluip rond met de bril op je neus en houd je laserpistool in de aanslag. Zodra er een alien in je bril verschijnt, moet je 'm neerknallen. Rode aliens zijn zelfs twee punten waard. Wie behaalt de hoogste score? De adviesprijs bedraagt 35 euro.

Clementoni Cyber Robot

Clementoni Cyber Robot © Clementoni


Als je oogappel van technologie houdt, is de Clementoni Cyber Robot een ideaal sinterklaasgeschenk. Nadat je de robot in elkaar gestoken hebt, verbind je 'm via bluetooth met een smartphone of tablet. Vervolgens kun je 'm laten bewegen. De licht- en geluidseffecten krijg je er gratis bij. Er zijn vier verschillende spelmodi, ruim voldoende voor uren spelplezier. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De adviesprijs bedraagt 40 euro.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers