Dit moet je weten over de iPhone 8

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Oogstrelend design

De iPhone 8 (Plus) verschilt op het eerste zicht niet erg van zijn voorganger, de iPhone 7. Het verschil merk je aan de achterzijde, die is namelijk niet van aluminium maar van glas. Het water- en stofbestendige toestel is voorts nog voorzien van een Retina HD display met TrueTone-techniek waardoor het scherm zich aanpast aan het omgevingslicht. De iPhone 8 heeft een 4,7 inch scherm, het grote broertje is voorzien van een 5,5 inch scherm. De afmetingen zijn precies dezelfde als die van de iPhone 7 (Plus). Net als de homeknop met Touch ID-sensor, die is ook niet veranderd.

Puike prestaties

Onder de motorkap zijn er meer wijzigingen. Alles begint met de krachtigste chip ooit in een iPhone: de A11Bionic. Die is volgens Apple maar liefst 70% sneller dan de A10-chip. Bovendien verdeelt de processor zijn kracht erg efficiënt zodat de dingen die je het vaakst doet – surfen, berichtjes sturen, social media checken, ... - nog sneller gaan én tegelijkertijd minder energie kosten. Apple claimt ook nog dat augmented reality met dit toestel echt zal doorbreken. Dankzij de supersnelle chip gaan AR-games er nog soepeler én realistischer uitzien.

Camera

De iPhone 8 heeft een 12-megapixel camera met een gloednieuwe sensor én verbeterde optische stabilisatie. Je mag je verwachten aan een snelle autofocus, levensechte kleuren en betere HDR-foto's. Aan de voorkant tref je een 7-megapixel FaceTime HD-camera die schitterende selfies maakt. Video? Dat kan in 4K. Ga je voor de iPhone Plus? Dan zijn de mogelijkheden nog uitgebreider. Aan de achterkant van dat toestel vind je namelijk niet één maar twee lenzen: een groothoek- en telelenscamera. Ook op vlak van camerasoftware zijn er heel wat aanpassingen. Dankzij de gloednieuwe portretbelichtingsfunctie voor de iPhone 8 Plus speel je met allerlei effecten waardoor het lijkt alsof je beeld in een professionele studio gemaakt is.

Draadloos opladen

Eindelijk is het zo ver! De iPhone 8 (Plus) ondersteunt draadloos opladen. Vanaf 2018 brengt Apple de AirPower uit: een intelligente laadmat waarmee je meerdere toestellen tegelijkertijd kunt opladen. Kun je niet tot dan wachten? Geen probleem. Apple heeft gekozen voor de Qi-standaard. Dat betekent dat je ook laadmatten van andere fabrikanten zoals Mophie of Belkin kunt gebruiken. Ook de populaire IKEA-meubels met laadfunctie zijn geschikt om je iPhone 8 (Plus) draadloos op te laden. Uiteraard kun je ook met Lightning-kabel blijven werken.

Prijs en beschikbaarheid

Elk model is beschikbaar in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. Voor een iPhone 8 betaal je 809,99 euro (64 GB opslagruimte) of 979,99 euro (256 GB opslagruimte). De iPhone 8 Plus maakt je 919,99 euro (64 GB opslagruimte) of 1089,99 euro (256 GB opslagruimte) armer.

Meer info over de iPhone 8

Win hier de gloednieuwe iPhone 8!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top