Brussel

Vandaag
 • 24° 12°
 • 100%
 • N 6km/u
Het weer voor 10 dagen

Deze zomer-apps moet je hebben

De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat we massaal tropische bestemmingen opzoeken. Met deze vijf onmisbare zomer-apps helpen we je graag om de praktische beslommeringen van het reizen nog beter het hoofd te bieden.

Deze zomer-apps moet je hebben © Jellicle

BeenWat dacht je bijvoorbeeld van Been? Met deze gratis app voor Android en iOS houd je nauwkeurig bij welke landen je al allemaal bezocht hebt. Je vinkt land per land simpelweg af en vervolgens krijg je een totaaloverzicht. Filteren per continent kan eveneens. Welke landen staan nog op jouw bucketlist?

Splitwise

Splitwise © zeljkodan

Trek je met enkele vrienden op vakantie? Om het budgettair allemaal wat overzichtelijk te houden, is de gratis app Splitwise voor Android of iOS onontbeerlijk. Zodra jij en je vrienden de app op je smartphone hebben, hoef je de rekeningen namelijk niet meer te delen. Een voorbeeld: Paul betaalt de lunch en noteert het totaalbedrag in de app. Zijn vrienden krijgen onmiddellijk te zien hoeveel ze Paul verschuldigd zijn. Even later betaalt Eric enkele treintickets. Het bedrag wordt onmiddellijk verrekend. Op het einde van de vakantie ziet elke reisgenoot hoeveel geld hij nog moet krijgen van wie óf betalen aan wie. Gebruiksvriendelijk én tijdbesparend! Je hoeft immers je hoofd niet te breken en je hebt niet altijd cash geld nodig.

Moovit

Moovit © LDprod

De tram in Amsterdam? De bus in Londen? Of de metro in Parijs? Als je gaat citytrippen is het openbaar vervoer een must. Maar welke lijn heb je precies nodig? En waar moet je afstappen? Dankzij de gratis app Moovit neem je trein, tram, bus of metro als een echte local. De app (beschikbaar voor Android en iOS) kent de dienstregelingen van ruim 1.200 wereldsteden. Helemaal handig is dat je live wegbeschrijvingen en afstapmeldingen ontvangt. Neem je een bepaalde bus of metro wel vaker? Dan kun je die in je favorieten opslaan zodat je de dienstregelingen in één oogopslag kunt zien.

Hotel Tonight

Hotel Tonight © Dragon Images

Het nadeel aan reizen? Het kost handenvol geld. Ben je eerder een avontuurlijk type? Dan moet je Hotel Tonight (Android en iOS) eens proberen. Dankzij deze app kun je op het allerlaatste nippertje hotelkamers met fikse kortingen boeken. Hotel Tonight is ideaal als je naar een grote stad trekt of in klein gezelschap rondreist. De app geeft je een overzicht van beschikbare kamers in de buurt. Niet enkel voor vanavond maar ook voor de eerstvolgende dagen. Helemaal handig is dat je kunt filteren op type. Er zijn diverse categorieën zoals Hip, Luxe of Basic. Het boeken van een kamer kan via de app razendsnel: in amper tien seconden heb je een prima kamer gereserveerd. En het allerbeste nieuws? De kortingen zijn waanzinnig! Op die manier blijft er budget over voor andere leuke dingen.

SkyScanner

SkyScanner © Syafiq Adnan

Krap budget, maar héél veel zin in vakantie? Dankzij SkyScanner (gratis voor Android en iOS) vind je de goedkoopste vliegtickets, hotelkamers en huurwagens. SkyScanner is ontzettend gebruiksvriendelijk en snel. Dat is de reden waarom de app zo populair is. In een handomdraai vind je goedkope vluchten. Nog niet helemaal overtuigd? Dan kun je een melding inschakelen. Zodra de prijzen zakken, hoor jij het als eerste.

Een andere troef is dat je aan de hand van de grafieken kunt zien welke dagen het goedkoopst zijn. Eén dag vroeger of later vertrekken kan je tientallen euro's besparen. Maakt de bestemming niet uit? Probeer dan zeker de 'Overal'-functie. Op die manier krijg je een overzicht van de goedkoopste tickets naar bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. Zodra je een ticket geboekt hebt, kun je ook op zoek naar hotels, hostels en appartementen voor één of meerdere nachten. En je vergelijkt de tarieven van tig verschillende autoverhuurbedrijven.

Dit artikel maakt mij
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Dossiers

Brussel

wijzigen

 • Brussel - Buien met onweer
 • 24 °
  12 °
 • 100%
 • N
  6 km/u