Deze politici zijn het populairst op Facebook

Nieuws | Wie zijn onze populairste federale ministers? Dat zou nog wel eens verrassend kunnen uitpakken. Toch als we naar het aantal likes op hun Facebookpagina kijken. Zo ziet de top 10 eruit...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zijn onze populairste federale ministers? Dat zou nog wel eens verrassend kunnen uitpakken. Toch als we naar het aantal likes op hun Facebookpagina kijken. Zo ziet de top 10 eruit...

Op de foto : Theo Francken, Charles Michel en Didier Reynders

1 Theo Francken

Staatssecretaris voor Asiel & Migratie en Administratieve Vereenvoudiging Theo Francken (N-VA) is de populairste politicus van het land. Tenminste, als we naar het aantal likes op Facebook kijken. Hij haalde onlangs de kaap van 104.000 fans op Facebook en daar is de politicus best tevreden mee. De Staatssecretaris geeft daarmee de rest van de federale en Vlaamse regering het nakijken. Op Twitter heeft hij bijna 50.000 volgers.

2 Charles Michel

Premier Charles Michel (MR) heeft amper 41,5% van het aantal volgers van Theo Francken en moet tevreden zijn met 43.411 likes op zijn Facebookpagina. Hij heeft wel 163.000 volgers op Twitter. Dat is dan weer meer dan het drievoud van Theo Francken.

3 Didier Reynders

Didier Reynders (MR) vervolledigt de top 3: de minster van Buitenlandse en Europese zaken heeft 36.397 likes acher zijn naam staan op Facebook. Op Twitter heeft hij dan weer 116.000 volgers.

4 Alexander De Croo

En dan gaapt er een grote kloof. Alexander De Croo (Open Vld) heeft als minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post heel wat domeinen. Toch staat hij pas op de vierde plaats met 18.616 likes op Facebook. Op Twitter heeft hij 88.700 volgers.

5 Ben Weyts

Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) moet het stellen met 17.725 fans op Facebook. Op Twitter heeft hij 19.400 volgers.

6 Hilde Crevits

Er zijn 13.503 mensen die fan zijn van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op Facebook. Op Twitter heeft ze 49.300 volgers.

7 Bart Tommelein

Staatssecretaris van energie, sociale fraude, privacy en Noordzee Bart Tommelein (Open Vld) belandt op de zevende plek met 11.790 likes op Facebook. Op Twitter heeft hij 15.300 volgers.

8 Maggie De Block

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) was enkele jaren geleden nog de meest populaire politicus maar op Facebook moet zij met amper 9.732 likes tevreden zijn. Op Twitter heeft ze 10.200 volgers.

9 Kris Peeters

Vicepremier en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) heeft ondertussen 9.450 fans op Facebook. Op Twitter heeft hij wel een pak meer volgers : bijna 57.000.

10 Zuhal Demir

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Grootstedenbeleid en Wetenschapsbeleid Zuhal Demir (N-VA) tenslotte maakt de top 10 volledig met 6.164 fans op Facebook. Op Twitter heeft ze bijna 6.000 volgers.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top