Veelbelovende nieuwe smartphones

Nieuws | Nood aan een nieuwe smartphone? Er komen de eerstvolgende weken en maanden heel wat nieuwe toestellen op de markt. We serveren alvast onze tien favorieten.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Huawei P10

Nood aan een nieuwe smartphone? Er komen de eerstvolgende weken en maanden heel wat nieuwe toestellen op de markt. We serveren alvast onze tien favorieten.

Huawei onthulde de P10 tijdens Mobile World Congress in Barcelona. Het vlaggenschip heeft een Leica-lens en 2 camerasensoren (20 MP en 12 MP) waardoor je er echte prachtfoto's mee kunt maken. Andere noemenswaardige specificaties van deze 5,1-incher: een erg dunne schermrand, 64 GB opslagruimte, 4 GB RAM en een accu met een capaciteit van 3200 mAh. Richtprijs: 599 euro.

Meer info over de Huawei P10 vind je hier! 

Win hier jouw Huawei P10!

Samsung Galaxy S8

Het nieuwste paradepaardje van Samsung, de Galaxy S8, is uitgerust met een nagenoeg randloos Super AMOLED Infinity Display van 5,8 inch. Knoppen of hoeken zijn er niet. Voorts is het toestel uitgerust met een geavanceerde 12 MP Dual Pixel camera aan de achterkant en een 8 MP Smart Autofocus camera aan de voorzijde. Onder de gestroomlijnde motorkap vind je een 10 nm chip, 64 GB opslagruimte (uit te breiden met maximaal 256 GB), 4 GB RAM en een forse accu (3.000 mAh) die snelladen ondersteunt. De S8 is ook nog uitgerust met een vingerafdruksensor, irisscanner én gezichtsherkenning. Jij kiest de biometrische authenticatiemethode die het best bij je past.

Getest: de nieuwe Samsung Galaxy S8

Meer info over de Samsung Galaxy S8

LG G6

Ook LG kon tijdens MWC 2017 verrassen met de nieuwe G6. Onder de waterdichte behuizing van glas en metaal vind je nagenoeg de krachtigste hardware van het moment. Het toestel heeft een 5,7 inch-scherm, 4 GB RAM, 32 GB opslagruimte en een 13-megapixelcamera aan de achterzijde om filmpjes in 4K te schieten. De resolutie van de frontcamera bedraagt 5 megapixel. Voor een verbeterde beveiliging is de telefoon uitgerust met een irisscanner. De adviesprijs is op het moment van schrijven helaas nog niet bekend.

(PRODUCT)RED iPhone 7 (Plus)

Mag het wat opvallender? Apple heeft onlangs zijn (PRODUCT)RED-reeks uitgebreid met een speciale editie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De specificaties en prijzen verschillen niet maar je steunt bij de aankoop van zo'n knalrood exemplaar wel een goed doel. Een deel van de opbrengst van een (PRODUCT)RED-toestel gaat namelijk naar AIDS-onderzoek.

Samsung Galaxy Tab S3

Samsung pakte dit jaar op Mobile World Congress niet uit met een nieuwe smartphone, maar wel met een tablet. De Galaxy Tab S3 heeft een 9,7-inch scherm en is voorzien van een glazen achterkant met metalen frame. De accu heeft een capaciteit van 6000 mAh en ondersteunt snelladen. Andere interessante specs: 32 GB opslagruimte, 4 GB RAM en een 13- en 5-megapixelcamera. Een pluspunt is dat de Tab S-tablet voor het eerst standaard met een S Pen wordt aangeleverd. De adviesprijs bedraagt 679 euro voor de wifi-versie en 769 euro voor de 4G-variant.

Sony Xperia L1

Een krachtpatser hoeft niet altijd fors geprijsd te zijn. Dat bewijst Sony met de Xperia L1. De slanke 5,5-incher is voorzien van een HD-display, een 13-megapixelcamera achteraan en een 5-megapixelcamera aan de voorzijde. Het iconische, rechtlijnige Sony-design is sterk aanwezig. Onder de motorkap tref je een quad-core processor, 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte (uit te breiden tot 256 GB). Het toestel draait op Android Nougat en is voorzien van een usb-c poort. Voor 199 euro is de Xperia L1 van jou.

Sony Xperia XZ Premium

Ook Sony heeft een nieuw paradepaardje. De Xperia XZ Premium is volledig waterdicht en heeft een 19-megapixelcamera met onder andere Super Slow Motion-functie. Het 5,5-inch toestel is verder uitgerust met een 4K HDR-scherm, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Strak en stijlvol en in ruil voor 749 euro is ie van jou.

Apple iPhone SE 128 GB

De iPhone SE is een schot in de roos: compact, betaalbaar en tegelijkertijd toch ontzettend krachtig. Het toestel was tot voor kort echter enkel als 16- en 64 GB-versie beschikbaar. Daar komt nu verandering in. De 4-incher is weldra beschikbaar met 32 GB of 128 GB opslagruimte.

BlackBerry KEYone

Op zoek naar een zakelijke telefoon? BlackBerry is terug van weggeweest en heeft met veel trots de KEYone voorgesteld. In de aluminium body zit een 4,5 inch-touchscreen verwerkt maar onderaan vind je Black-Berry-gewijs ook nog fysieke knoppen. Het toestel is verder nog voorzien van een 12-megapixelcamera, 3 GB RAM, 32 GB opslagruimte, een 3505 mAh-batterij en een vingerafdruksensor. Opmerkelijk is dat de smartphone microSD-kaartjes ondersteunt met een maximale capaciteit van maar liefst 2 TB. De prijs is nog niet bekend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top