5 onmisbare back to school-apps

Nieuws | Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en uiteraard horen daar enkele steengoede apps bij. Wij serveren onze zeven favorieten. Ze maken het schooljaar niet enkel leuker, maar dragen ook bij tot de productiviteit!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en uiteraard horen daar enkele steengoede apps bij. Wij serveren onze zeven favorieten. Ze maken het schooljaar niet enkel leuker, maar dragen ook bij tot de productiviteit!

Evernote

Notities maken? Vroeger deden we dat in cursussen. Op papier. Wil je iets moderner uit de hoek komen? Dan heb je Evernote (iOS en Android) nodig. Dat is dé ideale plek om alle belangrijke dingen op te slaan: notities, webadressen, foto's, grafieken, ... De grootste troef? Je aantekeningen worden automatisch gesynchroniseerd op al je apparaten.

Dropbox

USB-sticks en harde schijven? Beetje passé. Als je altijd en overal aan je bestanden wilt geraken, heb je een clouddienst nodig. Dropbox (iOS en Android), bijvoorbeeld. Helemaal handig is dat je je belangrijkste files offline kunt zetten. En je kunt Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden erg eenvoudig delen met klasgenoten.

myHomework Student Planner

Alles start met een goede planning. En die maak je in een handomdraai met deze app. myHomework Student Planner (iOS en Android) laat toe om huiswerk in te plannen én bij te houden wanneer je les hebt en op welke locatie. Dit is ongetwijfeld het begin van een goed rapport!

Quizlet

De makkelijkste manier om woorden in een vreemde taal te leren? Met behulp van flashcards. Dankzij Quizlet (iOS en Android) maak je in een handomdraai je eigen kaartensets aan. Vervolgens kun je op elk ogenblik aan je Franse vervoegingen of Engelse woordenlijsten werken. Een must have app voor iedereen die woordenschat moet oefenen! En ... je kunt met meerdere klasgenoten aan één lijst werken. Handig!

Wunderlist

Voor liefhebbers van lijstjes is er Wunderlist (iOS en Android). Deze takenmanager blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Eens je een account hebt aangemaakt, kun je je lijst synchroniseren op al je apparaten. Delen? Kan eveneens. Wunderlist laat zelfs toe om taken onder te verdelen in subtaken. Bestanden toevoegen, deadlines instellen of reminders inschakelen? You name it.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top