10 diensten om snel een website te maken

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Wix.com

Wil je een eigen website, maar heb je geen kaas gegeten van HTML of ingewikkelde webdesigntoepassingen? Dat hoeft ook niet. Met deze tien tools maak je snel een professionele webstek. Neem nu Wix.com. Dat is een dienst waarmee je erg snel een opvallende website maakt. Het merendeel van de toepassingen is zelfs volledig gratis. Alle sjablonen zijn mobielvriendelijk, je kunt in één klik een blog of Facebook-knop toevoegen en met behulp van de SEO-wizard laat je je webstek zelfs opvallen in zoekmachines.

Jimdo

Kies een design, werk de teksten bij, upload nog snel wat afbeeldingen en klaar. Jimdo is supercreatief en tegelijk professioneel. Alle sjablonen zijn ontzettend eenvoudig aan te passen aan je eigen wensen. Voeg een lookbook toe, start een webwinkel en schrijf een blog! Volgens de makers zijn er meer dan 15 miljoen websites met Jimdo gemaakt. Er zijn drie formules: JimdoFree (gratis), JimdoPro (6,50 euro/maand) en Jimdo Business (15 euro/maand).

Weebly

De kracht van Weebly? Veelzijdige toepassingen en fraaie sjablonen. De dienst is zowel geschikt voor een gewone website als voor een webwinkel, portfolio, blog of evenementenpagina. Het platform is gebruiksvriendelijk en compleet. Bovendien zijn er opties voor vereenvoudigde e-mailmarketing en SEO. Ook handig: via de app update je de website on the go via je smartphone. Er zijn verschillende formules beschikbaar. De basisversie is volledig gratis.

Squarespace

De uitgekiende sjablonen zijn de sterkste troef van Squarespace. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met veel aandacht voor grote foto's of veel witruimte. De sjablonen zijn makkelijk aan te passen en ze zijn allemaal geoptimaliseerd voor gebruik op smartphone of tablet. Via het dashboard krijg je bovendien allerlei statistieken te zien zodat je meer te weten komt over je bezoekers. Squarespace Personal kost 11 euro per maand. Voor een Business-account betaal je maandelijks 17 euro.

Webnode

Ervaring is niet nodig om een knappe website in elkaar te boksen. Volgens de mensen achter Webnode is het een makkie. In slechts enkele minuten maak je een zakelijke of persoonlijke website. Zelfs een e-shop is kinderspel. De pagina's zijn allemaal advertentievrij en er is ondersteuning voor SEO Marketing. Prijzen starten vanaf 4,95 euro per maand.

Moonfruit

Social media-integratie, SEO, responsive designs... als je een modnere website wilt die niet enkel goed oogt maar ook prima werkt, moet je bij Moonfruit zijn. De websitemaker werkt gebruiksvriendelijk en intuïtief. Prijzen starten vanaf 4,50 euro per maand.

Yola

Een professionele website in slechts enkele minuten? En dat volledig gratis? Dan moet je zeker Yola eens proberen. De editor bevat heel wat krachtige tools maar is tegelijkertijd wel eenvoudig in gebruik. Ideaal voor beginners en gevorderden. Er zien vier formules beschikbaar: van gratis tot 16,66 dollar per maand.

One.com Website Builder

Websites bouwen hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat bewijst One.com. Je hebt al een website inclusief e-mailhosting vanaf 1,50 euro per maand. De sjablonen zijn fraai en de mogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid.

Mozello

Of je nu nood hebt aan een website of webwinkel, bij Mozello maak je het in een handomdraai. De dienst claimt 's werelds eenvoudigste websitemaker te zijn. De grootste troeven zijn dat alle sjablonen responsive zijn en er ook behoorlijk wat aandacht aan SEO geschonken wordt. Mozello Free is gratis, voor een Premium-account betaal je 6 euro/maand, een Premium Plus-account kost je 12 euro/maand.

Boldgrid

Deze Amerikaanse drag-and-drop editor is misschien iets minder bekend, hij is absoluut de moeite om eens uit te proberen. Boldgrid heeft moderne sjablonen en biedt zelfs een gratis domeinnaam aan. Een launch plan start vanaf 6 dollar per maand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top