Ken je deze handige functies op Facebook al?

Nieuws | Tegenwoordig zit bijna iedereen op Facebook. Toch zijn er maar weinig mensen die op de hoogte zijn van alle functies van het social media-platform. En dat is jammer, want je kunt er heel wat handige dingen mee doen. Wij zetten 9 superhandige Facebook-functies voor je op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tegenwoordig zit bijna iedereen op Facebook. Toch zijn er maar weinig mensen die op de hoogte zijn van alle functies van het social media-platform. En dat is jammer, want je kunt er heel wat handige dingen mee doen. Wij zetten 9 superhandige Facebook-functies voor je op een rij.

Compilatievideo's maken

Een supertoffe dag beleefd of een leuke citytrip gemaakt en je wil graag iedereen laten meegenieten ? Op Facebook kan je nu automatisch een compilatievideo maken gebaseerd op je recente beeldmateriaal. De functie heet Slideshows/Diavoorstelling en verschijnt automatisch als optie wanneer je een nieuwe status wil toevoegen en je minstens vijf foto's in de afgelopen 24 uur maakte.

Een gedeeld fotoalbum maken

Met vrienden op stap geweest en een heleboel foto's gemaakt die je in een gezamenlijke map wil bewaren? Ook dat kan gewoon! Maak een album aan en vink vervolgens onder 'Vrienden foto's laten toevoegen' het vakje 'Een gedeeld album maken' aan.

360-graden foto's maken

Volstaat een gewone foto niet of wil je je vrienden wat meer laten zien? Maak dan gewoon een panoramafoto met je smartphone en zet die nadien op Facebook zet zoals elke andere foto. De persoon die de foto op zijn of haar overzicht ziet, kan dan rondkijken door met de smartphone te bewegen.

Een GIF als profielfoto instellen

Wil je een opvallende profielfoto ? Ga dan gewoon voor een bewegende profielfoto in de vorm van een GIF-bestand. Hoe ga je tewerk? Ga naar je profiel en klik op je huidige profielfoto. Nu kan je een kort filmpje met jezelf in de hoofdrol uploaden, dat nadien on repeat wordt getoond.

Kies wie je voorrang geeft in je nieuwsoverzicht ...

Van sommige vrienden of pagina's wil je echt geen enkele wil missen. Maar wist je dat je er kan voor zorgen dat die als eerste verschijnen in je overzicht. Ga gewoon naar de pagina in kwestie en klik op de knop 'Volgend'. In het scherm dat nu volgt vink je 'Als eerste weergeven'.

... en wie je liever niet meer ziet

Of misschien is het net andersom en ben je die zoveelste update van een Facebookvriend beu. Wat doe je dan, zonder te defrienden? Wel, gewoon ontvolgen. Zo blijf je vrienden, maar zie je geen berichten meer verschijnen van die persoon in je overzicht. Ga naar de profielpagina van de persoon in kwestie en klik op 'Volgend'. In het scherm dat nu volgt vink je gewoon 'Niet meer volgen' aan.

Berichten opslaan voor later

Je hebt uiteraard niet altijd zomaar de tijd om uren op Facebook te zitten. En dan zie je een post verschijnen met bijvoorbeeld een link naar een interessant artikel, maar heb je geen tijd om het te lezen. Wel, dan kan je dat bericht gewoon opslaan, zodat je het later gemakkelijk terugvindt. Klik gewoon bovenaan de post op het pijltje en selecteer 'Link opslaan'.De opgeslagen posts vind je nadien terug door rechts bovenaan op de drie horizontale lijnen te klikken. Ga in de lijst die nu verschijnt naar 'Opgeslagen'.

Je activiteiten op Facebook volgen

Deel jij aan de lopende band likes en commentaren uit en vraag je je nadien af wat je nu allemaal weer uitgespookt hebt? Geen nood, Facebook houdt alles nauwgezet voor je bij. Ga naar je profiel en klik onder je naam op 'Activiteitlogboek'.

Meldingen van spelletjes uitzetten

Krijg jij het ook op je heupen van die duizenden notificaties van Candy Crush en andere spelletjes? Ook die kan je gewoon uitzetten. Klik op de knop met drie horizontale strepen in het startscherm. Scrol naar beneden en kies voor 'Accountinstellingen'. Klik vervolgens op 'Meldingen' en selecteer daar de meldingen die je wil ontvangen.

Onbeperkt Facebooken met Tuttimus en Mobilus

Wil je à volonté Facebooken, zonder je zorgen te maken over het dataverbruik? Yep, ook continu filmpjes bekijken via deze app? Ga dan voor onze all-in Tuttimus. Want daarbij krijg je onbeperkte mobiele data voor Facebook of een andere favoriete app, bovenop je al riante databundel. Double catching!

Of heb je enkel nood aan een mobiel abonnement? Dan hebben we Mobilus voor je klaarstaan. Daarin zit ook gewoon onbeperkte mobiele data voor jouw favoriete app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top