Dankzij deze koptelefoons met ruisonderdrukking geniet je 100% van je muziek

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Wat is ruisonderdrukking?

Dat zijn koptelefoons met minimaal één microfoontje in de oorschelp. Vaak zelfs meer. Ze monitoren voortdurend achtergrondgeluid en filteren het met tegengestelde geluidsgolven weg. Het resultaat? Storende verkeersgeluiden, kwetterende vogels of babbelende passagiers in de trein zijn niet meer hoorbaar. Jij geniet volop van je muziek. Voor 100%. Overtuigd van de technologie? We schotelen enkele toestellen voor.

Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless

Een prima over-ear hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking is deze Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless. Het toestel is robuust en ideaal voor dagelijks gebruik. Een sterke troef is de batterij: die gaat maar liefst 19 uur mee. Heb je een smartphone met NFC (near-field communication)? Dan koppel je beide apparaten met slechts één tik. Op vlak van geluidskwaliteit mag je absoluut niet klagen. Het apparaat levert rijke bassen en flink wat details. Deze comfortabele koptelefoon kost 199 euro.

Bose QuietComfort 30

De meeste koptelefoons met adaptieve ruisonderdrukking zijn over-ear hoofdtelefoons. Wil je liever een in-ear exemplaar? Dan raden we deze Bose QuietComfort 30 aan. Alle technologie zit verstopt in de ergonomische en comfortabele nekband. Het volume aanpassen, een nummer skippen of pauzeren of inkomende telefoongesprekken beantwoorden kan via de in-line afstandsbediening. De audiokwaliteit? Die is loepzuiver. En helemaal handig is dat je via de Bose Connect-app zelf kiest hoeveel omgevingsgeluid je precies doorlaat. De batterij is na 3 uur volledig opgeladen en houdt het vervolgens zo'n 10 uur uit. In ruil voor 300 euro is deze koptelefoon van jou.

Libratone Q-ADAPT On-ear

Een prima voorbeeld van een on-ear hoofdtelefoon met noice cancelling is deze Libratone Q-ADAPT On-Ear. Het fraaie toestel oogt strak en minimalistisch. Bovendien zit ie heerlijk comfortabel. De sterkte van de ruisonderdrukking bepaal je via verschillende presets in de CityMix-app. En om het volume aan te passen swipe je over de aanraakgevoelige rechteroorschelp. Wil je even iets belangrijks horen? Een melding in de luchthaven of het treinstation, bijvoorbeeld? Als je je handpalm over de oorschelp legt, komt het omgevingsgeluid wél binnen. Voor de Libratone Q-ADAPT On-ear betaal je ongeveer 249 euro.

Sony ZX770BN

Ook Sony heeft ruisonderdrukkende koptelefoons in het gamma. Deze Sony ZX770BN met ovale oorkussens heeft een prettige pasvorm. Het budgetvriendelijke toestel is uitgerust met near-field communication waardoor je het met één tik met je NFC-smartphone koppelt. Andere troeven zijn de batterijduur en de aptX-geluidskwaliteit. De headphone is beschikbaar in zwart en felblauw. De adviesprijs bedraagt 180 euro.

Beats Studio3 Wireless

Fashionlovers die op zoek zijn naar een ruisonderdrukkende koptelefoon zijn bij Beats aan het juiste adres. De Studio3 Wireless – beschikbaar in het wit, zwart, rood, blauw, diepgrijs of zachtroze – blokkeert al het geluid dat van buitenaf komt. De koptelefoon kalibreert de audio in realtime om de helderheid, het bereik en de emotie maximaal te houden. De batterij? Die zingt het maar liefst 22 uur uit. En dankzij de Fast Fuel-technologie kun je de accu in amper tien minuten opladen om nog drie uur verder te luisteren. Licht, compact en comfortabel. In ruil voor 309 euro is ie van jou.

Plantronics Backbeat Pro 2

Nog zo'n topper is de Plantronics Backbeat Pro 2. Deze over-ear koptelefoon blinkt uit op vlak van bereik. Volgens de makers heeft het toestel een Bluetooth-bereik van maar liefst 100 meter. Hierdoor kun je probleemloos door je hele woning én wellicht ook je tuin lopen om van je favoriete muziek te genieten. De accu houdt het zo'n 24 uur uit met één laadbeurt. Luister je even niet? Dan kun je de koptelefoon netjes opbergen in de meegeleverde hardcase. De Plantronics Backbeat Pro 2 kost 219 euro.

Parrot Zik 3

Dat koptelefoons ook fraaie designstukken kunnen zijn, bewijst Parrot met de Zik 3. Deze lederen koptelefoon zit tjokvol handige features. Zo stopt de muziek als je de koptelefoon van je hoofd haalt. Om tussen nummers te switchen, swipe je simpelweg op de oorschelp en ook een inkomend telefoongesprek aannemen of het volume aanpassen kan met een eenvoudige tik. Het toestel is beschikbaar in een rits trendy kleuren. Voor 299 euro haal je de Parrot Zik 3 in huis. Optioneel kun je zelfs een draadloze oplader kopen (49 euro).

Sennheiser MB660

Als je echt een toptoestel in huis wilt halen, is deze Sennheiser MB660 een prima kanshebber. Met zijn lederen oorschelpen is hij uitermate geschikt om langdurig te dragen. Zelfs op kantoor. Deze koptelefoon is immers uitgerust met drie digitale microfoons die het omgevingsgeluid wegfilteren en je eigen stemgeluid tijdens telefoongesprekken optimaliseren. Je gesprekspartner zal niks horen van de collega's die naast je staan te babbelen. Via de app stel je eigen ruisonderdrukkingsprofielen in. En de geluidskwaliteit? Die is fantastisch. Deze ruisonderdrukkende koptelefoon is met een prijs van 545 euro iets duurder, maar de kwaliteit is dan ook navenant.

Bose QuietComfort 20

Je ziet ze eigenlijk niet zo vaak: oortjes met ruisonderdrukking. Deze Bose QuietComfort 20 is de uitzondering. Alle technologie van deze in-ear koptelefoon zit in een klein bakje op de kabel. De geluidskwaliteit is verbluffend. Met één druk op de knop schakel je de Aware-modus in om belangrijke boodschappen binnen te laten. Je krijgt bij dit toestel niet enkel een handig opbergetui maar ook nog extra oordopjes in verschillende maten. De prijs? 279 euro.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top