Brussel

Vandaag
  • 20° 11°
  • 5%
  • N 4km/u
Het weer voor 10 dagen

Smart ... of dom?

Smart... of dom?

Vandaag de dag lijkt het erop dat elk voorwerp « smart » moet zijn om van zich te laten spreken. Alsof elk onderdeel van ons leven connected moet zijn. Maar een beetje gezond verstand zou soms wel op zijn plaats zijn.

Online ontbijten

Online ontbijten

Je vindt broodroosters vanaf zo'n 15 à 20 euro in de winkel. Maar Griffin Technology tilt een eenvoudige broodrooster naar een hoger niveau. Via de app kan je de temperatuur van je Connected Toaster instellen en de instellingen aanpassen in functie van je brood. Bovendien is het helemaal niet duur: amper 100 dollar (ongeveer 85 euro).

3,2,1 ... go!

3,2,1 ... go!

i.Con is een slimme penisring waarmee je jouw seksuele prestaties kan analyseren. De smart penisring i.Con houdt namelijk de statistieken van je seksuele prestaties bij: frequentie, aantal bewegingen, duur, snelheid, enzovoort. Je kan je scores zelfs (anoniem) vergelijken met die van andere gebruikers. Romantisch, niet? En dat voor slechts ... 69 €.

WC-papier hier!

WC-papier hier!

Iedereen gaat naar toilet: familie, vrienden, bezoekers. En allemaal gebruiken ze wc-papier. Blaadje na blaadje wordt vanop de troon afgescheurd. Tot het rolletje leeg is. Da's pas pech! Gelukkig is er RollScout: een smart toiletpapierhouder die je onmiddellijk verwittigt als het zover is. En dat vanaf 55 €. Hoeveel haal jij er in huis?

De slip die de mensheid zal redden

De slip die de mensheid zal redden

De golven van smartphones en wifi zouden een slechte invloed hebben op de mannelijke vruchtbaarheid. Gelukkig is er Spartan, een unieke slip die meer dan 99% van deze golven blokkeert. Oef! Tweeënveertig euro om de toekomst van de mensheid te garanderen, da's niet teveel!

Haarfijn uitgelegd

Haarfijn uitgelegd

Een haarborstel die onder andere de kwaliteit en de sterkte van je haar controleert zodat het niet breekt of klit! Hoe hebben we ooit kunnen leven zonder Hair Coach? Hij werd ontwikkeld door grote jongens: Withings, vandaag Nokia Health, en L'Oréal. Misschien verklaart dat waarom de borstel zo'n 200 € zou kosten?

Schuinsmarcheerders, opgelet!

Schuinsmarcheerders, opgelet!

In bed lig je om te slapen. Maar dat niet alleen. En wat gebeurt er wanneer jij er niet bent? De Durmet Smarttress matras, die zo'n 1.550 euro kost, waakt over de deugdzaamheid. Als de sensoren een 'abnormale' activiteit oppikken, stuurt de matras je een bericht, inclusief de duur en intensiteit van de actie.

Haal die broekriem maar aan.

Haal die broekriem maar aan.

De riem Welt (vanaf € 85) werd ontwikkeld door een filiaal van Samsung. En hij doet veel meer dan enkel je broek ophouden. Zijn sensoren monitoren je taille, meten hoeveel stappen je zet en berekenen hoe lang je blijft zitten. Als je hem tenminste niet vergeet op te laden. Interessant, niet?

Laat je geheugen je in de steek?

Laat je geheugen je in de steek?

Eén ding is zeker: met de Memory Booster helm (prijs niet meegedeeld) zie je er belachelijk uit. Bovendien is er geen enkele garantie dat zijn zogenaamde functies je geheugen of leervermogen verbeteren. Het gebruik ervan zou zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Slaap zacht

Slaap zacht

Het kussen ZEEQ (vanaf € 155) maakt komaf met je gesnurk. Via bluetooth speelt het ook je favoriete muziek en berekent het hoeveel keer je je omdraait tijdens het slapen. Daar moeten we geen nachtje over slapen.

Gezondheid!

Gezondheid!

Elke keer dat je een fles opent met BOx - The Smart Bottle Opener (ongeveer € 22) stuurt hij een berichtje naar je vrienden. En da's nog niet alles: de app houdt bij hoeveel flessen je hebt geopend en stelt een nationaal klassement op. Proost!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers