De eerste Instagram-foto’s van wereldsterren

Nieuws | Heel wat celebrities hebben duizenden volgers op Facebook, Instagram en Twitter. Wij blikken terug naar hun eerste stappen op sociale netwerken.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Heel wat celebrities hebben duizenden volgers op Facebook, Instagram en Twitter. Wij blikken terug naar hun eerste stappen op sociale netwerken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Madonna. Zij is al sinds 8 november 2012 actief op Instagram. Op haar eerste foto is haar crew te zien op de verkiezingsavond van Barack Obama. Kwestie van meteen kleur te bekennen. Goed voor 11.084 likes. Vandaag heeft ze al zo'n 9 miljoen volgers.

Leonardo DiCaprio

Dat Leonardo DiCaprio het milieu heel belangrijk vindt, wisten we al van zijn documentaire Before the Flood, maar bewees hij ook met zijn eerste Facebook-foto. 'Global Warning: een kort online stuk over de opwarming van de aarde' kreeg 2.300 likes en werd meer dan 250 keer gedeeld.

Beyoncé

Queen B maakte met haar eerste Instagramfoto een wel heel duidelijk statement: Obama for the win. En daarmee kon ze meteen rekenen op meer dan 300.000 likes. Vandaag volgen zo'n 98 miljoen (!) mensen haar leven op de voet. Haar specialiteit? Selfies!

Justin Timberlake

Justin Timberlake is al sinds 10 februari 2013 actief op Instagram en heeft 42,5 miljoen volgers op de teller staan. 'Kijk goed, de enige keer dat je geen verkeer ziet op de 101', postte hij op weg naar Staples voor de Grammy Awards. Resultaat: 18.000 likes. Opvallend: hij publiceert veel zwart-witfoto's.

Usher

Op 5 augustus 2011 deed de Amerikaanse rapper menig hart smelten op Facebook met deze schattige foto van zichzelf. 'Herken je het gezicht? Dit is Usher vóór hij kon dansen!' Hiermee sleepte hij 84.000 likes in de wacht. Nu, bijna zes jaar later, volgen zo'n 46 miljoen mensen hem op Facebook.

Adele

De eerste Instagramfoto van de Britse popzangeres Adele sloeg in als een bom. Zij kondigde op 22 oktober haar derde album '25' aan met de albumhoes. Goed voor bijna 35.000 likes. Op ruim twee jaar tijd heeft zij bijna 26 miljoen volgers verzameld. Ook hier: weinig kleur, veel zwart-wit.

Robbie Williams

Mister Williams is al sinds 2 juli 2012 actief op Facebook en heeft intussen 4,5 miljoen volgers op de teller staan. Zijn eerste Facebook-foto is er eentje uit de oude doos. In 1998 stond hij te pronken op het Britse muziekmaandblad Q. Alleen hashtag #throwbackthursday ontbrak nog.

Nicki Minaj

Eén foto was meer dan genoeg om haar fans te laten weten dat ze actief is op Facebook. De foto van Nicki Minaj ging de hele wereld rond en werd bijna 3.000 keer gedeeld. Zo sprokkelde ze in een mum van tijd zo'n 48.000 likes.

Vin Diesel

Sinds 24 april 2014 is Mark Sinclair Vincent, beter bekend als Vin Diesel, actief op Instagram. Hij heeft intussen al 35 miljoen volgers. 'De drie wijze mannen. De derde wou me op Instagram. Zoals beloofd... Liefs", postte de acteur. Hij kreeg er 88.000 likes voor.

Britney Spears

De Amerikaanse zangeres La Spears is sinds november 2011 actief op Instagram en wordt gevolgd door bijna 16 miljoen mensen. Op haar eerste foto staat ze te pronken tussen de jongens van The Wanted, die enkele dagen later haar show openden in Manchester. Ze verzamelde hiermee 21.000 likes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top