Brussel

Vandaag
  • 23° 15°
  • 7%
  • Z 13km/u
Het weer voor 10 dagen

10 tips voor meer volgers op Instagram

Wil je meer volgers op Instagram? Met deze tien tips van insiders lukt dat ongetwijfeld.

De juiste hashtags

De juiste hashtags © Constantin Stanciu

Alles begint... met de juiste hashtags, want zo worden je posts sneller gevonden. Alles begint... met de juiste hashtags, want zo worden je posts sneller gevonden. Gebruik populaire hashtags. Kijk voor een top 100 van populaire hashtags op top-hashtags.com. Zelf hashtags bedenken heeft weinig zin, want zo is de kans klein dat je foto wordt teruggevonden. En gebruik zeker geen tientallen tags, dat vinden je volgers alleen maar vervelend.

Eén thema

Eén thema © Bon Appetit

Zet je je hele leven op Instagram? Je vrienden vinden dat ongetwijfeld leuk, maar voor anderen is dat minder interessant. Als je meer volgers wilt, kun je beter kiezen voor één specifiek thema. Denk goed na wat jou interesseert: mode, architectuur, reizen, gezonde voeding of auto's? Zo vinden andere Instagrammers met dezelfde interesse je posts sneller terug.

Het perfecte moment

Het perfecte moment © bogdanhoda

Een foto van je ontbijt pas 's avonds posten? Dat is een beetje vreemd. Denk daarom goed na wanneer de publicatie van je foto het meest relevant is. Als je op een evenement bent, zet je de foto het best zo snel mogelijk online. Misschien lok je wel enkele van je volgers naar daar. Maar hou ook rekening met de piekmomenten. Om middernacht zijn heel wat minder mensen online.

Picture perfect

Picture perfect © Sattalat phukkum

Hoe mooier je foto's, hoe meer volgers. Een filter geeft meteen een extra touch aan je post. Maar Instagram heeft nog meer trucs. Zo kun je met de scherpte-dieptefunctie wat 'foutjes' verbergen of juist een voorwerp accentueren. Zorg wel dat de foto je typeert. Gebruik niet bij elke foto een andere filter, maar geef je afbeeldingen dezelfde sfeer.

Complimentjes

Complimentjes © NARAPIROM

Volgers vinden het leuk als je hen niet zomaar links laat liggen. Probeer daarom zo vaak mogelijk te antwoorden op reacties. Niet alleen als ze een vraag stellen. Zeg af en toe ook iets lief terug als iemand een leuke opmerking geeft. Zo is de kans groter dat ze je blijven volgen en vaker reageren. Nog een tip: complimentjes werken altijd. Neem daarom ook eens de tijd om te reageren op de foto's van andere Instagrammers.

Vooral niet overdrijven

Vooral niet overdrijven © Jason Stitt

Als je tientallen selfies per dag post, zijn je volgers je ongetwijfeld snel beu. En nutteloze posts zorgen ook alleen maar voor frustratie. Daarom hoef je zeker niet elk uur een foto online te zetten. Kies er de leukste uit, en laat zien dat je leven niet elke dag één groot feest is. Eerlijke foto's worden erg geapprecieerd.

Een goede bio

Een goede bio © Instagram / Vincent Kompany

De bio wordt veel te vaak over het hoofd gezien, hoewel het je heel wat volgers kan opleveren. Maak duidelijk wie je bent, wat je bezighoudt en waarover je post. Doe het op een originele manier. Gebruik emoji's om je verhaal te vertellen of enkele leuke quotes. Zo kom je alleen maar geloofwaardiger over. Als je niets in de bio plaats, is het voor andere Instagramgebruikers een raadsel waarover je post en zullen ze je minder snel volgen. Heb je een eigen website? Publiceer dan ook de url!

Overal online

Overal online © tanuha2001

Je hebt ongetwijfeld ook een profiel op Facebook en misschien zelfs op Twitter. Deel je posts ook op je andere profielen. Zo bereik je meer mensen, die je misschien wel gaan volgen op Instagram. En zo bestaat ook de kans dat vrienden en familie je foto delen op hun profiel. Hoe meer mensen je post zien, hoe groter de kans dat je aantal volgers de lucht in schiet.

Stel een vraag

Stel een vraag © Marcelo_Krelling

Je volgers kunnen je op een makkelijke en eenvoudige manier aan nog meer volgers helpen. Stel een simpele vraag, zoals: 'Met wie zou jij deze sushiboot willen delen?' bij een foto in het sushirestaurant. De kans is groot dat mensen hun beste vriend of hun lief taggen op je foto. Zo komen anderen in contact met je profiel. En als je meer likes wilt, gebruik je onder je foto de tekst 'double-tap als je ...', het dubbelklikken op de foto levert namelijk ook een like op.

Have fun!

Have fun! © Yulia Mayorova

De allerbelangrijkste tip? Maak in de eerste plaats plezier, ook al moet je daarvoor sommige regeltjes in de wind slaan. Van de hoeveelheid volgers of likes ga je niet gelukkiger worden. Integendeel, een ongezonde obsessie zorgt er alleen maar voor dat je moet posten, in plaats van wilt posten. Onthoud: beter 100 geïnteresseerde volgers in de hand, dan duizenden in de lucht.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers