Brussel

Vandaag
 • 18° 15°
 • 11%
 • NNW 25km/u
Het weer voor 10 dagen

Kies je teken title

 • ram
 • stier
 • tweelingen
 • kreeft
 • leeuw
 • maagd
 • weegschaal
 • schorpioen
 • boogschutter
 • steenbok
 • waterman
 • vissen

De leukste high-tech uitstapjes in België

Zin in een gezinsuitstap? Maar liever niet naar de zoo of een speeltuin? Mag het wat meer zijn? Maak er eens een high-tech-tripje van! Zet je schrap voor een dag vol virtual reality-avontuur, high-tech experimenten en vooral... héél veel fun.

C-Mine Virtual Reality Expeditie Genk

C-Mine Virtual Reality Expeditie Genk © C-Mine

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het er vroeger in de mijnen aan toe ging? In Limburg kun je het ervaren. C-Mine Expeditie in Genk is een uniek belevingsparcours. Je start in het Energiegebouw. Daar daal je 6 meter diep naar beneden. Je ogen worden getrakteerd op verrassende installaties en creatieve beeldprojecties. In de interactieve geluidscel produceer je je eigen 'mijn-sound' door te experimenteren met knoppen, hendels en wielen. Virtueel bezoekVervolgens kun je de mijn op een virtuele manier bezoeken. Je zet een koptelefoon en virtual reality-bril op je hoofd en vervolgens word je terug geflitst naar een actieve mijn uit de jaren vijftig. Kruip in het karretje en beleef hoe donker het was in de schaars verlichte gangen. Hoor je de trillende boren? Oorverdovend lawaai, broeierig heet en af en toe een explosie.Je zit er middenin. Net echt. Nog niet moe? Beklim dan zeker ook de authentieke schachtblok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog en geeft je een schitterend panorama.

Praktisch: C-Mine Expeditie is tussen 18 februari en 22 oktober 2017 van dinsdag tot zondag geopend van 10 tot 17 uur. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen, kinderen tussen 6 en 18 jaar betalen 5 euro en voor volwassenen kost een toegangsticket 8 euro.


Storms Expo Blankenberge

Storms Expo Blankenberge © Storms

Gefascineerd door superstormen, tornado's, orkanen en overstromingen? Dan is Storms Expo in Blankenberge verplichte kost. Hier ontdek je de kracht van de natuur op een veilige manier. Je krijgt indrukwekkende simulaties met heel wat speciale effecten en angstaanjagende projecties voorgeschoteld. Je komt oog in oog te staan met superstormen en je ontdekt er wat de gevolgen kunnen zijn. Recht in een orkaanHelemaal cool is de zogenoemde Hurricane simulator. Zodra je hier in zit, voel en beleef je een orkaan met windsnelheden tot wel 140 km per uur. Pal in de Noordzee. Het is zelfs mogelijk om een extreme vrieskou of overstroming live mee te maken. Durf jij plaats te nemen op de boot?

Praktisch: Storms Expo vindt plaats op de Belgium Pier in Blankenberge. Tijdens de zomervakantie is de expo alle dagen open van 10 tot 18 uur. In september en oktober zijn de openingsuren minder uitgebreid. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen. Kinderen tot 12 jaar betalen 8 euro en voor volwassenen bedraagt de toegang 12 euro.

Euro Space Center Transinne

Euro Space Center Transinne © Euro Space Center

Een ticket naar de ruimte? Zo gepiept! In het Euro Space Center ontdek je het dagelijks leven van astronauten. Eens binnen word je getrakteerd op een spannend spektakelparcours. Vervolgens kun je naar de Space Show. Dat is een unieke 5D-filmvoorstelling. Je vliegt naar de maan samen met de teamleden van Apollo 11. Aan boord zitten enkele onverwachte gasten: astronautvliegen. Let op, niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met hartklachten! Wandeltocht op de maanWat verder kun je zelf ondervinden hoe het voelt om drie keer minder te wegen in de Marswalk XP. Bye, bye, zwaartekracht. Reis naar planeet Mars en ontdek vulkanen, kraters en zandstormen. Gelukkig besparen de makers je de temperatuur van -60°C. Liever een tweedaagse missie? Ook dat kan. Als je de Soyouz Missie volgt, train je zoals de astronauten op de simulatoren en bouw je een eigen raket. Overnachting en maaltijden zijn inbegrepen!

Praktisch: Euro Space Center bevindt zich in Transinne. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen. Voor oudere kinderen bedraagt de toegang 9 euro, volwassenen betalen 12 euro. Er zijn extra kosten voor het planetarium, de Moonwalk en de Marswalk XP. Voor de Soyouz Missie betaal je 100 euro per persoon. Die gaat door van zaterdag 10 uur tot zondag 15 uur. Reservatie is verplicht.

Technopolis Mechelen

Technopolis Mechelen © Technopolis

Leren programmeren met robotjes? Dat kan bij Technopolis. Iedereen vanaf 6 jaar kan er aan de slag met Bee-Bots. Dat zijn schattige robots die je zelf kunt besturen. Kinderen ouder dan 8 jaar kunnen zich uitleven met de guitige Thymiorobots én Ozobots. Hun vaardigheden zijn nog net iets uitgebreider. Voorts kun je er een 3D-printer aan het werk zien. Summerproof activiteitenOok leuk: in het lab kun je het effect van zonnemelk testen. Of lanceer je liever een echte waterraket? Er is zelfs een workshop waarmee je je eigen DNA zichtbaar voor het blote oog maakt. De vliegsimulator is ook nog een stop waard. Net zoals de bloedstollende fietstocht in virtual reality. Durf jij het aan? Net boven een gapende ravijn tussen 2 pieken van de Grand Canyon?

Praktisch: Technopolis is elke dag open van 9u30 tot 17u. Kinderen tot 3 jaar moeten niet betalen. Kinderen tot 11 jaar betalen 12,50 euro en iedereen ouder dan 12 jaar betaalt 16 euro inkom.

Expo 70 jaar Ferrari Brussel

Expo 70 jaar Ferrari Brussel © Bankoo

Autoliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in Autoworld Brussels. Van oldtimers en unieke designwagens tot razendsnelle rallywagens en F1-bolides. De collectie is ontzettend uitgebreid. Nog tot en met 3 september kun je er terecht voor de exclusieve expo 70 jaar Ferrari. Er pronken meer dan 35 mythische sport- en luxewagens met een steigerend paard op de motorkap. Onder de motorkap ontdek je blinkende staaltjes toptechnologie.

Praktisch: Autoworld in het Brusselse Jubelpark is alle dagen open van 10 tot 18 uur. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen, kinderen tot 11 jaar betalen 4 euro inkom en volwassenen 10 euro.

Living Tomorrow Brussel

Living Tomorrow Brussel © Living Tomorrow

Hoe ziet je huis er binnen 10, 20 of 30 jaar uit? Hoe zullen we betalen? Hoe zou een zogenoemde smart city eruitzien? Zullen we nog op dezelfde manier sporten? En wat ligt er dagelijks op ons bord? Zullen ziekenhuizen op een andere manier functioneren? En hoe zit het met supermarkten, restaurants en retailzaken? Om een glimp van de toekomst op te vangen, moet je bij Living Tomorrow in Brussel zijn. Futuristisch restaurantGa op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de kracht van technologie. Ga zeker ook eens een kijkje nemen in The Bistronomy, een testlab voor horeca-innovaties. De schattige robot Zora verwelkomt je en leest zelfs de menukaart voor. Wil je meer informatie over die ene wijn? Dan kun je terecht bij de tafel met multitouch LCD-scherm. En je krijgt inzage in de Urban Cultivator, een high-tech binnentuin waar je 365 dagen per jaar verse groenten en kruiden kunt oogsten. Zonder gebruik van pesticiden!

Praktisch: Living Tomorrow organiseert regelmatig een grote publieksdag. Kijk op de website voor meer informatie over de eerstvolgende rondleiding. Reserveren is een must. Kinderen jonger dan 7 jaar mogen gratis binnen. Kinderen tot 18 jaar betalen 11 euro inkom, voor volwassenen bedraagt de entree 19 euro.

Cosmodrome Genk

Cosmodrome Genk © Cosmodrome

Wie gefascineerd is door sterren en planeten, moet zeker eens een bezoekje plannen aan de Cosmodrome in Genk. In de full dome-zaal van het planetarium tref je een high-tech projectiesysteem. Nestel je in de comfortabele zeteltjes en beleef een ongelooflijk ruimteavontuur. Maak kennis met de evolutie van de planeet in 360°. Reis tussen sterren, kometen, meteoren en andere hemellichamen. Werp achteraf een blik op het heelal met een superlange telescoop. Rocket scienceIn de zomervakantie zijn er ook heel wat creatieve ateliers, workshops en expo's. De 360° Show Polaris is een aanrader. Dankzij meeslepende effecten én een tof verhaal volg je het verhaal van James, een rondreizende pinguïn op de zuidpool. Er zijn ook twee ultracoole Rocket Science-workshops in juli en augustus. Steek je handen uit de mouwen en laat je verleiden door aerodynamica en hypersonische snelheden... Kun jij je eigen waterraket lanceren?

Praktisch: Cosmodrome in Genk is het hele jaar door geopend. Op werkdagen van 9 tot 17u en in het weekend van 13 tot 17u. Tickets voor de 360° show kosten 6,50 euro voor iedereen jonger dan 16 jaar en 8 euro voor 16+ers. Een gezinsticket kost 22,50 euro.

Virtual Room Kortrijk

Virtual Room Kortrijk © Halfpoint

In Kortrijk vind je de eerste Virtual Arcade van België. Hier kun je virtual reality in je eentje of in groep beleven. Er zijn verschillende opties. Wil je alleen spelen? Dan zijn er een 7-tal schitterend games beschikbaar. Het aanbod is erg divers. The Brookhaven Experiment is een overlevingsspel met flink wat horror, in Richies Plank Experience wandel je op een plank tussen wolkenkrabbers en in Space Pirate Trainer ervaar je hoe het is om een ruimtepiraat te zijn. Helemaal cool is Raw Data, een multiplayergame. In deze shooter neem je het tegen je vrienden op. Er is ten slotte ook nog een VR Racing room waar je je kunt wagen aan een bliksemsnelle autorace.

Praktisch: Virtual Room is een onderdeel van The Lab Game Hall in Kortrijk. De tarieven variëren per game en tijdsduur. Een single player game start vanaf 10 euro voor een half uur.

Monopolis stadsspel

Monopolis stadsspel © ImYanis

Liever een stadsspel met enkele vrienden? Dan kunnen we je Monopolis aanraden. Dat is een variant van het wereldberoemde bordspel Monopoly. Het doel? Het monopolie over de stad veroveren. Gewapend met een smartphone moet je allerlei interessante bezienswaardigheden insluiten. Onderweg moet je virtuele aktetasjes oppikken en de locaties van concurrenten via gps-signalen in de gaten houden. Satellieten waarschuwen je wanneer je omsingeld raakt door de tegenpartij. Gebruik je walkietalkie op dat moment om je teamleden te waarschuwen en ren door de stad. Tactiek en listige plannetjes zijn een must! Dit stadsspel won niet voor niets een International Mobile Gaming Award.

Praktisch: Monopolis is geschikt voor groepen vanaf 6 in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Namen. Prijs: op aanvraag.

Dit artikel maakt mij
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Dossiers

Brussel

wijzigen

 • Brussel - Zwaar bewolkt
 • 18 °
  15 °
 • 11%
 • NNW
  25 km/u